Şimdi Ara

BENI ISIRAN YAVRU KOPEK ÖLDÜ KUDUZ YARDIM !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar
    31 ekimde 2018 de yavru bi kopek beni ısırdı.Serce parmağım ucunu ve hafif bi çizik fakat cok az kan aktı o an bol su ile yıkayamadım sadece su dokebildim.Bu hayvana elimle mama vermeye çalışıyordum mama yerken cok sakin bir şekilde zarar verme niyeti olmadan parmağımin ucunda mama vardi onu yemek icin arada benim parmakta kaynadı. ısırdı.Her neyse olay şu Yavru köpek öldü beni isirdiktan bir gun sonra.Ben ısırdığı gun asi vurulmaya gittim( 31 ekim).2 kasımda RIG denilen kuduz serumu iğnesi vuruldum. Bu kuduz aşısından biraz daha ağır bir aşı. Şu an aşılarımı vurulmaya devam ediyorum 5 doz şeklinde.Yavru köpeği ankaraya incelemeye götürdüler kuduz mu diye hala sonuç açıklanmadı.Hayvan kafasını kaldıramıyordu cok zayıftı arka bacakları tutmuyordu su vermeye çalıştım ağzını açamadı ama mamayı yedi bi iki tane bile olsa.Ona yardim etmek istedim cok kotu bi haldeydi.Eger hayvan kuduzsa sonum ne olur acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kuduz olma ihtimalini çok zayıf görüyorum, şehir hayvanlarında hemen hemen hiç görülmüyor, o yavru muhtemelen zaten hastaydı ve hayata devam edemedi.
    En zayıf ihtimalle kuduz olduğunu varsayarsak; bu durumda önemli olan nereden ısırdığı ve ne kadar sürede müdahale edildiğidir, ısırılan bölge ne kadar yukarıdaysa (yani beyne ne kadar yakınsa) tehlike o kadar artar, el bölgesi orta seviye tehlike anlamına geliyor. Umarım bu tarz durumlarda yapılması gereken en önemli şeyi (hatta aşıdan bile önemli) yapmış ve ısırık yerini zaman kaybetmeden sabunlu suyla iyice yıkamışsındır, yaptıysan çok iyi yapmadıysan da sorun değil, zamanında aşıya başlamışsın zaten.
    Özetle, için rahat olsun, aşıları aksatma yeter.
  • Hayvanlar genelde bir şey yerken dokunulmasını sevmiyor. Normalde bir ısırık vakasında köpeğe 10 günlük müşahade uygulanır. 10 gün içersinde ölmezse kusuz değil kabul edilir ama kesin değildir. Siz aşınızı da olmuşsunuz. Sıkıntı olmaz. Önemli olan kafaya yakın ve derin ısırılmaktır. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.