Şimdi Ara

Benim için - Hangi Linux distrosu - (Yeni, Güncel)Linux Mint, Ubuntu ve tüm dağıtımlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
8.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • - Bu dünyaya yeni ayak basacak arkadaş. Bu dünya özgürlük dünyasıdır. Kimsenin sana birşeyleri dayatmadığı istediğini seçmen için bir çok seçenek bulacağın bir dünyadır, kimsenin malı olmayan. Kullanan ve yararlanan herkese ait olan, yani senin olan. Bu dünya eski dünyana benzemeyebilir. Farklılıkları vardır. Biraz sabır isteyebilir. Alışman zaman alabilir. Sabırlı ve anlayışlı olursan sende bu dünyanın bir parçası olacak sende beklentin olmadan paylaşak yardım edecek ve yardım alacaksın. Ayrıca sorunlarla karşılaşabilirsin. Biz sana sorunsuzluğu ve kusursuzluğu vaat etmiyoruz. Biz sana özgürlüğü vaat ediyoruz. Biz kim miyiz ? Sadece senden önce bu dünyaya adım atmış olan sıradan bireyleriz -

    Uyarı : Arkadaşlar genel itibari ile başlığın amacı ve içeriği bellidir.

    Diğer sorular ve meseleler için yeni başlık açnızız.

    Mesela , Burada istekleriniz doğrultusunda hangi GNU/Linux dağıtımını kullanacağınıza karar verdikten sonra kurulum ve kurulumdan sonraki öğrenmek istediklerinizle ilgili yeni başlıklar açın çekimeden.

    Kısacası burada, biraz araştırmadan sonra hangi GNU/Linux dağıtımını kullanacağınıza karar veriyoruz. Daha sonra yeni başlıkta adım atacağınız bu dünyada size yardımcı oluyoruz.


    Herkes tek tek konu açıyordu veya açılan genel konular çok eski. Yeniden burda açıyorum. Ve elimden geldiğince Güncel tutmaya çalışacağım.

    - Öğrenci
    - Doktor
    - Memur
    - Çiftçi
    - İnşaatçı
    - Oyuncu
    - İnternetçi
    - Donanımcı
    - Yazılımcı
    - Ev hanımı
    - Gece Kuşu
    - Kurgucu
    - Sinemacı
    - Çeşit çeşit medya ortamcı
    - Videocu Radyocu

    Yaptığınız işe

    veya

    İsteklerinize göre

    size en uygun GNU/Linux Dağıtımını bulalım.

    Bunun için,

    İhtiyaçlarınızı -

    Alışkanlıklarınızı -

    İsteklerinizi -

    Sırasıyla ve açık biçimde yazın.

    Uzunca yazmaya hiç çekinmeyin.


    Herkese bol özgür vakitler.

    Dip Notlar:

    Ben hacker olmak istiyorum hangi linux dağıtımını kullanmalıyım ? benzeri şeylere ve kali linux konularını içeren şeylere destek verilmeyecektir. Soğan yani Tor konusundada bir destek verilmeyecektir. Tabiki tails içinde destek yok..



    Bi kaç anahtar kelime yazalım belki işe yarar.

    Linux, Linux Mint, Ubuntu, fedora, peppermint, debian, Elementary OS, Deepin, Ubuntu Studyo, openSUSE, CentOS, Nutyx


    Öneri:

    Evet arkadaşlar bir çoğunuzun tamamen windowstan kurtulma isteği oluyor. Neler yaşadığınızı eski kullanıcı dönemlerimden ve teknik servislerde yaşadığım maceralardan gayet iyi biliyorum. Bilgisayarını kurşunlayan adamın yaşadığını benzer bir ruh haline sahip oluyoruz..

    Ancak tavsiyem; yinede bir müddet'de olsun dual boot olarak kullanmanızdır. Mevcut windows un yanına diskinizde bir GNU/Linux kurmanızdır.

    Windows a alışmanız veya tam olarak öğrenmeniz hemen olmadıysa GNU/Linux dünyasın da da herşey hemen olmayacaktır.

    Bu yüzden birazcık sabır. Emin olun herşey güzel olacaktır.

    Nerden mi biliyorum ? Çünkü ben sabredenlerdenim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 30 Eylül 2018; 0:27:7 >







  • Benimde biraz korktuğum tartışmaların ve farklı konuların burada yazılmasıydı ama oluyor işte.

    Keşke mesajları taşıma yetkim olsa. Ama neyse konu az daha popüler olmuş. Birilerininde dikkatini çekebilir ve okuyup meraklanabilir.

    Birde hala kendi açtığım konudan bildirim alamıyorum.

    Şunuda eklemek isterim ki çok bilgili birisi değilim. Hele ki bu konuda ne bir bug düzeltmişliğim var nede açık kaynak dünyasına çok ciddi bir faydam. Nede bir yama yapmışlığım yada açık kaynak kodlu bir program vs işte.

    Ancak GNU/Linux ve özgür yazılım dünyasının genişlemesini istiyorum. Sokakta ki her hangi bir insanın artık windows 8 mi 10 mu sorusundan farklı bir soru sormasını istiyorum.

    Çabam bu yüzdendir. Artık yeni meraklı ve bu dünyaya adım atmak isteyen insanları bekliyoruz.

    Birde şu artık bilinsin istiyorum ;

    Bir işletim sistemini kullanmayı öğrenmek bilgisayar kullanmayı öğrenmek değildir.
    Pardus deposundaki güncel Firefox-esr , güvenlik güncellemesi eksik olarak duruyor. Sid deposundaki paketi almışlar depoya koymuşlar o kadar (depodaki sürüm ESR 60.2). Bari takip edip bakımını yapsalar (Güncel sürüm ESR 60.2.2). Olası bir güvenlik açığının hesabını kim verecek.http://depo.pardus.org.tr/guvenlik/pool/main/f/firefox-esr/

    Doğru düzgün bir hata takip sistemi bile yok.


    Debian kullananlar genellikle Synaptic kullanmayı severler, daha görsel bir şey isteyenler için Pardus'un aracından çok daha iyi olan Gnome Software yaılımı Flatpak ve Snap desteği ile birlikte depoda mevcut. Yine de güzel bir gelişme.

    Pardus ekibinin Libre Office uygulamasına geliştirme desteği filan verdiği de yok. Muhammed Kara isimli geliştiricinin bağımsız desteğini Pardus'a yamıyorlar. Pardus ekibinde olupta, başkaca kodu olan varsa belirtebilirler.

    Deepin ile ilgili ne yapmışlar acep, Ubuntu Zetsy deposundaki paketleri alıp, sürüm adını değiştirmişler ve dockerize etmişler o kadar. Port etmekten bunu anlıyorlar demek ki.https://github.com/Pardus-Kurumsal/deepin-wm/commit/8689d160bc7bfb35db5a2c50b50367e1646ed729

    Peki Pardus bu haliyle kullanılmaz mı. Tabii kullanılabilir, fakat şu haliyle herhangi bir Debian spininden başka bir şey değil. Debian tabanlı bir çok dağıtım var, çok byük bir kısmı gönüllü geliştiricilere sahip. Yani para pul almadan gelitşriyorlar. Ve Pardus'tan çok daha ileri aşamadalar. Bunları bildikçe ve tam gün geliştiricilere sahipken bu yapılanları eksik bulmamak anca saf gözlülük olur. Çok mu şey bekliyoruz, tabii ki hayır. Pardus'un Debian tabanına geçmesinin üstünden 5-6 yıldan fazla süre geçti, dağıtım olarak doğru düzgün bir ürün henüz yok.
  • Arch Linux hakkında bilgi verilir, yardım yapılır.


    Not: Yakın zamanda Gentoo desteği de gelecektir.
  • Destekleriniz için teşekkür ederiz.
  • Manjaro ile Mint arasında yapay zeka-yazılım kısmında tercih yapılırsa hangisi ?
  • welowis kullanıcısına yanıt
    Yapay zeka GNU/Linux dağıtımlarını birbirinden ayırt ettirecek bir faktör değildir.
    Yapay zeka yaratırken kullanacağın programlama dilleri ve/veya kütüphanelerin güncelliği önemli diyorsan Manjaro, daha kararlı ancak biraz eski paketlerle çalışmak istiyorsan Linux Mint.
    İşletim sisteminin kendisiyle uğraşmayacağın için gerisi senin için önemli değil.
  • Merhaba. Son zamanlarda Windows10'un güncelleştirmesini kapatmama rağmen kendiliğinden güncellemeyi açması beni çok rahatsız eder oldu. Benim iznim dışında istemediğim halde yükleme yapıyor. Bu çok can sıkıcı. Bilgisayarım, windows güncellemelerini aldıkça yavaşlamaya ve normal kullanımlarımda bile hız kaybına sebep oluyor, türlü türlü garipliklerle karşılaşıyorum. Güncellemeleri kapatmak için birçok şey denedim ama başarılı olamadım. Bu yüzden Linux'e geçmeyi düşünüyorum. Baktığım kadarıyla linux'de güncelleme sorunu olmuyor, görselleri ve masa üstü görünümleride güzel. Bilgisayarımın yettiğince aşırıya kaçmadan oyun oynayan, dizi-film izleyen ve günlük işler için bilgisayar kullanan biriyim. Şuan için analiz-tasarım ve çizim programlarıda kullanmıyorum. Kod yazma konusunda bir bilgim yok. Böyle bir kullanıcıyım. Biraz araştırma yaptığımda linux sürümleri hakkında benim için hangisi uygun olur sorusunun cevabını göremedim o yüzden tecrübeli olan arkadaşlar bana yardımcı olup hangi linux sürümü benim için daha uygun olacağı konusunda yardımcı olur musunz? Ayrıca kuracağım linux sürümü sorun çıkartsın istemiyorum yani tekrar tekrar işletim sistemi kurmak düzenimi tekrar kurmak zor oluyor benim için.

    Kullandığım Laptop: Asus x556U i5-6200U 2.40GHZ , 12Gb Ram, Geforce 930MX




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yipmanlimit

    Merhaba. Son zamanlarda Windows10'un güncelleştirmesini kapatmama rağmen kendiliğinden güncellemeyi açması beni çok rahatsız eder oldu. Benim iznim dışında istemediğim halde yükleme yapıyor. Bu çok can sıkıcı. Bilgisayarım, windows güncellemelerini aldıkça yavaşlamaya ve normal kullanımlarımda bile hız kaybına sebep oluyor, türlü türlü garipliklerle karşılaşıyorum. Güncellemeleri kapatmak için birçok şey denedim ama başarılı olamadım. Bu yüzden Linux'e geçmeyi düşünüyorum. Baktığım kadarıyla linux'de güncelleme sorunu olmuyor, görselleri ve masa üstü görünümleride güzel. Bilgisayarımın yettiğince aşırıya kaçmadan oyun oynayan, dizi-film izleyen ve günlük işler için bilgisayar kullanan biriyim. Şuan için analiz-tasarım ve çizim programlarıda kullanmıyorum. Kod yazma konusunda bir bilgim yok. Böyle bir kullanıcıyım. Biraz araştırma yaptığımda linux sürümleri hakkında benim için hangisi uygun olur sorusunun cevabını göremedim o yüzden tecrübeli olan arkadaşlar bana yardımcı olup hangi linux sürümü benim için daha uygun olacağı konusunda yardımcı olur musunz? Ayrıca kuracağım linux sürümü sorun çıkartsın istemiyorum yani tekrar tekrar işletim sistemi kurmak düzenimi tekrar kurmak zor oluyor benim için.

    Kullandığım Laptop: Asus x556U i5-6200U 2.40GHZ , 12Gb Ram, Geforce 930MX
    hocam herhangi bir ubuntu türevi (Kubuntu, Xubuntu, UbuntuMATE) ya da linux mint cinnamon kurabilirsin. Bu ikisini diyorum çünkü bu ikisi çift ekran kartlı laptoplar için en iyi desteğe sahipler ve yeni kullanıcılar için en uygun dağıtımlardır. Ben sana Linux Mint öneririm.




  • yipmanlimit Y kullanıcısına yanıt
    Masaüstü görselliğe çok önem vermiyorsan istediğin kararlı çalışan sorun çıkarmayan bir işletim sistemi ise Pardus XFCE masaüstü sürümünü öneririm. (Ana Sürüm). Ubuntu önermiyorum çünkü kararlı çalışmıyor bence ama ubuntu tabanlı linux mintide öneririm. Linux mint masaüstü bir windows xp izlenimi veriyor çok görsel sayılmaz ama performanslı.

    senin için görsellik ön plandaysa rahat kullanım istiyorsan uğraştırmayan Pardus DDE masaüstü (Yan sürüm) öneririm. ama XFCE masaüstü kadar performanslı değil. Yada Solus OS budgie masaüstü veya elementary OS pantheon masaüstü görsel açıdan öneririm. internetten görsellerine bakıp hoşuna gideni kurabilirsin.

    Ben pardus kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım ama öncesinde diğerlerinide kullandım yukarda sana kendi beğendiklerimi öneri olarak yazdım.




  • İzleVeÖğren İ kullanıcısına yanıt
    Sorunlar ille olur diye düşünüyorum ama çok sorun çıkartsın istemiyorum. Buradaki amacım linux'un derinlerine dalmak değil. Kullanırken sıkıntı yaşatmasın kafam rahat olsun istiyorum. Birde şunları merak ediyorum ;
    1) League of legends oynayan biriyim. Bu oyunu linux ile çalıştırdıkları video gördüm fakat performans düşüşü yaşanıyor mu onu bilmek istiyorum.
    2) Daha önce baya liberoffice kullandım fakat microsoft'un office programları ile yazı karakterleri uyumsuzluğu yaşattığı için mecburen Office 365'in lisanslı sürümünü aldım. Linux'de office 365 çalışır mı?
  • yipmanlimit Y kullanıcısına yanıt
    Güncellemeleri ayrıntılı biçimde kontrol edeyim diyorsanız, Linux Mint ideal bir sistem. Linux Mint güncelleme yöneticisi yüksek seviyede yapılandırılabiliyor. Şu konu güncel değil ma bir fikir verebilir.

    Linux Mint tarafından geliştirilen Cinnamon masaüstü de yine oldukça özelleştirilebilir, şık ve kullanışlı bir masaüstü ortamıdır.

    https://www.youtube.com/watch?v=GDcsiYjPdbc

    Oldukça kolay biçimde özelleştirilebilir.https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=222.0

    Uyum sorunu oluşturmayacak ofis alternatifi için şuna bakabilirsiniz.https://www.freeoffice.com/en

    MS ofis yazıtipleri için ttf-mscorefonts-installer paketini depodan kurmanız yeterli olacaktır. Arial, Comic Sans vb. yazıtiplerini böylece kullanabilirsiniz.

    League of legends Linux tarafında çok sorunlu, bir şekilde kursanız bile, ilk güncellemede büyük ihtimalle sorun yaşayacaksınız. Alternatif olrak Dota2 gibi doğal Linux desteği olan oyunları denemelisiniz.




  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla linux'e geçersem leageo of legends oynayamacağım. Bu oyunu da çok seviyorum arada girip eğlendiğim bir oyun. Aslında tamamiyle windows'dan uzaklaşmak istiyorum ama şuan için mümkün değil gibi. lol için bir kenara windows günlük işlemlerim için de ayrı bir yere linux kurabilirim sanırım. Linux sistemlerini incelediğimde pardus, lubuntu, linux lite, linux mint ve debian beğenilerim arasında oldu fakat bunların hiçbirini kullanmadığım için seçim yapmakta zorlanıyorum. Bunların arasındaki farkları tam bilmiyorum kendim için şu olur diyemiyorum. Bunlar arasındaki fark nedir tam olarak? xfce, lxde, mate, kde hakkında da biraz bilgi verir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yipmanlimit -- 25 Ağustos 2018; 16:36:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yipmanlimit

    Anladığım kadarıyla linux'e geçersem leageo of legends oynayamacağım. Bu oyunu da çok seviyorum arada girip eğlendiğim bir oyun. Aslında tamamiyle windows'dan uzaklaşmak istiyorum ama şuan için mümkün değil gibi. lol için bir kenara windows günlük işlemlerim için de ayrı bir yere linux kurabilirim sanırım. Linux sistemlerini incelediğimde pardus, lubuntu, linux lite, linux mint ve debian beğenilerim arasında oldu fakat bunların hiçbirini kullanmadığım için seçim yapmakta zorlanıyorum. Bunların arasındaki farkları tam bilmiyorum kendim için şu olur diyemiyorum. Bunlar arasındaki fark nedir tam olarak? xfce, lxde, mate, kde hakkında da biraz bilgi verir misiniz?

    Eğer oyun oynamayı seviyorsanız, ne yazıkki windows da kalmak zorundasınız, bu yüzdende macera aramayın derim.

    Eğer illaki linux sistem kuracağım diyorsanız ben linux mint öneririm. Ubuntu ve linux mint kullandım ve bence linux mint daha sağlam, ubuntuda çok fazla hata alıyordum.

    Dağıtımlar kendi içinde dağılıyor. Sizin bahsettiğiniz gibi kde vs. diye
    Temel anlamda bildiğim kadarıyla, aralarındaki en büyük fark ram tüketimleri oluyor. Mesela xfce nin ram tüketimi diğer sürümlere göre daha az oluyor.

    Google araştırsanız hemen çıkacaktır karşınıza.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monarch25 -- 25 Ağustos 2018; 19:42:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhablar bende lenovo thinkpad t61 ime yıllar sonra linux kurayim dedim ubuntu linux mint pardus dahil hangisini denersem deneyelim wi-fi çalışıyor ancak aga baglanamiyorum. Eski versiyonlarda 12 vb sorun yok ancak onlarda da magaza yok. Wifi kartim intel 4965ag. Bir bilginix varsa yardimci olursanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaterialScience

    Merhablar bende lenovo thinkpad t61 ime yıllar sonra linux kurayim dedim ubuntu linux mint pardus dahil hangisini denersem deneyelim wi-fi çalışıyor ancak aga baglanamiyorum. Eski versiyonlarda 12 vb sorun yok ancak onlarda da magaza yok. Wifi kartim intel 4965ag. Bir bilginix varsa yardimci olursanız sevinirim
    Yeni bir konu açsanız daha uygun olmaz mı? Sorunun bu başlıkla bir ilgisi yok. Konu açarken aşağıdaki komutun çıktısını da paylaşın. Komutu çalıştırmadan önce kurulu değilse inxi paketini kurun.

    inxi -MSNnxxz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 25 Ağustos 2018; 21:20:17 >
  • yipmanlimit Y kullanıcısına yanıt
    LOL için durum bu. Ama şuradaki proje denenebilir.https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=9264.0

    Linux'taki oyun desteği artık çok ilerledi, Windows oyunları DXVK ile başarılı biçimde oynanabiliyor. Ama her oyun için aynı başarı geçerli olmayabilir.https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=9368.0

    Ayrıca Steam'de doğal Linux desteği bulunan bir dolu oyun var. Steam'deki doğal Linux desteği olmayan bir dolu oyun da yakın zamanda Linux altında oynanabilecek.https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=6670.msg57525#msg57525

    Ayıca Linux'a sadece başka bir işletim sistemi gözüyle bakmamalısınız. Linux GNU kaynaklı bir lisans ile geliştirilir. Böylece bir lisans ile dağıtılan bir uygulama doğrudan sizin olur, yani sadece kullanma hakkına değil tümüyle yazılıma sahip olursunuz. Bunu teknik bir husus olarak değerlendirebilirsiniz. Ayrıca bir özgür yazılım tümüyle hepimize aittir. Bu yönüyle insanlığa ciddi bir katkı ve birikim sunma hüviyetine sahiptir. Kaynak kodları özgür ve açık olan bir yazılım binlerce yetkin göz tarafından incelenmesi sebebiyle, hem güvenli hem de güvenilirdir. Aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

    http://www.belgeler.org/sss/sss-gnu.html




  • Konuyu sahiplenen arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    Ancak her zaman kontrol etmeme karşın hiç bildirim göremedim.

    Yeni geldi mayıs ayında ilk gelen mesajın bildirimini. Üzüldüm yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yipmanlimit

    Sorunlar ille olur diye düşünüyorum ama çok sorun çıkartsın istemiyorum. Buradaki amacım linux'un derinlerine dalmak değil. Kullanırken sıkıntı yaşatmasın kafam rahat olsun istiyorum. Birde şunları merak ediyorum ;
    1) League of legends oynayan biriyim. Bu oyunu linux ile çalıştırdıkları video gördüm fakat performans düşüşü yaşanıyor mu onu bilmek istiyorum.
    2) Daha önce baya liberoffice kullandım fakat microsoft'un office programları ile yazı karakterleri uyumsuzluğu yaşattığı için mecburen Office 365'in lisanslı sürümünü aldım. Linux'de office 365 çalışır mı?
    Eğer tekil kullanıcı isen bulu üzerinde çalışmıyorsan, ofis kısmında "only office" yeterli olacaktır. Bir kaç günlük lullanımdan sonra alışırsın ve başka hiçbir şey aramazsın.

    Tekil kullanıcı için tüm özellikler açık ve tamamen ücretsiz.

    Ben open office - libre office'den sonra only officede buldum rahatlığı.

    Merak etmeyim MS office jullanır gibi kullanabileceksiniz. karekter uyumu vs. sorunu görmedin doğrudan Ms ofis formatında kaydediyor dosyayı.

    Libre office alternatifi denemek isteyenler içinde dosyayı kaydederken sürekli MS office formatında kaydedin her yerde her zaman kullanabilin. Libre ofis formatını kullanmadığınız için karakter sorunu daha az yaşarsınız.




  • os_lnx kullanıcısına yanıt
    manjaro iso indirdim. usb mi ntfs modunda formatladım, bilgisayarım eski bios, uefi değil. iso kalıbının içindekileri usbye attım. sonra pc yi usbden başlattım ama an operating system wasn't found hatasını verdi nerede hata yapıyorum
  • yipmanlimit Y kullanıcısına yanıt
    League of legend doğrudan linux üstünde çalışmıyor ama DOTA 2'nin direk linux versiyonu var. Eğer özellikle lol istemezsen dota 2 'yi deneyebilirsin.

    Yok ben lol oyuncusuyum dersen durum biraz karışık bunun için bir kaç farklı yöntem var.

    1. YÖNTEM: Lutris aracılığı ile lol kurmak (Pardusa kuracaksanız Debian için olan komutlarla yüklemelisiniz)
    https://lutris.net/downloads/

    2. Yöntem: PlayOnLinux ile LOL kurmak (Pardusa kuracaksanız Pardus Mağazadan tek tılama ile kurabilirsiniz)
    https://www.playonlinux.com/en/download.html

    3. Yöntem: Winenın en güncel sürümünü kurup içinde ayarlama yaparak (directx ve vc_redist) bu yöntem profesyonel linux kullanıcılarının yapabildiği.

    4. Yöntem: Windowsu virutalbox ile pardus içinde çalıştırmak. Sistemin iyiyse FPS etkilenmez. Çalışma garantili. Pardusa kuracaksan direk pardus mağazadan indirebilirsin.
    https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

    5. Yöntem: Windowsun yanına Linux kurmak başlangıçta seçerek oyun oynayacağın zaman windowsa geçebilirsin

    Dip not: bende lol oyuncusuyum 5. yöntemi tercih ettim. İlk 3 yöntem bende işe yaramadı ubuntu,pardus ve arch linuxta denedim ama çalıştıramadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzleVeÖğren -- 25 Ağustos 2018; 22:19:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: leadwell

    manjaro iso indirdim. usb mi ntfs modunda formatladım, bilgisayarım eski bios, uefi değil. iso kalıbının içindekileri usbye attım. sonra pc yi usbden başlattım ama an operating system wasn't found hatasını verdi nerede hata yapıyorum
    NTFS olmaz FAT32 formatında formatlamalısın.Ve doğrudan içine atmak yerine Rufus master gibi bir programla iso yu usb ye yazdırmalısın ki bios onu rahatça görebilsin.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.