Şimdi Ara

Bilgisayar hdd görüyor fakat bilgisayarımda yer almıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
3
Favori
118.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim de işime yaradı çok teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevymli

    Arkadaşlar, aynı sorunu yaşıyordum. Daha önce defalarca kez araştırdım ama çözümü bulamadım. Ve nihayet kendi bulduğum çözümü herkesin okuyup sorununu çözebileceği birkaç siteye yazmayı tercih ettim. Şimdi anlaşılır bir dille çözümü anlatmaya çalışacağım.

    Eğer Harici USB Diskinizi bilgisayarınıza taktığınızda ses çıkıyor ancak "Bilgisayarım" da görünmüyor ise herhangi bir sorunu yok. Anlattığım yolla sorununuzu %100 çözebilirsiniz.

    * Öncelikle Bilgisayarıma sağ tıklayın ve "Yönet" yazısına tıklayın.

    * "Bilgisayar Yönetimi" adlı bir pencere açılacak. Soldaki kısımdan "Depolama" altındaki "Disk Yönetimi" yazısına tıklayınız.

    * Sağ taraftan harici sabit diskinizi görebiliyorsanız sorun yok. Göremiyorsanız aşağıdaki yolu uygulayın.

    * Görünmeyen Harici USB Disk için Bilgisayarıma sağ tıklayın, Özellikler'e girin, Donanım'dan Aygıt Yöneticisine tıklayın.

    * Burada "Sarı Ünlem işaretli" bir aygıt mevcut ise muhtemelen Harici USB Diskinize aittir. Sürücüyü yeniden yükle diyerek varsayılan sürücüleri yükletin.

    * Bundan sonra tekrar yukarıdaki gibi "Disk Yönetimi" kısmından Harici USB Disk 'inizi bulup sağ tıklayın.

    * Genelde bilgisayarınızda tek sabit disk varsa (ikiye bölünmüş olması önemli değil) "Disk0" olarak görünen sürücüler bilgisayarınızın ana sabit diskleri, "Disk1" olarak görünen de Harici USB Diskiniz 'dir.

    * Buradan Harici USB Disk 'inizin herhangi bir sürücü harfi atanmamış ise, sağ tıklayarak "Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir..." seçeneğine tıklayınız. Buradan kullanımda olmayan bir sürücü harfini "Ekle" diyerek sürücünüze atayınız.

    * Tekrar Bilgisayarım -> Özellikler -> Donanım -> Aygıt Yöneticisi 'ne gelip yukarıdan Görünüm -> Gizli Aygıtları Göster seçeneğini tıklayarak

    * Aşağıda sarı ünlem işaretli "Bilinmeyen aygıt" ın belirdiğini göreceksiniz. Buna sağ tıklayıp "Sürücüyü yeniden yükle" diyerek sorununuzu çözüyorsunuz.

    * Arkadaşlar burada bilgisayarınızı yeniden başlatmanız en uygunu olur.

    Buradan da anlaşılacağı gibi bu gizli aygıtın yüklenmemesi, Harici USB Diskinizin bilgisayarım içerisinde görünmemesine sebep oluyor. Meşhur atasözünde denildiği gibi, sinek küçüktür ama mide bulandırır. Gerçekten bu atasözüne yakışır bir sorundu sanırım.

    Eğer anlattığım yolla çözüme ulaşanlar olursa lütfen birkaç cümle ile burada belirtsinler. Yanlış anlamayın, sadece işe yarayıp yaramadığını merak ettiğimden dolayı böyle bir ricada bulundum. Yazamayacak kadar meşgul olan varsa da canı sağolsun...

    Umarım sorununuzu çözebilmişimdir. Herkese geçmiş olsun diyorum...

    Çok Teşekkür Ederim. Söylediğiniz şekilde uyguladım. Şuan Hdd görünüyor. Allah razı olsun.




  • Arkadaşlar merhaba bu konunun cevabını bir türlü bulamadın...

     Bilgisayar hdd görüyor fakat bilgisayarımda yer almıyor


    seagate backup slim harddiski aldım ama çok kısa bir süre sonra hdd de böyle hata aldım. önce disk yönetiminde görünüyordu ama artık oda görünmüyor.
    aygıt yönetinicisinde sorunsuz görünüyor ama malesef disk yönetimi ve bilgisayarda görünmüyor.

     Bilgisayar hdd görüyor fakat bilgisayarımda yer almıyor

    Bilgisayarımda da böyle gözüküyor. İçinde de önemli bilgilerim olduğu için garantiye de veremiyorum.

     Bilgisayar hdd görüyor fakat bilgisayarımda yer almıyor



    bu konu ile ilgili yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler...




  • format atarken boş diski biçimlendirmeyi unutuyorsunuz. sorun bundan kaynaklanıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nitroslive

    format atarken boş diski biçimlendirmeyi unutuyorsunuz. sorun bundan kaynaklanıyor

    İyi de ne format attım ne birşey oyun kopyaladım bilgisayardan sonra çıkardım tekrar takınca böyle oldu.
  • virüs girmiş olması muhtemel
  • tekrar nasıl gösterecem peki ?? Bilgisi olan var mı yada EASEUS Partition Master bu programın full linki olan keygenler çalışmıyor demo olduğu için de işe yaramıyor.
  • sevymli S kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun Çok önemli dataları kurtardım sayenizde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

    Bilgisayarım sağ tık/yönet/disk yönetimine girin sağ tarafta harici hddnizi görüyorsanız üzerine sağ tıklayarak sürücü yolu ve harfi değiştirden harf atamayı deneyiniz..

    Windows 10 için aramada: ''Sabit disk bölümleri oluştur yada biçimlendir''bölümünden harflendirme yaparak problemimi çözdüm teşekkürler.
  • Merhaba. Benimde sorunum Seagate 2TB harici harddiskime yükleme yaparken çıkardıktan sonra sistemde görünmesi ama bilgisayarım kısmında görünmemesi. Yönet kısmında başlatılmamış ve ayrılmamış olarak görünüyor HDD. Burada gece başlat dediğimde RCN (galiba tam hatırlamıyorum) uygun değil diye hata veriyordu. Gece hiç kapatmadım bilgisayarı şimdi denediğimde aygıt hazır değil diye hata veriyor. Find a mount programında HDD görüyor scan diyorum taramaya başlıyor üstünden vakit geçiyor ama hep %0 da kalıyor. Bilgisayar hdd görüyor fakat bilgisayarımda yer almıyor Ne yapmam gerekiyor. İçindekiler önemli değil HDD formatlanabilir. Teşekkür ederim şimdiden. Bilgisayar hdd görüyor fakat bilgisayarımda yer almıyor Bilgisayar hdd görüyor fakat bilgisayarımda yer almıyor




  • sevymli S kullanıcısına yanıt
    ÇOOOOKKK teşekkürler.. hem de nasıl işe yaradı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madblood45

    Merhaba. Benimde sorunum Seagate 2TB harici harddiskime yükleme yaparken çıkardıktan sonra sistemde görünmesi ama bilgisayarım kısmında görünmemesi. Yönet kısmında başlatılmamış ve ayrılmamış olarak görünüyor HDD. Burada gece başlat dediğimde RCN (galiba tam hatırlamıyorum) uygun değil diye hata veriyordu. Gece hiç kapatmadım bilgisayarı şimdi denediğimde aygıt hazır değil diye hata veriyor. Find a mount programında HDD görüyor scan diyorum taramaya başlıyor üstünden vakit geçiyor ama hep %0 da kalıyor. Bilgisayar hdd görüyor fakat bilgisayarımda yer almıyor Ne yapmam gerekiyor. İçindekiler önemli değil HDD formatlanabilir. Teşekkür ederim şimdiden. Bilgisayar hdd görüyor fakat bilgisayarımda yer almıyor Bilgisayar hdd görüyor fakat bilgisayarımda yer almıyor

    ben şöyle bir çözüm buldum: disk başlatılamadı erişim engellendi hatası alıyordum (sistem win 10) bir çok yöntem ve program denedim işe yaramadı. usb hdd kutusunda kullandığım harddiskten arkadaşta da vardı. ikiside 500 GB samsung marka hdd. arkadaşın hdd yi benim kutuya takıp pc ye bağladım bilgisayar onu gördü herşey normal durumdayken kutudan arkadaşın hdd yi çıkarıp benimkini taktım (tabi bunu çok kısa bir sürede yapmak lazım hdd kutusu çalışır durumda iken) sonra disk yönetiminden biçimlendir deyince sorun ortadan kalktı :D




  • sevymli S kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizi yaptım ama sarı ünlemli aygıt bi türlü gözükmedi , ama aydıtdan ses geliyo ve ışığı yanıyo yani teknik bir arıza yok gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07fth44

    Arkadaşlar merhaba bu konunun cevabını bir türlü bulamadın...

     Bilgisayar hdd görüyor fakat bilgisayarımda yer almıyor


    seagate backup slim harddiski aldım ama çok kısa bir süre sonra hdd de böyle hata aldım. önce disk yönetiminde görünüyordu ama artık oda görünmüyor.
    aygıt yönetinicisinde sorunsuz görünüyor ama malesef disk yönetimi ve bilgisayarda görünmüyor.

     Bilgisayar hdd görüyor fakat bilgisayarımda yer almıyor

    Bilgisayarımda da böyle gözüküyor. İçinde de önemli bilgilerim olduğu için garantiye de veremiyorum.

     Bilgisayar hdd görüyor fakat bilgisayarımda yer almıyor



    bu konu ile ilgili yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler...

    Benim sorunum da bunun tıpatıp aynısı. Bende WD ELEMENTS 2TB 2.5 external hdd var. Çözüm yolu var mıdır?




  • Windows XP Pro yüklü olan emektar masaüstü bilgisayarımda harddisk sorunsuz çalışıyor fakat windows10 yüklü olan laptoplarımda tıpkı resimdeki gibi oluyo. Yazılımsal bi problem mi var acaba?
  • Harddiski Windows Xp Pro, Windows 7 Home ve Pro olan 3 farklı bilgisayarda denedim. Hepsinde sorunsuz çalıştı. İçinden farklı uzantılı doc, avi, mpeg, mpeg4, mkv, mp3, pdf gibi dosyaları açtım sorunsuz sıkıntısız çalıştılar. Fakat benim Win10 Home yüklü laptopumda TIK yok
  • Harddiski biçimlendirmeye başladım ama üstünden 22 saat geçmesine rağmen şuan %40 ı ancak bitti.
    İşlem bitince yeterki doğru düzgün çalışsın ben beklerim ama sanki bu geçen süre iyi şeylerin habercisi değil gibi
  • 48 saat geçti tamamlanma durumu %85.

    Bu kadar bekledikten sonra düzelmezse ne yapacağım? Ki bu normal bi bekleme süresi değil sanırım
  • Biçimlendirme bitti fakat hdd ye dosya atmaya çalışırken bu hatayı alıyorum

     Bilgisayar hdd görüyor fakat bilgisayarımda yer almıyor
  • benim harici harddisktede her seferinde sürücü harfi atıyorum disk yöneticisinden diski çıkarıp bidaha taktıgım zaman tekrar sürücü harfi atıyorum güvenli çıkardım sag alltan ilk önce kaldırıp sonra çıakrdım ama olmuyor her taktıgımda sürücü harfi atıyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.