Şimdi Ara

Bilgisayar programcılığı boşa mı okuyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kötü bir üniversitedeyim açıkçası. Dönem sonu yatay geçiş yapacağım. Kesin kararım bu okulda devam etmek istemiyorum. Çok daha iyi bir okula geçeceğim inşallah.

    Sizce devam etmelimiyim. Bu bölüm okunur mu DGS ile geçmeyi şuan düşünmüyorum. Yaşım 23 oldu. Aile baskısı var üzerimde. Bölümü bitirip çalışmayı düşünüyorum. Mühendislik ileriki yıllarda olursa olur.

    Sizce bu şekilde olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tam da Savunma Bakanlığı'nın diplomalı / diplomasız artık herkes aynı süre askerlik yapacak haberinin cıktığı bugün böyle bir gönderi görünce aklıma ilk o geldi. Üni bitirmenin askerlik şartları açısından avantajı bitiyor.



    Ancak kötü / iyi üniversite diye birşey yoktur, kötü / iyi öğrenci vardır. Bu anlamda örneğin Harvard'a giden kişiler cok iyi öğrencidir veya MIT'e giden kişiler zaten cok yetenekli kişilerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Tam da Savunma Bakanlığı'nın diplomalı / diplomasız artık herkes aynı süre askerlik yapacak haberinin cıktığı bugün böyle bir gönderi görünce aklıma ilk o geldi. Üni bitirmenin askerlik şartları açısından avantajı bitiyor.



    Ancak kötü / iyi üniversite diye birşey yoktur, kötü / iyi öğrenci vardır. Bu anlamda örneğin Harvard'a giden kişiler cok iyi öğrencidir veya MIT'e giden kişiler zaten cok yetenekli kişilerdir.
    kotu iyi universite diye bir sey kesinlikle vardir. kotu ogrenciye adam olma sansi verir iyi universite. kotu universite bu sansi veremez.
  • quote:

    Ancak kötü / iyi üniversite diye birşey yoktur, kötü / iyi öğrenci vardır.


    kötü üniversite, kötü öğrenciyi iyi notla mezun edip diploma veren yerdir.

    iyi öğrencileri toplayıp kötü üniversiteye koyarsan hepsi kaytarıp en kısa yoldan en yüksek notu almaya odaklanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 2 Kasım 2018; 2:54:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi/kötü üniversiteden çok iyi/kötü öğrenci vardır şeklinde bir düzeltme yapayım. Yani vurgu öğrencinin kendisine. Fakat bu yorum Türkiye için değil, u.arası şartlar için. Yani u.arası iş yapacaksanız üni ODTÜ mü yoksa kötü bir üni mi, y.dışındaki kişi ona bakmaz, siz iyi mi kötü müsünüz ona bakar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin yerinde olsam; kötü üniversite diye ifade ettiğin şeyin avantajı olan vasat öğrenci profilinin üzerinde yükselirdim. Bu ne demek?
    Muhtemelen sınıfındaki elemanların büyük çoğunluğu okulu bırakmak üzere, dolayısıyla notları yerle yeksan..
    Bu durum azcık çalışan adama avantaj olarak döner.
    Otur oturduğun yerde, şu okulu yüksek ortalama ile bitir. Bir yandan da dikey geçiş sınavlarına çalış. Sonra yürü git istediğin bir üniversitede, Bilgisayar mühendisliği mi, yazılım mühendisliği mi, ne okuyacaksan oku..
    Sanıyor musun ki, iyi bir üniversitenin MYO'na gitsen durum farklı olacak, o pek istediğin üniversite hayaline kavuşacaksın?
    Üniversitenin tadı 4 yıllıkla çıkar..
    Dediğim gibi, boş ver yatay geçişi, sen dikey geçişe yüklen..
  • Madem başlattın yüksek notla bitirmeye çalış derim. Ama sadece okula bağlı olma kendini bir alana vermen gerekecek. Yalnız matematik yoksa dgs hata olabilir. Fakültede herşey matematiğe bağlı, uzattıkça uzatırsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elshuf kullanıcısına yanıt
    rukaplan R kullanıcısına yanıt
    Hocam üniversite kötü derken sadece öğrenci profili açısından demedim. Hocalar da çok vasat. Bir tanesi dersi bizimle öğreniyor.Diğeri slayttan okuyup geçiyor. Yani eğitim almıyoruz ezberliyoruz sadece.



    İyi bir Myo'ya geçersem en azından bir şeyler öğrenebilirim + o üniversitenin 4 yıllığına geçme şansım artar diye düşünüyorum ?.(4 yıllık DGS falan bilmiyorum ya ileriki yıllar göstericek durumu)



    Birde şuan her gün 1.30 saat gidiş 1.30 saat geliş toplam 3 saatim yolda geçiyor bu vasat üniversite de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crx9001 -- 2 Kasım 2018; 22:26:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlattıklarına bakılacak olursa şu an bırak memlekete dön derim. MYO'lar hocalar için biçilmez kaftan. Yüksek lisans yap biraz zorlan sonra bir MYO'ya kapak at tamamdır.
  • lextor L kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız hocam. Dönem başında bir arkadaşa yatay geçiş yapmayı düşünüyorum demiştim de bana saçmalama burası çok kolay ortalamayı yüksek tutariz dgsde baya avantaj sağlar demişti.



    Tamam mantıklı ama birşey öğrenemiyoruz ki. Ezbere ders işliyoruz. Slayttan babamda okur. O yüzden çok daha iyi bir Myo'ya geçmeyi oradan da DGS yapmayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende bi yandan bilgisayar programcılığı okuyorum bilgi alışverişi yapabiliriz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba ,
    Bilgisayar programcılığından bilgisayar mühendisliğine geçiş yaptım ve insanların kötü dediği bir okula çok iyi denilen bir okul meslek yüksek okulundan geçiş yaptım.
    Şuan bulunduğum ve işlediğim dersleri göz önünde bulundurarak söylüyorum ki , ön yargılı davranmışım gerçekten inanılmaz bir eğitimi var bulunduğum okulun ve şuana kadar gerçekten hiçbir şey öğrenmediğimi farkettim , dersler inanılmaz zor eğitim inanılmaz yoğun yani anlatmak istediğim bir programcılık eğitimi ile mühendislik eğitimi apayrı kesinlikle fırsatın varsa uzatmalı ve karşılacağın bütün zorlukları kabullenmelisin.
    Umarım her şey umduğun gibi olur
  • Ben bilgisayar teknolojileri ve programlama mezunuyum. Bölüm üçüncüsüyum. Diplomam kağıttan uçak yapmak dışında hiç bir işe yaramıyor. Ancak öğrendiklerim hayatımı rahat için geçirmemi sağlıyor. Çok uluslu 300+ tane sadece Türkiye'de geliştiricisi elemanı olan bir fırma da uzman yazılım geliştirici olarak çalışıyorum ki benim zamanımda bilgi kaynakları çok azdı. Şimdi daha kolay. Bunu okulu okuduğum için kazanmadim. Tamamen programcı olmak için verdiğim çaba ve yatırımın sonucu.diplomadan bir şey beklemeyin. Uzmanlığa yatırım yapın. 8+ yıllık iş hayatımda çok bilgisayar mühendisi gördüm işten bir haber. Yani dgs sen tek başına göbek bağlamayın. Kazanırsaniz güzel bir eğitim alma firsati. Kazanamazsabiz da meslek için bir kaybınız yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 5 Kasım 2018; 17:59:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen kendini geliştirip geliştirmemenle alakalı bir durum. İşletme mezunu olup kendini geliştirerek mobil uygulama üzerine çalışıp hatrı sayılır maaş alan insanlar var. BÖlümün sektörle alakalı, bunu avantaja çevir ve kendini bir alanda geliştir derim.
  • Up diyeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meteormta

    Tamamen kendini geliştirip geliştirmemenle alakalı bir durum. İşletme mezunu olup kendini geliştirerek mobil uygulama üzerine çalışıp hatrı sayılır maaş alan insanlar var. BÖlümün sektörle alakalı, bunu avantaja çevir ve kendini bir alanda geliştir derim.

    Cok merak ediyorum bu isletmeci arkadas ne yapiyor? Nasil bir app yapmis? Basit CRUD islemi disinda ne yapiyor? Neyin arge’sini yamis ilsletme diplomasi ile?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşım 23 Oldu Derken Ne Kastediyorsun Anlamadım. Çok mu Yaşlandın Yani ? Sanki 53...
    Bak Kardeşim Okulunda Programlamayı Öğren Sonra İl Hayatında Mücadele Ver.
    Birkaç Yıl Sonra Bir Yerlere Gelirsin. DGS yle Geçersen Çok Daha İyi Yerlere Gelirsin.
    Bölümü Bitirince de Sana Kimse Gel İşin Hazır Demeyecek Bu Arada Mücadele Etmen Lazım. Bunları Bil de Ona Göre Hareket Et.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam yurtta aynı odada kaldığım arkadaşım da bil.prog okuyor Fırat üniversitesi 'nde o da farkında kötü üni olduğunu ama deli gibi çalışıyor ikinci öğretim birde sabah erken kalkıp akşam derse kadar full programlama çalışıyor.Sanirim c# falandı.Uni bünyesinde SEM'e de gidiyor.İngilizcesi de iyi baya kitap alıp programla hakkında okuyor.Yazin kursa da gitmiş yani okul kötü ama kendini geliştirmek için elinden geleni yapıyor iş hayatı da bu çaba ile iyi olacaktır eminim



    Bu arkadaş sayesinde programlamaya merak sardım



    Hocam yani PC ile ilgili bölümde kendini acayip geliştirme imkanın var misal inşaat muh gibi de değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.