Şimdi Ara

Bilgisayarım açıldığında gücü birden kesiyor, cd ile boot edip yeni sistem kuramıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Yardımınıza çok ihtiyacım var gerçekten ne yapacağımı şaşırdım.

    Bilgisayarımda windows 10 vardı. bir hevesle linux mint kurdum. Çift işletim sistemi olarak kullanıyordum. Ancak son zamanlarda windowsum aşırı yavaşladı ve linuxu da çok nadiren kullandığım için kaldırmak istedim. Windowsu da sıfırdan formatlayacaktım. Fakat linuxu windowsta disk yönetimi kısmından kaldırdım ve sanırım Grub açılış ekranını da böylece bozmuş oldum. Yeni wimdowsu kurarken eskisini de o arada silerim diye düşünerekten bilgisayarımı yeniden başlattım ve win10 cdsini taktım. Bios tan cd yi ilk sıraya aldım. Ancak bilgisayarı başlattığımda casper yazısı geliyor, ardından cd yi okuyor ve birden gücü kapatıyor. Ne kurulu olan windowsa girebiliyorum ne tekrar kurabiliyorum. Hard diskim yandı mı diye düşündüm ama linuxu windowstan sildiğim için böyle sanırım. Çözümü bilen/anlayan birileri varsa yardımcı olabilir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ubuntu live cd si üzerinden tekrar grubu kurmaya çalıştım. Cd yi okuyor ve Install linux ve kurmadan önce deneyin ekranı geliyor. Ama birini seçsem de seçmesem de bilgisayar yine gücü kapatıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cilginbilimadami kullanıcısına yanıt
    Mesajı tam okumamışım, hocam hardiski çıkarıp HDD kutusuna koyun, o şekilde formatlarsınız her türlü, diski çıkardıktan sonra hala cd üstünden bile çalışmıyorsa Ram sıkıntısı olabilir saçma ama olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 29 Ekim 2018; 22:16:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.