Şimdi Ara

SİLİNSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SİLİNSİN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dubbed -- 16 Mayıs 2021; 0:30:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aç bak okuma yazma oranına vs. tarihleri karşılaştır.

    Türkiye'yi kıstas almamak lazım.
  • Okuma yazma ile hiçbir şey anlaşılmaz. Bilgili insanların eskiye oranla daha bilgili gözükmesinden dolayı cahillerin daha cahil olarak tanımlanması mevcut. Cahil hep aynı cahil.
  • Yapılmak istenen şeyin niteliği önemlidir. Ben korkunun önemi üzerine düşünülmesi gerektiğini ileri sürdüm.



    Benim gördüğüm yaratıcı bildiğin bütün ilahlar reddet demişti. Zira ilahlar İn sana burada yardımcı olamazlar.



    Şimdi düşünsel manada insi bir oluşumda insanların benim korkum denk gelen hali ölüm onlara her yönden gelir şeklindedir.



    Ben inandığım bütün ilahlar reddederek karşılaştığım insana da ölüm her yerden geliyor olmalıdır ki yaratıcı düşüncen korkunun eseri değil ortak korkularımız üzere oluşsun.



    ......



    Kişinin diğerine göre cahil kaldığı konu bence bu. Bütün inandığım ilahlarım benden ayrıldı veya yardım için bütün ilahları çağırdım ancak nafileydi denebilir.



    Bu aşamada kişinin karşı taraf argumanı diğerinin bilgisine nispetle ise cahillik diğerinin bilgisine karşılık ise bilgilenme oluşur.



    ...........

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar Amerika'da devasa bir cahiller ordusu var, yani sadece Türkiye böyle denemez. Düz dünyacılar, aşı karşıtları, scientology ... Amerika'da bunları destekleyen hrıstiyan cemaatler var.
  • eskilerin izan dediği şey olmayınca bilgi insana sadece yüktür. eşeğin heybesindeki kitap gibi

    bilgi insan hayatına bir yarar sağlıyorsa biliniyordur. kullanılmayan şeyin faydası olmayacağı gibi kullanılmayan bilgi de bilinmiyor demektir.
  • Bilgi tek başına anlam taşımaz. Eğer aile ile başlayan ve okulla devam eden süreçte bilgiden faydalanma, bilgiyi bulma ve bilgileri karşılaştırma alışkanlıkları bireye verilmemişse, doğal olarak bilginin varlığı önem teşkil etmez.
    İşte bu nedenledir ki, günümüzde yanlış bilgi doğru bilgiden çok daha hızlı yayılma ve taraftar toplama gücüne sahiptir. Gerçek bilgi her zaman istenen bilgi değildir; yanlış bilgi ise şekilden şekle sokulabilir, uzatılıp kısaltılabilir, ekleme ve çıkarma yapılabilir.
  • Bilginin özü ya da aslı denen şeyin ulaşımı kolay değildir. Gerçeğin kendisi başlı aşına sorundur.



    Faraza euro tek para birimi olsun. Ancak sahtesinin gerçeğinden fazla olduğu yerde arayış ne yönde şekillenir. Az olanın sahte olduğu yönünde olamaz mı?



    Çokluk veya taraf algısındaki niceliksel fazlalıklar doğruları işaret etmez. Diğerine nazaran çokluklar doğruları ifade etme konusunda yanlış bir mecra olursa ulaşımı kolay olanın da doğru bilgi olamayacağı da bir nebze anlaşılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternet bilgiye ulaşımı değil veriye ulaşımı arttırdı.

    Veriye ulaşmak için kitap,internet,birkaç kablo yeterlidir.

    Ama bilgiye ulaşmak için verinin yanında akılda gerekir.
  • Sebeplerinden biri şu. İnternet çöp bilgi ile dolu. Doğru düzgün bir şey bulmak samanlıkta iğne bulmak gibi.



    Hadi düzgün bilgi olsa bile insanlar hazır değil. Boş beleş iş olarak bakıyorlar. Çünkü para kazanıp hayatta kalmaya odaklanmışlar. Hayatları garanti değil. Garanti olsa bilgiye odaklanıo vakit ayırabilir. Vakti de yetmiyor zaten.



    İnsanlar bilerek cahilleştirilmiş bütün dünyada. Eğitim sistemi, medya, kültür vs gibi araçlar kullanılmış ki kolay yönetsinler. Böyle bir durumda bilgi edinmesini bekleyemeyiz. Çocukluktan itibaten bilimsel düşüncenin verilmesi gerekirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.