Şimdi Ara

Bilime göre öldükten sonra ne olacak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
7
Favori
14.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bilimsel açıdan bunu merak ettim



  • Sana göre tek yol gösterici bilim kardeşim, bilime tümden bağlanmak yanlıştır çünkü bilim dediğin şeyide insanlar gözlemlemekte nereden biliyorsunuz bilimin gösterdiği her şeyin doğru olduğunu, bana göre bilim her şeyin cevabını vermiyor din felsefe nasıl adlandırırsan adlandır bilim tek başına çaresizdir. Kuran da her şeyin zıt yaratıldığından bahsedilir dini çok iyi bilen bir kişi anti maddenin olduğunuda bilir. Din bir yol gösterici rehber gibidir tabi ki tek başına yeterli değildir ama bilimde bir rehber gibidir size sadece kapıyı aralar gerisini sunmaz. Sadece 4 boyutlu evrende bilim yapabilirsin diğer üst boyutlarda bilim değerini yitirir çünkü madde yoktur elle tutulacak bir şey yoktur deneyler yapamazsın sadece akıl ile gözlemleme yapabilirsin.

    Bilim insan için vardır evet bilim var olduğu için değil insan var olduğu için vardır çünkü size rehberlik eder yol gösterir. Her boyutta bir rehber mevcuttur sen bilim ile rehberlik ediniyorsan bende ayrıca başka rehberlere de uyabilirim bu ne bilim yapmanıza engel olur nede benim yapmama. Şöyle anlatayım dinler insanların direkt olarak amaçlarına yol gösterir, bir koşu yarışına benzer amaç biran önce koşuyu bitererek tamamlamaktır yolda taş gördüm neymiş bu inceleyeyim dersen işin içinden çıkamazsın çünkü atı alan üsküdarı geçmiştir. Bu evrende sonsuz bilgi kaynağı vardır sen her birisini öğrenmeye kalkarsan bilimin sonu olmadığı gibi sana beklediğin cevabı da veremez çünkü siz bilimin tümden amacını anlamaya çalışmıyorsunuz ufak noktalarda takılı kalıyorsunuz. Bir proton ve elektron birleşerek nötron olabilmekte , ve bu şekilde sayısız parçacık birleşerek sayısız farklı parçacığa dönüşebilir bunların hepsini bilmek yada öğrenmek insana bir şey katmaz çünkü asıl olan bilimin hizmet ettiği genel yapının öğrenilmesi amaçtır.

    Şimdi biraz da olsa anlatabildiysem seninle benim aramdaki farkı açıklayayım, İnsan bedenini bir evren olarak düşünürsek sen bu evrenin her noktasını her prensibini anlamaya bilmeye çalışıyorsun pekala iyi bir şeyde yapıyorsun ben ise gündelik hayatımı yaşıyorum bu evrende, tamam sen bu bedeni inceleyerek iyi icatlarda buluyorsun örneğin ilaç, ama ben eğlenirken mutlu olurken aşık olurken insan olmanın keyfini sürerken sen sorular yumağında takılıp kalıyorsun. Ben tüme hizmet ederek yegane amaca hizmet ederek varlığımın bilincini yükseltmeye çalışıyorum sizler ise noktalara takılı kaldığınız için yegane amacın ne olduğunu kaçırıyorsunuz ve hatta yok sayıyorsunuz insanı-evreni bir robot olarak görmeye başlıyorsunuz sevgiyi aşkı inkar ediyorsunuz mutlu olmak yerine mutsuzluğu tercih ediyorsunuz.

    Peki soruyorum mutsuz olacaksam aşk gibi güzellikleri inkar edeceksem bilim yapmanın bana ne getirisi olacak? Bak burada bilim cevap veremiyor aslında veriyor da işinize gelmediği için görmezden geliyorsunuz. Emin ol ben hepinizden daha çok düşünüyorum bu konuları düşündüğüm zaman ise çelişkiye karamsarlığa düşüyorum şimdi şurada bir ağaç var , bu ağaç neden var? neden adına ağaç koymuşlar, neden ağaç topraktan besleniyor, neden ağacın yaprakları var bu şekilde binlerce soruyu düşünmek işin içinden çıkamadığınız zaman size bir faydası olmaz tüme varabilmek önemli.

    Ben vücudun çalışabilmesi için ruhun varlığına inanırım bundan dolayı vücudun çalışma sistemini en ince ayrıntısına kadar bilsem de onu yaşamam mutlu olmam için bana engel olamaz beni çelişkiye düşüremez çünkü bir robot dan çok daha fazlası olduğumu biliyorum. İnsanı eğer bir kuşa benzetirsek bir kanadımız bilim ise diğer kanadımızda akıldır. Bilim akla hizmet edeceği yerde akıl bilime hizmet ederse uçamayız yere düşeriz, bilim insana yol gösterir ama ne yapması gerektiğini söyleyemez, akıl ise insana amacını ve ne yapması gerektiğini izah eder. Sana bilim derki cebinde 2 lira var senden isteyen olursa verme, ama insanlığım bana derki 1 lirasını paylaşmanda sakınca yoktur, bilim bana insanlığı öğretemez öğretmiş olsaydı bilim şuan kötü şeylerde kullanılıyor olmazdı. Benim varlığımın neden olduğunu bilim bana söyler lakin varlığımı idrak etme yaşama devresini bilim uygulayamaz ancak kendi varlığını ben idrak edebilirim. Öyle olmasaydı yapacağımız robotlar BENİM diyebilirdi ancak hiç bir zaman yapılacak robotlar BENİM ben varım diyemeyecekler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ps3 Netw@rks

    Merhaba bilimsel açıdan bunu merak ettim

    Vücut toprağa karışacak. Doğal döngüde canlılar için hayat oluşturacak.
  • Bilime gore su an birsey degilsin ki olunce birsey olasin.
  • Bilim buna cevap vermez , bu inanc isidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen bilincsin beynin norotransmitter sinyal alan evrim sonucu gelismis bolumleri bundan oturu sen=noronlardan ibaretsin yani kutsal kitaplardaki kutsal insan degil 4d evren belkli bir hacmi ve kutlesi olan gelismis bir primat turusun ve diger hayvanlara oldugu gibi oldukten sonra ekosisteme karisip yokolucaksin.Herhangi bir transform haline gecmiycen baska bir boyuta vs ayni pc yi shut down yapmak gibi olucak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillerSoldier -- 13 Kasım 2012; 13:51:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğmadan önce neysen o olacaksın.
    Açıklamak gerekirse;
    Doğmadan önce → ↓
     Bilime göre öldükten sonra ne olacak ?
    Öldükten sonra → ↓
     Bilime göre öldükten sonra ne olacak ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kimyacı_~_Na2SO4

    Doğmadan önce neysen o olacaksın.
    Açıklamak gerekirse;
    Doğmadan önce → ↓
     Bilime göre öldükten sonra ne olacak ?
    Öldükten sonra → ↓
     Bilime göre öldükten sonra ne olacak ?


    Bunu yazmak için girmiştim




  • İnsanlığı bekleyen sonsuz zamanlı, acı ve tatlı olmak üzere iki sonuç var.

    İnsan bilime bakıp acı sonuçtan kurtulamıyorsa kabahat insanda mı, bilimde mi?

    Bilime göre iki sonuç yoktur tartışmalarına fazla girmeyelim mümkünse.

    Şunun şurasında er meydanında toplanmaya fazla vakit kalmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sgrafik

    Bilime göre iki sonuç yoktur tartışmalarına fazla girmeyelim mümkünse.


    Bilime göre konuşuyoruz. Ölüp de, dakikalar sonra tekrar dirilen insanlar var. Acı yok, tatlı yok. Sorun ne oldu ne yaşadınız diye, cevap: "nothing"
  • Yazık olacak...http://www.youtube.com/watch?v=wQ4YgGTTBr0


    Bilime göre öldükten sonra hiçbirşey olmayacak. Zaten olmasıda gerekmiyor... İnsanlar inançlarına o kadar gerçekmiş gibi sarılıyorlarki sanki normal olan öldükten sonra birşey olmaması değilde olmasıymış gibi düşünüyorlar.
  • bilimi çözdünüz de yorum yapıyorsunuz bravo, bilim bize yaşamın sırrını verdi de ölümün sırrı kaldı. bilim, yaşayan resim çizen şarkı söyleyen aşık olan mutlu olan bir yaşam formu üretti de bizim haberimiz mi yoktur. bilim bir ölüyü diriltti de bizmi bilmiyoruz. asıl siz koca bir palavraya yapışmışsınız da öldükten sonra başınıza gelecekleri bildiğinizden inançlara saldırıp duruyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commodore63

    bilimi çözdünüz de yorum yapıyorsunuz bravo, bilim bize yaşamın sırrını verdi de ölümün sırrı kaldı. bilim, yaşayan resim çizen şarkı söyleyen aşık olan mutlu olan bir yaşam formu üretti de bizim haberimiz mi yoktur. bilim bir ölüyü diriltti de bizmi bilmiyoruz. asıl siz koca bir palavraya yapışmışsınız da öldükten sonra başınıza gelecekleri bildiğinizden inançlara saldırıp duruyorsunuz.

    bü dünyada tek yol gösterici bilimdir. okuduğun din kitapları sana hiç birşey öğretemez ve hiç bir yarar sağlayamaz.(aç bak bakalım hangi din kitabında anti maddeden yada karanlık maddeden söz ediliyor ? )

    amacım tartışma yaratmak değil sadece bilimin hayatımızda dinlerden , inançlardan ve bu tarz şeylerden daha önemli bir yeri olduğunu vurgulamak. yoksa herkesin inancı kendisine kimsenin buna karışma hakkı yok.




  • bilimin ispatlayamadığı şeylerde inanç devreye girer işte böyle. aslında ispatlanmayan bir şey yok.

    bilim diyor ki sen öldüğünde vücudun kimyasal olarak çözünecek ve toprağa karışacak. ruh dediğin zaten sinir sistemi ve diğer sistemlerden ibaret. onlar zaten sen öldüğünde şalteri kapatacak.

    kısacası ölümden sonra birşey yok. bugüne kadar ispatlananlar bunlar.

    ha sen buna inanır mısın bilmem. sonuçta bilim "siyah"a "siyah" diyor, kimi insanlar "siyah" der, kimileri "ben siyah olduğuna inanmıyorum" der kimileri de gelir "yok siyah diye bişey hepsi beyaz" der.
  • Eski insanlarda ölümden sonra dirileceklerine eski bedenlerinde yeniden canlanacaklarına inanırlarmış. Bedenleri iyi korunsun diye mumyalanmışlar.. Kimisi diğer tarafta kendisine yardımcı olsun diye mezarına asker bile koydurmuş. Aradan geçen binlerce yıldan sonra mumyalama işini ve mezara asker gömme alışkanlığını bırakmışız. Ölümden sonra birşey olmayacağını anlamamız için birkaç bin yılımız daha var galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kimyacı_~_Na2SO4

    Doğmadan önce neysen o olacaksın.
    Açıklamak gerekirse;
    Doğmadan önce → ↓
     Bilime göre öldükten sonra ne olacak ?
    Öldükten sonra → ↓
     Bilime göre öldükten sonra ne olacak ?


    öldüğümüzde o karanlıkta olmuyacak, yokluğun yokluğu




  • Bilime göre beyin öldüğü an,sende bitersin.İsterse bütün organların çalışsın, beyin bittiği an sende bitersin.
    Bence insanın ruhu vardır. Yani neden kendinizi;kediyle,köpekle, kuşla bir tutuyorsunuz ki?
    Dinazorlar 150 milyon yıl yaşamıştır. İnsanın var olduğu süreden çok daha fazla. Bulunan en eski insan iskeleti 400.000 yıllık.
    Çok uçuk bir örnek vereyim; varsayalm ki insan 1 milyon yıl önce ortaya çıkmış olsun ki bilime göre 400.000 yıldır.
    1 milyon yılda insan ortaya çıkmış ancak 150 milyon yılda akıllı,iki ayağı üzerinde yürüyen dinazor adam oluşmamıştır.
    İnsan o kadar da basit bir canlı değildir, henüz bilemiyoruz ama bir farklılık kesinlikle var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightwish34

    quote:

    Orijinalden alıntı: commodore63

    bilimi çözdünüz de yorum yapıyorsunuz bravo, bilim bize yaşamın sırrını verdi de ölümün sırrı kaldı. bilim, yaşayan resim çizen şarkı söyleyen aşık olan mutlu olan bir yaşam formu üretti de bizim haberimiz mi yoktur. bilim bir ölüyü diriltti de bizmi bilmiyoruz. asıl siz koca bir palavraya yapışmışsınız da öldükten sonra başınıza gelecekleri bildiğinizden inançlara saldırıp duruyorsunuz.

    bü dünyada tek yol gösterici bilimdir. okuduğun din kitapları sana hiç birşey öğretemez ve hiç bir yarar sağlayamaz.(aç bak bakalım hangi din kitabında anti maddeden yada karanlık maddeden söz ediliyor ? )

    amacım tartışma yaratmak değil sadece bilimin hayatımızda dinlerden , inançlardan ve bu tarz şeylerden daha önemli bir yeri olduğunu vurgulamak. yoksa herkesin inancı kendisine kimsenin buna karışma hakkı yok.

    Sana göre tek yol gösterici bilim kardeşim, bilime tümden bağlanmak yanlıştır çünkü bilim dediğin şeyide insanlar gözlemlemekte nereden biliyorsunuz bilimin gösterdiği her şeyin doğru olduğunu, bana göre bilim her şeyin cevabını vermiyor din felsefe nasıl adlandırırsan adlandır bilim tek başına çaresizdir. Kuran da her şeyin zıt yaratıldığından bahsedilir dini çok iyi bilen bir kişi anti maddenin olduğunuda bilir. Din bir yol gösterici rehber gibidir tabi ki tek başına yeterli değildir ama bilimde bir rehber gibidir size sadece kapıyı aralar gerisini sunmaz. Sadece 4 boyutlu evrende bilim yapabilirsin diğer üst boyutlarda bilim değerini yitirir çünkü madde yoktur elle tutulacak bir şey yoktur deneyler yapamazsın sadece akıl ile gözlemleme yapabilirsin.

    Bilim insan için vardır evet bilim var olduğu için değil insan var olduğu için vardır çünkü size rehberlik eder yol gösterir. Her boyutta bir rehber mevcuttur sen bilim ile rehberlik ediniyorsan bende ayrıca başka rehberlere de uyabilirim bu ne bilim yapmanıza engel olur nede benim yapmama. Şöyle anlatayım dinler insanların direkt olarak amaçlarına yol gösterir, bir koşu yarışına benzer amaç biran önce koşuyu bitererek tamamlamaktır yolda taş gördüm neymiş bu inceleyeyim dersen işin içinden çıkamazsın çünkü atı alan üsküdarı geçmiştir. Bu evrende sonsuz bilgi kaynağı vardır sen her birisini öğrenmeye kalkarsan bilimin sonu olmadığı gibi sana beklediğin cevabı da veremez çünkü siz bilimin tümden amacını anlamaya çalışmıyorsunuz ufak noktalarda takılı kalıyorsunuz. Bir proton ve elektron birleşerek nötron olabilmekte , ve bu şekilde sayısız parçacık birleşerek sayısız farklı parçacığa dönüşebilir bunların hepsini bilmek yada öğrenmek insana bir şey katmaz çünkü asıl olan bilimin hizmet ettiği genel yapının öğrenilmesi amaçtır.

    Şimdi biraz da olsa anlatabildiysem seninle benim aramdaki farkı açıklayayım, İnsan bedenini bir evren olarak düşünürsek sen bu evrenin her noktasını her prensibini anlamaya bilmeye çalışıyorsun pekala iyi bir şeyde yapıyorsun ben ise gündelik hayatımı yaşıyorum bu evrende, tamam sen bu bedeni inceleyerek iyi icatlarda buluyorsun örneğin ilaç, ama ben eğlenirken mutlu olurken aşık olurken insan olmanın keyfini sürerken sen sorular yumağında takılıp kalıyorsun. Ben tüme hizmet ederek yegane amaca hizmet ederek varlığımın bilincini yükseltmeye çalışıyorum sizler ise noktalara takılı kaldığınız için yegane amacın ne olduğunu kaçırıyorsunuz ve hatta yok sayıyorsunuz insanı-evreni bir robot olarak görmeye başlıyorsunuz sevgiyi aşkı inkar ediyorsunuz mutlu olmak yerine mutsuzluğu tercih ediyorsunuz.

    Peki soruyorum mutsuz olacaksam aşk gibi güzellikleri inkar edeceksem bilim yapmanın bana ne getirisi olacak? Bak burada bilim cevap veremiyor aslında veriyor da işinize gelmediği için görmezden geliyorsunuz. Emin ol ben hepinizden daha çok düşünüyorum bu konuları düşündüğüm zaman ise çelişkiye karamsarlığa düşüyorum şimdi şurada bir ağaç var , bu ağaç neden var? neden adına ağaç koymuşlar, neden ağaç topraktan besleniyor, neden ağacın yaprakları var bu şekilde binlerce soruyu düşünmek işin içinden çıkamadığınız zaman size bir faydası olmaz tüme varabilmek önemli.

    Ben vücudun çalışabilmesi için ruhun varlığına inanırım bundan dolayı vücudun çalışma sistemini en ince ayrıntısına kadar bilsem de onu yaşamam mutlu olmam için bana engel olamaz beni çelişkiye düşüremez çünkü bir robot dan çok daha fazlası olduğumu biliyorum. İnsanı eğer bir kuşa benzetirsek bir kanadımız bilim ise diğer kanadımızda akıldır. Bilim akla hizmet edeceği yerde akıl bilime hizmet ederse uçamayız yere düşeriz, bilim insana yol gösterir ama ne yapması gerektiğini söyleyemez, akıl ise insana amacını ve ne yapması gerektiğini izah eder. Sana bilim derki cebinde 2 lira var senden isteyen olursa verme, ama insanlığım bana derki 1 lirasını paylaşmanda sakınca yoktur, bilim bana insanlığı öğretemez öğretmiş olsaydı bilim şuan kötü şeylerde kullanılıyor olmazdı. Benim varlığımın neden olduğunu bilim bana söyler lakin varlığımı idrak etme yaşama devresini bilim uygulayamaz ancak kendi varlığını ben idrak edebilirim. Öyle olmasaydı yapacağımız robotlar BENİM diyebilirdi ancak hiç bir zaman yapılacak robotlar BENİM ben varım diyemeyecekler.




  • Ne kadar güzel mutluluk verici insanların gerçeğe kucak açması benden sonra yorumları okudumda yalnız kalıcağımı düşünmüştümk fakat herkes aynı fikirde toplanmış sen=nöronlardan ibaretsin karakter burda oluşur eğer ağr travma çarpma geçirirsen beynindeki datalar ölür çünkü proteinlerden oluşur noronlar re-install olursun yani ölüm anında shut down yapıp uykuya benzer bir şekilde hissizliğe yokluğa karışıcaksın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightwish34

    bü dünyada tek yol gösterici bilimdir.

    Kasteddiğin pozitif bilimdir ki dediğin doğru.Eğer ufkun sadece bu dünya kadarsa tek yol bilimdir.Eğer ufkun bu dünyayıda aşıyorsa bu sefer pozitif bilimler yeterli gelmez.Görüş açısı,bakış açısı ile alakalı birşey.

    Ama hiçbir saygın hiçbir din,saygın hiçbir felsefenin kurucusu bilimi reddetmez,bilim ile kavgaya girmez.Şeyh uçurmaz mürit uçurur gibi bir durum diyebiliriz.Dünyada saygın bir peygamber,dini önder,felsefeci yoktur ki bilim ile uğraşsın.Hep arkasından gelenler birşekilde uğraşmışlardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commodore63

    quote:

    Orijinalden alıntı: nightwish34

    quote:

    Orijinalden alıntı: commodore63

    bilimi çözdünüz de yorum yapıyorsunuz bravo, bilim bize yaşamın sırrını verdi de ölümün sırrı kaldı. bilim, yaşayan resim çizen şarkı söyleyen aşık olan mutlu olan bir yaşam formu üretti de bizim haberimiz mi yoktur. bilim bir ölüyü diriltti de bizmi bilmiyoruz. asıl siz koca bir palavraya yapışmışsınız da öldükten sonra başınıza gelecekleri bildiğinizden inançlara saldırıp duruyorsunuz.

    bü dünyada tek yol gösterici bilimdir. okuduğun din kitapları sana hiç birşey öğretemez ve hiç bir yarar sağlayamaz.(aç bak bakalım hangi din kitabında anti maddeden yada karanlık maddeden söz ediliyor ? )

    amacım tartışma yaratmak değil sadece bilimin hayatımızda dinlerden , inançlardan ve bu tarz şeylerden daha önemli bir yeri olduğunu vurgulamak. yoksa herkesin inancı kendisine kimsenin buna karışma hakkı yok.

    Sana göre tek yol gösterici bilim kardeşim, bilime tümden bağlanmak yanlıştır çünkü bilim dediğin şeyide insanlar gözlemlemekte nereden biliyorsunuz bilimin gösterdiği her şeyin doğru olduğunu, bana göre bilim her şeyin cevabını vermiyor din felsefe nasıl adlandırırsan adlandır bilim tek başına çaresizdir. Kuran da her şeyin zıt yaratıldığından bahsedilir dini çok iyi bilen bir kişi anti maddenin olduğunuda bilir. Din bir yol gösterici rehber gibidir tabi ki tek başına yeterli değildir ama bilimde bir rehber gibidir size sadece kapıyı aralar gerisini sunmaz. Sadece 4 boyutlu evrende bilim yapabilirsin diğer üst boyutlarda bilim değerini yitirir çünkü madde yoktur elle tutulacak bir şey yoktur deneyler yapamazsın sadece akıl ile gözlemleme yapabilirsin.

    Bilim insan için vardır evet bilim var olduğu için değil insan var olduğu için vardır çünkü size rehberlik eder yol gösterir. Her boyutta bir rehber mevcuttur sen bilim ile rehberlik ediniyorsan bende ayrıca başka rehberlere de uyabilirim bu ne bilim yapmanıza engel olur nede benim yapmama. Şöyle anlatayım dinler insanların direkt olarak amaçlarına yol gösterir, bir koşu yarışına benzer amaç biran önce koşuyu bitererek tamamlamaktır yolda taş gördüm neymiş bu inceleyeyim dersen işin içinden çıkamazsın çünkü atı alan üsküdarı geçmiştir. Bu evrende sonsuz bilgi kaynağı vardır sen her birisini öğrenmeye kalkarsan bilimin sonu olmadığı gibi sana beklediğin cevabı da veremez çünkü siz bilimin tümden amacını anlamaya çalışmıyorsunuz ufak noktalarda takılı kalıyorsunuz. Bir proton ve elektron birleşerek nötron olabilmekte , ve bu şekilde sayısız parçacık birleşerek sayısız farklı parçacığa dönüşebilir bunların hepsini bilmek yada öğrenmek insana bir şey katmaz çünkü asıl olan bilimin hizmet ettiği genel yapının öğrenilmesi amaçtır.

    Şimdi biraz da olsa anlatabildiysem seninle benim aramdaki farkı açıklayayım, İnsan bedenini bir evren olarak düşünürsek sen bu evrenin her noktasını her prensibini anlamaya bilmeye çalışıyorsun pekala iyi bir şeyde yapıyorsun ben ise gündelik hayatımı yaşıyorum bu evrende, tamam sen bu bedeni inceleyerek iyi icatlarda buluyorsun örneğin ilaç, ama ben eğlenirken mutlu olurken aşık olurken insan olmanın keyfini sürerken sen sorular yumağında takılıp kalıyorsun. Ben tüme hizmet ederek yegane amaca hizmet ederek varlığımın bilincini yükseltmeye çalışıyorum sizler ise noktalara takılı kaldığınız için yegane amacın ne olduğunu kaçırıyorsunuz ve hatta yok sayıyorsunuz insanı-evreni bir robot olarak görmeye başlıyorsunuz sevgiyi aşkı inkar ediyorsunuz mutlu olmak yerine mutsuzluğu tercih ediyorsunuz.

    Peki soruyorum mutsuz olacaksam aşk gibi güzellikleri inkar edeceksem bilim yapmanın bana ne getirisi olacak? Bak burada bilim cevap veremiyor aslında veriyor da işinize gelmediği için görmezden geliyorsunuz. Emin ol ben hepinizden daha çok düşünüyorum bu konuları düşündüğüm zaman ise çelişkiye karamsarlığa düşüyorum şimdi şurada bir ağaç var , bu ağaç neden var? neden adına ağaç koymuşlar, neden ağaç topraktan besleniyor, neden ağacın yaprakları var bu şekilde binlerce soruyu düşünmek işin içinden çıkamadığınız zaman size bir faydası olmaz tüme varabilmek önemli.

    Ben vücudun çalışabilmesi için ruhun varlığına inanırım bundan dolayı vücudun çalışma sistemini en ince ayrıntısına kadar bilsem de onu yaşamam mutlu olmam için bana engel olamaz beni çelişkiye düşüremez çünkü bir robot dan çok daha fazlası olduğumu biliyorum. İnsanı eğer bir kuşa benzetirsek bir kanadımız bilim ise diğer kanadımızda akıldır. Bilim akla hizmet edeceği yerde akıl bilime hizmet ederse uçamayız yere düşeriz, bilim insana yol gösterir ama ne yapması gerektiğini söyleyemez, akıl ise insana amacını ve ne yapması gerektiğini izah eder. Sana bilim derki cebinde 2 lira var senden isteyen olursa verme, ama insanlığım bana derki 1 lirasını paylaşmanda sakınca yoktur, bilim bana insanlığı öğretemez öğretmiş olsaydı bilim şuan kötü şeylerde kullanılıyor olmazdı. Benim varlığımın neden olduğunu bilim bana söyler lakin varlığımı idrak etme yaşama devresini bilim uygulayamaz ancak kendi varlığını ben idrak edebilirim. Öyle olmasaydı yapacağımız robotlar BENİM diyebilirdi ancak hiç bir zaman yapılacak robotlar BENİM ben varım diyemeyecekler.

    yazdığın yazının temel noktası "cahillik mutluluktur." sanırım. bilmemek seni mutlu edecekse bilme. zaten kimse kalkıpta sana bilim adamı ol herşeyi sorgula demiyor. benim demek istediğim türkiyede ve diğer tutucu ülkelerde olduğu gibi dinin ve diğer manevi inançların bilimin önüne geçmesi. bu tamamen saçmalık bana göre. bilim olmadan bir hiçiz bunuda kabullenmen lazım. çünkü şimdeye kadar yaşamış bilim adamları yaşamamış olsaydı şuan hala mızrakla hayvan avlıyor olacaktık. bu hayatta tek yol göstericimiz bilim onun dışında başka bir alternatif malesef yok. diyorsun ki bilim yanılıyor olabilir. evet olabilir ama kendi içinde doğru yola gidene kadar elbette hatalar ve yanlışlar olacaktır. ama bundan 1000 yıl sonrasını bir hayel et bilimin geleceği noktayı ve yapabileceğimiz şeyleri.(son olarak seni sen yapan şey ruhun değil beynin. ilerde umarım beyin nakli olabilirde ruhun olmadığını kişiliğin beyinde olduğunu anlayabilirsiniz.)(tabi benim umrumda değil neye inanıp yada neye inanmadığın herkes hürdür bu konuda tıpkı benim inanmamayı seçtiğim gibi.)




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.