Şimdi Ara

Bill Gates dünyaya damga vuran Windows'u tam 34 yıl önce tanıttı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
5
Favori
4.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O kadarını bilemem ama Windows XP kullanımında bazıları Windows XP'yi aslında tasarımını beğendikleri için kullandıklarını düşünüyorum. Belki Windows XP'nin çok kullanım nedeni çözülmüş olabilir? Ama en çok kullanılan Windows© Windows 7 olduğunu anlayalım.
    Bill Gates dünyaya damga vuran Windows'u tam 34 yıl önce tanıttı


    Windows XP desteği sona erdiğinde Windows XP kullanımı azalmaya başladı ve en yeni Windows (C) olanlardan bir tanesi Windows 7 çoğalıyor ama gelecekte desteği sona erebilir? Windows 7'nin çok kullanılması performansından dolayıdır.

    NOT: Windows Vista'nın yeni sürümlerini inceleyebilirsiniz eskisinden daha hızlı oluyor. Aslında bilmiyorsanız söyleyebilirim Windows Vista eskiden Windows Longhorn'du ve ben beta sürümünü incelerken daha kontrol panel açılamıyordu ama yeni sürümleri hızlı açabiliyor. Unutmayalım, Windows Vista değişti, artık yenisiyle beraber iyi durumda.
  • günahıyla sevabıyla bir yazılım miladı.
    o nasıl poz bill kırık gibi :D
    not: bu mesaj windows 7 üzerinden yollanmış olup fatal error yada bellek read olamadı hatası verme ihtimali mevcuttur.

  • win 95 efsanenin başlangıcı maus çıktı ve bir ekranda hiç bilmeyen biri bile bilgisayar kullanabildi ve teknoloji sıçrama yaptı ...

  • Fabrikalarda bazı cihazlar vardır 7/24 kapanmaz. Bir saatlik Windows upgrade'i için bile devre dışı kalmasının milyon dolar zarar demek olduğu cihazlar, tabii bir de uyumsuzluk çıkarsa zararın katlanacağı gerçeği de var. Bunlarda hala XP(embedded sürümü) kullanılır, sebebi zaten cihaz çalışıyor, upgrade etmek zaman ve para kabı demek...


    Bu cihazlarda işletim sistemi ancak cihaz değişirse değişir, hatta 6 ayda bir yavaşlıyor şuna bi formayt atalım demezler.
    Zaten Embedded sürümlerde upgrade mümkün değil, sadece sıfırdan kurulum yaparak yeni sistem yüklenebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 15 Kasım 2017; 11:07:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizi okdugumda basta hak verdim fakat uzerinde dusununce tum dediklerinizin Linux'ta cozumu oldugu aklima geldi.

    quote:

    Şimdi Linux kullanıcılarını dövme vakti geldi
    Slacware.. evet zamanında herkesin görselliği sebebi ile mandrake kullandıkları dönemde oldukça popüler bir seri. Startx ile gelen basit xorg arabirimi...
    Linux maalesef masaüstü yani GUI açısından halen kendini geliştirmedi. Son kullanıcıya hitap etme konusu enson 2-3 yıllık bir olay. ama hala da son kullanıcı veya APTAL KULLANICI hedefli değiller.

    Slackware ortalama kullaniciya hitap eden bir linux dagitimi degil. Kubuntu yada Ubuntu kullandiniz mi hic? Kubuntu ozellikle KDE tabanli oldugu icin gayet guzel ve esnek bir arayuzu var. Kullanmasi da oldukca kolay ve rahat.

    quote:


    Bir linux sever olarak sizden şikayetciyim

    belki farkında değilsiniz ama linux kullanıcı yaş ortalamasını dünya genelinde alacak olsak +30 çıkacağını söyleyebilirim. Özellikle de avrupa da... TR de veya uzak doğuda ise bu daha düşük olsa bile maalesef windows yaş ortalamasına çok da yakın olunduğunu kimse iddia edemez


    Evet, 30 yas uzeriyim ama Linux kullanmaya Lise 3. sinifta cok zorlanarak baslamistim. O zamanlar Turkuvaz Linux vardi, ilk yukledigim linux dagitimi oydu. Sonradan sizin gibi Slackware'i denemistim fakat cok yanlis bir secimdi Slackware, Ubuntu (o zaman Ubuntu yoktu sanirim, Debian yada RedHat'i secebilirdim) gibi bir Linux dagitimi ile devam etmek cok daha dogru bir adim olurdu.

    quote:

    İnsanlar android ile nasıl yeni bir dünya ve mobilite kazandı ise Linux sürümleri ile de evde rahatlıkla işleri için bir serbestiyete ihtiyaçları var. Ama maalesef henüz bunu sağlayamıyorlar
    Linux ler yapısallık olarak ister istemez kendi içinde farklılıkları var. Linux adminlerin büyük bir kısmı Unix den gelme ve doğal olarak da bazı şeyler hala ketum
    Yeni yetmeler ise ya yapı tam olmadığı için veya sürekli bağımlılık sağlamak için paylaşım yapmıyorlar

    Kitap ve dergi okuyor muyuz? Dokuman okuyor muyuz? Linux ile ilgili kac tane kitabimiz var? Linux gruplari var, oralarda takiliyor muyuz? Sorular soruyor muyuz? Yoksa isyerindeki rekabet ortamindaki calisma arkadasimiza mi soruyoruz sorularimizi? Az bilinen seylerde rekabet ortaminda insanlar ketum olurlar, bu kacinilmaz birsey, bunda Linux kullanicilarinin sucu yok hicbir zaman. Cozumu dogru yerde aramak onemli. Piyasadaki yuzlerce (belki de binlerce) Linux kitabi bosuna yazilmadi sonucta, agzi ketum olan rekabet ortamindaki insanlara muhtac olmayasiniz diye bunlar var sonucta. Sikayet etmek yerine okumanizi oneririm cunku benim de yaptigim sey bu.

    quote:

    son kullanıcya yönelim masaüstü modifikasyonu.. yazılım - driver - paket kurulumlarının her seri için detaylı ve basit anlatımları.. hem yazılı hem görsel
    top list kavramı... yani popüler linux paylaşımlarının olduğu... listeler
    hem modifikasyon hemde admin liğe yönelik adımlar eğitimler

    örnek veriyorum... eskiden ram bir büyük sorun idi.. auto install da sistem bir boot bir de home veya genel disk olarak 2 parça olarak kuruluyor. manuel kullanıcılar ise swap larını kendileri oluşturuyorlar. piyasada satılan hazır sistemlerin büyük bir kısmı artık 4gb ram ile geliyor.. şimdi manuel kurulum yapacak olsak.. eskiden 2*ram idi swap mantığı.. şimdi hala 8gb swap mı yapmak lazım ? bu son kullanıcı için şartmı ?
    peki benim pc de 24gb ram var.. ben 48 mi yapmam lazım swap ı ? ne kadar mantıklı ?
    veya artık linux lerde son kullanıcılar için swap gerekmez bir yapıya mı döndü veya swap ı windows un yaptığı gibi bir file olarak os içine kendisi teorik ihtiyaç kadar manuel oluşturuyor mu ?

    siz bu tür anlatımlar yaptınız veya yapılan bir yer... düşünce gördünüz mü ?

    linux kullanıcılarına soruyorum.. evdeki kardeş veya yiğeninize veyahut çocuğunuza Linux kurup verdiniz mi ? Verdi iseniz hangi ayarları yapıp verdiniz.. paylaşın öğrenelim bizde yapalım

    Kullandiginiz Linux dagitimina bagli butun bunlar. Ornegin kardesime, yegenime vs. Kubuntu Linux kullanmasini oneririm, kolaylikla da kullanir herkes. Swap olayi kurulum sirasinda sorulan birsey, next deyip gecebilirsiniz cunku zaten onerilen bir deger oluyor default olarak, RAM miktariniza gore hesaplaniyor. Cok da problem birsey degil yani. Windows kurulumunda da harddisk partition bilgileri soruluyor sonucta.

    Kisaca, size iki sey oneririm. Kubuntu yada tercihinize gore Ubuntu (KDE tabanli Kubuntu'yu oneriyorum ben) yuklemeniz, dokuman okumaniz, Linux kitaplari almaniz. Ogrenme amacli olarak daha yaygin oldugundan Ubuntu ile baslayip bol bol Ubuntu kitaplarini da inceleyebilirsiniz. Bu tur kitaplari okumasi da oldukca keyifli oluyor, oneririm.
  • XP'nin embedded surumu de cok gerilerde kaldi. Eski urunlerde kullaniliyordur. Endustriyel bir cihaz tasarlanirken isletim sistemine de karar verilir, eger cok populer ve ragbet goren, cok genis kullanici kitlesi olan bir cihaz degilse cihaz uretimde kaldigi surece ayni isletim sistemiyle piyasaya surulur, yeni modellerde yeni isletim sistemi kullanilir. Internete bagli olmayan bir cihaz ise upgrade etmek zaman ve para kaybi demek olabilir, zaten belli amaclarla kullanilan bir cihazin isletim sistemi. Ornegin gordugum bir navigasyon cihazinda embedded windows vardi, Internete de bagli olmayan, Windows ozellikleri hic kullanilmayan, sadece uzerinde navigasyon yazilimi tam ekran olarak calisan, kullanan kisinin cihazin icinde isletim sistemi oldugunu bilmeyecegi bir cihaz. Yazilimi gelistirenlerin aliskanliklari Windows yonunde oldugu icin cihaza embedded Windows yuklemisler, baska bir nedeni yok. Cihazin icindeki yazilim Linux uzerinde de ayni efor ile gelistirilebilirdi, yani sadece yazilim gelistirenlerin aliskanliklari Windows yonunde oldugu icin tercih edilmis. Simdi bu Windows upgrade edilse ne olur, edilmese ne olur? Cihaz zaten belli surelerde kapatilip acilan bir cihaz, dolayisiyla her acilista reboot edilecek. Benzeri durum endustriyel cihazlar icin de gecerli, bazilari her gun reboot oluyor, bazilari embedded Windows kullaniyor, bazilarinda zaten cok basit yazilimlar calisiyor.

    Fabrikalarda 7/24 kapanmayan cihazlarda Windows XP tercih ediliyorsa bu ordaki kisilerin kolayina oyle geldigindendir. Fabrikalarda yapilan her seyin dogru oldugunu kim soyledi?? Hele bir de "Windows XP kusursuzdur, mukemmeldir, gelmis gecmis en iyi isletim sistemidir" mantalitesi olduktan sonra, lisanslari bedava yada cok ucuz olduktan sonra (cunku tedavulden kaldirildi) tabi ki bu kadar tercih edilir.

    Hani kraldan cok kralci diye bir laf vardir ya, yani su Windows XP'nin degerini Microsoft bile yurdum insaninin bildigi kadar bilmemistir bugune kadar.
  • CoreXXX kullanıcısına yanıt
    quote:

    dip not. ülkemizdeki atmlerin çoğu xp ile çalışıyor. tam oran ne bilmiyorum

    Daha onceden bir bankanin yazilim gelistirme bolumunde calismis olan bir bilgisayar muhendisiyim ve hicbir bankanin ATM'lerinde Windows XP kullanacak kadar enayi olmadigini rahatlikla soyleyebilirim. Neden mi? Guncellemeleri bitmis, guvenlik aciklariyla dolu bir isletim sistemini ASLA tercih etmezler. Microsoft'un Windows XP destegini cekmesine az bir zaman kala hepsi Windows 8'e gecmislerdir (olasi MetroUI guncellemelerini de desteklemek icin). Ulkemizdeki tum sektorlerin birbirini yakindan takip ettigini de dikkate alirsak, bir banka ATM'lerinde Windows XP kullanmiyorsa digerlerinin de Windows XP kullanmadigini kesinlikle soyleyebiliriz.

    quote:

    öyle bir uygulama hayatımda görmedim yazmışın. hangi meslektensin bilmiyorum ama ben sürekli fabrikalarla işi olan biriyim. daha 2 ay önce ayçekirdeği kurutma makinasının kontrol bilgisayarı ve yazılımı gördüm xp sp3 ü bırak ilk xp var üzerinde. neden sence . çünkü çalışıyor sorunsuz. veya xpden başkası o programa uymuyor. bu şekilde 100 lerce makine gördüm ülkemizde . daha görmediklerim vardır.

    Aycekirdegi kurutma makinesi... Internet baglantisi olmayan, uzaktan kontrol yazilimi varsa bile yalnizca bir port uzerinden baglanilip kontrolu oyle saglanabilen bir cihaz. Guvenlik guncellemesi ihtiyaci duymaz, cunku diger portlari Internete acma ihtiyaci yok. Koy onune bir firewall, yap port yonlendirmesini, kullan Windows XP'yi. Neden ust model bir isletim sistemine bos yere para verilsin ki? Neden guncelleme ihtiyaci duyulsun ki? XP'den baskasi o cihazin programina neden uymasin? .Net framework'un belli bir versiyonu kullaniliyorsa yeni Windows versiyonlari destekliyor. Belli bir versiyon Visual C/C++ Runtime kutuphaneleri kullanildiysa yeni Windows'larin hepsine yuklenebiliyor zaten. Bugune kadar Windows XP'de calisip sonraki Windows'larda calisan hicbir yazilim gormedim ama tersini cok gordum. Artik Windows XP'ye destek vermeyen yuzlerce belki de binlerce yazilim var.

    quote:

    daha garibini hong kong da gördüm. bir arkadaşım plextor marka ssd istedi gittim aldım aldığım yer oldukça lüx bir mağaza ama kasaya gittim adam hala tüplü monitör kullanıyor dikkatlice baktım ya w95 yada w98 di sanırım onun üzerinde stok cari tutuyor. eğer işini görüyorsa adamı eleştiremezsin.

    Tuplu monitor, eski versiyon Windows, yani adam para harcamak istememis bilgisayara, hepsi bu. Sizin de dediginiz gibi, adamin isini goruyormus, artisiyla eksisiyle yetiyormus. Simdi tutup "horraaa, Windows 95 candir, babadir, gelmis gecmis en mukemmel isletim sistemidir, Hong Kong'da bu dukkanda kullaniliyordu, tuplu monitor de candir, mukemmeldir" mi diyelim? XP icin yapilan yorumlar buna benziyor ve bu mantalite hepimize kaybettirir, cezasini hep birlikte cekiyoruz bu mantalitenin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: csh

    Dediklerinizi okdugumda basta hak verdim fakat uzerinde dusununce tum dediklerinizin Linux'ta cozumu oldugu aklima geldi.

    quote:

    Şimdi Linux kullanıcılarını dövme vakti geldi
    Slacware.. evet zamanında herkesin görselliği sebebi ile mandrake kullandıkları dönemde oldukça popüler bir seri. Startx ile gelen basit xorg arabirimi...
    Linux maalesef masaüstü yani GUI açısından halen kendini geliştirmedi. Son kullanıcıya hitap etme konusu enson 2-3 yıllık bir olay. ama hala da son kullanıcı veya APTAL KULLANICI hedefli değiller.

    Slackware ortalama kullaniciya hitap eden bir linux dagitimi degil. Kubuntu yada Ubuntu kullandiniz mi hic? Kubuntu ozellikle KDE tabanli oldugu icin gayet guzel ve esnek bir arayuzu var. Kullanmasi da oldukca kolay ve rahat.

    quote:


    Bir linux sever olarak sizden şikayetciyim

    belki farkında değilsiniz ama linux kullanıcı yaş ortalamasını dünya genelinde alacak olsak +30 çıkacağını söyleyebilirim. Özellikle de avrupa da... TR de veya uzak doğuda ise bu daha düşük olsa bile maalesef windows yaş ortalamasına çok da yakın olunduğunu kimse iddia edemez


    Evet, 30 yas uzeriyim ama Linux kullanmaya Lise 3. sinifta cok zorlanarak baslamistim. O zamanlar Turkuvaz Linux vardi, ilk yukledigim linux dagitimi oydu. Sonradan sizin gibi Slackware'i denemistim fakat cok yanlis bir secimdi Slackware, Ubuntu (o zaman Ubuntu yoktu sanirim, Debian yada RedHat'i secebilirdim) gibi bir Linux dagitimi ile devam etmek cok daha dogru bir adim olurdu.

    quote:

    İnsanlar android ile nasıl yeni bir dünya ve mobilite kazandı ise Linux sürümleri ile de evde rahatlıkla işleri için bir serbestiyete ihtiyaçları var. Ama maalesef henüz bunu sağlayamıyorlar
    Linux ler yapısallık olarak ister istemez kendi içinde farklılıkları var. Linux adminlerin büyük bir kısmı Unix den gelme ve doğal olarak da bazı şeyler hala ketum
    Yeni yetmeler ise ya yapı tam olmadığı için veya sürekli bağımlılık sağlamak için paylaşım yapmıyorlar

    Kitap ve dergi okuyor muyuz? Dokuman okuyor muyuz? Linux ile ilgili kac tane kitabimiz var? Linux gruplari var, oralarda takiliyor muyuz? Sorular soruyor muyuz? Yoksa isyerindeki rekabet ortamindaki calisma arkadasimiza mi soruyoruz sorularimizi? Az bilinen seylerde rekabet ortaminda insanlar ketum olurlar, bu kacinilmaz birsey, bunda Linux kullanicilarinin sucu yok hicbir zaman. Cozumu dogru yerde aramak onemli. Piyasadaki yuzlerce (belki de binlerce) Linux kitabi bosuna yazilmadi sonucta, agzi ketum olan rekabet ortamindaki insanlara muhtac olmayasiniz diye bunlar var sonucta. Sikayet etmek yerine okumanizi oneririm cunku benim de yaptigim sey bu.

    quote:

    son kullanıcya yönelim masaüstü modifikasyonu.. yazılım - driver - paket kurulumlarının her seri için detaylı ve basit anlatımları.. hem yazılı hem görsel
    top list kavramı... yani popüler linux paylaşımlarının olduğu... listeler
    hem modifikasyon hemde admin liğe yönelik adımlar eğitimler

    örnek veriyorum... eskiden ram bir büyük sorun idi.. auto install da sistem bir boot bir de home veya genel disk olarak 2 parça olarak kuruluyor. manuel kullanıcılar ise swap larını kendileri oluşturuyorlar. piyasada satılan hazır sistemlerin büyük bir kısmı artık 4gb ram ile geliyor.. şimdi manuel kurulum yapacak olsak.. eskiden 2*ram idi swap mantığı.. şimdi hala 8gb swap mı yapmak lazım ? bu son kullanıcı için şartmı ?
    peki benim pc de 24gb ram var.. ben 48 mi yapmam lazım swap ı ? ne kadar mantıklı ?
    veya artık linux lerde son kullanıcılar için swap gerekmez bir yapıya mı döndü veya swap ı windows un yaptığı gibi bir file olarak os içine kendisi teorik ihtiyaç kadar manuel oluşturuyor mu ?

    siz bu tür anlatımlar yaptınız veya yapılan bir yer... düşünce gördünüz mü ?

    linux kullanıcılarına soruyorum.. evdeki kardeş veya yiğeninize veyahut çocuğunuza Linux kurup verdiniz mi ? Verdi iseniz hangi ayarları yapıp verdiniz.. paylaşın öğrenelim bizde yapalım

    Kullandiginiz Linux dagitimina bagli butun bunlar. Ornegin kardesime, yegenime vs. Kubuntu Linux kullanmasini oneririm, kolaylikla da kullanir herkes. Swap olayi kurulum sirasinda sorulan birsey, next deyip gecebilirsiniz cunku zaten onerilen bir deger oluyor default olarak, RAM miktariniza gore hesaplaniyor. Cok da problem birsey degil yani. Windows kurulumunda da harddisk partition bilgileri soruluyor sonucta.

    Kisaca, size iki sey oneririm. Kubuntu yada tercihinize gore Ubuntu (KDE tabanli Kubuntu'yu oneriyorum ben) yuklemeniz, dokuman okumaniz, Linux kitaplari almaniz. Ogrenme amacli olarak daha yaygin oldugundan Ubuntu ile baslayip bol bol Ubuntu kitaplarini da inceleyebilirsiniz. Bu tur kitaplari okumasi da oldukca keyifli oluyor, oneririm.

    teşekkür ederim.. çok acemice ve teknik olmadan yazdıkların için

    swap ı bas geç. çok da önemli değil diyerek zaten tüm linux admin lik bilgini isbat etmiş oluyorsun.

    rahatlıkla bir çocuğun kullanması ile onlara uygun hale getirilmiş bir linux u adım adım yaz veya video çek de görelim

    geçmiş linux.. ü bırak.. unix server üzerindeki oracle tecrübelerim bile.. o zamanlar yıldız da olsun farklı lokasyonlarda yapılan ve yapılmış lünux seminerlerine katılmış biri olarak.. sen o zaman bez bağlı idi sanırım.. mandrake kullanıcılarının görsellik konusunda havalarda uçuştuğu ama suse nin stabilizesine kimsenin yetişmediği dönemler... fedora daha çıkmamış idi.

    sen boş konuşuyorsun.. basit tarafgirlikdüşüncesi ile sanki ben linux ü kötülemiş gibi salak mikropsoft cular tarsında karşı saldırıya geçmişsin...

    linux dergilerinden kitaplarından bahsediyon da.. hangisinde çocuklara özel yazılım ve modifikasyon anlatıyor.. çok bilmiş olarak örnek ver görelim.
    heybeden atıyon

    linux de çok şey olduğunu olabileceğini bende biliyorum ama adım adım nasıl kurulur yüklenir.. ne tür modifikasyonlar ile neler yapılabilinir anlatımı henüz görmedim...

    çok bilmiş olarak çek bir video heryer şenlensin..

    ama tekrar ediyorum.... çocuklara yönelik ve eğitici yazılım ve uygulamarın içinde olacağı bir yapılandırma

    madem çok bilmişsin... sana teknik bir konu... manjaro da openmp thereads açık olarak geliyor iken.... ubuntu da olsun... kali 2 de olsun maalesef açık gelmiyor. bu nasıl aktif edilir ? ben sistemin cpu üzerindeki çekirdek sayısını aktif kullandığını nasıl bileceğim ?
    veya her çekirdek başına iş yapacak programım var ve test sonucunda manjaro ile baktığımda 4 çekirdeki kullandığını gösteren test sonucu maalesed ubuntu da 1 çekirdek görüyor... kali de de durum aynı... deepin-de de durum aynı
    anlat nasıl fix edilir bu ?

    yoksa... ordan atıp tutmak kolay...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 16 Kasım 2017; 8:19:32 >
  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Belki yazdiklarim ise yarar diyerek ve Linux kullanmak isteyen birisini Linux dunyasina kazandirabilirim diyerek vaktimi harcayarak birseyler yazmaya calistim fakat goruyorum ki hakaretler ve asagilamalarla dolu bir cevaptan sonra verdigim zamana yazik. Linux bilmeyen birisi olarak yillarca Linux kullanan birisini asagiladin, birsey bilmedigini kendince kanitladin, basin goge erdi mi? Rahatladin mi? Bir baltaya sap olabildin mi? Ne mutlu sana.

    Swap'in ne oldugunu ve nasil calistigini sana anlatacak degilim, cok istiyorsan gidip bir Operating Systems kitabi okur ogrenirsin, yada boyle hicbirsey bilmeden bilmislik taslarsin. Sen bilmislik konusunda sidik yaristirmaya devam et. Ben sidik yaristiracagin insanlardan degilim, sordugun soruya da degerli vaktimi ayirmaya deger gormuyorum cunku seninle ayni mantalitede degilim. Bu mantalitede gidersen daha cok Linux kullanicilarini sikayet edersin, daha cok Windows XP'yi over durursun.

    Neden video cekeyim? Neden bilgimi sana ispat etmeye calisayim? Sidik yaristirmaya calisan birisiyle neden muhattap olayim? Dedigim gibi, sadece birsey bilmeyen birisine bir yol gostermek istedim fakat goruyorum ki yol gostermek istedigim kisi birsey bilmedigini de bilmiyor ve ogrenmeye calismiyor. Sidik yaristirmak icin sordugun seyi bilmiyor olabilirim, saatlerimi harcayip ogrenebilirim, ogrendikten sonra sana aciklayabilirim fakat bunu neden yapayim bilmedigini bilmeyen birisi icin? Bir ise yarayacak mi? Hayir, sadece sidik yaristirmak isteyen kisi buna karsilik daha cok sidik yaristirmak isteyecek, hepsi bu. Asagidaki sozler de bilmedigini bilmeyenden kacinmamiz gerektigini soyler ve cok sevdigim bir sozdur.

    Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen bir aptaldır. Ondan sakının.
    Bilmeyen ve bilmediğini bilen bir öğrencidir. Ona öğretin.
    Bilen ve bildiğini bilmeyen uykudadır. Onu uyandırın.
    Bilen ve bildiğini bilen akıllıdır. Onu izleyin.

    Asagilama duygusuyla yazdigin bircok seyden sonra ne yazdiklarini okumak ne de cevap yazmak isterim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: csh

    Belki yazdiklarim ise yarar diyerek ve Linux kullanmak isteyen birisini Linux dunyasina kazandirabilirim diyerek vaktimi harcayarak birseyler yazmaya calistim fakat goruyorum ki hakaretler ve asagilamalarla dolu bir cevaptan sonra verdigim zamana yazik. Linux bilmeyen birisi olarak yillarca Linux kullanan birisini asagiladin, birsey bilmedigini kendince kanitladin, basin goge erdi mi? Rahatladin mi? Bir baltaya sap olabildin mi? Ne mutlu sana.

    Swap'in ne oldugunu ve nasil calistigini sana anlatacak degilim, cok istiyorsan gidip bir Operating Systems kitabi okur ogrenirsin, yada boyle hicbirsey bilmeden bilmislik taslarsin. Sen bilmislik konusunda sidik yaristirmaya devam et. Ben sidik yaristiracagin insanlardan degilim, sordugun soruya da degerli vaktimi ayirmaya deger gormuyorum cunku seninle ayni mantalitede degilim. Bu mantalitede gidersen daha cok Linux kullanicilarini sikayet edersin, daha cok Windows XP'yi over durursun.

    Neden video cekeyim? Neden bilgimi sana ispat etmeye calisayim? Sidik yaristirmaya calisan birisiyle neden muhattap olayim? Dedigim gibi, sadece birsey bilmeyen birisine bir yol gostermek istedim fakat goruyorum ki yol gostermek istedigim kisi birsey bilmedigini de bilmiyor ve ogrenmeye calismiyor. Sidik yaristirmak icin sordugun seyi bilmiyor olabilirim, saatlerimi harcayip ogrenebilirim, ogrendikten sonra sana aciklayabilirim fakat bunu neden yapayim bilmedigini bilmeyen birisi icin? Bir ise yarayacak mi? Hayir, sadece sidik yaristirmak isteyen kisi buna karsilik daha cok sidik yaristirmak isteyecek, hepsi bu. Asagidaki sozler de bilmedigini bilmeyenden kacinmamiz gerektigini soyler ve cok sevdigim bir sozdur.

    Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen bir aptaldır. Ondan sakının.
    Bilmeyen ve bilmediğini bilen bir öğrencidir. Ona öğretin.
    Bilen ve bildiğini bilmeyen uykudadır. Onu uyandırın.
    Bilen ve bildiğini bilen akıllıdır. Onu izleyin.

    Asagilama duygusuyla yazdigin bircok seyden sonra ne yazdiklarini okumak ne de cevap yazmak isterim.

    senden sadece sunu istiyorum

    bir daha hickimseye yapmadigin ve yapamiyacagin bir konuda oneri elestiride bulunma... hayatta tek istedigim bu...
    yazdiklarin senin kisilik ve bilgi seviyeni gosterir.. sagdan soldan alinti ozdeyisler ile kendini bisi biliyor gibi de gosterme...

    linux veya babasi Unix... dunya network u suan onlarin üzerinde dönmeye devam ediyor.. yazilanlari anlama kapasiteniz.. ve okullarda gördüğünüz edebiyat ve Türkçe dersleri bu kadar... yazilan cümle içeriği ile değil kendi hayal ve savsak düşünce yapinizda var oluş peşindesiniz. acaba kaç takipçim var.. bugün neyi beğendiler diye düşünen salaklardan bir farkin yok. sadece renk farkin var...

    linux bilen veya bildiğini iddia eden herkese gelin şu modifikasyonu nasıl yaptığınız anlatın diyorum.. kimse yanaşmıyor..
    adam compiz videosu çekmiş.. google dediğin derya içinde manjaro compiz install diye aratıp karşıma gelen kodların ilk sıralamasında hata alıyorum. compiz videosunu çeken adama şunu nasıl yükledin de videosunu çektin diyorum.. cevap yok.
    yani çok bilmiş..
    sen kiminle ne yarışına girersen gir sonuç değişmiyor.

    yardım isteyen veya yapmak isteyenlere bu şekilde davrandığınız sürece ilerleme olmaz... aynen solcu kendine aydın entel diyen salaklar gibi gelen geçeni eleştirir onun boyu çok uzun.. şunu burnu eğri gibi salakçca konuşmalar ile yaşar geçersin

    kısacası... sen bir hiçsin.. ama bunu anlama kapasiten olmadığı için karşındakini olmadık şeyler ile eleştiriyorsun

    ben linux veya unix bildiğimi asla iddia etmedim etmem... çünkü bilmediğimi biliyorum.... ama tecrübe ettiklerimi ve sonuçlarını da biliyorum

    sen dar kalıplarda ve bilmişlik & erdemlik mertebelerinde kulaç atmaya devam et...
  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Sen swap probleminden bahsediyorsun, bunun kucuk bir cocuga yada Linux bilmeyen birine nasil anlatilmasi gerektiginden bahsediyorsun, ben de default ayarlar zaten ortalama bir kullanici icin sistem tarafindan hesaplanip kullaniciya sunuluyor, next deyip gecilebilir diyorum, sen de Linux adminliginden bahsediyorsun. iyi de verdigin ornekteki kisi Linux admini demedin ki, normal bir kullanici dedin. Yok eger Linux admini ise onceki yazdigin tarzda yazilardan zaten anliyor olmasi gerekir. Eger ortalama bir kullanici ise de sistem tarafindan hesaplanan swap alani yeterli dedim ben de, bunda asagilanacak birsey goremiyorum ben.

    Sordugun sorulara cevap veremeyecegimi soylemedim ki, hakaret ve asagilama ile cevap vereceksen sidik yaristirmak amaciyla paylasacak bilgim yok dedim. Sidik yaristirmak isteyen birisine neden zamanimi harcayayim ki?

    Ben belli bir duzeye kadar Linux biliyorum, bilmedigim seyleri de ogrenebilecegimi biliyorum. Bildigim Linux duzeyi de Linux yazilimlari gelistirmeye yetecek duzeyde, bunu da biliyorum ve bu bana yetiyor. Yetmedigi zaman da vakit ayirip kendimi gelistiriyorum.

    Compiz videosu ceken adam sordugun soruya cevap vermeye vakit bulamiyor olabilir. Sordugun soru inceleme yapmayi gerektiriyor olabilir. Senden loglari istemesi gerekecek, derleyerek yukluyorsan derlerken kullandigin compiler ve librarylerin versiyonlarina bakmasi gerekecek, incelenmesi gereken bircok sey olabiliyor. Compiz videous ceken adam disinda bilgi paylasimi yapilan bircok yer var Internette ve ben sordugum sorularin bircoguna cevap aliyorum, cevap alamadigim seyler cok nadiren cikiyor, onda da onceden sorulmus ayni sorulara da cevap alinamamis oluyor, oyle bir problemi cozdugumde de cozumunu paylasmaya calisiyorum. Bircok bilgi paylasim sitesi vs. linki paylasmak isterdim ama ne yalan soyleyeyim bana "sen bir hicsin" diyen birisiyle de bilgi paylasimi yapmak icimden gelmiyor. Kotu tecrubeler yasamissin, bu kotu tecrubeler senin ufkunu tikamis, herkesi ayni kefeye koyup sana yardimci olabilecek insanlari da asagilayip kucumseyerek insanlarin sana dusman olmasini sagliyorsun sadece.

    Simdi Compiz ile ilgili olarak "Ben yuklerken bu problemi yasiyorum, Windows'ta olsaydi mukemmel olurdu, hicbir problemle ugrasmazdim" falan diyeceksin, o zaman Compiz'i Slackware uzerinde kullanmayacaksin, kodlarindan derleyerek de kullanmayacaksin. Ubuntu gibi paket yonetimi kolay olan bir Linux yukleyeceksin, Compiz'i paket olarak yukleyeceksin, bagimli oldugu tum paketler de dogru versiyonlariyla birlikte yuklenecek. Tartisma dilini de asagilayici bir tavir takinmak yerine daha dostca bir dile cevirirsen benim gibi sana yardimci olmak isteyen bircok insan bulabilirsin, iste o zaman sordugun sorulari onceki mesajindaki sordugun sey gibi bilinmeyen birseyse bile vaktini ayirip arastirmaya firsat bulabilenler sana gene cevap verirdi, ben ornegin bugun vaktim oldugu icin arastirip isine yarayacak bilgiler paylasabilirdim ama bu tarzda konusan biri icin bunu asla yapmam.
  • Ben şimdi gördümki, Şimdi Windows vista'yı VMware'de çalıştırdığımda hızlı çalışıyor iken Virtualbox'da yavaş çalışıyor. DVD ile kurulabilen Windows'ları kullanmak için önerdiğim program VMware, çok güzel programdır kullanmayı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BonziBUDDY kullanıcısına yanıt
    Senin verdiğin tablo, eski veri. Yeni veri bu:
    Bill Gates dünyaya damga vuran Windows'u tam 34 yıl önce tanıttı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 17 Kasım 2017; 21:9:40 >
  • Eski Windowslari VMWare Fusion ile incelerken eski günlere dondum biraz. Windows XP'nin cok donuk bir arayuzu var gercekten. Windows XP kullanacagima arayuzu Windows 98'e benzeyen Windows 2000'i tercih ederdim. Windows XP'nin donuk arayuzu klasik tema secildigi zaman da hic degismiyor, diyaloglardaki grafikler bile ayni donuk atmosferi tasiyor. Belki Microsoft o yillardaki Mac OS X'teki kristalimsi temadaki atmosferden esinlenmistir fakat XP'deki atmosfer hicbir zaman hosuma gitmedi.

    Gorsellik olarak kiyaslama yapacak olursak bana gore siralama asagidaki sekilde olurdu.
    Win 10 > Win 8 > Win 98 > Win 2k & ME > Win 95 & NT 4.0 > Win 3.1 > Win 7 > Win Vista

    Altyapi ve performans olarak kiyaslama yapacak olursak tabi ki son versiyon her zaman daha iyidir.
  • Macbook kullanicisi olarak soyluyorum, mac os x sisirilmis bir balondur. Kesinlikle windows un yerini tutmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 10ff

    Macbook kullanicisi olarak soyluyorum, mac os x sisirilmis bir balondur. Kesinlikle windows un yerini tutmuyor

    Mesela ? Bir kaç örnek verseydiniz bari.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: viper17


    quote:

    Orijinalden alıntı: 10ff

    Macbook kullanicisi olarak soyluyorum, mac os x sisirilmis bir balondur. Kesinlikle windows un yerini tutmuyor

    Mesela ? Bir kaç örnek verseydiniz bari.



    aynı soruyu yazmamak için bende yineliyorum ve detaylı bilgilendirmenizi rica ediyorum...

    teknik olarak veya tecrübe olarak örneklendirmenizi rica ediyorum.. mac kullanıcısı değilim.. mac serisi makineleri kullanmışlığım da pek olmadı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tosuntosun


    quote:

    Orijinalden alıntı: viper17


    quote:

    Orijinalden alıntı: 10ff

    Macbook kullanicisi olarak soyluyorum, mac os x sisirilmis bir balondur. Kesinlikle windows un yerini tutmuyor

    Mesela ? Bir kaç örnek verseydiniz bari.



    aynı soruyu yazmamak için bende yineliyorum ve detaylı bilgilendirmenizi rica ediyorum...

    teknik olarak veya tecrübe olarak örneklendirmenizi rica ediyorum.. mac kullanıcısı değilim.. mac serisi makineleri kullanmışlığım da pek olmadı...

    Cevap veriyorum: DirectX. Windows yerine MacOS kullanırsanız, tek kaybedeceğiniz şey oyundur. Eskiden 3DS Max gibi nadir pro uygulamalar da çalışmıyordu. Sanırım hala öyle. Yerine sadece MacOS'ta çalışan Apple uygulamaları var ama...

    20 yıldan uzun süredir Mac kullanarak hayatımı kazanıyorum. Her zaman stabil olmuştur. Taban Unix'e geçtikten sonra, tadı bambaşka oldu.

    @viper17
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gobl1n


    quote:

    Orijinalden alıntı: tosuntosun


    quote:

    Orijinalden alıntı: viper17


    quote:

    Orijinalden alıntı: 10ff

    Macbook kullanicisi olarak soyluyorum, mac os x sisirilmis bir balondur. Kesinlikle windows un yerini tutmuyor

    Mesela ? Bir kaç örnek verseydiniz bari.



    aynı soruyu yazmamak için bende yineliyorum ve detaylı bilgilendirmenizi rica ediyorum...

    teknik olarak veya tecrübe olarak örneklendirmenizi rica ediyorum.. mac kullanıcısı değilim.. mac serisi makineleri kullanmışlığım da pek olmadı...

    Cevap veriyorum: DirectX. Windows yerine MacOS kullanırsanız, tek kaybedeceğiniz şey oyundur. Eskiden 3DS Max gibi nadir pro uygulamalar da çalışmıyordu. Sanırım hala öyle. Yerine sadece MacOS'ta çalışan Apple uygulamaları var ama...

    20 yıldan uzun süredir Mac kullanarak hayatımı kazanıyorum. Her zaman stabil olmuştur. Taban Unix'e geçtikten sonra, tadı bambaşka oldu.

    @viper17

    3D max ve windows... eski anılarım canlandı....
    98 in dünyayı inlettiği zamanda.. w2k lansmanları ve piyasaya sanırım alfa & beta olarak 6 dan fazla seri sundular ki geri dönüşler olsun...
    firmamızda 3d max ile mağaza ların yeniden tasarımını yapan bir iç mimar arkadaş vardı ve win98 den sürekli kırılma ve render sorunlarından dolayı günde 10 defa beni arardı...upgrade ini ben yapmamıştım ama desteği vermek zorunda idim... adam mağaza ya yeni bir şey ekliyor.. misal.. yere veya duvardaki döşemenin birini değiştiriyor.. yeniden yapılandırması.. render için enaz 25dak bekliyor idi... bu arada f1 sezonu.. onu seuretmek istiyor idi... icq ile de chat zamanı... alternatif yok idi..
    canıma tak dedi ve ona elimdeki beta lardan bir adet w2k kurdum.. kurulum yaparken render da sorun yaşarsan bilki başka bişi aklıma gelmiyor dedim.. anlaştık
    neyse w2k kurulumu bitti...oda arkasında 3d max i ini kurdu.. ben tv kartını vs yükledim çalıştırdık max i...
    o yeniden eski dosyalardan birini denemek için modifiye etti ve render a attı.. bu arada tv kartını çalıştırdık.. icq derken.. ne istiyor ise... render 5dak sürdü bu arada... tv kapanmadı.. icq... yani mavi ölüm gerçekleşmedi.

    o mutlu, ben mutlu ayrıldım.

    her OS un kendince üstünlükleri var.. bahsettiğim dönemlerde 3d işlemleri için ödenen kartı birim satın alma fiyatı ile şimdi server farm ları kuruyoruz. ve çok çok eskiden sun server lar üzerinde silikon muydu neydi bir *nix üzerinde animasyonlar hazırlanıyor diye de duymuş idim

    yani...
    şuan ki teknoloji ile.. 10 veya 20 yıl önceki teknoloji ve yapılabilirlik ile... 10 yıl önceki mac ler kendi işlemcisini kullanıyordu.. şimdi ise intel den satın alıyorlar..
    kıyaslamalar bakış açıları kullanım şekilleri...
    son zamanda gazete de dizgi yapan arkadaşlar ile görüşmedim ama çok eskiden mac ile dizgiler yapılıyor idi.. page maker gibi yazılım ile.. matbaalar artık windows dan çıkan raw dosyaları sorunsuz alıp baskı yapıyor iken bazıları hala mac kullanmak istiyor

    kısacası... amaca göre.. tecrübeye göre... neler yapmak istiyorsan... birim satın alma.. bunlar etkili...

    kasmaya gerek yok... bırakın herkes en iyi bildiği ve en hızlı çalışabildiğini kullansın.. kastırmayın...
  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    win98'in mavi ekranları meşhurdu. Gelirdi ve öyle kalırdınız. Sonra reset ve bekle pc açılsın. İlk pc'mde win98'i seviyordum; çünki tv kartı onda çalışıyordu.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.