Şimdi Ara

Bir bilgisayarın ip geçmişini nasıl öğreniriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bilgisayarı ortak kullanıyoruz.bazı kullanan arkadaşlar bilgisayarın ip numarasını değiştiriyor. ben bu ip numarasını kimin değiştiğini ne zman değiştiğini veya hangi ip adresini aldığını nasıl öğrenebilirim.. biraz araştırdım windows olay günlükleri kısmında dhcp ile ilgili olay loglarını buldum fakat ip numarası yazmıyor. bilgisayardan cok anlamıyorum lütfen yardım edin öğrenmem lazım çok önemli.ip derken internet protokol sürüm 4 olan bağdaştırıcı ayarlarındaki ip diyorum.her bilgisayara sabit bir ip verilmiş.bi arkadaşımız bu ipi değiştirip başla iplere giriyor sonra normal ip yapıyor buda sıkıntı demek bizim için bu ip değişikliğini söylerseniz memnun olurum iyi günler. Bir bilgisayarın ip geçmişini nasıl öğreniriz? Bir bilgisayarın ip geçmişini nasıl öğreniriz?







  • olay günlüklerinde bunu kayıt etme özelliği var fakat varsayılan olarak bu özellik açık olmuyor. bu yüzden geçmişe yönelik bir kayıt bulabileceğinizi sanmıyorum. bu özellik bilgisayarınızda önceden aktif edilmiş ise bulabilirsiniz. şuan aktif hale getirirseniz eğer o kişi hala bilgisayarı kullanmaya devam ediyorsa önümüzdeki günlerde logları kontrol ederek tespit edebilirsiniz.

    Özelliği burdan açıyoruz.

    "Olay Görüntüleyicisi/Uygulama ve Hizmet Günlükleri/Microsoft/Windows/Dhcp-Client/Microsoft-Windows-Dhcp-Client/Operational"

    Dhcp-Client kısmında 2 tane günlük bulunuyor. Bunlardan birinin türü yönetimsel, diğeri ise işlevsel. Yönetimsel olan zaten log tutuyor fakat ip adresini tutmuyor. Bize lazım olan işlevsel günlük. Bu günlüğe sağ tıklayıp, özellikler diyoruz. aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi "günlük kaydını etkinleştir" kutucuğuna tik atıp uygula,tamam diyip çıkıyorsunuz(Eğer bu kutucuk daha önceden işaretlenmiş ise zaten loglar vardır, ordan 50013 olay kodlarını inceleyebilirsiniz).Resimde de görebileceğiniz gibi alınan ip adreslerini 50013 olay kimliği numarası ile kayıt ediyor.

     Bir bilgisayarın ip geçmişini nasıl öğreniriz?

     Bir bilgisayarın ip geçmişini nasıl öğreniriz?

    Kolay Gelsin.




  • lodos denizcisi kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun üstadım deneyeceğim inşallah öğrenirim çok çok sağolun varolun ..
  • AzmanDozer06 A kullanıcısına yanıt
    arkadaslar o yöntem olmadı varmı bilen acaba yardım lütfen..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.