Şimdi Ara

Bir takipçimizle Güney Kore'ye gidiyoruz | Samsung TV'lerin merkezine (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
3.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Psaport alacak param bile yok.
  • Geleceğin Samsung ve tüm diğer marka televizyonları/teknolojik ürünleri, fiyat belirleme noktasında lokalizasyona tâbi olmalı ve "ucuz" olmalılar...
    Kore'ye gitme şansımı yitirdim muhtemelen, iyi yolculuklar ve keyifli izlenimler diliyorum şimdiden.

  • @dolbykoray :D güzel mahlas cidden, dombily ^^

  • amerika olsa neyse de kim takar koreyi ya

  • 1. Samsung'un mobil arayüzünü çok beğeniyorum. TV'de kullandığı işletim sistemi de güzel ancak hala mobildeki akıcılık yok. Bu konuda gerek donanımsal gerek yazılımsal geliştirmelerle iyileştirmeye gidilmeli.

    2. Telefondaki bir içeriğin TV'ye aktarılma süresini kısaltmaya yönelik çalışmalar yapılabilir.

    3. Güç tasarrufu özelliği olarak, ben evden çıktığımda telefonumdaki GPS bilgisinden kendini kapatabilir, ben eve geldiğim zaman da kendini standby moduna alabilir. Tabi bu özellik açıp kapatılabilir bir şey olmalı.

    4. Telefonlardaki gibi, odadaki ışık miktarına göre parlaklığı ayarlayan bir sensör konulabilir. Hatta curve modellerinde yan kenarlardan çok hafif renkli ışıklandırma yapılabilir.

  • Ben Samsung'dan flexibl TV yapmasını bekliyorum, ancak yaygın söylenegeldiği gibi katlanabilir değil, kıvrılabilir bir TV. Katlandığı takdirde ekranda izler kalacaktır ancak bir satranç matı gibi olursa çok büyük boyutlara bile çıksa (ör. 80") kıvrıldığında rulo halinde kutusuna konarak tek kişinin çok rahat taşıyabileceği yapıda olacaktır.
    Tabi büyük boyutlardaki TV'ler de 50 kg'a varan ağırlıklara ulaşıyorlar, bu ağırlığı azaltmak için de bir TV standı olmalı (telefon doku gibi) ve televizyon açık hali ile buraya yaslanmalı diye düşünüyorum. Böylece ağırlık problemi de ortadan kalkacaktır ve belki de TV değiştirmek yerine sadece bu ince paneli değiştireceğimiz için maliyetler yönünde de çok yüksek rakamlara çıkılmayacaktır.

  • Geleceğin televizyonu çoklu projeksiyon şeklinde olmalı. Şöyle ki; televizyonu yerleştirdiğimizde sağ ve sol duvara da bir projeksiyon yansıtarak daha büyük ekran görünümü vermesi ve seyirciyi diziye filme daha çok çekmesi olacaktır. Aynı zamanda o anki film atmosferine göre oda ışıkları düzeni yapabilmeli özel ışığıyla veya farklı rgb lambalara.
  • bence herkezin sundugu öneri zaten samsungun düşüncesinde vardır ama televizyon boyut olarak sabit olmamalı en büyük düşüncem tv nin içinden ek panel cıkarak tv nin büyümesi cok harika ve yeni bir deneyim olmazmıydı ayrıca tv de en büyük devrim kumanda olayının kalkmasıdır kumanda olmucak herşey ses komutlarıyla olucak tv lerde kenar olayını bitirmeleri lazım kenarlar 0 olmalı hatta öyleki aynı tv den 2 tane aldımmı birbirine gecmeli olucakki tv oldugundan 2 kat daha büyüsün olmazmı gelecekteki tvler için öle düşüncelerim varki daha hepsini yazsam bana kacık gözüyle bakardınız :D

  • Benim için geleceğin televizyonu tıpkı bir kağıt gibi olmalı. Aynı kağıt gibi ince, kağıt gibi rahat katlanabilir olmalı. Televizyon salonun merkezinde sürekli sabit duran bir cihaz değil istediğin zaman istediğin yerde o katlanmış küçük parçayı eski haline getirip kullanılabilmeli.

  • Merhabalar,
    Günümüz teknolojisi, en azından bizlere sunulanlar olması gereken gelişmenin çok gerisinde diye düşünüyorum. Zira ticari yatırım ve planlar her zaman gelişimin önünü açmıyor.
    Samsung büyük bir firma ve diğer büyükler gibi çok da sınırları zorlamıyor.
    Benim olmasını beklediğim TV bu gün kullandıklarımızın çok dışında kalıyor. Nedir hayalim de ki vakit kaybetmeden sizlerle paylaşayım;
    Mobil çağındayız. Her şeyin olabildiğince birleştirildiği ve küçültüldüğü bir çağ. Neden evde Tv, cepte telefon, ofiste bilgisayar var. Sanırım satılan ürün sayısını fazlalaştırmak için.
    Ofiste bilgisayarımla çalışıyorum. Dışarda bilgisayarımda ki verilere ihtiyaç duyduğumda ise cep telefonumla bilgisayarıma ulaşmaya çalışıyorum. Tabi veri paylaşım programı ve internete ihtiyaç duyuyorum. Önceden belirlediğim eğitim ve eğlence videolarını evde televizyonumdan izlemek istediğimde de yine internete ve bulut tabanlı uygulamalara ihtiyaç duyuyorum.
    Microsoft bundan 18 Yıl önce hayal ettiğim, gelecekte ne olacak bu teknoloji hayalimi gerçekleştirmeye çalışıyor. Neydi hayalim. Tek bir cihazdan tüm teknoloji ürünlerine ulaşmak.
    Nasıl?
    Bilgisayarınız yada cep telefonunuzu çalıştırmak için bir işletim sistemine sahip olmanız gerekiyor. O işletim sistemi içerisinde kullanacağınız uygulama ve programlarınızın olması gerekiyor. Bulut üzerinde size ait bir sunucuda bunları ister aylık ödeme, ister kullandıkça ödeme veya daha uzun süreli kiralayarak ödeme gibi seçenekleri değerlendirerek yapılandırabildiğinizi düşünün.
    Tek problem bu verilere herhangi bir yerden ne ile ve nasıl ulaşacağınız.
    Tek bir cihaz. Mesela küçük bir mobil cihaz. Hem telefon hemde görüntü aktarımı için kullanabileceğiniz bir cihaz. Bir de çok hızlı ve güvenli bir internet alt yapısı.
    Televizyonun burda ki yeri ne diyorsunuz değil mi?
    Mobil cihazınızı eve geldiğinizde masanızın üstüne koyuyorsunuz. Ve mobil cihazınızın ekran görüntüsünü basit ve ucuz bir görüntü aktarıcı yardımı ile daha büyük hatta büyüklüğünü sizlerin belirlediği bir yüzeye yansıtıyorsunuz.
    Giriş birimleri ile ( klavye, kumanda v.b.) cep telefonunuzu kontrol ediyor bu sayede ister iç için isterseniz eğlence tüm verilerinize olduğunuz yerden ulaşabiliyorunuz.
    Bunu sağlayabilecek hologram teknolojileri cam prizmadan tutun daha gelişmiş modelleri de kullanılabilir.
    VR teknolojisi de oldukça uygun bunun için. Cep telefonunuza entegre edebileceğiniz, görselleri 3D görmenizi ve duymanızı sağlayacak gözlüklerde televizyonunuz yerini alacaktır.

    Teknik veriler paylaşmak isterim. Fakat bu konu ile ilgili eminim ki benim sunduğum ve sebeplerinide sıraladığım bu ürünler zaten geliştirilmiş bir biçimde mevcut teknolojilerin üretim maliyetlerini çıkarması ve farklı endişelerden ( dünya hakimiyet saplantısı olanlar) dolayı Dünya insanlığının büyük bir kısmından uzak tutuluyor.
    Samsung sevilen ve güvenilen bir marka artık. ABD'li firmaların yapmayı çok iyi becerdiği, kültür emperyalizmini yapmayı da başarabilirse, Asya Dünya'nın bir numarası olacaktır.
    Bu fırsatı verdiğinizi için teşekkür ederim.
    Herkezin bir ve birlikte olduğu, mutlu bir Dünya'da yaşamak üzere...

  • Donanimsal gelismelerin Smart TV lerde daha fazla kullanilmasini istiyorum(Donanim olarak cimrilik yapilmamali). Bir cep telefonuna yakin donanimsal ozellikleri ve zenginlikleri olmali. Evdeki televizyon keyfimi goruntu, ses, multi medya ozellikleri ile sonuna kadar destekleyebilmeli.
    Son donem akilli telefonlarda gormeye basladigimiz gomulu-kizakli mekanizmali kamera/iris tarama/vb. guvenlik sisteminin icerik yonetiminde ebeveyn kontrolu acisindan sistemsel ve gorsel farklilik yaratacagini dusunuyorum. Ayni sekilde kizakli ses sistemi de hos olur.

    Fransada yasiyorum, Erdi bey ile boyle bir yolculuk lezzetli ve beyin besleyici olacaktir.

    #donanimhaberlekoreye #QLEDTV

  • Samsung, ürettiği ürünlerle herkese ulaşabiliyor ve teknolojiyi uygun fiyata sunuyor.

    Televizyona gelirsek;
    Bir televizyon göz yormamalı, benim oda da olmadığımı anlamalı enerji tasarrufu için kapamalı kendini, Sesle kontrol edebilmeliyiz.. Oyun için makul değerler sunmalı.. Bunları birde uygun fiyatlarla sunsa tadından yenmez.
    Şimdi olmasa da ilerde pikniğe giderken televizyonu rulo yapıp yanımız da götürsek, orda ağaca filan asar izleriz.

  • sony gibi olmalı...

  • Merhaba hali hazırda 7000 serisi bir Samsung tv kullanıyorum geleceğin Samsung televizyonların olmasını istediğim teknolojilerden bir tanesi kesinlikle televizyona gelişmiş bir sensör yardımı ile eve geldiğimi algılamalı ve televizyonu otomatik açmasıdır

  • 3 duyuma da hitap edebilmeli görme koklama duyma

  • Bence televizyonlarda 8D ses teknolojisine,Parmak izi teknolojisine,daha fazla depolama,daha fazla ram'e ve otomatik parlaklık düzeyine yer verilmesi gerek



    Not:pasaport var

  • itachi237 kullanıcısına yanıt
    Bunu yazmak içinmi yorum yaptın
  • Bence Samsung display olarak yani monitör olarakta ürünler getirmeli. Artık tv izlemeyen ve tvyi sadece ekran olarak kullanan kitle çok büyük. Dolayısıyla hem tv radyo bandrolünden kurtulmuş olur hemde bize uygun fiyatlı ürünler getirir. Birde tepkime süresi çok önemli 5ms üstünde olamamalı. Ayrıca 2 senelik bir monitörüm var 32J5000 Samsung Türkiye teknik servis dahil global İngiltere ve diğer ülkelerdeki müsteri temsilcilerine ve teknik çalışanlara da sormama rağmen kimse monitörümün kaç ms olduğunu bilmiyor. Cevap alamadım.

    Bunun cevabını öğrenmek için Kore'ye gelebilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burgfb -- 16 Ekim 2018; 18:39:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreDFace

    Bunu yazmak içinmi yorum yaptın
    Adam Koreye gittiğini paylaşmak istemiş işte hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.