Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.642
Cevap
276
Favori
344.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaşım 28,ben de artık ciddi ciddi düşünüyorum,düşünmek zorundayım..Üstelik sigorta olarak yaşıtlarımdan geride kaldığım düşünülürse "Bu gidişle millet 56 yaşında emekli olacak iken biz 65 yaşında olacağız.Neyse..Artık şart.
    Bakalım araştırmaya henüz başladım,faydalı bir konu..İş Bankasını düşünüyorum..Ama Garanti de olabilir.
  • Dün Anadolu Hayat'tan aradılar tamam düşünelim dedim hala da kararsızım.

    1. 100TL gibi bir giriş ücretinden bahsetti.

    2. Bu fon olayı çok kafamı karıştırıyor. Fon değişikliğiyle uğraşacaksam ne anlamı kalacak vaktim olsa zaten paramı borsada değerlendireceğim.

    3. Tavsiyeleriniz neler ve hangi firmayı öneriyorsunuz?
  • Fon olayı nedir yahu ..Hiç anlamıyorum şu işlerden okudum aklım karıştı..
    sanırım altın olarak da bes yatırım yapabiliyoruz.Bu daha mantıklı olsa da altın dibe vurduğunda ne kadar etkilenir ? 2-ay altın 10 ay tl olarak yatırmak mantıklı mı mesela ?
  • Arkadaşlar yukarı da yatırım stratejilerini paylaştım. Şimdi de sisteme yeni girecek arkadaşların firma seçimlerinde kafalarının karıştığını görüyorum. Bunun için şimdide şirket seçme stratejilerini paylaşacağım. Umarım faydanıza olur...

    ! ŞİRKET SEÇME STRATEJİLERİ !


    1- Öncelikle seçeceğimiz şirketin büyük bir kurum olması önemlidir. Bu şirketlerin fon büyüklükleri ve yatırımların güvencesi açısından önemlidir. Bu sebeple bankaya bağlı bes sistemlerine girmekte fayda var.

    2-Bes pazarlamacılarının sözüne hiç kulak asmayın. Amaçları 1 i bin yapıp gözünüzü boyamak ve size bes satmaktır.

    3-Sizin için aslolan bireysel emeklilik kanunu ve sisteme girerken imzalayacağınız sözleşmedir.

    4-. En önemli hususlardan biri kesintilerdir. İyi bir pazarlıkçı olun. Ygk kesintisi ve Giriş aidatı kesintisine dikkat edin. YGK kesintisi max. %2 dir. Ama bende dahil olmak üzere birçok kişi %0 la yani kesintisiz olarak primlerini yatırmaktadır. Yine giriş aidatı asla ödemeyin. Bir asgari ücret kadar alma şansları var. Bu yüzden YGK yı sıfıra indirip Giriş aidatınıda "en kötü" ertelemeli olarak anlaşın. Klasiktir ama çok doğrudur. Pazarcı ile dometes için pazarlık ediyoruz ama geleceği ilgilendiren önemli bir sözleşme için çok rahat davranıyoruz. Bu sebeple çok çok iyi pazarlık edin...

    5-Fon getirilerini inceleyin. Hangi firma ne kadar getiri sağlamış bunların karşılaştırmasını yapın. Bunun için bir çok site var.

    6-Bazı firmalar sağlık ve çeşitli kurumlarda indirimler sağlamaktadır. Buda + bir faydadır.

    7-Sözleşmenizi zaman ayırıp okuyun. Anlaştığınız şartların sözleşmede yazdığına emin olun. Sonra imzalayın.

    Özetle: Bilinçli tüketici olun, olalım,

    Saygılar..




  • Bugünkü fon dağılımım : %50 Altın %50 Borsa
    2 side riskli ancak ikisinin de aynı anda düştüğü kolay kolay görülmez. Stratejim hangisi yükselirse satarak geri kalan %50 ile birleştirip beklemek. İkisi de aynı anda yükselirse ne ala :)

    İsterseniz sizlerde fon dağılımlarınızı paylaşıp beklentilerinizi yazabilirsiniz.
  • Merhaba,

    Benim fon dağılım ekteki gibi oynamadım ne önerirsiniz dağılım da,
     Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deeper12

    Merhaba,

    Benim fon dağılım ekteki gibi oynamadım ne önerirsiniz dağılım da,
     Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları

    2 tane esnek var. Sanırım garanti emeklilik. 2 tane esnek manasız olmuş. Farklarına baktım ama hemen hemen aynı. Genel olarak orta riskli bir portföy diyebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ykb emeklilikte olanlar artık allianzda. Allianz ykb sigortadan sonra emekliliğide almış. Ykb de olan yatırımcılara hayırlı olsun


    http://www.allianzemeklilik.com.tr/yapi-kredi-emeklilik-yoluna-allianz-yasam-ve-emeklilik-olarak-devam-ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend_Come_Back -- 3 Ekim 2013; 23:13:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legend_Come_Back kullanıcısına yanıt
    sisteme girerken maaş planı seçmiştim bu fonlar kalmış, evet garanti emeklilik peki hangi fonları tavsiye edersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deeper12 -- 3 Ekim 2013; 23:22:21 >
  • Merhaba benimde Vakıf emeklilikte poliçem var. Hatta iki tane vardı. Biri büyük biri küçük, çok ihtiyacım olursa birinden para mı alırım diğerine devam ederim diye düşündüm, böylece hem işim görülür hemde sistemdeki zamanım boşa gitmemiş olacaktı ve öyle oldu. Bir poliçemden vazgeçmek zorunda kaldım ama diğer devam ettiği için sıkıntı olmadı.

    İlk başladığımda benim yatırımımla ilglilenen bir bayan vardı. Fonlarımla o ilgileniyordu arada sırada görüşüyorduk. Katkı payı arttırma zamanı gelince beni uyarıyordu. Fon değişikliği ile ilgili faydalı şeyler anlatıyordu, girerkende giriş aidatı ödemedim. Daha sonra bayan işten ayrıldı galiba telefonlara cevap vermedi ulaşamadım aramadı da öyle kaldı ama ben ödemeye devam ediyorum. Fonlardan fazla anlamadığım için sadece ödüyorum geri kalanıyla ilgilenemiyorum. Aslında bu konularla ugraşmak istiyorum ama bir türlü bu işin içine giremedim. İşi bilen biriyle konuşmak isterim açıkcası




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deeper12

    sisteme girerken maaş planı seçmiştim bu fonlar kalmış, evet garanti emeklilik peki hangi fonları tavsiye edersiniz?

    Prensip olarak fon tavsiyesi yapmıyorum. Sebebi ; fonlar piyasa şartlarına göre değerlenir bu sebeple yarın ne olacağını kimse bilemez. Ilk mesajımda yatırım stratejilere paylaştım. Belki burdan çıkarımlar yapabilirsiniz.

    Yinede şunu söylemekte zarar görmüyorum. Beste 3 bin 10 bin inanın para değil (benimde okadar var) ilk etapta parayı arttırmak son etaptada parayı korumak önemlidir. Bu yüzden borsa vb. Riskli fonlara girmekten çekinmeyin derim. Nede olsa daha 20 yıl burdayız Ve ricam ilk mesajımı baştan sona okuyun. Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Saygılar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Malesef birçok kişi sizin durumunuzda. Girdiği Plan neyse onda devam ediyor. İnanın h.sonu 1 saat ayırıp fonları inceleseniz bir fikre sahip olabilirsiniz. Gazetelerin en çok spor ve magazin sayfası okunur. Birazda ekonomi okursak baya bir bilinçlenmiş oluruz. En azından yetecek kadar. Meselawww.bigpara.com var. Burda borsa döviz altın hakkında uzmanlar hergün yorum yazıyor. Ordanda çıkarımla yapılabilir. Ve ilk mesajımı okumanızıda ayrıca tavsiye ederim.

    Sonuç; emeksiz yemek olmaz.
  • Benim anlamadığım teknik bölüm. Mesela ben doların bir şekilde yükseleceğini tahmin ettim diyelim ve fonumu dolar yönüne çevirdim. Tahmin ettiğim gibi dolar yükseldi, şimdi ben bu yükselişten fon bakımından nasıl bir fayda sağlamış olurum. Dolar yükseldiği zaman fonumu dolardan çıkartıp farklı bir şeye yöneldiğimde dolar düşük olduğu zaman aldığım dolarla yüksekten bozdurulup aradaki fark kadar kar mı elde etmiş olacağım. Yoksa Dolar düşükken aldığım dolarlar kalacak mı? Ne demek istediğimi anlamışsındır umarım @Legend_Come_Back
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koyar olm

    Benim anlamadığım teknik bölüm. Mesela ben doların bir şekilde yükseleceğini tahmin ettim diyelim ve fonumu dolar yönüne çevirdim. Tahmin ettiğim gibi dolar yükseldi, şimdi ben bu yükselişten fon bakımından nasıl bir fayda sağlamış olurum. Dolar yükseldiği zaman fonumu dolardan çıkartıp farklı bir şeye yöneldiğimde dolar düşük olduğu zaman aldığım dolarla yüksekten bozdurulup aradaki fark kadar kar mı elde etmiş olacağım. Yoksa Dolar düşükken aldığım dolarlar kalacak mı? Ne demek istediğimi anlamışsındır umarım @Legend_Come_Back

    Üstadım bunu fiziki altın gibi düşünün. Çeyrek aldığımızı varsayalım 150 TL ye. 2 Ay sonra 170 oldu. Gittik bozdurduk elimizde ne kalır 170 tl. Fonlarda böyledir. Maksat tamamen ucuz alıp pahalıya satarak kar elde etmektir. Umarım anlatabilmişimdir.




  • Yani Düşükten aldığım fonun yükselince tamamını bozup başka bir araca yönlendiriyorum. Birde değişiklik ekranında şöyle bir seçenek var

    Talep ettiğim değişiklik ile belirlediğim yeni fon dağılımının hem mevcut birikimim hem de bundan sonra ödeyeceğim katkı payı ödemeleri için geçerli olacak şekilde işleme alınmasını istiyorum.

    Talep ettiğim değişiklik ile belirlediğim yeni fon dağılımının sadece bundan sonra ödeyeceğim katkı payı ödemeleri için geçerli olacak şekilde işleme alınmasını istiyorum.

    İki seçenek var. Anladığım ilk seçenek tüm birikimimi farklı bir araca yönlediriyor, diğer seçenek ise daha önceki birikimim duruyor, değişiklik yeni yaptığım ödemeleri kapsıyor.

    Peki neden böyle bir seçene sunulmuş bize?
  • Evet bu seçenekler mevcut. Tamamen size kalmış. Baktınız çok zarar ettiniz bozmak istemiyorsunuz tekrar almakta istemiyorsunuz bu seçeneği kullanırsınız. Yani aslında yatırımcıları düşünerek böyle bir seçenek sunmuşlar.
  • http://dosya.co/mvw5jscvtuqk/BES_FINAL.xls.html

    Arkadaşlar yukarıdaki tablo epey bir emekle başka bir forumdaki arkadaş tarafından hazırlanmıştır. Üstteki yerleri doldurun ve nasıl bir kazanca ulaşabileceğini görün. Gayet güzel bir çalışma.. Faydalı olmasını umarım.
  • Üstadlar ben bir karsra varamadım. Siz hangi firmayı önerirsiniz? Buradan yazmanın reklam olacağını düşünüyorsanız P.M'den ulaşırsanız sevinirim. Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustadım bunun tavsiyesini ancak pazarlamacılar yapar. Bu sebeple üst taraftada şirket seçme stratejilerini paylaştım. Bence bu size fikir verebilir. Tavsiyeden ziyade bu maddelerde aklınınıza takılan birşey olursa herzaman yardım edebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend_Come_Back -- 7 Ekim 2013; 21:48:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba
    ben de bes e bugün katıldım.
    10.000 tl girişte katkı payı verdim 200 tl de aylık ödeyeceğim.bu şekilde garantinin prestij plan diye bir planına %1 yönetim gider kesintisi ile aldılar.
    fon seçimi olarak devlet tahvilleri gibi düşük riskli fonları seçtm ,ancak buradan siz bilgili arkadaşların da yönlendirmesi ile fonlarımı ileride kendim seçmeyi düşünüyorum
    Bes e girdiğim için pek çok tanıdığım,arkadaşım beni kınadı.BES çoğunluğun gözünde aldatmaca olarak görülüyor.Bana diyorlar ki BES e gireceğine her ay kenara bir çeyrek atsaydın...
    İnanın 10 yıldır çalışıyorum 1 lira bile biriktiremedim ki ben :) üstelik 4 yıldır da evliyim, hani insan evlenince tutumlu olur derler ya nerdee :)
    İnşallah biriktirmeme yardımcı olur BES
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.