Şimdi Ara

Birleşik Krallık, 2021 yılında otonom otobüs ve taksi hizmeti sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Birleşik Krallık, otonom sürüş üzerine çalışmalarda bulunan ve yollarını şimdiden bu yeni teknolojiye açan ABD, Japonya ve Çin’in gerisinde kalmak istemiyor. Hükümet yeni taşımacılık planı kapsamında 2021 yılında otonom ulaşım araçlarının yollarda bulunacağını açıkladı.

    İskoçya için otobüs, Londra için taksi


    Açıklanan plan kapsamında İskoçya yollarında otonom otobüs, Londra’da ise otonom taksi yatırımları yapılacağı öğrenildi. 25 milyon sterlin (170 milyon TL) olarak belirlenen bütçenin 4,35 milyonluk kısmı, İskoçya’nın Fife ve Edinburgh şehirleri arasına yerleştirilecek ilk otonom otobüs hizmeti için ayrılacak. Bu hat üzerinde haftada 10,000’nin üzerinde sefer yapılması bekleniyor. İlk aşamalarda her ihtimale karşı bir şoför ile hareket edeceği düşünülen otobüslerin, tek seferde 42 yolcuyu, 22 kilometre taşıması planlanıyor.


    Ayrıca Bkz.İngiltere bütçesinden otonom ve elektrikli araçlara destek

    Londra için ise Addison Lee isimli özel bir taksi şirketi devlet desteğiyle otonom taksi denemelerini yapmaya başlayacak. Bu gelişmeler için daha uygun bir ortam sağlamak isteyen ülke, 2017 yılında otonom araç sigortaları ve elektrikli araç şarj noktaları ile ilgili kararlar da almıştı.








  • Umarım bu otonom taksi teknolojisi bize gelmez. Yani bize gelirse işsiz kalacak olan onca dolandırıcı, gaspçı, maganda, ne yapacak? Taş mı yiyecekler, yoksa iyice piyasaya mı açılacaklar? Bırakalım yine taksilerinde iyiler. En azından binmeyip uzak durabiliyoruz.

  • Benim böyle bir beklentim yok. Her sabah sırtım sakat olduğu için ilk durağa gidip yirmi dakika bekliyorum ki kırk beş dakika oturarak gidebileyim. Çünkü ilk durakta otobüsün yüzde yetmişi doluyor. Şu an sefer sayılarını artırsınlar yeter.

  • Taksicilerin sonu gelsin artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.