Şimdi Ara

Bitkili Beta Akvaryumu Kurmak İçin Tavsiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
11.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçenlerde bir erkek beta aldım ancak suan fanusta bakıyorum ve hayvana çile çektirmek istemiyorum daha fazla. Bitkili güzel bir akvaryumda bakayım istiyorum 50 55 cm civarı yerim var akvayumu koyabilmek için 50 litre civarı olsun istiyorum ancak 50 cm akvaryumlar hep 32 35 litre arasında birde beta ile neonda beslemek istiyorum 10 12 adet neon ile betayı bir arada besleyebilirmiyim acaba tabi ileride yanına birde dişi alacağım betanın ancak onada en az 40 litre yaşam alanınsağlamam gerekiyor değil mi başka bir akvayumda filtre ısıtıcı ışık konularında bilgi alabilirmiyim acaba sizden pipo filtre kullanmam gerekiyormus için dolu köşe filtreler daha mı sağlıklı olur temizlediğinden dolayı bu konularda beni aydınlatabilirseniz bilgilerinizle cok sevinirim iyi forumlar







  • Bende yarın beta alıcam evde küçük fanus var acaba onda yaşayabiirmi ki ? Erkek mi yoksa dişi mi daha güzeldir renkleri ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkeğinin kuyrukları falan cok daha gösterişli renkli ancak fanusta bakarak ömürlerini kısaltmayın strese giriyor hayvan ama akvaryumda mükemmel bir canlıya dönüşüyor fanusta beslemek eziyetten baska bişey değil fanusta ihtişamlıda durmuyorlar kuyruklarını fln hep kapalı tutuyorlar.
  • up
  • Arkadaşlar öncelikle sizden fanusta balık bakmamanızı rica ederim. Sonuçta bu bir hobidir ve beslediğimiz hayvanın mutlu olması bizi de mutlu eder. Fakat fanusta balıklar eziyet çekiyor bildiğin. Hiçbir balık fanusta bakılmaz. Ben yıllarca fanusta yaşattım diyen arkadaşlar da olabilir fakat şunu düşünün 5 metrekarelik bir odaya bir insanı koysanız o da orada yıllarca yaşar ama bu yaşamak değildir.

    Gelelim konuya.Hocam 10 litrelik bir akvaryumda da tek bir beta rahatça bakılabilir. Bu nedenle 30 litrelik bir akvaryum alacağın için sıkıntı etme. Gayet güzel bir bitkili akvaryum yapabilirsin. Betalar yapısı gereği lider konumda isteyen canlılardır. Yani başka balıklarla beraber bakılmamaları gerekir. Eğer 60 litre veya üstünde bir akvaryum alabilirsen 1 adet beta ile beraber 6 tane neon atabilirsin. Ama bunun için de akvaryumu güzel hazırlaman lazım. Yani güzelden kastım balıkların saklanabilecek yerleri bulunmalı. Kayalıklar, bitkiler vs. buna göre düzenlenmeli. Ama 12 tane neon kesinlikle koyma içerisine. Aslına bakarsan balığın mutlu olması için hiç neon koymaman gerekir. 30 litrelik bir akvaryuma 1 adet beta ve 3-4 tane çöpçü koyabilirsin. 2 beta beslemek sıkıntı yaratır 30 litrelik akvaryumda haberin olsun. Eğer bir şekilde 2 tane alıcam ben dersen neon filan sakın ha diyorum :)

    Kum olarak siyah hagen kumu alabilirsin çok hoş durur.

    Filtre olarak pipo filtre veya şelale filtre kullanabilirsin ama en sağlıklısı pipo filtre olur betta için. Pipo filtrenin en iyi seçenek olmasının sebebi özellikle bettalar durgun suları sever yani çok fazla dalgalanma olmaması gerekir. Aksi halde balık korkar, hastalanmaya başlar. Bu nedenle düşük güçlü bir pipo filtre işini görür.

    Isıtıcı 26 derecede sabit tutman lazım.

    Işık konusuna gelirsek. Bettalar genelde çok fazla ışık sevmez. Loş ortamları daha çok severler. Işık konusu için hangi bitkileri alacağın da çok önemlidir. Çok fazla ışığa gerek duymayan bitkileri seçebilirsin. Mesela moss çeşitleri, tilki kuyruğu, saz bettalar için en uygun bitkilerdir ve bunlar fazla ışığa ihtiyaç duymazlar, bakımları da kolaydır. Su üstü bitkisi olarak da su mercimeği alabilirsin. Su üstü bitkisi özellikle loş ışık yaratmak için önemli.

    Işık olarak litre başına 0.5 W ortalama bir değerdir fakat betta ve bu bitkiler için ortalama 0.3 W olması uygun olabilir. Akvaryuma 30 litre su koyarsan 9W lık bir enerji tasarruflu ampul alabilirsin. Eğer ışığı akvaryuma tam dağıtamazsan 9W veya 8W'lık florasanlardan bulabilirsin akvaryumcularda. Benim tavsiyem mavi ışık çok güzel duruyor. Ayrıca fotosentez hızı mavi ışıkta yüksek olduğu için bitkilerin daha hızlı gelişir, daha güzel olur.

    Özet olarak ; 30 litre akvaryum alacaksan 2 betta besleme. En doğru seçim 1 betta, 3-4 tane çöpçüdür. Ben kendi betta akvaryumuma midye de koyuyorum. Hem doğal bir ortam oluşmuş oluyor hem de suyu temizlemede gerçekten çok faydalı oluyor. Sana da tavsiye ederim. 30 litrelik bir akvaryuma eya 2 v3 tane midye koyarsan güzel olur. İlla ki bettamın yanında başka balık da besleyeceğim dersen En az 50 litrelik bir akvaryum bulmaya çalış derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RSnazdrovia -- 19 Aralık 2013; 5:17:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eric Cartmann

    Bende yarın beta alıcam evde küçük fanus var acaba onda yaşayabiirmi ki ? Erkek mi yoksa dişi mi daha güzeldir renkleri ?

    2gun once bende bi betta aldim adama bitkileri.fln sordum haftaus gelcekmis akvaryum var 20lt

    bu baliklar bardakta bile yasiyor ama sadece yasiyor kucuk bi akvaryum aliniz..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Betta balığı için kurulacak akvaryumu bitkili yapmayı düşünmeniz durumunda akvaryum ebatlarınıza uygun floresan ayarlayabilmek için uygun ebatta bir akvaryum almanızı tavsiye ederim.

    Bitkili akvaryumlar üzerine güzel bir site önereyim size;

    http://forum.akvaryumda.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedayse -- 22 Aralık 2013; 1:26:42 >
  • Hepinize tesekkürler arkadaslar betam ne yazıkki öldü yasatamadım bende japon aldım bir tane bakımı kolay olsun diye onada dikkat etmemişim alırken kuyruğunun biri içeri doğru katlanmıs sekilde geldiğinden beri öyle ancak yasıyor 2 haftayı gecti sizce neden olabilir. Resimde ekledik acaba neden olabilir düzeltme sansım varmı akvaryumu kuralıda bir hafta kadar oluyor suyunu değişemedim daha sehir dısındaydım dip cekimide yapmadım ne yapmak nasıl yapmam gerekiyor lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa cok sevinirim. Arkadaşlar bu arada balığımın cinsiyeti hakkındada bilgi verebilirseniz yanına bir eş almak istiyorum cünkü ben askere gittikten sonra günlük onunla yem ve su değişimi haricinde ilgilenemeycekler.



     Bitkili Beta Akvaryumu Kurmak İçin Tavsiye



     Bitkili Beta Akvaryumu Kurmak İçin Tavsiye



     Bitkili Beta Akvaryumu Kurmak İçin Tavsiye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erşan Kuneri IV -- 25 Ocak 2014; 17:51:17 >




  • Arkadaşlar yardım edecek kimse yokmu ?
  • akvaryumun uzaktan bir fotosunu çekermisin
  • Buyrun
     Bitkili Beta Akvaryumu Kurmak İçin Tavsiye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erşan Kuneri IV -- 1 Şubat 2014; 3:02:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatayım :)
    Ben de bi arkadaştan faunusta betta aldım. fakat kıyamadım balığa ve gidip 10 -15 litrelik küçük bir akvaryum aldım. Faunustan sonra bayram etti balıkcağız... Zeminini taşla kapladım. biraz da deniz kabuğu ile süsledim. Akvaryum boş durumda. yani aydınlatması, hava motoru, ısı motoru vs. yok. Betta, taşlar ve su var :)
    Sorum şu: taş zeminli akvaryumda beslemek istediğim betta balığım için hangi bitkilerden kaç tane seçmeliyim?
  • srkndg kullanıcısına yanıt
    Ben de hortlatayım.Ne oldu senin çılgın betta :)
  • Ben de betalandım, nasıl durum?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eric Cartmann kullanıcısına yanıt
    Yasar hocam disi beta renksiz olur baliklarin erkekleri daha renkli ve guzeldir her tur icin gecerli bu kural.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.