Şimdi Ara

Biz neden futbolu beceremiyoruz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İngiltere'de derbi oynanıyor maçtan sonra kaybeden takım televizyona çıkıyor "şu şu şekilde yaptığımız hatalardan dolayı kaybettik rakibimizi tebrik ederiz sonraki maçta çok daha iyi olacağız" diyorlar televizyon programı sona eriyor. Derbi muhabbeti de orada noktalanıyor. Ama bizim ülkemizde malesef bu kadar basit olmuyor. Basit bir futbol maçını, namus meselesine çeviriyoruz. Bizim ülkemizde maçı tamamlayabilmek bile bir başarı. Bizim ülkemizde futbolcular, taraftarlar birbirlerini dayaktan öldürene kadar kavga ediyor. Tribünde taraftar kalp krizi geçiriyor, diğer taraftarlar "seni sevmeyen ölsün" tezahüratı yapıyorlar. Cidden bir futbol maçı, bir insanın canından daha mı önemli. Ardından bir teknik direktör televizyon karşısına çıkıyor, ""bu ülkede playoff diye bir şey çıkardılar. son maçta playoffta 2 galatasarayli öldü. biz çıkıp bir şey dedik mi ? playoff olmasa ölmeyeceklerdi." diye acımasızca bir cümle kurabiliyor. Sonra sağa sola suç atıyor, yok şu yüzden kaybettik,yok şunlar bize oyun oynadı, yok hakem hakkımızı yedi, yok üzerimize oyun oynuyorlar diyerek bir sürü bahane uyduruyor. Neymiş hakem taçlarını vermemiş o yüzden maçı kaybetmişler. Tamam haftaya 2 taç fazladan kullan, hatta gelecek derbiyi sen kazan ne olacak yani. Kardeşim altı üstü bir futbol maçını kaybetmişsin bu kadar bahane yaratmak, acımasızca konuşmanın, şovmenlik ve prim yapmanın amacı ne. Sadece bir oyun olan futbolu bile beceremiyoruz bunun bile içine ettik. Bizim neyimize futbol. Bir beşiktaş taraftarı olarak konuşuyorum, geçen hafta kaybettiğimiz maçta bile üzülmedim, sadece bir oyun sonuçta, bunun oyun olduğunu unutmamak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Cahillik.

    Ülkenin neresinde düzen disiplin var ki futbolda olsun? Türk futbol seyircisi hepsi olmasa da bir çoğu futbolu hayatının merkezine odaklıyor. Futboldan başka bir hobisi, eğlencesi, kaygısı yokmuş gibi onun için sadece futbol önemli hale geliyor. Bu kişilerin bir çoğu belki tuttuğu takımı annesinden babasından çok seviyordur belkide. Türkiye'de x bir takımı tutan biri diğer bir kişiyi x takımı tutuyor diye sevmeyip arkadaş olmayabiliyor mesele. Halbuki o arkadaş olmadığı kişi çok iyi bir insan olabilir. Tek suçu farklı takımı desteklemek. Bunun tek sebibi vardır cahillik ve insan olamamak. Türkiye'de ki bir çok insanın karşı fikirlere ve insanlara saygısı yok. Önce karşı fikirlere ve insanlara saygı duymayı öğrenmeliyiz. İnsan yetiştirmeyi saygı ve sevgiyi öğretmeliyiz. Ondan sonra sadece futbol değil diğer bir çok şeyde düzene girmiş olur zaten. Futbolu oynayan da insan seyreden de insan yöneten de insan. Her şey insan olmakta bitiyor.
  • İngiltere daha beterdi, holiganlık had safhadayken, Uefanın verdiği bir yıllık men cezasını kabul etmeyip 5 yıl hiçbir takımı yollamayan demir leydi tatcherdan sonra düzeldiler.

    ama bizde bu olmaz. çünkü üçüncü dünya ülkelerinde futbol spor, eğlence değil halk için uyuşturucu olarak kullanıldığından kimse düzeltmeye çalışmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.