Şimdi Ara

BLU-RAY ARŞİV TOPLULUĞU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
8
Favori
7.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MERHABA,BLU-RAY ARŞİVİ YAPAN TÜM ARKADAŞLARIN ARŞİVE YENİ BAŞLAYACAK ARKADAŞLARA YARDIMCI OLMASI VE BİRBİRİMİZE ÖNERİLER VERME AMACIYLA ARŞİV FOTOĞRAFLARINI,ARŞİV DÜZENİNİ,FİLM ÖNERİLERİNİ,ARŞİVCİLİK,FİLM BASKI KALİTELERİNİ,BLU-RAY DISC ÖZELLİKLERİNİ RAHATLIKLA PAYLAŞABİLMELERİ AÇISINDAN BURADA AFFINIZA SIĞINARAK YENİ BİR KONU AÇMA GEREĞİ DUYDUM.AYRICA YİNE BİRBİRİMİZE YARDIMCI OLMASI AÇISINDAN ALIŞVERİŞ YA DA TAKAS YAPABİLECEĞİMİZ BLU-RAY FİLMLERİMİZİ BURADA PAYLAŞABİLİR ARŞİVLERE DESTEK OLABİLİRİZ...
    YENİ SORU:ÜLKEMİZDE VE YA YURTDIŞINDA ÇIKAN HANGİ BASKILARDAN (SES,GÖRÜNTÜ VS..)UZAK DURMALIYIZ SİZCE?

     BLU-RAY ARŞİV TOPLULUĞU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluraycollection -- 31 Ekim 2014; 23:48:52 >







  • olması gereken bir konu editleyeceğim
  • Kesinlikle böyle konuların paylaşabileceği bir sayfa şarttı.En yakın zamanda paylaşımların yapılması umuduyla
  • Güzel konu.Takipçiler zamanla artar ve hep guncel kalir umarım
  • hayırlı olsun iyi düşünmüşsün. Umarım arşivciler ve yeni arşive başlayanlar için güzel fikir alışverişleri ve paylaşımlar olur
  • Umarım burada paylaşımlar sayesinde en azından hepimizin bir fikir edineceğini düşünüyorum.Dilerseniz öncelikle sizlerden arşiviniz hakkında bilgi alarak bu konuyu tam anlamıyla başlatabiliriz. Daha sonra ilgi olursa herkes kendi arşivinin fotoğraflarını paylaşacağını düşünüyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluraycollection -- 31 Ağustos 2014; 13:46:02 >
  • Benim mesela raflarimdan hiri resimdeki. Daha filmleri nasıl yerlesrirecegimi yada sırasını nasıl yapacağımı bilemedim. Alfabetik mi koysam türüne göre mi siralasam bilemedim
     BLU-RAY ARŞİV TOPLULUĞU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basis35 kullanıcısına yanıt
    Güzel filmler. PS3 koleksiyonunuzu da görmedim değil. Bende de böyle bir kule var, TV ünitesinin üzerine oturttum tepesi tavana değiyor. Ben türe göre dizdim. Kuzenlerle hadi korku filmi izleyelim dediğimizde raf raf dolaşmak yerine hepsini bir arada bulmak daha pratik oluyor.
  • canned kullanıcısına yanıt
    Tşk ederim. Evet ps3 koleksiyonu da yapmaya çalışıyorum. Dediğin gibi türe göre daha mantıklı. Çünkü bazı filmlerin adını ingilizce bazıları türkçe olunca alfabe biraz daha karışık olabilir. Sonuçta korku,fantastik,duygusal/aşk, macera, aksiyon bu kadar ayırsak yeterli olur herhalde
  • basis35 kullanıcısına yanıt
    Emek harcanmış bir arşiv tebrik ederim.Açıkçası benim sıralamam yönetmenlere yoksa oyunculara göre genelde ancak bazı filmler ne olursa olsun en başta durmakda Diğer rafınızı da görmek isteriz bu arada
  • bluraycollection B kullanıcısına yanıt
    diğer raf düzenlenme aşamasında. Dün aldığım 3 filmim de (rio2-robocop-rain man) raflardaki yerini aldı. O rafın da işi bittimi resmini eklerim
  • Benimde raf sıkıntım var maalesef arşivimi bir dolapta ambalajlayıp saklıyorum.Aslında memnunum fakat yinede farklı bir tarzda olsun istiyorum arada
  • Benim şimdilik düzenim böyle set filmler dolabın diğer bölmesinde
     BLU-RAY ARŞİV TOPLULUĞU
     BLU-RAY ARŞİV TOPLULUĞU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaybi -- 31 Ağustos 2014; 15:12:33 >




  • Mükemmel bir arşiv gerçekten çok özel filmler mevcut Setlerin duruşu çok farklı olmuş gerçekten diğerleri de gayet derli toplu duruyor.Sıralamanızı neye göre yaptınız acaba
  • basis35 kullanıcısına yanıt
    Pekala ne zaman isterseniz
  • bluraycollection B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler elimden geldiğince seçici olmaya çalışıyorum.Sıralamam aslında doğaçlama daha çok:))
  • Ben de arşivimi parça parça paylaşacağım ve bir faydası olması açısından bu filmlerin hangi baskılarını neden ve nasıl topladığıma yönelik notlar da aktaracağım. Böylece sadece fotolara bakıp geçmemiş oluruz.

    Aşağıdaki foto, kulemin üst bölümü. Bilimkurgu türünde, uzayda ya da uzak gelecekte geçen filmleri burada toplamaya çalıştım. Star Wars dışındakilerin hepsi blu-ray.

     BLU-RAY ARŞİV TOPLULUĞU
     BLU-RAY ARŞİV TOPLULUĞU

    Notlar:

    -Star Wars'u henüz blu-ray olarak almayışım tamamen George Lucas amcanın suçu. Filmlerle o kadar oynadı ki bir türlü hangi baskıyı almam gerektiğine karar veremedim. Elimdeki metal kutu DVD set içerisinde orijinal üçlemenin hiç el değmemiş orijinal baskıları ve yenilenmiş versiyonları bir arada yer aldığından satmaya kıyamıyorum. Bilmeyenler için belirteyim, Star Wars filmleri defalarca dijital yenileme işlemlerinden geçti ve Lucas, filmlerdeki bazı sahnelerin akışını dahi değiştiren müdahalelerde bulundu. Piyasada dolaşan Complete Saga içerisinde sadece yenilenmiş versiyonlar var ve orijinal halleri de blu-ray'e basılana kadar almayı reddediyorum.

    -En tepede gördüğünüz Avatar, filmin sinema, özel ve uzatılmış versiyonlarının üçünü de içeriyor. Yabancı dili sorun etmeyenler için ülkemizdeki standart baskı yerine 16 dakika daha uzun olan bu seti edinmelerini tavsiye ederim.

    -Donnie Darko yine İngiltere'den aldığım 2 diskli özel versiyon. Ülkemizdekinin aksine hem sinema, hem de 20 dakika daha uzun olan director's cut versiyonu içeriyor.

    -Equilibrium'u Fransa'dan aldım. Sebebi Amerika ve İngiltere dahil çoğu ülkede 25gb disklere ve yanlış görüntü formatıyla yerleştirilmesi. Fransa baskısı 50gb'lık diskte ve 2.35:1'lik orijinal görüntü formatında. BD'nin tek kusuru İngilizce altyazı bile yok ve Fransızca altyazılar kapatılamıyor. İleride daha iyisi çıkarsa değiştirebilirim.

    -The Island'ı da Fransa'dan aldım çünkü yine 50gb'lık diske basılmış ve görüntü kalitesi ülkemizdekinden daha iyi.

    -Matrix setim custom yapım. Elimdeki eski DVD box setim ve tek tek aldığım blu-raylari bir araya getirip kendim için ideal seti oluşturdum. Böylece 4 blu-ray ve 6 DVD'den oluşan karışık bir setim oldu. Aslında Amerika'da 4 BD ve 2 DVD'den oluşan Ultimate Matrix collection satılıyor fakat kutular plastik olduğu ve DVD'leri Türkiye'de çalıştırmak için region free player gerektiği için almadım. Dolayısıyla elimdeki kitapçık görünümlü kutuları korumak amacıyla böyle bir şey yaptım. Masraflı ama içime sinen bir şey oldu.

    -Alien Anthology İngiltere baskısı. 4 filmin orijinal ve yeni versiyonlarının tümünü içeren 6 BD'lik bir set. Sonradan Prometheus'u da kapsayan setler piyasaya sürüldü. Tümünü almayı düşünenler o sete yönelsinler.

    -Pitch Black ve Chronicles of Riddick'i İngiltere'den aldım. PB'nin içerisinde uzatılmış versiyon yokmuş sonradan öğrendim, yurtdışından almayı düşünenler Amerika'ya yönelsin. CoR'un İngiltere baskısı uzatılmış olan. Ülkemizdeyse sadece sinema versiyonları satılıyor.

    -Star Trek ve Fifth Element'i plastik blu-ray kaplarından çıkarıp daha önceden elimde olan metal DVD kutularına yerleştirip yine custom set yaptım(Bu şekilde arta kalan bir sürü DVD'm var, bir ara satacağım).

    -Dark City(111 Dk.) ve Brazil(143 Dk.)'i uzatılmış baskı olmaları sebebiyle İngiltere'den aldım. Brazil bir ara ülkemizde de satıldı ama hangi baskısı olduğunu bilmiyorum.

    Bunun haricinde genel tavsiyem, arşiv yapanların görüntü/ses kalitesi ve içeriğe dikkat etmeleri yönünde. Hangi filmi arşive katıp katmayacağı bence kişinin kendi zevkine kalmış. Ama en azından doğru baskıyı almak önemli diye düşünüyorum. Sadece Türkiye'den film satın alanlar için fazla alternatif yok maalesef ama yurtdışından alım yapanların bir sürü seçeneği var.

    İleride devam ederim, bugünlük bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canned -- 31 Ağustos 2014; 17:25:37 >




  • canned kullanıcısına yanıt
    Bilgi paylaşımı için teşekkür ederim.Dediğiniz gibi ülkemizde çok sınırlı sayıda seçenek mevcut.O zaman şu soruyu da yöneltmeliyiz Türkiye'de çıkan hangi baskılardan uzak durmalıyız?
  • Bizde bildiğim kadarıyla bir filmin birden fazla baskısı pek görülmüş şey değil(Spider-Man üçlemesi nadir istisnalardan biri). Bir filmin hakları bir firmanın elinden çıkıp diğerine geçince aynı baskı piyasaya salınıyor. Yanılıyorsam arkadaşlar düzeltsinler. Onun yerine hangi firmalardan uzak durulmalı diyeceğim ama diğer blu-ray başlığında defalarca söylediğim gibi bizde blu-ray üretimi içler acısı halde ve neresinden tutup eleştireyim bilmiyorum. Kanal D'nin vanilya baskılarından uzak durulabilir ama.
  • Bir çok arkadaşın yanında benim arşiv ezik kalacak ama yine de dayanamadım benim arşivi de resimledim:))) 1500 kadar DVD den sonra geçiş çok zor oldu. İlk başladığım dönemde Blu-ray olsun çamurdan olsun mantığıyla (ki Kanal D videoları bence gerçekten Çamur :)) önüme gelen ucuz blu-rayi aldım.Yeni arşive başlayacak arkadaşlara verebileceğim en iyi önerim, arşivdeki film sayısını çoğaltmak adına gördüğü her blu-ray i almaması.Halen elimdeki bir çok filmi elden çıkarabilmek için savaşıyorum.Aslında arşivimden çıkarmak istediğim filmleri birileriyle takaslamak bana çoğu zaman çok zevkli geliyor.Hatta bazı zamanlar elimde takaslık film kalmayınca canım sıkılıyor.Filmlerimi daha önceleri DVD arşivim için İkeadan alıp raflarını artırdığım kitaplıklarımda saklıyorum.Film sıralamam haftaya taşınacağımdan çok bozuldu.Ben normalde mümkün olduğunca seri filmleri birlikte tutmaya,animasyon filmlerimi (bence Bluray kalitesi animasyon filmlerde çok zevkli)ayrı sıralamaya ve yönetmenlerine göre filmlerimi düzenlemeyi seviyorum.Son dönemde Sevdiğim yönetmenlerin eksik filmlerini tamamlamaya çalışıyorum.Özellikle yüksek seviyede Scorsese hayranlığım olduğu için filmlerini tamamlamaya çalışıyorum(hugo da var ama çok sevdiğim bir arkadaşımda). Ancak yurt içinde bir çoğu basılmadığı ya da ithal edilmediği için yarısı eksik.Şimdilik yazacaklarım bu kadar.

     BLU-RAY ARŞİV TOPLULUĞU BLU-RAY ARŞİV TOPLULUĞU




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.