Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ F20 (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43.608
Cevap
310
Favori
2.867.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben işe boş yolda gidip geliyorum.Benim ekranda 9.7lt yazıyor arabayıda sakin kullanıyorum.Ama motor gitgide dediginiz gibi açılıyor ve yakıt tüketimi düşmeye basladı benim araçda 1150km de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeta60 -- 27 Ocak 2011; 19:57:41 >
  • sigara donanımı takılır, keylessgo yapılmaz diye biliyorum.. onun için özel sistemler gerekiyor.. hatta remote starting - uzaktan kumanda ile çalıştırmada oto blokaj sistemleri gibi komplike sistemlere ihtiyaç var... ama yine de sorun yanlış bilgi vermeyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 28 Ocak 2011; 2:20:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mermermuro

    cantaylan ve techzone, cevaplarınız için çok teşekkürler... bu arada ekran için herhangi bir ünitenin çıkarılmasına gerek yokmuş. ekran üst taraftaki bölüme diğer parçaları da torpido gözüne yerleştiriyoruz dedi orada çalışan bir yetkili. zaten ekran dokunmatik olduğu için başkaca bir aparatın takılmasına da gerek yok dedi. anlıyacağınız sadece bir tercih ve bütçe meselesi bu. bütçe demişken arabanın yakıt tüketim değeri için 12lt demişsin cantaylan. ekran falan neyse de bu benzin tüketimi istanbul şartlarında ocağıma incir ağacı dikebilir. ancak e-5 veya tem üzerinden işe gidip geleceğim için bu tüketim değerlerinni altına inerim diye düşünüyorum. satış temsilcisi arkadaş 9-10 litre gibi bir şey söyledi bu şartlar altındaki kullanımda. zaten kaliteli, dizel ve otomatik bir araba almaya kalktığınızda da inanılmaz rakamlar çıkıyor karşınıza. örneğin volkswagen golf highline, euronun da artışıyla birlikte 60000 lirayı geçmiş. doğuş otoda istediğim renk ve özelliklerdeki araç ellerinde olmadığı için teslim sırasında liste fiyatının epey üzerine çıkabileceği söylendi. son olarak cantaylana ya da bmw 1 serisini yeni alan arkadaşlara bir sorum olacak; sigara donanımı ve keyless go özellikleri fabrika çıkışı olmasa da sonradan borusanda yapılabiliyor mu? herkese kazasız, belasız, keyifli sürüşler.


    Tekrar selam, Sigara paketini yaptırabilirsiniz, ancak keyless go için farklı sistemlerin araca uygulanması gerekiyor. Donanım paketi tek olduğu için sonradan keyless go sistemini orjinal servis yapamaz diye biliyorum.

    Yakıt tüketimine gelince, ben genel olarak aracımı trafikte kullanıyorum. Dur kalk oldukça fazla. Buyüzden 12 nin altına henüz inemedim. Ben de çok sakin kullandığımı söyleyemem. Ancak bir iki defa gece geç saatte trafik yokken aracı yaklaşık 100 150 km kullandım. Ve ortalama hemen 10-11 litreye indi ve range 540km yazdı. Sizin e-5 veya temde kullanacağınızı varsayarsak en fazla ortalama 10 LİTRE yakarsınız diye düşünüyorum. Atmosferik 1.6 motor,tam otomatik şanzıman, 97 oktan benzin ve arkadan itiş gibi etkenleri ele alırsanız bu aracın sizin kullanım tarzınız ve güzergahınız için ortalama 10 litre yakması bence normal.


    Şimdi yazdıklarımı lütfen dikkatli okuyun ve objektif tarafsız bir biçimde yazacağıma emin olun

    BMW 116i steptronik - 5 Kapı - Premium SR: 60.168 TL
    VW Golf 1.6 TDİ Highline dsg:59.400 TL

    Bu iki araç arasında kalmış olduğunuzu varsayalım, tabiki mantıklı olan vw golf olacaktır. daha az yakıt tüketimi, daha geniş iç mekanı,daha düşük servis maliyetleri ve daha fazla donanım bu aracın avantajları olarak nitelendirilebilir.

    Bmw 1 serisi içinse şu an için elle tutulur avantajlar: eşsiz yol tutuşu, (bana göre) kusursuz işçilik ve daha kaliteli iç mekan.

    Ben bu aracı satın almadan önce golf 1.4 tsi dsg highline düşünüyordum. Golfün içine bir çok kez bindim ve aracı bizzat sürdüm.Fakat bmw nin içine binince her ne kadar dar da olsa hareket alanı kısıtlıda olsa
    insana verdiği PREMİUM hissi kesinlikle başka bir olay. Bu dediğim sadece bmw logosu ile ilgili değil, gerçekten kokpit tasarımı sadeliği, aydınlatma paketi ile gözünüzü almayan aracın tavanındaki turuncu renkli loş aydınlatmalardan tutun kapı içlerindeki kalitesiyle golf ile kıyaslamam bile. Yolda giderken direksiyon tepkileri ve virajları alırken size hissetirdikleri bu aracı farklı kılan başlıca özellikler.
    Ayrıca eğer prestij ve markaya da önem veriyorsanız bir bmw satın aldığınızda kolay kolay pişman olmazsınız. Ben zaten bmw 1 serisi ile ilgili ciddi bir kronik sorun hiç duymadım. Bu aracı satın almayı düşünüyorsanız zaten vw golf ile değil audi a3 ve mercedes clc ile kıyaslayın. Çünkü premium markalar bence farklı bir sınıftalar. Tasarım konusunda göreceli bir kavram olduğu için tercih size kalmış ancak 1 serisi ile vw golfü bu konuda yine kıyaslamam çünkü bmw 1 serisi gerçekten gerek iç gerek dış olsun çok şık bir otomobil. Mantığınız ve biraz daha fazla masraf kaygılarınız yoksa bmw yi tercih edin, eğer sizin için marka,imaj,prestij ön planda değilse vw yi tercih edin derim. Son olarak şunu da ekliyim, mantık derken burada yanlış anlaşılmasın UZUN VADEDE bmw, şanzıman mekanik ve elektronik gibi konularda vw nin altında kamaz hatta daha bile iyidir. DSG şanzıman ve turbo arızası gibi arızaları bmw de yaşamanız ihtimali daha düşük çünkü steptronik yıllardır kullanılan ve sorunsuzluğu ile bilinen bir otomatik şanzımandır.




  • Meshur Alman Motor-Talk sitesine aracim 116i steptronic dedim adamlar cildirdi oyle bir sanjiman yokmus automatic yazicakmisim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmeta60

    Meshur Alman Motor-Talk sitesine aracim 116i steptronic dedim adamlar cildirdi oyle bir sanjiman yokmus automatic yazicakmisim.

    bizde burada bir şeyi yanlış söyleyene biraz sert tepki vererek diğerlerinin yanlış bilgilenmesini sağlamamak adına uyardığımızda kızılcık sopası ile kovalanıyoruz..

    bizim memlekette atıp tutan çok.. adamların sitesinde sallayan adama rastlamak imkansız.. sallayan adam sezdikleri anda kışkış yapıyorlar.. biz birde çoluk çocuk ayıklıyoruz forumlardan...
  • Benim suanda iki tane aracim var.2008 golf V 1.6 digeride 2011 bmw 116i simdi ikisi arasinda kiyas yaparsam.


    Golf daha genis-direksiyonu daha yumusak-1.6 hitler motor olmasina ragmen daha seri ve az yakiyor-yolbilgisayari daha gelismis ve daha kullanisli-Golf cok daha konforlu.



    Bmw daha kaliteli-Daha karizmatik-Arkadan cekisin verdigi surus zevki-Donanim olarak daha zengin-run flat lastikler-Golf den cok daha ustun yol tutusu.

    Sunda iki aracimida seviyorum ama bmw gercekten yapi olarak sistem olarak cok farkli bir makina, ne audi a3 nede higline golf bu aracin zevkini vermez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechZone

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmeta60

    Meshur Alman Motor-Talk sitesine aracim 116i steptronic dedim adamlar cildirdi oyle bir sanjiman yokmus automatic yazicakmisim.

    bizde burada bir şeyi yanlış söyleyene biraz sert tepki vererek diğerlerinin yanlış bilgilenmesini sağlamamak adına uyardığımızda kızılcık sopası ile kovalanıyoruz..

    bizim memlekette atıp tutan çok.. adamların sitesinde sallayan adama rastlamak imkansız.. sallayan adam sezdikleri anda kışkış yapıyorlar.. biz birde çoluk çocuk ayıklıyoruz forumlardan...

    Teczone hocam bmw formuna katkindan dolayi tesekkur ediyorum sayenizde herkez gercek kaliteli bilgilere sahip oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmeta60

    Teczone hocam bmw formuna katkindan dolayi tesekkur ediyorum sayenizde herkez gercek kaliteli bilgilere sahip oluyor.

    eyw hocam
  • Arkadaşlar

    116i otomatik hakkındaki görüşlerimi belirteceğim.
    Bu araç C segmenti HB araçtır.
    Bir adet 2010 bir adet 2011 (daha 1 aylık) 116i aracı uzun süre kullandım.
    Tarafsız görüşlerim:

    Araç dıştan güzel görünüyor. Sonuçta HB araçları severim. Ama bence bu sınıfın en güzel aracı 308.
    Aracın içi garip şekilde dar. Ön cam burnunuzun önünde. Arka koltuklar dar ama asıl arka kapılar komik derecede ufak. Neredeyse 20 cm genişliğinde.
    Ön konsol da ufak haliylen. Düğmeler minyatür. Enteresan şekilde bir bilgi ekranı yok. Teybin sesinin seviyesini bile göremiyorsunuz.
    Plastik kalitesi orta. İşçilik iyi. Ama kapı içi ve döşemeler siyah ve çok sıkıcı tarzda.
    Oturma pozisyonu istendiğinde çok alçak olabiliyor. Sanırım bu sınıftaki en alçak oturma pozisyonu. Bunu beğendim :)
    Direksiyon güzel ve kaliteli. Bana park sırasında çok sert geldi. Ama verdiği his ve hassasiyeti mükemmel.
    Süspansiyon tatlı sert. Genelde virajda yatma mevcut ama salınıma girmiyor. Bu sınıfta çok daha konforlu araçlar var. Ama süspansiyon sessiz çalışıyor.
    Sessizlik normal. Motor sesi sürekli baskın etken.
    Güzel bir sunroofu var. Açma kapama düğmesi kolay kullanımlı.
    Şanzıman bildiğiniz klasik otomatik (tork konvertörlü). Spor modunda hızı ve tepkileri iyi. Zaten bu devirde kötü klasik otomatik şanzıman kalmadı.
    Vites geçişlerinde motor güç kaybediyor ve hiç sarsıntı yapmıyor. Ama utanç verici şekilde direksiyondan kontrol yok.

    Motora gelirsek.
    BMW için 20 yıl öncesine göre iyi bir motor. Ama şu an piyasanın en kötü 1.6 litre motoru. 200 hp lik kadar benzin yakıp 90 hp kadar performans veriyor.
    Alt devir tork veremediği için sürekli devir çevirmeye çalışıyor.

    Eğer 116i bir sportif HB ise:
    Çok güzel ve hisli bir direksiyonu var.
    Frenler başarılı.
    Ama insanın içini karartan bir performansı var. Sakın etraftaki katil ticarilerle kapışmaya kalkmayın. Sonunuz hüsran olur.
    Arkadan itişin eğlenceli olduğunu düşünenler power drift yapmaya çalıştıklarında yüzlerindeki ifadeyi görmek isterim.
    Sonuç olarak bu aracı sportif HB olarak kesinlikle alınacak araç değil.

    Eğer 116i bir aile aracı ise:
    Direksiyon sert.
    Motor aşırı benzin yakıyor. (hızlı kullanımda 15 litre normal şehir içi 12.6 litre)
    İçi komik derecede dar. Arka koltuklar ve bagaj kullanışsız ve aşırı dar.
    Süspansiyon yeteri kadar konforlu değil.
    Sonuç olarak bu aracı aile aracı olarak alanlar büyük bir hata yapar.

    Genel olarak:
    Araç Encap 5 yıldızlı. ESP ve yeteri kadar airbag var (diz hariç). Ama bu sınıftaki tüm araçlar 5 yıldızlı ve 116i de bulunan sistemlerden daha fazla güvenlik sistemi bulunduruyorlar.
    Araç değer kaybı çok üzücü boyutlarda. 2 yıllık araçlarda bile 20000 TL civarı kayıp yaşanıyor.

    LÜTFEN burada belirtmediğim olumlu olumsuz yanlarını belirtin. Ama lütfen bu araba BMW demeyin. Teknik ve estetik olarak lütfen.

    SAYGILARIMLA




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FreePhone

    Arkadaşlar

    116i otomatik hakkındaki görüşlerimi belirteceğim.
    Bu araç C segmenti HB araçtır.
    Bir adet 2010 bir adet 2011 (daha 1 aylık) 116i aracı uzun süre kullandım.
    Tarafsız görüşlerim:

    Araç dıştan güzel görünüyor. Sonuçta HB araçları severim. Ama bence bu sınıfın en güzel aracı 308.
    Aracın içi garip şekilde dar. Ön cam burnunuzun önünde. Arka koltuklar dar ama asıl arka kapılar komik derecede ufak. Neredeyse 20 cm genişliğinde.
    Ön konsol da ufak haliylen. Düğmeler minyatür. Enteresan şekilde bir bilgi ekranı yok. Teybin sesinin seviyesini bile göremiyorsunuz.
    Plastik kalitesi orta. İşçilik iyi. Ama kapı içi ve döşemeler siyah ve çok sıkıcı tarzda.
    Oturma pozisyonu istendiğinde çok alçak olabiliyor. Sanırım bu sınıftaki en alçak oturma pozisyonu. Bunu beğendim :)
    Direksiyon güzel ve kaliteli. Bana park sırasında çok sert geldi. Ama verdiği his ve hassasiyeti mükemmel.
    Süspansiyon tatlı sert. Genelde virajda yatma mevcut ama salınıma girmiyor. Bu sınıfta çok daha konforlu araçlar var. Ama süspansiyon sessiz çalışıyor.
    Sessizlik normal. Motor sesi sürekli baskın etken.
    Güzel bir sunroofu var. Açma kapama düğmesi kolay kullanımlı.
    Şanzıman bildiğiniz klasik otomatik (tork konvertörlü). Spor modunda hızı ve tepkileri iyi. Zaten bu devirde kötü klasik otomatik şanzıman kalmadı.
    Vites geçişlerinde motor güç kaybediyor ve hiç sarsıntı yapmıyor. Ama utanç verici şekilde direksiyondan kontrol yok.

    Motora gelirsek.
    BMW için 20 yıl öncesine göre iyi bir motor. Ama şu an piyasanın en kötü 1.6 litre motoru. 200 hp lik kadar benzin yakıp 90 hp kadar performans veriyor.
    Alt devir tork veremediği için sürekli devir çevirmeye çalışıyor.

    Eğer 116i bir sportif HB ise:
    Çok güzel ve hisli bir direksiyonu var.
    Frenler başarılı.
    Ama insanın içini karartan bir performansı var. Sakın etraftaki katil ticarilerle kapışmaya kalkmayın. Sonunuz hüsran olur.
    Arkadan itişin eğlenceli olduğunu düşünenler power drift yapmaya çalıştıklarında yüzlerindeki ifadeyi görmek isterim.
    Sonuç olarak bu aracı sportif HB olarak kesinlikle alınacak araç değil.

    Eğer 116i bir aile aracı ise:
    Direksiyon sert.
    Motor aşırı benzin yakıyor. (hızlı kullanımda 15 litre normal şehir içi 12.6 litre)
    İçi komik derecede dar. Arka koltuklar ve bagaj kullanışsız ve aşırı dar.
    Süspansiyon yeteri kadar konforlu değil.
    Sonuç olarak bu aracı aile aracı olarak alanlar büyük bir hata yapar.

    Genel olarak:
    Araç Encap 5 yıldızlı. ESP ve yeteri kadar airbag var (diz hariç). Ama bu sınıftaki tüm araçlar 5 yıldızlı ve 116i de bulunan sistemlerden daha fazla güvenlik sistemi bulunduruyorlar.
    Araç değer kaybı çok üzücü boyutlarda. 2 yıllık araçlarda bile 20000 TL civarı kayıp yaşanıyor.

    LÜTFEN burada belirtmediğim olumlu olumsuz yanlarını belirtin. Ama lütfen bu araba BMW demeyin. Teknik ve estetik olarak lütfen.

    SAYGILARIMLA

    308 lafına EPIC FAIL der geçerim..

    söylediklerin kesinlikle gerçekleri yansıtmıyor.. otomobillerden ne kadar anladığın(!) ortada.. yani "sende böyle düşünüyorsun demek, saygı duyarım" diyemeyeceğim.. artı istediğini yaz tartışmayacağım.. seni 1 serisi sahiplerine havale ediyorum ve kimin fake'i olduğunu merak ediyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 30 Ocak 2011; 18:14:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FreePhone

    Arkadaşlar

    116i otomatik hakkındaki görüşlerimi belirteceğim.
    Bu araç C segmenti HB araçtır.
    Bir adet 2010 bir adet 2011 (daha 1 aylık) 116i aracı uzun süre kullandım.
    Tarafsız görüşlerim:

    Araç dıştan güzel görünüyor. Sonuçta HB araçları severim. Ama bence bu sınıfın en güzel aracı 308.
    Aracın içi garip şekilde dar. Ön cam burnunuzun önünde. Arka koltuklar dar ama asıl arka kapılar komik derecede ufak. Neredeyse 20 cm genişliğinde.
    Ön konsol da ufak haliylen. Düğmeler minyatür. Enteresan şekilde bir bilgi ekranı yok. Teybin sesinin seviyesini bile göremiyorsunuz.
    Plastik kalitesi orta. İşçilik iyi. Ama kapı içi ve döşemeler siyah ve çok sıkıcı tarzda.
    Oturma pozisyonu istendiğinde çok alçak olabiliyor. Sanırım bu sınıftaki en alçak oturma pozisyonu. Bunu beğendim :)
    Direksiyon güzel ve kaliteli. Bana park sırasında çok sert geldi. Ama verdiği his ve hassasiyeti mükemmel.
    Süspansiyon tatlı sert. Genelde virajda yatma mevcut ama salınıma girmiyor. Bu sınıfta çok daha konforlu araçlar var. Ama süspansiyon sessiz çalışıyor.
    Sessizlik normal. Motor sesi sürekli baskın etken.
    Güzel bir sunroofu var. Açma kapama düğmesi kolay kullanımlı.
    Şanzıman bildiğiniz klasik otomatik (tork konvertörlü). Spor modunda hızı ve tepkileri iyi. Zaten bu devirde kötü klasik otomatik şanzıman kalmadı.
    Vites geçişlerinde motor güç kaybediyor ve hiç sarsıntı yapmıyor. Ama utanç verici şekilde direksiyondan kontrol yok.

    Motora gelirsek.
    BMW için 20 yıl öncesine göre iyi bir motor. Ama şu an piyasanın en kötü 1.6 litre motoru. 200 hp lik kadar benzin yakıp 90 hp kadar performans veriyor.
    Alt devir tork veremediği için sürekli devir çevirmeye çalışıyor.

    Eğer 116i bir sportif HB ise:
    Çok güzel ve hisli bir direksiyonu var.
    Frenler başarılı.
    Ama insanın içini karartan bir performansı var. Sakın etraftaki katil ticarilerle kapışmaya kalkmayın. Sonunuz hüsran olur.
    Arkadan itişin eğlenceli olduğunu düşünenler power drift yapmaya çalıştıklarında yüzlerindeki ifadeyi görmek isterim.
    Sonuç olarak bu aracı sportif HB olarak kesinlikle alınacak araç değil.

    Eğer 116i bir aile aracı ise:
    Direksiyon sert.
    Motor aşırı benzin yakıyor. (hızlı kullanımda 15 litre normal şehir içi 12.6 litre)
    İçi komik derecede dar. Arka koltuklar ve bagaj kullanışsız ve aşırı dar.
    Süspansiyon yeteri kadar konforlu değil.
    Sonuç olarak bu aracı aile aracı olarak alanlar büyük bir hata yapar.

    Genel olarak:
    Araç Encap 5 yıldızlı. ESP ve yeteri kadar airbag var (diz hariç). Ama bu sınıftaki tüm araçlar 5 yıldızlı ve 116i de bulunan sistemlerden daha fazla güvenlik sistemi bulunduruyorlar.
    Araç değer kaybı çok üzücü boyutlarda. 2 yıllık araçlarda bile 20000 TL civarı kayıp yaşanıyor.

    LÜTFEN burada belirtmediğim olumlu olumsuz yanlarını belirtin. Ama lütfen bu araba BMW demeyin. Teknik ve estetik olarak lütfen.

    SAYGILARIMLA







    hocam sen heralde fake bi account açtın. Zaten tek mesajın var. Lütfen mok atmak için buraya bilgisiz bir şekilde mesaj atma gözünü seviyim hadi




  • techzone hocam niye uzaklaştırma aldı , yine bu gereksiz fake kullanıcılara cevap vermektenmı acaba
  • Benim yorumlarımı okuyup arabadan anlamadığımı düşünen arkadaşlarım bunu neye dayandırdıklarını lütfen belirtsinler.

    Ben hiçbir yerde 308 in iyi bir araç olduğunu söylemedim.

    Ama boş tepkilere göre, 116i sahipleri (en azından tepki verenler) aynen arkadaşlarımın yaptığı gibi anahtarlıkları için almışlar bu araçları.

    4300 rpm de 150 NM tork ve 12.3 sn 0-100 hızlanma verileri ne yazık ki gerçekler.

    İnşallah günün birinde 5 serisine terfi ederler ve kimsenin söyleyecek bir lafı kalmaz.





    Bu arada sahip olduğum araçlar 2006 SLK Komp. ve 2007 corolla D4D SOL MMT (inşallah yeni 1 serisi 3 silindir dizel ile değiştireceğim)

    Saygılarımla.
  • Aracımda yeni bir özellik keşfettim,belki sizler biliyorsunuzdur arabayı çalıştırıyorum geri stop ediyorum anahtarı yuvasından çıkartıyorum ve çalıştırma dügmesine basınca araba geri çalışıyor anahtarı yuvasına takmadan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FreePhone

    Benim yorumlarımı okuyup arabadan anlamadığımı düşünen arkadaşlarım bunu neye dayandırdıklarını lütfen belirtsinler.

    Ben hiçbir yerde 308 in iyi bir araç olduğunu söylemedim.

    Ama boş tepkilere göre, 116i sahipleri (en azından tepki verenler) aynen arkadaşlarımın yaptığı gibi anahtarlıkları için almışlar bu araçları.

    4300 rpm de 150 NM tork ve 12.3 sn 0-100 hızlanma verileri ne yazık ki gerçekler.

    İnşallah günün birinde 5 serisine terfi ederler ve kimsenin söyleyecek bir lafı kalmaz.





    Bu arada sahip olduğum araçlar 2006 SLK Komp. ve 2007 corolla D4D SOL MMT (inşallah yeni 1 serisi 3 silindir dizel ile değiştireceğim)

    Saygılarımla.






    Kardeş son hızı neden yazmıyorsun son hız:197 km diyor bugün hangi 1.6 otomatik arabanın son hız verisi böyle, Honda civic 1.6 125hp otomatik bile son hızı 192km 0-100:12.5 sn.torku 4200 rpm 152 nm.

    Bu verilere bakarsak bmw 116i Honda civicden performanlı gözüküyor.Tabi senin 1.4 d4d corolla ile yarışamayız 0-100 15 sn falan herhalde sende son hız kaç 160km mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FreePhone

    Benim yorumlarımı okuyup arabadan anlamadığımı düşünen arkadaşlarım bunu neye dayandırdıklarını lütfen belirtsinler.

    Ben hiçbir yerde 308 in iyi bir araç olduğunu söylemedim.

    Ama boş tepkilere göre, 116i sahipleri (en azından tepki verenler) aynen arkadaşlarımın yaptığı gibi anahtarlıkları için almışlar bu araçları.

    4300 rpm de 150 NM tork ve 12.3 sn 0-100 hızlanma verileri ne yazık ki gerçekler.

    İnşallah günün birinde 5 serisine terfi ederler ve kimsenin söyleyecek bir lafı kalmaz.





    Bu arada sahip olduğum araçlar 2006 SLK Komp. ve 2007 corolla D4D SOL MMT (inşallah yeni 1 serisi 3 silindir dizel ile değiştireceğim)

    Saygılarımla.





    Kardeşim lütfen rica ediyorum biraz düşünerek yaz. Arabadan anlayıp anlamaman umrumda değil. Fake bi kullanıcımısın nesin o da umrumda değil. Tepki verdiğimizi düşünüyosan sen alma bu aracı git başka araç al ya da nebiliyim yenisini alıcam demişsin onu al. Senin burdaki basit yorumlarınla, eleştirilerinle vakit harcamaya gerek yok. Bu aracın bir gaflet olduğunu hatta bmw olmadığını felan belirtmişsin.

    1.6 motor 116 beygir ve verileri vs.. bu tercih meselesi. Param var belki sanane benzine vercek param çok belki. Servis için de vericek param çok periyodik bakımlarda. Logosu için almışız sen nerden biliyosun logosu için aldığmızı??? Ben bu sınıfta birçok kompakt hb araba sürdüm. Bunun kadar iyisini de sürmedim. beğendim ve aldım. LOGOSU için alcak olsam ailemden yardım alır 5 serisi de alırdım istesem hiç sorun değildi.
    Bilip bilmeden atıp tutma malzeme kalitesi ortaymış sen bu sınıfta audi a3 hariç hangi aracın bmw 1 serisinden iç mekan olarak daha kaliteli olduğunu idda ediyosun? Golf mü? bide peugeot 308 demişsin daha geniş bilmemne isterse otobüs kadar geniş olsun o mekanik faciaya 10 bin lira bile vermem.

    Lütfen eleştirmek için değil bilgi almak için bu foruma yaz. Başlığı dikkatli oku BMW 1 SERİSİ ANA BAŞLIK ÇÖZÜMLER OPSİYONLAR .

    Burası araç tercih kıyaslama veya yeni çıkmış bir aracın eleştiri forumu değil. hadi naşş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cantaylan

    techzone hocam niye uzaklaştırma aldı , yine bu gereksiz fake kullanıcılara cevap vermektenmı acaba


    Bunun cevabını ben de merak ediyorum...

    Meyve veren ağacı taşlamak genlerimizde var !!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FreePhone

    Benim yorumlarımı okuyup arabadan anlamadığımı düşünen arkadaşlarım bunu neye dayandırdıklarını lütfen belirtsinler.

    Ben hiçbir yerde 308 in iyi bir araç olduğunu söylemedim.

    Ama boş tepkilere göre, 116i sahipleri (en azından tepki verenler) aynen arkadaşlarımın yaptığı gibi anahtarlıkları için almışlar bu araçları.

    4300 rpm de 150 NM tork ve 12.3 sn 0-100 hızlanma verileri ne yazık ki gerçekler.

    İnşallah günün birinde 5 serisine terfi ederler ve kimsenin söyleyecek bir lafı kalmaz.


    Bu arada sahip olduğum araçlar 2006 SLK Komp. ve 2007 corolla D4D SOL MMT (inşallah yeni 1 serisi 3 silindir dizel ile değiştireceğim)

    Saygılarımla.


    dur ben nelere dayandırdığımı belirteceğim şimdi sana güzelce..

    öncelikle bu sınıfın en güzel aracı 308 demişsin... tip olarak zevk meselesi olabilir ama onun dışında Peugeot 308, BMW 1 serisinin tırnağı bile olamaz.. ne kalite, ne konfor, ne sürüş keyfi, nede diğer şeylerde..

    tepkiler boş değil gayet dolu.. bir önceki mesajında bi tane eskisini bir tanede yenisini kullandım, araba 12.1 lt yakıo demişsin.. arabadan anlamadığın buradan ortaya çıkıyor.. daha yeni fabrikadan çıkmış bir araca binip 5000km görmeden (rodajdan çıkmadan) "12 küsür litre yakıyor, bu çok" demen senin hiçbir şey bilmediğin anlamına gelir.. bu tip değerler rodajdan sonra konuşulur.. o süre içerisinde isterse 20lt yaksın sorgulayamazsın.. "rodaj"ın ne olduğunu araştırırsan anlarsın!!!

    bunun dışında katolog okumayı hepimiz biliyoruz sanırsam.. katologta yazan teknik verilerle konuşmanla arabayı kullandım diyerek yazdıklarında doğal olarak çelişiyorsun.. arabayı adam gibi kullansan böyle demezsin çünkü.. artı 1.6 motordan ne beklediğini inanılmaz bir şekilde merak etmiş bulunmaktayım.. "hitler motoru" lafıda VW'nin kullandığı 1.6lt 102bg'lik motor için söylenir öncelikle bunu bilmen gerekiyor sanırsam!!! artı aracın içi çok küçük, yok efendim malzeme kalitesi iyi değil, yok efendim şöyle böyle demen senin arabadan anlamadığının son noktadaki göstergesi.. eğer oturup araştırırsan E kasalarda ve F kasalarda 7 serisinde kullanılan malzeme ile 1 serisinde kullanılan malzemenin "aynı" olduğunu öğrenir böylece kendini rezil etmezdin.. kısacası arabalardan değilde BMW'den anladığın zaman konuşuruz..

    artı sahip olduğun araçlardan bize ne?! sahip olduğun araçları yazınca arabadan ne kadar iyi anladığın mı çıkıyor ortaya??




  • cevap vermeye değmez boş boş konuşmaya devam etsin. geldi bide malzeme kalitesine b.. attı. Yuh. Orta D segmentinde bile bu seviyede malzeme kalitesi 2 3 araçta vardır en fazla.
  • bmw nin sitesinde 2011 model ikinci el bir arabanın içeriden çekilmiş fotoğrafında çok fonksiyonlu direksiyonun düğmeleri görünmüyor. bu nasıl oluyor yahu. aklım karıştı. hani standarttı bu fonksiyon.

    http://www.bmw.com.tr/tr/en/usedvehicles/information/used_car_search/car_criteria.html

    bu arada araçla ilgili saçmasapan yorumlara cevap yazma gereksenimi bile hissetmemek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.