Şimdi Ara

BMW 3 SERİSİ E90 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.713
Cevap
105
Favori
1.274.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechZone
    motor an itibariyle 115bg ve şu VW - Audi gibi markaların 1.6 102bg'lik motorlarından daha seri aslında.. ancak dediğim gibi yüksek devirlerde coşan bir motor.. e tabi sürekli yüksek devirde kullanılması da yakıt sarfiyatını arttırıyor..

    Ben düz yolda 3500 devirde 170 km'yi 3.16i'de gördüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quatroxx

    3.16 ile sürüş zevkinden mahrum kalırsınız bence.

    Ben gayet keyifli kullanıyorum.
    Az kilometre yapılacaksa 3.16i de tercih edilebilir.
    Aracı yeni aldım, halâ eski alışkanlıkla virajlarda frene basıyorum yavaşlayım diye. Gayet keyifli araba. Şehir içinde de gayet keyifli. Şimdi hepsi otomatik vites galiba.
    11.000.-tl opsiyonel donanımlar için fark verdim ama 3.20d almadığım için pişman değilim. Sadece hafta sonları şehir içinde binebiliyorum. MTV farkı vermek istemedim. Bir araba olarak fonksiyonel her talebimi karşılıyor 3.16i. Prestiji de hiç fena değil.

    C180K'yı düşünmeyin. Altında taban sacı yokmuş gibi geldi. Yol sesini çok alıyor. Kullanırken ayağımın altı yola değecekmiş hissine kapıldım.

    http://forum.donanimhaber.com/m_43758603/tm.htm#msglink_43758603
  • 40.000-45.000 tl ye alınacak en iyi bmw önerilerinizi alabilir miyim.
  • en iyi derken neyi kastediyorsunuz ama ?

    en iyi performans mı?

    en güvenli mi?

    en ekonomik mi?

    en geniş mi?

    en yeni mi?

    en sorunsuz mu?

    1 seriside alınır 3 de 5 de hepsi insanların ihtiyaçlarına göre en iyi olarak nitelendirilebilir


    benim 45 000 param olsa makyajlı 5.30 falan alırdım....
  • corino sana katılıyorum borusandaki satış temsilcisi arkadaşlar hakkındaki düşüncelerin için araba satışları iyi olduğu için arkadaşlar bir hava bir civa yanlarına yanaşılmıyor.Ama diğer bayilerdeki arkadaşlar öyle değil biliyomusun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechZone

    quote:

    Orijinalden alıntı: quatroxx
    neden?

    çünkü dediğim gibi 3 serisinin şanzımanı E46'dan gelen bir miras..

    yeni joyistik vitesler zaten 8 ileri vites sunuyor... yani şöyle ki DSG7'de (bir arkımın babasının jettasını kullandım TDI Exclusive) 140la giderken devir 1.500 - 2.000d/d arasında iken, yeni 5.20d'de 170 - 180'le giderken 8. vitesde 2.000d/d'a gördüm.. dolayısıyla daha yüksek hızda daha sakin devir ve daha düşük yakıt sarfiyatı...

    ama konumuz 3 serisi olduğu için 5 serisi ile kafaları karıştırmak istemiyorum..


    dostum bu mantıktan yola çıkarsak, joystick vitesli 520d 163 beygir kasayı kaldırır mı? hani illaki kaldırır ama benim istediğimi verir mi? atak olur mu 320d 177hp gibi?
  • motorlardaki bg farki ve agirlik olarak 3.20d daha olur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celalsungur

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nashquil

    Valla 3 serisiyle ilgili en büyük sıkıntım istediğim arabayı alamıyor olmam. Bugün Ankara Borusan'a gittim, Mart ayına kadar sipariş ile vereceğim arabayı getiremiyorlar,

    İzmir Özgörkey'e sormak istersen, 0 232 388 19 90 Çiğdem Hanım. Ben oradan aldım.


    Çok teşekkürler ancak başka şehirden sıfır araba almak pek mantıklı gelmiyor. Ankara Borusan diğer yerlerden bilgi alacakmış istediğim donanımda araba var mı diye ama sistemden göremediler.
  • Eğer servis garantisi tüm illeri kapsıyorsa (ki kapsıyordur) öteki serviste aynı samimiyet ve ilgiyle sizi karşılicak diyorsa ben olsam 3-5 bin lira için üşenmez gider başka yerden alırdım. dönüştede deli gibi basardım tem'de..
  • 1 serisi düşünmüyorum. 3 serisi yada 5 serisi olabilir. 3 serisi daha modelli bir araç alabilirim. ama 3 serisinde 5 serisindeki kadar konfor ve donanım yok sanırım...
  • şimdiye kadar yapılan yorumları okudum ve çok donanımlı arkadaşların olduğunu görüp aradığım yerin burası oduğunu anladım...
    yeni kasa ilk çıktığı andan beri bi e90 hayalim vardı arkadaşlar, nihayet maddi imkanların oluşmasyla(hem2. ellerin fiyatının düşmesi, hemde benim gereken parayı biriktirebilmem) 2. el bi 3.20d almaya yaklaştım...

    yaklaşık 58.000-60.000 civarı bütçem var, yaptığım fiyat araştırması sonucu bu parayla 2006 model 90.000-100.000 km civarı bi araç alabileceğimi gördüm...

    sizlerden 2 ricam olacak, ilk kez bmw kullanacağım için bu konuda çok fazla bilgi sahibi değilim

    1) bu model ve bu kilometrelerde bi araç için bu fiyatlar uygunmudur?
    2) 2.el bi bmw alırken nelere dikkat etmem gerekir, hem ilk kez bmw, hem ilk kez dizel bi araç alıyorum, kandırılmamak için neler yapmalıyım (örneğin bu kilometrelerde dizel bi araç alırken turbosuna dikkat etmem konusunda çok uyarıldım)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matt3627


    quote:

    Orijinalden alıntı: drcool

    Biz.3.16 bakmaya gitmistik, arka arkaya 3.16 ve 3.20 test ettikten sonra 3.16 dan bi daha hiç düşünmemek üzere vazgeçtik. Bence bu iki motor farklı iki otomobil kadar farklı.



    Sürüş izlenimleriniz nasıl ? Malum 320d, c180 ve a4 le çok kıyaslanıyor, diğerlerinide kullanma şansınız oldumu ?


    A4 hiç kullanmadım. C180' i ise 3.20d' ye alternatif olduğu için birkaç kez kullandım. İzlenimlerim şöyle:
    1. Dış görünüş olarak ikisi de güzel araç. Mercedesin beyazı bence BMW' den daha güzel.
    2. İç mekan olarak bence C180 daha şık. Özellikle göstergeler, klima, CD player, ekran, vb.. (Ancak malzeme kalitesi bence BMW de daha üstün)
    3. Bazıları tersini söylüyor ama bana C180 daha dar geldi, özellikle arka koltuklar.
    4. C180' in bagajı daha kullanışlı ve geniş.
    5. Gelelim bence en önemlisi olan sürüşe:
    Öncelikle C180 in direksiyonu BMW ye göre cidden çok hafif. (tabii servotronik almazsanız)
    Frenler iki aracın da çok iyi. Yol tutuşta aynı şekilde. Çok bozuk yollarda kullanmadım ama C180'in konfor ve süspansiyonu BMW den biraz daha iyi gibi geldi bana.
    Performansta ise arada dağlar kadar fark var. 3.20d nin gaza dokunur dokunmaz koltuğa nasıl yapıştırdığını kullanan herkes bilir. Aynı şekilde yokuş performansını. Evet C180 de seri araba ancak gaza basınca beklediğim ivmelenmeyi göremedim. Araç belirli devire geldikten sonra gecikmeli olarak hızlandı, yani bana biraz hayal kırıklığı yaşattı. Ayrıca otomatik vites geçişleri BMW' nin kesinlikle daha kusursuzdu.
    Yuksek hızda ani fren, ani şerit değiştirme, yüksek hızda viraj dönüşü gibi güvenlik testlerinde ise her iki araç çok başarılıydı ama ben BMW de kendimi dah güvende hissettim.
    Test drive sonunda yakıt tüketimleri ise C180 in 11lt, BMW nin 8lt idi.
    Yorum: Bu kadar yüksek performansı bu kadar düşük yakıt tüketimiyle verebilecek başka araç olduğunu hiç zannetmiyorum. Bu sebeple 3.20d diyorum.
  • merhabalar, bende yeni kasa 3 serisi gelmeden güncel kasa 3.20d almayı düşünüyorum. daha önce bmw kullanmadığım için kafamda baya bi soru işareti var. bilen arkadaşlar yorumlarını yazabilirse gerçekten çok makbule geçecek.

    öncelikle şunu belirteyim. imkanlarımı zorlayarak alabileceğim bir araç.. sorularımı bunu dikkate alarak cevaplarsanız memnun olurum.

    1- yeni kasayı beklemeye değer mi? bunu şu sebepten soruyorum. şu anki fiyat seviyesiyle çıkacağını zannetmiyorum, genelde bmw'de kasa değişimlerinde ne kadar bi fiyat artışı oluyor?
    2- opak beyaz, kırmızı ve siyah ücretsiz. favorim beyaz ama gri olsa daha hoşuma gidebilir aslında. 1439 euro vermeye değer mi sizce?
    3- dakota deri benim için fazlasıyla lüks olur fiyatı çok fazla.. diğer deri opsiyonları kullanışlı mıdır? yarım deri araca değişik bir hava katar mı (1045 euro)? direk kumaş döşeme olsa nasıl durur ? siyah kumaş düşünüyorum ama basit bir görüntüsü var mıdır?
    4-17 inch beğendiğim jant 2690 euro.. bu fiyatta bana gayet yüksek geldi. bunu insanlar dışarda hallediyorlarmış, sizce de mantıklı mı? yoksa bu parayı gözden çıkarmak gerekir mi? bu arada en uygun jant ebatı nedir bu araç için? 16 inch kullansam ne olur mesela?
    5- servotronic alınmasa ne olur? faydasını detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz?
    6- spor deri direksiyon alacağım. sanırım en mantıklısı bu..
    7- dış chrome line tercih edilen bi özellik midir? sanırım sadece camların etrafında krom çıtalar oluyor? (446 euro)
    8- sunroof hakkındaki düşünceleriniz? (1885 euro) 2005 de civic alırken istemiştim. 3 yıl kullandım aracı, pek bi faydasını görmedim açıkcası. hani panoramik olsa bi derece ama bu konuda kararsızım..
    9- parlak siyah iç kaplama (257 euro) nasıl bir görüntü sağlıyor. kullananlar tavsiye eder mi? yoksa standart kaplama yeterli midir?
    10- ön park sensörü bana gereksiz geliyor fiyatından ötürü. sadece arka park sensötrü düşünüyorum.. (822 euro)
    11-bi-xenon farlar yıkama sistemiyle beraber geliyor. bunun fiyatı da gayet benim için yüksek ama birazda estetik açısında bunu almayı düşünüyorum..
    12- otomatik klima zaten alınmalı, manuel klima ön konsolu çok basit gösteriyor.
    13- radyo olarak bmw-proffesional (360 euro) ses olarak yeterli midir?
    14- dış kapı kollarındanın altında aydınlatma olayı standart mı?
    15- antrasit tavan döşeme olsa ne olur olmasa ne olur?
    16- pazarlık aşamasında borusan ortalama % kaç indirim uyguluyor? ankara'da aracı nerden almak daha mantıklı, yani hangi bayi daha iyi koşullar sunabiliyor? veya hangi satış danışmanı??
    17- bakımlar 30.000km veya 2 yıl diye biliyorum.ortalama fiyatları ne seviyede? ağır bakım ne zaman yapılıyor?

    sorularım biraz fazla oldu ama sanırım almayı düşünenlerin aklında da başka soru kalmaz bunlar cevaplanınca..

    yukarıda dediğim gibi koşullarımı zorlayarak alacağım bir araç olduğunu dikkate alarak benim için en mantıklı konfigürasyon sizce nasıl olmalıdır?

    yardımlarınızı bekliyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyoote -- 9 Kasım 2010; 9:38:34 >
  • @ayiyogieros: öncelikle hoşgeldiniz

    1) model - km olarak fiyatlar aşağı yukarı dediğiniz tutarlar arasında değişkenlik gösteriyor, yani araştırmanız doğru.. ancak bazı akıllılar sırf "BMW" diyerek bomboş yani hiçbir opsiyon seçeneği olmadan da o fiyatlara ilan veriyorlar onlara dikkat edelim yeterli

    2) tabiiki km arttıkça turbonun ya da turbo borusunun aşınması söz konusu.. turbo dizel araç kullanmayı bilen insanlar aracı stop etmeden önce 1 - 2dk gibi bir süre bekleyip sonra stop ederler.. buradaki amaç turbonun içindeki basıncın normale dönmesini bekleyerek, turbonun yüksek basınç altındayken motorun kapatılıp, o basınçla turbo borusuna zarar vermesini, turbo salyangozunun önündeki fan yapraklarını kırmaması içindir.. bunun dışında bir iki sebep daha var ancak onlar daha profesyonel ve yarış tarzı araçlara uygulanan turbolar için geçerli.. o yüzden onları anlatmama gerek yok..

    bu bilgilerle aracını kullanmış ve bakımlarını aksatmamış bir 3 serisi sahibi bulursanız ve aracı aldıktan sonra sizde bu kurallara uyarsanız kesinlikle problem yaşayacağınızı sanmıyorum..


    @drcool: güzel düşüncelerinizi için teşekkürler..

    verdiğiniz cevapta performans yönünden C180K'nın 1.6lt benzinli, 3.20d'nin de 2.0lt dizel bir araç olduğunu hatırlatmak istedim. 3.16i ile olan kıyası daha anlamlı bilgiler verebilir..


    @coyoote: sizde hoşgeldiniz..
    1) her yeni kasada fiyat değişimleri modellere göre değişiklik gösteriyor elbette.. ancak şu anda 42.000€ olan 3.20d baz versiyon yeni kasa ile 50.000€ gibi bir rakama ulaşacaktır.. şu anda bende 2 sene beklemenin anlamsız olacağı yönünde düşünüyorum.. ama sonuçta sizin kararınızdır tabiiki..

    2) beyaz hoşunuza giden bir renk ise metalik boya farkı vermeye hiç gerek yok diye düşünüyorum..

    3) kumaş koltuk alabilirsiniz ancak nerden baksanız 100.000TL'lik bir aracın iç görünümünü basitleştiriyor diye düşünüyorum.. sensatec (sentetik) deri döşeme hava almadığı için terleten bir yapıya sahip.. dakota deriyi tercih edin derim ben..

    4) dışarda sahte BMW jantları kol geziyor.. bunlardan birini nereden baksanız yarı fiyatına alabilirsiniz ancak ben orjinallikten yana olduğum için pek tavsiye etmiyorum.. ayrıca kaskoda da sıkıntı çıkartabiliyor..

    3 serisi için sunulan en ufak jant 17".. ve gerek 18" gerekse 19" jantların hepsi aracın yerden olan yüksekliğini, lastiklerin sürtünme katsayılarını, aracın altına giren hava akımını belirli bir standartta tutuyor.. bu da size fabrika verisi olarak sunulan yakıt tüketim değerlerini optimum seviyede (kullanıma bağlı olarak 1-1.5lt değişkenlik gösterir) tutulması yani önünüzdeki bilgi ekranında görmenizi sağlar.. siz 16" jant alarak aslında aracın daha az yakıt sarfiyatı sağlayacağını, hatta jantın ufak olması sebebiyle akselerasyonun bile daha iyi olacağını düşünebilirsiniz.. ancak araç yere daha yakın olacak ve altına giren hava azalacağı için ya da lastiklerin sürtünme yüzdeleri daha fazla / az olabileceği ihtimali ile hem yakıt sarfiyatını arttırmış olur, hemde amortisör gibi tekerlere bağlı olan diğer bileşenlerinde duruma göre bu değişiklikten faydalanamama ya da zarar görme gibi etkilerinden etkilenebilirsiniz.. benim tavsiyem kesinlikle orjinallikten ödün vermemektir..

    5) servotronic için hidrolik direksiyon sisteminin geldiği son nokta diyebiliriz.. araç durduğu esnada direksiyon maksimum yumuşaklıkta iken hız yükseldikçe direksiyon sertleşir.. bunu almamanız standart bir hidrolik direksiyona sahip olmanız anlamına gelirken, araç hareket etmiyorken ki direksiyon ağırlığı ile servotronic arasında yumuşaklık açısından fark vardır.. servotronic kısaca daha yumuşak direksiyon ile daha rahat park, daha rahat manevra gibi konularda size yardımcı olur.. alınması şart değildir ama alınsa artısı olur..

    6) görünüm açısından en güzel spor deri direksiyonlardır zaten bende tavsiye ederim..

    7) çok tercih edilen bir özellik değildir.. farklılık, öncelikli tercih sebebi olan insanların uygulattığı bir opsiyon bence tamamiyle gereksiz..

    8) sunroof olayı sizin kararınızdır. sonuçta ne işe yaradığını biliyorsunuz

    9) parlak siyah iç kaplama BMW'nin tüm serilerinde çok şık duran, "piano black" olarak adlandırılan, müthiş bir trim... görünüm açısından kesinlikle tavsiye ederim..

    10) yine bir tercih meselesi..

    11) bi-xenon farlar yolculuğunuzu daha rahat geçirmenizi sağlayan en önemli parçadır.. far yıkama ile birlikte gelmeside gayet mantıklı, verilen paranın karşılığını sonuna kdr alırsınız..

    12) aynen..

    13) yeterlidir.. ancak ses kalitesinden ne beklediğinizde önemli..

    14) hayır.. "ilave aydınlatma" opsiyonu ile birlikte gelmekte...

    15) antrasit tavan döşemesi aracın camlarını tutan ön, arka ve kapı direklerine kdr olan kısmında siyah bir tavan olması anlamına gelmektedir.. kiri, isi, pisliği, göstermez.. bakımını da zamanında yaptırırsanız son derece şık ve temiz durur..

    16) %3 + 1000€ gibi bir indirim söz konusu... tavsiyem Borusan Oto Esenboğa - Emre Birhekimoğlu

    17) güncel fiyatlar ve km'ye göre bakımda değişenler için Borusan Oto servislerinden birini arayabilirsiniz..
  • @techzone ilginiz için teşekkürler, üşenmeyip cevaplamışsınız.

    buradan şu konfigürasyonun mantıklı olacağı fikri oluştu bende..

    beyaz(42.059)+digital klima(1319)+piano black(257)+bi-xenon(1662)+siyah kumaş döşeme+bmw prof(360)+spor deri direksiyon (206)+sigara(51)+park mesafe arka(822)+ön kol dayama(257) =46.993

    %3 iskonto = 45.583

    -1000 = 44.583 euro

    44583x1.96 = 89.343 TL

    buna bide jant ilave edilirse kabaca 90.000 vermek gerekiyor. aradığım fiyat maksimum bu zaten, jantı dışardan halletmek koşuluyla tabi.. bi-xenon'u feda edip jant almak pek akıllıca olmaz sanırım..

    yardım için tekrar tşk.. şimdi düşünme aşamasına geçebilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coyoote

    @techzone ilginiz için teşekkürler, üşenmeyip cevaplamışsınız.

    buradan şu konfigürasyonun mantıklı olacağı fikri oluştu bende..

    beyaz(42.059)+digital klima(1319)+piano black(257)+bi-xenon(1662)+siyah kumaş döşeme+bmw prof(360)+spor deri direksiyon (206)+sigara(51)+park mesafe arka(822)+ön kol dayama(257) =46.993

    %3 iskonto = 45.583

    -1000 = 44.583 euro

    44583x1.96 = 89.343 TL

    buna bide jant ilave edilirse kabaca 90.000 vermek gerekiyor. aradığım fiyat maksimum bu zaten, jantı dışardan halletmek koşuluyla tabi.. bi-xenon'u feda edip jant almak pek akıllıca olmaz sanırım..

    yardım için tekrar tşk.. şimdi düşünme aşamasına geçebilirim

    ewt güzel bir opsiyon listesi.. jant içinde bi-xenondan vazgeçmek bencede mantıksız olur..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coyoote

    @techzone ilginiz için teşekkürler, üşenmeyip cevaplamışsınız.

    buradan şu konfigürasyonun mantıklı olacağı fikri oluştu bende..

    beyaz(42.059)+digital klima(1319)+piano black(257)+bi-xenon(1662)+siyah kumaş döşeme+bmw prof(360)+spor deri direksiyon (206)+sigara(51)+park mesafe arka(822)+ön kol dayama(257) =46.993

    %3 iskonto = 45.583

    -1000 = 44.583 euro

    44583x1.96 = 89.343 TL

    buna bide jant ilave edilirse kabaca 90.000 vermek gerekiyor. aradığım fiyat maksimum bu zaten, jantı dışardan halletmek koşuluyla tabi.. bi-xenon'u feda edip jant almak pek akıllıca olmaz sanırım..

    yardım için tekrar tşk.. şimdi düşünme aşamasına geçebilirim


    Ön kol dayama yerine bence antrasit tavan düşünülebilir. Yaklaşık aynı fiyat olması lazım. Aracın içine çok klas bir hava veriyor. Bi görün derim. Onun dışında bence konfigürasyon çok uygun olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drcool


    quote:

    Orijinalden alıntı: coyoote

    @techzone ilginiz için teşekkürler, üşenmeyip cevaplamışsınız.

    buradan şu konfigürasyonun mantıklı olacağı fikri oluştu bende..

    beyaz(42.059)+digital klima(1319)+piano black(257)+bi-xenon(1662)+siyah kumaş döşeme+bmw prof(360)+spor deri direksiyon (206)+sigara(51)+park mesafe arka(822)+ön kol dayama(257) =46.993

    %3 iskonto = 45.583

    -1000 = 44.583 euro

    44583x1.96 = 89.343 TL

    buna bide jant ilave edilirse kabaca 90.000 vermek gerekiyor. aradığım fiyat maksimum bu zaten, jantı dışardan halletmek koşuluyla tabi.. bi-xenon'u feda edip jant almak pek akıllıca olmaz sanırım..

    yardım için tekrar tşk.. şimdi düşünme aşamasına geçebilirim


    Ön kol dayama yerine bence antrasit tavan düşünülebilir. Yaklaşık aynı fiyat olması lazım. Aracın içine çok klas bir hava veriyor. Bi görün derim. Onun dışında bence konfigürasyon çok uygun olmuş.


    iyi de hocam ön kol dayamasız araba olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coyoote

    iyi de hocam ön kol dayamasız araba olur mu?

    olur olmasına da, bu BMW olamaz

    bence biraz daha imkan yaratarak antrasit tavan döşemesi + on board TV NAV ekranı da ekletin derim ben.. o zmn dört dörtlük bir araç olur..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.