Şimdi Ara

BMW F30 Vitesi Kendiliğinden P’ye Alıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 2013 model F30 320d kullanıyorum. Son günlerde araçta bir sorun baş gösterdi. Kalkış sırasında ayağımı frenden tamamen çektiğimde vites kendiliğinden P’ye atıyor ve ekranda “aracın kaymaması için önlem alın” şeklinde bir uyarı çıkıyor. Araç da olduğu yere adeta saplanıyor. Aracı bilgisayara bağlatıp arıza kodunu sildirmiştim. Birkaç gün sorun yaşamadım ama bugün tekrar aynı şeyi yapmaya başladı. İnternette ve forumda araştırma yaptım ama benzer bir konuya rastlamadım. Aynı sorunu yaşayan ve çözümünü bilen var mıdır acaba? Şimdiden teşekkürler.

    Not: Tüm kapıların kapalı olduğuna ve araya mont vs. sıkışmadığına eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bögüalp -- 14 Kasım 2018; 15:19:52 >



  • Problem şanzımandan değilse, eğer şoför kapısı açıksa otomatik olarak P'ye atıyor araba kendini. Acaba şoför kapısı tam kapanmıyor mu bi ihtimal?
  • Bana da şöfor kapısındaki sensör bozulduğu için vites otomatik p'ye alıyor gibi geldi. Borusan'a gösterdiniz mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalci07 -- 14 Kasım 2018; 10:40:56 >
  • Şöför kapısındaki sensörde problem var büyük ihtimalle. Aynı sorun Renault Latitude da başıma geldi. Şöför kapısı açık gözüktüğü için araba elektronik el frenini salmıyordu.
  • Öncelikle cevaplar için teşekkür ediyorum. Aracı henüz Borusan’a göstermedim. Araç bu problemi yaptığı sırada herhangi bir “kapı açık” uyarısı vermiyor. Ayrıca bunu her zaman da yapmıyor. Örneğin, dün akşamüstü parkederken yaptı. Sonrasında dün akşam ve bugün uzun süre şehiriçinde kullanmama rağmen bir sorun çıkarmadı. Umarım sensördendir. Ama sensörden olsaydı, dün aracı parketmeden önce ilk çalıştırdığımda ve sonrasındaki seyahatim esnasında da yapardı diye düşünüyorum.
  • Kapi kilidini hhs 2000 ile yaglayip deneyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.