Şimdi Ara

Boks hakkında bir kaç sorum var [ACİL]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 1-2 hafta uzun süren araştırmalardan sonra gelecek ay boks'a başlamak istiyorum. Bu spora başlamamda asıl sebep sokakta veya herhangi bir fiziki açıdan zor durumum olduğu zaman kendimi koruyabilmek. Benimle aynı kalıpta 2-3 kişiyle mücadele ede bilmek. Turnuvalar katılmayı düşünmüyorum. yaş 17, boy 1.70. 2 ay kadar body ye gittim genetik olarak da sağlam vücudum var, antrenmanlarda hırs yaparsam terimin son damlasına kadar devam ederim.

    şimdi aklımda bir kaç soru var, boksör veya boks hakkında profosyonel bilgilere sahip arkadaşlardan cevaplamalarını rica ediyorum:

    1. Boks'u kaç ayda kavrarım? yani burada boks'u tam olarak öğrenirim değil de yani dışarıda kavgaya karışırken özgüven, rahatlık, yapabileceklerinin farkında olup yapmamak meselesı var ya onu diyorum. yani ne zaman etkisini görerim. ne zaman kaç aydan sonra kendime söylerim ki, evet bunun fydası oldu vb.

    2. Boks antrenmanları en fazla kaç saat sürer? idmandan önce ve sonra ne yemeli? body gibi beslenmeye üst düzey önem verilmeli mi?

    3. Boks'ta neden ip atlarlar?

    4. Boks'ta neden uzun koşular yaparlar? Bu koşular tahmini kaç km olmalı? Koşu esnasında terlemezsek bi faydası olmaz mı? yani illa nefes nefese kalmak mı lazım?

    5. Boks'ta ağırlık çalışılır mı?

    6. 6 ay ila 1 yıl arası gitmeyi düşünüyorum. Kendimi korumak için yeter li mi? Bıraktıkdan sonra teknikler felan unutur muyum? yani hantallaşır mıyım?

    7. Yaş 17, Boy 1.70, kilo 63-65. kilo almalımıyım, kilo vermeli miyim? Karın kasları body den sonra gerçek vücut geliştiriciler gibi çok sağlam, gömlek altından bile belli olur derecede. ama bacaklarım biraz zayıf, daha dogrusu ince gibi. göğüs kasım karın kasım gibi az ve sağlam kaslardan ibaret. genişligi çok degil ama derinligi yarım parmak kadar.

    8. Boks'ta ip atlamalar, koşular, barfiks felan boy için yararlı mı?

    Şimdiden çok teşekkürler...



  • MERHABALAR Lisanslı kickboksörüm yardımcı olacağım

    öncelikle çok iyi genetikteyim çok güçlüyüm dayanıklıyım felan bunlar klasik konuşmalar geç bunları

    1-kısa cevap 6 ay

    2-normal klüplerde 1 saat ile 2 saat arası olur fazlası olmaz klüpten klübe değişir

    3-ip atlamak koşu ile eşdeğer bir aktvitedir sıkı kondisyon yapar dayanıklılığa dayalı bir aktivetir

    4-valla nefes nefese kalmak ne anlamadım zaten uzun mesafe koşarsan nefes nefese kalacaksın gerçi uzunluk görecelidir kendi zorlaman önemli - amacı ise dayanıklılık ve kondisyondur

    5- gittiğin klüpte %90 çalıştırmayacaklar ama prof olursan squat - bench press vs çeşitli hareketler yapılıyor ve evet ağırlık çalışılıyor

    6- yeterlidir formu unutmazsın ama yavaşlarsın hantallaşırsın sonuçta bırakıyorsun eski gücünde olmazsın ama iş görür

    7- sikletle alakılı bir soru benim fikrimdir kilonu koru veya ver tabi prof olursan bu önerim geçerlidir çünkü 170 boy ile bu siklette daha uzun boylu sporcular vardır tabi hepsi değil bu tamamen stratejiktir klüpte daha iyi anlatırlar sana

    8 evet
  • g
  • tam teknıkler kac yılda ogretılıyor sıyah kusagı varmı
    evde calısmak ıcın ay ay teknık ısımlerı bıryerde yazıyormu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.