Şimdi Ara

BÖLÜM KARAR VERMEK

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hangi bölüme gideceğinizi nasıl kararlaştırdiniz? O bölümün size uygun olduğunu nasıl biliyorsunuz?

    Sırf bu yüzden bir hedefim olamıyor, karar veremediğimden. Hedefin olmaması kadar kötü bir şey yok. Buna bu çözüm istemek saçma olur ama var mı tavsiyesi olan?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Ben sinav senesinin baslarinda bir hedef belirlemistim tip istiyordum zamanla bunun sadece sembolik bisey oldugunu anladim istedigim degildi en iyisi oldugu icin istiyordum sonra mimarlik istedigime karar verdim calistim calistim beni gaza getiren sey buydu odtu de mimarlik okumak istiyordum aklima bu geldiginde gaza geliyordum simdi elektrik elektronik okuyorum yani hedefin kesin degilse simdi sectigin sey senin hedefin olmaz zaten sembolik bisey olur en azindan bu bile iyi bisey gaza getiriyor sonucta hedefin illa nokta atisi bolum-uni olmasina gerek yok sadece uni, bolum, sehir ya da siralama mesela deli gibi bogazici unide okuma hayalin vardir bunun ustune gidebilirsin ya da muhendis olup ilerde bir sorunu cozmek seni heyecanlandiriyorsa bu senin hayalin olabilir bunun icin calisman gerektigini anlarsin ve bu calisma hirsini arttir. Kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vigelos V kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela şuan ee okuyorsun ve memnunsun. Fakat memnun olmadığın bi bölümde olsaydın ne olacaktı? Benim kafama en çok bu takılıyor. Sevmediğim bir mesleği ömür boyu yapmak. Ama neyi sevmeyecegimi de okuyana kadar bilemeyeceğim heralde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okuyanlarla,mezunlarla konusarak bilgi almak, arastirmak. Onlarin sevip sevmemesinden ziyade ders icerikleri vs onemli. Bunu ben de yapsam mutlu olur muyum, ilgimi cekiyor mu sorularini kendine sor. Misal kimyayi sevmiyorsan metalurji malzeme muhendisligi seni yorabilir. Fizik ve matematikten zevk aliyorsan muhendislik dusun, ozellikle ee. Misal makine muhendisligi teknik cizimle ilgili, bak bakalim ilgini cekiyor mu solid,siemens nx falan. (Evde test etmek icin paintten keyif aliyo musun bi bak:D)Gibi gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • baya deneyimli bir eğitimcinin bu konuda bir sözü vardı tam olarak sözü hatırlayamasam da demek istediği şuydu: Bir hedefiniz var ise o hedef doğrultusunda kesinlikle ilerleyin fakat bir hedefiniz yok ise ve çalışmak için bir sebep arıyorsanız bırakın aramayın. Bulduğunuz hedef gelip geçici olacaktır zaten. Hedef olmazsa ders çalışamam zannetmeyin. Kısaca hedefiniz yoksa hedef belirlemek için kendinizi zorlamayın.
  • Kendine zaman ayır ve neleri yapmaktan,ve neleri uzun süre yapnıca sıkıldığını falan gözden geçir.belli başlı meslekleri incele iş alanlarına ve disiplinlerini falan araştır.araştır yani erinme en fazla bi genel kültür olur.ve kendini "ben bunu seçtim hep bunu yapacam seçimler bitti herşey bitti moduna da girme derim.BOUN ünlü mezunlar yazarsan çoğunun ünlü sanatçılarımız olduğunu,çoğunun alakasız bölümlerden mezun olduğunu görürsün. Keza tıp mezunu olan sanatçılarımız da var. Sanatla uğraşan bilim adamları da var.zamanla keşfedersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ben hocam :D Senin gibi düşünüyorum ben de. Bir hedef belirlersin ve bunun yanlış olduğunu fark ettiğin andan sonraki süreci düşündükçe kafayı yememek elde değil. Mesela ekonomi okuyan bir insan üniversiteye girmeden önce bakkal hesabı kadar ekonomi biliyordur fakat bu adamın bunun gibi bir hedefi oluyor, garip işler. Ya da tıp falan olsa anlarım da, sonuçta hiçbirimiz mühendislik görmeden üniversitelere giriyoruz ve bazı insanların hedeflerinin bu kadar net olması benim de kafamı karıştırıyor. Sanırım bu gibi durumlarda ders programlarına bakıp meslek seçmek gerekiyor. İlgini çekmeyen birkaç ders varsa uzak durmak gerekebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.