Şimdi Ara

BOSCH KGN56AI40N

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
7.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaslar13 yil sonunda emekliye ayrilan Siemens KS64U60 NE modeli no frost dolabimin yerine KGN56AI40N modelini aldim dun aksam servis gelip cihazi kurdu kitabi olarak makinenin ses seviyesi 40 db. olmasi gerekiyor bilimsel olarak olcme imkanim elbette yok ama 13 yillik eski makineme gore daha sesli calisan bir cihaz oldugunu soyleyebilirim tabiiki cihaz geldiginde hava sicakligi yaklasik 35 derece idi makineyi servis ilk elektrige bagladiginda lcd ekranda da 34 derece sicaklik gosterdi makine icin. Bu surekli calisma sebebiyle makinedeki ses seviyesinin ve yan duvarlardaki isinmanin azalacagini umut ediyorum sonucta cihazin calisma suresi henuz 16 saat oldu. Yaklsik 3 saat kadar once ses normal seviyeye indiginde yani muhtemelen artik cihazin arzulanan sogukluga ulasmasinin ardindan disarida duran bazi sebzeleri icine yerlestirmemizle beraber yine aktif olarak sogutma islemine basladi ve ses seviyesi yukseldi. Umarim ilerleyen donemde disaridan cihazin icine yerlestirdigimiz 1-2 kg sebzenin buzdolabina her yerlestirilmesinde bu olayi yasamayiz. Bilgisi ve deneyimi olanlar varsa ve paylasirsa sevinirim. Bende tespitlerimi sizlere yazacagim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Arkadaslar sanirim bu bana ozel bir durum olsa gerek buzdolabi kurulali tam 24 saat oldu sesli calisma hala devam ediyor bunun yani sira bence en buyuk sorun cihazin sogutmamasi. Yani dolapta 24 saat bekleyen icme suyu sanki soguk su ile normal su karistirilarak ilitilmis gibi keza meyve ve sebzelerde 24 saattir buzdolabinda olmasina ragmen sanirsinizki 1-2 saat once oraya yerlestirdiniz. Yarin servis gelecek onerilerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba yüksek ses dediğiniz ses nasıl ne tarz bir ses fan sesi mi kompresör sesi mi. Kompresör ve fan sesiyse bu durum normaldir. Buzdolabı hem yeni alınmış hem de sıcak havaların etkisiyle durmadan çalışması yanlarının ısınması normaldir. Bir kaç gün daha takip edin gene ayni ise belki sorun olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • surekli bir vinlama sesi geliyor makine 24 saattir calisiyor bu 24 saatin tamaminda cihaz hic durmadan calisti hic sessizlik yasamadik isin kotusu sogutma cok zayif hocam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • musates M kullanıcısına yanıt
    Kompresör dursa bile fan çalışabilir bu durum ısıyı eşit tutmak içindir mesala. Bir kaç gün daha takip edin gene aynı ise sorun olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesekkurler ilginiz icin bakip gorecegiz bir iki gun daha bekleyelim onda sorun yok. Peki sogutmadaki zayiflikta nirnalmidur ilk 1-2 gun icin acaba ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • musates M kullanıcısına yanıt
    Çok normal durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam insallah sizin dediğiniz gibidir diye umuyorum ama gercekte cok umudum yok. Bundan tam sekiz saat once dolaba koydugum karpuzu bile sogutmamıs daha cihaz. Bakalım servis ne diyecek.
  • musates M kullanıcısına yanıt
    Bir kaç güne kadar düzelir diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @musates Acaba sorununuz düzeldi mi? Bizde önümüzdeki hafta bu modellin aynısından almayı düşünüyoruz tüketim değeri sebebiyle. Önerirmisiniz acaba. Başlangıçta bir sorun yaşamışınız bile ve buda beni korkuttu. Hem ses seviyesi olsun hemde soğutması açısından nasıl değerlendirirsiniz. Sizde umarım geçici bir durumdur ve sıkıntınız devam etmemiştir. İnsan bir dünya para veriyor, inşallah Allah pişman etmesin.. Sizin yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim şimdiden..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ilk iki gun makine surekli calisti gurultulu ve sogutma konusu problemliydi ucuncu gunden itibaren ses problemi bitti sogutmasi da normale dondu ben su anda cok memnunum makinenin geldigi donemde hava sicakligi 38 39 derecelerdeydi makinenin icinide full doldurunca dolayisiyla cihaz hem kendisini hemde icindeki urunleri sogutmak icin yogun olarak calismis gurultulu calisma problemim ve sogutmayla ilgili endiselerim ucuncu gun itibariyle sona erdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi sevindim içim rahatladı. Sizin adınıza da çok sevindim. A+++ olması ve net 505LT soğutucu alanı olmasına rağmen bu kadar az tüketim değerin olması sebebiyle bu modelde karar kılmıştım. Yorum yapanlar adına bir tek sizi buldum. Sizin şuan ki memnuniyetiniz üzerine inşallah alıcaz bakalım. Çok teşekkür ederim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlonePirate

    Şimdi sevindim içim rahatladı. Sizin adınıza da çok sevindim. A+++ olması ve net 505LT soğutucu alanı olmasına rağmen bu kadar az tüketim değerin olması sebebiyle bu modelde karar kılmıştım. Yorum yapanlar adına bir tek sizi buldum. Sizin şuan ki memnuniyetiniz üzerine inşallah alıcaz bakalım. Çok teşekkür ederim..

    Ben de bu dolabı alacağım ama kapasiteyi 559 lt. Olarak biliyorum. Siz 506 lt. Yazmışsınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bacardi_mojito kullanıcısına yanıt
    Buzdolabının brüt alanı 559 lt fakat net soğutma alanı 505 lt. yapıyor hesaplayınca ve verilerinde yazıyor. Net Litre Hacimleri olarak iki kısım halinde soğutucu ve dondurucu olarak. Soğutucu bölümü net 400lt. - dondurucu bölümü net 105 lt. Resimde örnek olarak aynı modelin KGN56AI30N sini koydum veriler için. 40N ile tek farkı tüketim değeri. Biri 325kwh A++ diğeri yani 40N 'nin 217kwh A+++
     BOSCH KGN56AI40N BOSCH KGN56AI40N
  • bu dolabı 1 hafta kadar önce aldık. soğutmaya iyi soğutuyor. ses konusunda ise gündüz bişey anlaşılmıyor ama gece bahsedilen vınlama sesi var ama rahatsız edici değil.
    benim aklıma takılan ise dolabın içerisi baya nemli oluyor yani malzemelerin üstüne çiğ düşmüş gibi. önceki dolapta yoktu. hava çıkış delikleriyle tavanda su kabarcıkları oluşuyor.
    ayrıca vitafresh+ kısmında nem ayarı tuşu sıkıntılı ittirince gitmiyor geriye arkada bişey dokunuyor ama sökülmesi gereken bişey değil gibi bombe yapıyor o.

    genel olarak dolaptan memnunuz. ses olsun soğutması olsun.

    edit: benim model 30N tüketimi fazla olan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general_einstein -- 18 Ağustos 2015; 13:49:23 >
  • general_einstein kullanıcısına yanıt
    KGN56AI40N bu modeli mi aldınız? Yoksa KGN56AI30N mi?
  • dj_alper_ D kullanıcısına yanıt
    30N hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: general_einstein

    30N hocam.

    Hocam bende bu 30n ınox olan bosch buzdolabını aldım.Ayın 7 sinde 2800 liraya 9 taksit .Siz kaça aldınız.
  • aliok1 kullanıcısına yanıt
    ben de 2800 e aldım. :)

    yukarda bahsettiğim problemler sizde var mı?
  • Buzdolabını ayın 7 sinde aldım ama birkaç gün sonra eve getirdiler merdivenden çıkaramayıp birazda dolaba hasar verip geri götürdüler.Şimdi yeni bi dolap gönderecekler bakalım.Seyyar asansön ile üst kata çıkarıp oradan eve indirmeyi düşünüyoruz.150 lira asansör parasını ortak ödeyecez satıcı ile.

    http://forum.donanimhaber.com/m_108958166/tm.htm
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.