Şimdi Ara

BOSH bulaşık makinesi deterjan ve yıkama problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
1.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bosh bulaşık makinesini 4 yıl önce aldık. yıkama performansından memnun değilim bardakları çiziyor güzel yıkamıyor.son 1 haftadır program bittiğinde deterjan kapağının ya hiç açılmadığını, yada tabletin kullanılmadan olduğu gibi kapağın önüne atıldığını görüyorum.deterjan kutusunun yayını kontrol ettim üstteki düğmesine basınca mekanizmanın çalışmasında sıkıntı görünmüyor. tak atıyor.
    bu sorun neden olabilir nasıl çözebilirim. yıkama önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.



  • Makinenin model kodu SMS53M42

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tableti makinenin içine atabilirsiniz. Çizik konusunda ben bir şey farkettim Finish in deterjanları çiziyor. Başka deterjan alıp deneyebilirsiniz. Yıkama sorunu için pek çözüm yok maalesef. Bosch grubu sessizliği sağlamak için yüksek basınçla yıkamıyor sadece en üst modellerinde ful yalıtım olduğu için ve 6-7 lt su tüketimiyle performans elde etmek için çok yüksek basınç ile yıkama yapıyorlar.

    O makine yakında suyu ısıtmamaya başlayacak motor arızası verecek. Bence elden çıkarın 6 veya 8 programlı Arçelik alın kurtulun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bildiğim ve araştırdığım kadarıyla anladığım; bulaşık makinesi önce su alıp içindeki bulaşıkları duruluyor. içerideki sıcaklık belli bir seviyeye ulaştığında deterjan kapağının altındaki yaya bağlı röle ısıyı algılayıp yayı itiyor böylece ilk parti su dışarı atıldıktan sonra ikinci parti su ile birlikte deterjanlı yıkama başlıyor.
    tableti makinenin içine direk atarsak doğru düzgün yıkama olmadan atılır ama ilk turu takip edip ilk suyun tahliyesinden sonra kapağı açıp tableti içeri bırakırsak, doğru düzgün yıkamayı elde ederiz.
    eskiden bir beyaz eşyayı aldın mı 10 yıldan aşağı kullanmazdın annemin evindeki çamaşır makinesi 20 yıllık.şimdi alıyorsun 2-3 yıl geçmeden sorunlar başlıyor garantisi bittimi sanki ayarlamışlar gibi arızalarda başlıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedatif33 -- 19 Eylül 2018; 9:10:7 >
  • Biz diyoruz bosch"vestel" almayın diye 3 hücreli cevabı yazmayayım



    Konuya gelince deterjan gözü en üstte olan model mi yani o modelde deterjan üst sepetin önündeki göze düşer diğer makinelerde aşağıda olur ve gelişi güzel alt sepete düşer program akışına göre uzun programlarda sonradan hızlı programlarda direk başlayınca 1 dk içerisinde düşer eğer ki üstte göze düşen modelse erimeme sorununu bizde yaşadık sorunun kaynağı üst sepete alttan giden su borusunun ucunun makinenin tabanından ağzının çıkmış olmasıydı zira üst sepetteki deterjan üst pervanin randımanlı çalışmasıyla eriyor ona su basıncı gitmeyince deterjanı da eritemiyor bu durumda ilk olarak üst pervanenin yolunda tıkanıklık yerinden çıkma varmı bunu kontrol etmelisiniz diğer bir seçenek deterjan kapağına doğru bulaşık yerleştirme hatası kapağın açılmasını engelleyecek şekilde bulaşık yerleştirmemeye dikkat etmelisiniz ayrıca fairy kapsül daha rahat eriyor bu kontrolleri yaptıysanız fairy kullanmayı deneyebilirsiniz eğer aşırı kireçli bir yerde değilseniz tuz ayarını kapatıp parlatıcıyı en düşükte olsada kullanırsanız verim alabilirsiniz bunun dışında kapak otomatı arızalı olabilir aklıma başka bişey gelmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.