Şimdi Ara

Bowers & Wilkins (B&W) Soru, Sorun, Tavsiye ve İncelemeleri (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.140
Cevap
30
Favori
220.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • standart bağlantıda tek terminale bağlantı yapılır diğer sürücülere sinyaller metal körüler sayesinde iletilir bi-wire da ise köprü çıkarılarak 2 terminale bağlanan kablolar ile direkt iletilir.
  • Ne demek şimdi bu?
    Ben ne yazmışım. Üstüne üstlük fotoğrafta eklemişim.
    Nasıl yapılr diyede sormadım.
    Cevap vereceksen soruya cevap ver LÜTFENNN
    quote:

    Orjinalden alıntı: snoopdogg

    standart bağlantıda tek terminale bağlantı yapılır diğer sürücülere sinyaller metal körüler sayesinde iletilir bi-wire da ise köprü çıkarılarak 2 terminale bağlanan kablolar ile direkt iletilir.


    Bak burada sorular var.Renklendirilmiş ve numaralandırılmış



    quote:

    Orjinalden alıntı: ATA@

    1-Arkadaşlar WIRE İle BI-WIRE bağlantı arasında seste ne gibi değişiklik olur nasıl?Çünki aşağıda foto da ekliyorum.
    Wire da hop.arkasında metal ile birleştirilmiş.
    Diğerinde ampli arkasından ayrılıp geliyor . 2-Neticede her ikiside aynı değilmi.
    3-Ampli arkasından iki farklı çıkışa bağlı olsa anlayacağım ama aynı çıkışa bağlı olduktan sonra ne katkısı olabilir ki?4-Bana tam tersi olacakmış gibi geliyor sanki. Okadar uzun kabloda güç kaybına yol açacakmış gibi duruyor?
    WIRE BAĞLANTI ÖRNEK
     Bowers & Wilkins (B&W) Soru, Sorun, Tavsiye ve İncelemeleri



    BI-WIRE BAĞLANTI ÖRNEK
     Bowers & Wilkins (B&W) Soru, Sorun, Tavsiye ve İncelemeleri




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 25 Eylül 2008; 23:53:11 >




  • Ata kablo konusunda aynen senin dediklerini derler diyorum. F ve C aynı boy, S lar kendileri içinde aynı boy. Hep daha iyidir denir. Ben en azından Frontların aynı boyda olması gerektiğini düşünüyorum. Ha kendim hasta şekilde salonda 14 metrelik surround kablo çektirdim ikisi arasında en az 2 metre mesafe var. Seçim sana kalmış. Kablo konusundada 500 usd harca demiyorum yanlış anlama sadece maksimum o kadar harca diyorum. Daha azınıda harcayıp yeterli donanıma sahip olabilirsin. Birde sonuçta 200 watlık 90 db sensitive kolonlar kullanıyoruz. Ortanın üstü belki, ilerinin en alt seviyesi. Bu cihazlarda çok kötü kablo kullanmadığın sürece çok büyük farklar olmayacaktır.

    Biwire eğer anfi üzerinde biwire terminali varsa bence işe yarayan bir şey. O yarattığı farkda önemsiz diye düşünüyorum. Anfinin kendi içinde biampingi varsa mutlaka bunu kullan bunun için biwire kabloya yada aynı boyda ikişer kabloya ihtiyacın olacak ben öyle yaptım. B&W ların hepsi biwire terminalli gelir. Biwire yapacaksan arkadaki köprüleri mutlaka çıkartman gerekir unutma. Genellikle bu işten iyi anlayan üstadlar banana kullanmaktansa çıplak kablo bağlamayı önerir(ek bilgi) ama ben zırt pırt çıkarır takarım diye (genellikle farklı anfiler deneme şansı oluyor) banana kullanıyorum. Sık takıp çıkartmayacaksan bananasız bağla işi bitir. İyi banana dediğin 40 usd civarında tanesi. O yüzden düzgün kablo ile işini bitir çokta para harcama bence. Çünkü kablolarını atıyorum seneye komple yenilersin bu sefer başka masrafın olmayacağı için gider 500 değil 1500 dolarlık kablo alırsın(misal)




  • cevap içinde saklı aslında metal köprü yerine direkt ayrı ayrı kablolar sayesinde sinyaller taşınıyor
  • Oranra'nın bu konuda deneyimleri olmuştu ondan da faydalanabilirsin ayrıca;


    http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=26728 bakabilirsin.
  • Altan tlf.OK. Yarın

    Bi-wring bağlantıyı anladım ama nasıl katkı sağlandığını anlamadım.Çünki iki bağlantıda aynı kapıya çıkıyor.
    Birinde Hoperlo arkasında Ayrılıyor. Diğerinde ampli arkasında.
    Dediğim gibi amplinin arkasında kablolar farklı çıkışa bağlansa mantıken olur diyorum ama aynı çıkıştaki fark nasıl oluşacak onu anlamadım/anlayamıyorum.

    683bi-wiring e uygun dur onu kabul ediyorum ama sr875 AVR nin desteklediği Bi-Amping yani surroundlardan ikisi yok oluyor 5.1 e düşüyor bana uygun değil.
    Bi-wiringi destekleyip desteklemediği hakkında bilgi yok manuelinde.

    Bu arada PM alamıyorsun diye Forum üzerinden mail attım foruma verdiğin maili kontrol edermisin lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 26 Eylül 2008; 0:43:42 >
  • Ata temelde biwiring i şöyle destekliyordur. Speaker A/B modu vardır. Sende bu moda alıp çıkışları Onkyo üzerinden 4 terminalden yapıp hoparlörler üzerindende 4 binding posta bağlarsın. Yada en tabirimi maruz görün amele şekliyle anfinin front çıkışına iki kablo sıkıştırarak yaparsın. İlk alternatif tabiki daha iyi. Asıl olan kendi zaten biwire binding postları ile gelen anfiler ki stereolar dışında görmedim. Biamping yapmayacaksan biwire yapmanın bence bir katkısı yok. Oronra'nın böyle bir deneyimi bu forumdada yazıyor. Yanlış hatırlamıyorsam oda biampingden memnun kalmış ama biwireda aynı etkiyi bulamamıştı diye hatırlıyorum ki yanlış hatırlıyorsam düzeltir.

    Biwire da ana tema alt ve üst frekansları ayırmak. Biamping ise gücü arttırmak, ikisi bir arada olduğunda etkili oluyor diye düşünüyorum.
  • Hop. lerin arkasındaki o dandini köprüler yerine kablo ile köprüleme yapıyorsanız bi-wire ın farkını göremezsizni zaten. Aynı kaynaktan degilde ayrı kaynaklardan baglamak lazım hop. lerin terminallerini. O zamanda pasif bi-amp oluyor zaten. Gücte de etki ettiği için fark yarattığı kesin.

    Gelelim kablo uzunluk konusuna Kablolardaki çalışma mantığı şu şekilde, Ör:

    2m ve 5m lik iki düz boru düşünün, bunların içinde baştan sona kadar tek sıra halinde ve boşluksuz dizilmiş bezelyeler olsun.
    2m lik ve 5m lik borunun giriş kısmından aynı anda bir bezelye eklesek çıkış kısmından aynı anda bir bezelye dışarı taşar. Kablolardaki ses sinyallerini taşıyan elektrikte bu şekilde çalışıyor. Kısacası elektrik, kabloların içinde her seferinde baştan sona kadar mesafe katetmiyor.

    O sebepten ciddi farklar olmadıktan sonra kablo metrajları arasındaki ufak tefek farkların önemsiz olduğunu düşünüyorum. Metraj arttıkça dış etkenlerin yarattığı etki ile belki ses sinyalinde %0001 lik bir bozulma yaşanabilir o kadar. Durumunuz el veriyorsa aynı metrajı tercih etmekte psikolojik bir fayda var elbet Ama yerleşimde kurtarmıyorsa yapıcak bişi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 26 Eylül 2008; 10:49:12 >




  • Oronra süper açıklama. Bu konudan çok anlamam birde derlerki kablo boyu arttıkça kalite düşer o yüzden uzun kabloda daha kaliteli kablo kullanmalısın, hatta diyeceğimki ohmu yüksek kablo kullan diye ama sallıyorda olabilirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: altanpsx

    Oronra süper açıklama. Bu konudan çok anlamam birde derlerki kablo boyu arttıkça kalite düşer o yüzden uzun kabloda daha kaliteli kablo kullanmalısın, hatta diyeceğimki ohmu yüksek kablo kullan diye ama sallıyorda olabilirim.


    Sevgili dostum sanırım ohm olayı digital kablolarda geçerli, belki analog kablolardada vardır emin olmadığımdan bişi diyemicem.
    kablo boyu digital kablolarda ciddi farklargösterebilir diye biliyorum ama analoglarda ciddi farklar yaratan bişi görmedim okamadım açıkcası.

    Fakat optik TOS, coax, HDMI, Subw kablosu gibi kablolarda metraj önem taşıyor sanırım. En azından optik TOS ve HDMI de taşıdığını kesinlikle biliyorum.
  • Velodyne'nin distribütörü hangi firma? Fiyatı nerden almıştınız acaba? Ben sadecehttp://www.mikropgramofon.com/search_result.asp?stype=equal&eqtype=dkategory&page=1&xmode=3&sstr=SUBWOOFER bu firmayı bulabildim ancak tam anlayamadım. Bu arada tercih ettiğiniz SPL-1200R gerçekten çok güzel bir sub. 1 defa Dynaudio Audience serisi ile dinlemiştim uyumu çok başarılı idi, eminim B&W ile de çok iyi anlaşaçaklardır. Yeni çıkan spl-ultra serisine de Türkiyede var ise bakmanızı tavsiye ederim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kdundar

    Velodyne'nin distribütörü hangi firma? Fiyatı nerden almıştınız acaba? Ben sadecehttp://www.mikropgramofon.com/search_result.asp?stype=equal&eqtype=dkategory&page=1&xmode=3&sstr=SUBWOOFER bu firmayı bulabildim ancak tam anlayamadım. Bu arada tercih ettiğiniz SPL-1200R gerçekten çok güzel bir sub. 1 defa Dynaudio Audience serisi ile dinlemiştim uyumu çok başarılı idi, eminim B&W ile de çok iyi anlaşaçaklardır. Yeni çıkan spl-ultra serisine de Türkiyede var ise bakmanızı tavsiye ederim.




    Buyrun ithalatçı bilgileri:

    SLI Persona Ltd. Sti
    Sair esref bul no:62/a
    35220 Alsancak,
    Izmir

    Turkey
    Tel: 90 232 463 00 07
    Fax: 90 232 463 15 33
    Email: info@quad-turkey.com




  • Teşekkür ederim bilgiler için, benim bulduğum firmada ana dağıtıcısıymış, sitelerinde onu da belirtmişler. Şimdiden hayırlı olsun B&W ve Velodyne takımınız.
  • Bunlarda B&W gibi arıyorsun yok ellerinde. Ama bunlar dahada kötü ne zaman geleceğide belirsiz. Ata seninle telefonu kapattım aradım adamları ne olacak benim bu hifi kaşıntılarım bilemiyorum:)
  • aynen mal arıyon ortada yok . hadi kaçak filan olsa tamam bekle. o zaman dersin bari yarı yarıya alıcam .
  • oronra;
    Açıklamalar için sağol. aydınlatıcı.
    Bi-Wiring anlamı olmayacak açıklamalarına göre.
    Önemli olan bi-amping. Buda 875 te 7.1 i bozacağı için ben kullanmayacağım demektir.

    Kablo uzunluğuna gelince;

    Arka yanlarda sağ/sol ve s.back lerde sağ/sol arasında 2m kadar fark oluşacak kablo tesisatını geçireceğim kablo kanalları nedeni ile.

    senın açıklamalarına göre biri sol 7m sağ 9m
    back lerde ise sol 9m sağ 11m bu farklar sorun çıkarmaz diyorsun dimi.
  • Sizin benim gibi 15-20 kişi daha ararda veloları sorarsa en çok sorulan modeli sipariş verirler merak etmeyin. Şu an talep olmadığından sipariş vermemişlerdir ve doğal olarak sizede tarih veremiyorlar. Bu işler malesef bu şekilde yürüyor.

    Bol bol arayıp spl1200r sorun alıcam diyin getirin diyin. 10 kişi arasın bak nasıl getiriyolar
  • altan;
    yok dimi ellerinde. ekimde almak için şimdiden sip. etmekmi gerekiyor
  • ön ayak 0 layim svrler beni . klavye saptti
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ATA@

    oronra;
    Açıklamalar için sağol. aydınlatıcı.
    Bi-Wiring anlamı olmayacak açıklamalarına göre.
    Önemli olan bi-amping. Buda 875 te 7.1 i bozacağı için ben kullanmayacağım demektir.

    Kablo uzunluğuna gelince;

    Arka yanlarda sağ/sol ve s.back lerde sağ/sol arasında 2m kadar fark oluşacak kablo tesisatını geçireceğim kablo kanalları nedeni ile.

    senın açıklamalarına göre biri sol 7m sağ 9m
    back lerde ise sol 9m sağ 11m bu farklar sorun çıkarmaz diyorsun dimi.


    Ata 7.1 yerine 5.1 e yonelip frontları pasif bi-amp yapmanı şiddetle öneririm.
    Kablo konusunda da bir sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum ama sen sen ol OFC free dışında kablo tercih etme, üstelik bakır saflığıa yoğun kablolarıda mutlaka listene al.

    Sıradan elektrik kablosu kullanmayacağından aradaki 1-2 metrelik mesafelerdeki dış etkenlerden kaynaklanan sıkıntıları yaşatmayacağını kanısındayım. Ama olurda bir hattı yoğun elektrik hattının yakınlarından geçiripte bir digerini temiz bir yerden geçirirsen ne olur bilemem. Yinede surround larda duyma sınırları içinde ciddi bir yaratmaz diye düşünüyorum.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.