Şimdi Ara

...:::: BRAVA & BRAVO & MAREA ::::... (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24.112
Cevap
50
Favori
1.635.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • türkiye nin en iyi arabasının bi klübünün şimdiye kadar kurulmaması kardeş
  • SELAM ARKADASLAR BENDE SİZLER GİBİ BRAVAYA GÖNÜL VERMİŞ BİRİYİM.RESMEN AŞIK OLDUM YA

    ONUNLA ASKIMIZ BİR GÜN ARABA KIRALAMAMLA BASLADI VE O GÜNDEN SONRA BRAVA HASTALIĞI BASLADI.

    VALLA BASKA ARABAYI GÖZÜM GÖRMÜYOR.NE ZAMAN BİR BRAVA GÖRSEM HEYACANLANIYORUM


    SIMDI MADDİ DURUMU DUZELTİP EN KISA ZAMANDA KREDİ İLE FALAN BİR BRAVA ALACAĞIM İNSALLAH.
    BİRDE SİYAH RENK OLSA OOOOOO DEĞMEN KEYFİME AMA SİYAH RENK TURKİYEDE YOK

    NEYSE BRAVASI OLANLAR KIYMETINI BİLSİN ÇOK DEĞERLI MAKINAYA SAHIPSIPNIZ.DARISI BASIMA ...

    SAYGILARIMLA


    YOK BÖYLE BİR ARABA YA

     ...:::: BRAVA & BRAVO & MAREA ::::...


     ...:::: BRAVA & BRAVO & MAREA ::::...


    EDİT: RESİM EKLEDİM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brawa -- 14 Kasım 2007; 20:16:33 >
  • selamlar bende bir hafta önce 2001 brava elx aldım barok kırmızısı yakında foto eklerim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sonkarizma

    selamlar bende bir hafta önce 2001 brava elx aldım barok kırmızısı yakında foto eklerim


    hayırlı olsun dostum.kaça aldın memnunmusun arabandan. bende almak istiyorumda önerilerini beklıyorum.
  • arabayı 12,5 a anlaştık ama masrafı vardı mesela acil 4 lastik alınması gerekiyodu debriyaj baskı balata bitikti,arka sol stop,ön sağ sis farı kırıktı hafif kaporta işi vardı araçta bunlara 1,5 bin ytl düştük 11 bin ytl ye aldım önceki arabam tipo 1,4 i.e. idi anca onla kıyaslayabilirim brava ile tipo arasında dağlar kadar fark var tipoda güzel arabaydı ama brava nın 1,6 motoru çok seri ve atak,özellikle koltukları çok konforlu ve rahat,birde ön takımından tipo gibi fazla ses gelmiyo,direksiyonu tiponun hidrolik direksiyonundan daha yumuşak şu an aklıma gelenler bunlar arabayı yeni aldığım için daha tam uzun yol testi yapamadım ama verdiğim paranın hakkını aldığımı düşünüyorum gerek donanımı olsun gerek yol konforu ve perfonmansı olsun 2001 elx benimkisi çift aırbag,klima,bel destekli koltuk,sis farı mevcut



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonkarizma -- 18 Kasım 2007; 16:23:04 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sonkarizma

    arabayı 12,5 a anlaştık ama masrafı vardı mesela acil 4 lastik alınması gerekiyodu debriyaj baskı balata bitikti,arka sol stop,ön sağ sis farı kırıktı hafif kaporta işi vardı araçta bunlara 1,5 bin ytl düştük 11 bin ytl ye aldım önceki arabam tipo 1,4 i.e. idi anca onla kıyaslayabilirim brava ile tipo arasında dağlar kadar fark var tipoda güzel arabaydı ama brava nın 1,6 motoru çok seri ve atak,özellikle koltukları çok konforlu ve rahat,birde ön takımından tipo gibi fazla ses gelmiyo,direksiyonu tiponun hidrolik direksiyonundan daha yumuşak şu an aklıma gelenler bunlar arabayı yeni aldığım için daha tam uzun yol testi yapamadım ama verdiğim paranın hakkını aldığımı düşünüyorum gerek donanımı olsun gerek yol konforu ve perfonmansı olsun 2001 elx benimkisi çift aırbag,klima,bel destekli koltuk,sis farı mevcut



    çok tesekkurler.fiyatı uygunmus.tekrar hayırlı olsun.gule gule kullan
  • yoğun çalışmamdan dolayı pek foruma giremiyorum ama brava topiğine pek ilgi yok gibi elimden geldiğince aktif olmaya çalışacam
  • ewet topiciğimizi yalnız bırakmayalım tum baravacılar buaraya lutfen
  •  ...:::: BRAVA & BRAVO & MAREA ::::...
  • TOFAŞ-FIAT'IN İKİ SİLAHŞÖRÜNDEN BİRİNİ SEÇİN

    Brava mı? Marea mı?
    Tofaş-Fiat'ın dinamik otomobilleri Brava ve Marea'yı otomobil sporlarının duayeni Yusuf Avimelek test etti. İki otomobil arasındaki farkları bir ustanın ağzından öğrenmek istiyorsanız bu test sürüşünü mutlaka okuyun. Brava mı, yoksa Marea mı sizin karakterinize, yaşam tarzınıza daha uygun öğrenmek istemez misiniz?

    PİLOT: Yusuf Avimelek.

    KAROSER & İÇ MEKAN: Otomobillere önden baktığınız zaman ikisi de aynı. Bir tek ön böbrek denilen kısımda ufak bir fark var. Arkaya doğru gittiğiniz zamanda hatchback'in haliyle akan bir çizgisi var. Bu çizgi bence tipik İtalyan çizgisi.

    Marea ise sedan bir otomobil olmasına karşın çizgileri son derece yumuşatılmış. Bir sedan otomobilin keskin çizgileri olmak zorundadır fakat Marea'da bu yok.

    İki otomobilin çizgisi de son derece hoş. İki otomobil de iyi bir otomobil görüntüsü veriyor. Marea, uzaktan çok oturaklı bir otomobil görünümünde; Brava ise daha sportif bir görüntüye sahip.

    Benim kullandığım otomobillerde çift havayastığı, otomatik klima ve iyi kalitede denilebilecek bir radyo-kaset çalar vardı. Ayrıca, opsiyonel olarak bir CD çalar da isteğe bağlı donanımda mevcut. Otomobillerin en çok koltuklarını beğendim.Koltuklar, vücudunuzu sarıyor; adeta yorgunluğunuzu alan cinsten.

    Birçok otomobilde fazla yumuşak koltuklar kullanılır. Oysa Marea ve Brava'nın koltukları daha rijit ve uzun yolda sizi yormuyor.

    Otomobil kullanan insan, oturma pozisyonundan dolayı da birçok problem yaşayabilir. Hele uzun yollarda bu daha belirgin hale gelir. Yorgunluk, biraz da oturma pozisyonundan kaynaklanır. Bir avantaj olarak bu otomobillerde istediğiniz zaman koltuğa şişkinlik verebileceğiniz bir mekanizma var. İkincisi, koltuğun yükseklik ayarını değiştirebiliyorsunuz. Solda bir kol var ve pompalama yoluyla koltuğu istediğiniz kadar yükseltebiliyor veya alçaltabiliyorsunuz. Bu uzun boylu veya kısa boylu insanlar için büyük bir avantaj.

    Koltuk başlığı rahat bir konumda, otomobili kullanırken isterseniz başınızı koyarak dinlenebilirsiniz. Buna rağmen görme açınız kesinlikle bozulmuyor. Bu koltuk pozisyonu benim açımdan gerçekten üstünde durulması gereken olumlu bir nokta. Bunların haricinde otomobillerin arka koltuklarında da oturdum ve bana göre diz mesafesi yeterli. Sonuç olarak iç mekan her iki otomobilde de gayet iyi hesaplanmış.

    MOTOR & ŞANZIMAN: Bu otomobiller, Palio'da kullanılan 1600 cc'lik motorun aynısına sahip. Bu motorlar için söyleyebileceğim çok şey var çünkü biz bu motorun aynısına sahip Siena'ları kendi amatör yarış organizasyonlarımızda kullanıyoruz. Bu motorları her tür şartta aktif olarak test ettik ve inanılmaz güzellikte nefes alabilen bir motor tipi olduğunu gördük. Torku yüksek ve problemsiz bir motor. Otomobili istediğiniz zaman sakin bir şekilde kullanma olanağınız var. Bu tip bir kullanımla otomobili hiçbir zaman motoru homurdatmadan ve çok yumuşak kullanabilirsiniz. Otomobili bir de tork grafiğinden yakalayıp kullanmaya başladığınız anda, mesela 3000-3500 devirin üzerinde, otomobil homurdanarak güzel bir performans gösteriyor. Bu homurtu çok güzel nefes almasının bir belirtisi. Araçlarda güzel bir esneklik var ve ağırlıklarını mükemmel bir şekilde kaldırıyorlar.

    SÜSPANSİYON & FREN: Bu iki otomobilin de süspansiyonu şu anda Türkiye'de üretilmekte olan yerli otomobiller arasındaki en sessiz ve en hoş kullanıma sahip süspansiyonlar. Bizim yollarımız maalesef biraz fazla çukurlu. Siz, evinize giderken yolu ezberliyorsunuz ve çukurların nerede olduğunu bildiğiniz için oraya düşmüyorsunuz. Ama ben sizin evinize giderken yolu ezbere bilmediğim için o çukurlara düşüyorum. Çukura düştüğünüzde çoğu otomobilden, 'dan!' diye bir kapanma sesi gelir. Bu, insanı çok rahatsız ediyor. Marea ve Brava ile bu çukurların üzerinden çok rahat geçiyorsunuz. Bu da bence Tofaş'ın süspansiyon üstüne yaptığı kapsamlı çalışmalardan olsa gerek. Tofaş, süspansiyon üzerine Türkiye için özel bir çalışma yapmış. Bundan dolayı otomobilin kabininde yoldan dolayı oluşan rahatsızlıkları kesinlikle hissetmiyorsunuz. Bu, bence artı bir puan.

    Bugün bence Türkiye'de yerli üretimciler arasında bu tür bir çalışmayı yapan ve en iyi yapan Tofaş. Tofaş'ın diğer otomobillerinde de, mesela Palio'da da bunu gördüm. Otomobil kötü bir zeminde size kötü bir reaksiyonla geri gelmiyor. Konforunuzu bozmadığı gibi ve rahatsız edici bir ses yapmıyor. Marea ve Brava'nın motorları Türkiye şartlarına çok uygun.

    Otomobiller fren sistemi açısından da gayet iyi. Benim test ettiklerim zaten ABS fren sistemine sahipti. Biliyoruz ki ABS'nin en büyük sorunu çok erken devreye girmesidir veya arka tekerleklerin kilitlenmesidir. Fakat iki otomobilde de ABS bu zaafı göstermiyor.

    AVANTAJ / DEZAVANTAJ: Yerden yükseklikleriyle ilgili hiçbir sorun yok. Hiçbir yere, hiçbir kasise değmedi. Marea'nın bagajı hayli derin, kapasite olarak da 480 lt hatırı sayılır bir kapasite. Marea'nın bagajında problem yok. Brava'ya gelince; eğer çok büyük hacimde bir eşya taşıyacaksanız, Brava'nın bir avantajı o koltukları katlayıp ileri almanız. Hatcback otomobillerin en mühim kısmı bagaj alanında yüksekliğinizin olması. Marea'da olmayan yükseklik Brava'da var. Belki bagaj kapasitesi olarak baktığınızda Brava'da 380 lt düşüyorsunuz, dolayısıyla Marea'ya göre 100 lt bir kaybınız var ama biraz daha yükseklik sizi rahatsız etmeyebilir. Ayrıca arka koltuğu katlayarak bagaj kapasitesini artırabilirsiniz.

    Marea'da beğendiğim bir diğer güzel detay da şu: Arka koltuğun ortasında hem kol dayama vazifesi gören hem de bagajdan kabine bir delik açabilmenizi sağlayan bir sistem var. Bu sayede, mesela kış sporları yapıyorsanız, kayağınızı taşıma sorununuz yok. Bir portbagaja dahi ihtiyaç duymaksızın kayağınızı bagajdan içeriye uzatabilirsiniz, ayrıca bu konumda bile arkada iki kişi rahatlıkla oturabilir. Bu detay sadece Marea için geçerli.

    Brava'da hatchback olmasından kaynaklanan arka diz mesafesinin daha az olması olumsuz olarak nitelenebilir ki o da çok az insanın fark edebileceği bir farklılık. Brava'da ciddi sayılabilecek bir tek olumsuzluktan bahsedebilirim; o da kullanım sırasında alışılabilecek bir konu. Arka cam direkleri çok geniş. Geri geri giderken sağda ve solda çok kör iki noktanız var. Bu ölü noktalara alıştığınız zaman hiçbir sorun yok. Bu noksanlık, kullanım sırasında bir alışkanlık gerektiriyor. Onun dışında zaten otomobilin arka direği ve ön direği aynı dizaynda geliyor. Şoför koltuğundan yan açıyla bakmak istediğiniz zaman biraz başınızı eğerseniz direk sizi engelleyebiliyor. Arka direk daha dar olsaydı belki daha güzel olabilirdi.

    Marea ve Brava aynı şasiye sahip, aralarında hiçbir fark yok. Otomobiller arasında sadece kasa farkı var. Tabii ki kasa farkından gelen bir ağırlık farkı da var. Brava 1090 kilogram ve Marea da 1160 kilogram ağırlığında. Aralarında aşağı yukarı 70 kilogramlık bir fark var, yakıt deposunun hacminde de bir fark var. Marea'nın yakıt deposu 65 litrelik ve buna karşılık Brava'nın yakıt deposu 50 litrelik. Bu, tabii hatchback tasarımdan ileri gelen bir fark. Herhalde bu yüzden yakıt deposunu ufak tutmak zorunda kalmışlar. Fakat dizaynın değişik olması, otomobilin iç hacmini olumsuz olarak etkilememiş.

    İki otomobilin de iç hacmi ve ergonomisi aynı. Bütün göstergelerin bulunduğu yerler ile kokpit aynı şekilde dizayn edilmiş. Arka koltuğa geldiğinizde ise farklar gözükmeye başlıyor. Hatchback'in yine dizaynından dolayı meydana gelen tavan mesafesi farkı var. Brava'da sizin baş mesafeniz biraz daha az. Diz mesafesi açısından aralarında yaklaşık 3 santimlik bir ufak bir fark var. Bu tabii ki tamamen otomobilin hatchback olmasından kaynaklanan bir fark. Ama rahatsız edici bir yanı yok. Onun dışında otomobillerin içindeki her şey aynı. Ayrıca, gelişen teknolojiden dolayı radyo artık gömülü olarak dizayn ediliyor. Otomatik bir klimanız var, çift hava yastığınız var, ABS fren sistemi var.

    Marea ve Brava'nın fiyatına karşılık aldığınız kalite çok geçerli. "Daha iyi olamaz mıydı?" diye sorarsanız, tabii ki daha iyi olabilirdi ama ona göre rakam da yükseliyor ve segmentin dışına çıktığınız oranda satılabilirlikten uzaklaşıyorsunuz. Daha iyi olmanın sonu yok ama asıl mesele 6 segmentteki diğer otomobillerin fiyatlarıyla rekabet edebilir olmak. Bence, bulunduğu segmentteki otomobillerin fiyatlarına göre; Brava da, Marea da rekabetçi otomobiller.

    Kesinlikle üstünde durulması gereken nokta, Tofaş'ın çok üstün servis hizmetlerinin olması. Tofaş, Türkiye'de çok etkin bir firma. Türkiye'nin her tarafında her tür probleminizi çözecek servisleri var. Otomobil alırken kimse bunlara bakmıyor, ancak kullanmaya başladığınız ve başınız ağrımaya başladığı zaman bunun önemini anlıyorsunuz.

    Bu otomobillerin orijinal, yani İtalyan olanını da kullandım ancak süspansiyonu bu tipte değildi. Bu süspansiyon Türkiye şartlarına göre uyarlanmış, ne çok yumuşak ne de çok sert. Bu, size bir kullanış zevki veriyor ve rahatlatıyor.

    not:alıntıdır
  • FIAT BRAVA

    Fiat'ın Golf sınıfındaki temsilcisi Tipo'nun yerine ürettiği iki kapılı sportif Bravo'dan farklı olarak Brava 4 kapıya sahip ve ailelere hitap ediyor.

    1.6 litrelik 103 beygir gücündeki motorla sunulan Brava'da sürücü hava yastığı, metalik boya, hidrolik direksiyon, merkezi kilit, motor kilidi, özel Fiat CODE alarm standart olarak sunuluyor.
    Önden görünüşü Marea ile aynı olan Brava arkada büyük bir beşinci kapıya sahip. 380 litrelik bagaj hacmi (Şahin'in 400 litre) arka koltuklar yatırılarak 1165 litreye çıkarılabiliyor. Avrupa Birliği'nin yeni yakıt tüketimi standartlarına göre Brava şehir içinde 100 km'de 10.8 litre, şehir dışında 6.1 litre ve ortalama olarak da 7.8 litre tüketiyor. Eski standarda göre ise 90 km/s hızda 5.6 litre tüketiyor.

    Fiat Brava'nın 1.6 litre hacminde ve 103 beygir gücündeki motoru silindir başına dört supaba sahip ve yakıt besleme sistemi çok noktadan enjeksiyonlu. Motorun en yüksek torku 4000 dakika/devirde 144 Nm. Bu motorla Brava sıfırdan 100 km/s hıza 11.5 saniyede ulaşıyor ve son hızı da 180 km/s.

    4.19 metrelik boyu Bravo'dan 17, Golf'ten ise 4 cm daha uzun. Dingil mesafesi Tipo ve Bravo ile aynı, 2.54 m.
  •  ...:::: BRAVA & BRAVO & MAREA ::::...


     ...:::: BRAVA & BRAVO & MAREA ::::...


     ...:::: BRAVA & BRAVO & MAREA ::::...


    not: alıntıdır
  •  ...:::: BRAVA & BRAVO & MAREA ::::...


     ...:::: BRAVA & BRAVO & MAREA ::::...




    not:alıntıdır
  • haydi bravacılar nerelerdesiniz yav
  •  ...:::: BRAVA & BRAVO & MAREA ::::...


    not :alıntıdır


    modifiyeli bir brava
  •  ...:::: BRAVA & BRAVO & MAREA ::::...


    brava ön kapı kesiti
  • Selam arkadaşlar nihayet bir fun clup kuruldu brava için. Bende bu ülkede satılan tek bravaya sahip kişiymiş gibi hissediyordum kendimi, neyseki sayenizde yalnızlık hissinden kurtuldum. Sağolun varolun. Valla siteye her girdiğimde MAREA'cıların Clup'ına bakıp imreniyordum ne kadar çok marea var hiç brava yok diye.(Laf aramızda brava mareadan çoookkkkk daha yakışıklı bi araba ya). Neyse şimdilik bu kadar diyelim. Son olarak bu arabanın üretimini durduran FİAT'a batmak müstehaktır. Hak etti bu berbat durumu FİAT. Bakın WW,Ford,Opel ürettiği bi modelin sonuna kadar arkasında duruyor ve zamanla kar ediyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fiat2001brava

    Selam arkadaşlar nihayet bir fun clup kuruldu brava için. Bende bu ülkede satılan tek bravaya sahip kişiymiş gibi hissediyordum kendimi, neyseki sayenizde yalnızlık hissinden kurtuldum. Sağolun varolun. Valla siteye her girdiğimde MAREA'cıların Clup'ına bakıp imreniyordum ne kadar çok marea var hiç brava yok diye.(Laf aramızda brava mareadan çoookkkkk daha yakışıklı bi araba ya). Neyse şimdilik bu kadar diyelim. Son olarak bu arabanın üretimini durduran FİAT'a batmak müstehaktır. Hak etti bu berbat durumu FİAT. Bakın WW,Ford,Opel ürettiği bi modelin sonuna kadar arkasında duruyor ve zamanla kar ediyor.


    haklısın.ne biçim mantık ya sen araba uret sonra kaldır .soyle güzel makyajlasa ,turbolu,dizel,1,4 motor falan koyup devam etse ne olur sanki.çorap değiğstirir gibi araba değiştiriyor fıat.
    ama bravayı fıat olarak gormuyorum.brava ayrı bi sey.nasıl olduysa yapmıs bole bı araba.ınsallah bravo gibi canlandırılır ilerde.brava sevgisi bitmez.
  • bravacılar
    sahipleri ve gönül verenleri bu topic bos kalmasın.
  • evet bravacılar ve bravaya gönül verenler bakıyorum bakıyorum hep 2 sayfa bizim topic hadi canlanalım.birde bişey dikkatimi çekti googleye marea yazınca bu sitedeki topiği gösteriyoda brava yazınca niye bizimkini göstermiyo buda bravacıların burayı görememesinin bir sebebi olabilir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.