Şimdi Ara

Brother wifi yazıcı kurulum sorunu (superonline modem ile)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
9.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler herkese. Ne turkcell superonline servisi ne de brother teknik desteğinin çözemediği bir sorunu size yazıyorum. Bu konuda internette çok araştırma yaptım ama bir sonuca ulaşamadım. İnşallah bu sorunu çözebilecek birileri çıkar da benimle birlikte aynı sorunu yaşayan başkaları varsa bir yardımı dokunur.

    Turkcell superonline fiber internet kullanıyorum. Yazıcı olarak brother hl-1211w marka wifi özelliği olan yazıcı kullanıyorum.

    Geçen aylarda yaşadığım internet sorunları neticesinde superonline eve gelerek modemi değiştirdi ve yeni modemleri olan ZTE ZXHN H267A model modem taktı. Yeni modem ile internet bağlantı sorunu çözüldü ama bu artık wifi özellikli yazıcımı kullanamıyorum. Önceki modemde sorunsuz kullandığım yazıcım artık yeni modem ile driverları kurulmuyor. Aslında kurulum başlıyor ama bir yerde takılıyor.

    Resimde de paylaştığım gibi sorun şöyle ki; bilgisayar wifi üzerinden internete bağlı, yazıcı wifi üzerinden internete bağlı. Ama kurulum esnasında bilgisayar wifi ağı üzerinde yazıcıyı bulamıyor. Kurulumun takıldığı noktada yazıcının verdiği uyarı modeminizin gizlilik ayırıcı işlevi(privacy separator) etkinse bunu kaldırın. İnternette yaptığım araştırmalarıma göre modem üzerindeki bir ayar bilgisayar ile modemin birbirine bağlanmasını engelliyor.
    (http://support.brother.com/g/b/faqendbranchprintable.aspx?c=tr&lang=tr&prod=p750weas&faqid=faqp00100038_000&branch=pdf)

    Bu sorunu çözmek için çok ama çok uğraştım. Ama ne yazık ki modem içinde ne bu ayarı bulabildim ne de bu konuda internette bir çözüm yolu bulabildim. Ayrıca ne brother teknik desteği ne de turkcell teknik desteği bu sorunu çözemedi. En son yapabilecekleri şey ise eski modemi takmayı söylemek oldu ki eskiden yaşadığım internet bağlantı sorunları nedeniyle bunu da kabul etmek istemedim.

    Çeşitli denemeler sonucu yazıcının modem üzerinde ip numarasını bulup o şekilde kurmayı başardım ama bu sefer de yazıyı açıp kapattığımda ip numarası değiştiği için yazıcı aktif olmuyor. Statik ip'de ücretli olduğu için düşünmüyorum.(aylık 10 tl :)

    Modem üzerinden bu sorunu nasıl çözebileceğime dair bir fikri olanların yardımını bekliyorum. İnşallah birisi çıkar.

    Brother wifi yazıcı kurulum sorunu (superonline modem ile)







  • modem üzerinden yazıcıya statik ip verebilirsin.(ücretsiz :))
  • lodos denizcisi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Bu yöntem de işimi görebilir :)

    Sizin mesajı görünce internette kısa bir araştırma yaptım. Güvenlik kamerası bağlantılarında sabit ip atamak için kullanılan bir yöntemden bahsediyor. Bunun için de farklı bir uygulama kullanılıyor.

    Sizin bahsettiğinizde de aynen bunun gibi ayrı bir program kullanmak gerekiyor mu, yoksa sadece modem üzerinde ayarla yapılabilir mi?
  • Öncelikle
    quote:

    Çeşitli denemeler sonucu yazıcının modem üzerinde ip numarasını bulup o şekilde kurmayı başardım ama bu sefer de yazıyı açıp kapattığımda ip numarası değiştiği için yazıcı aktif olmuyor
    alıntıdaki ifadeniz üzerine böyle bir açıklamada bulundum.

    Yönteme gelirsek, sadece modem üzerinden ayarlayabilirsiniz. Modeminizin Lan Network kısmından yapabilirsiniz. Benim modemimde resimdeki gibi herhangi bir cihaza statik ip verilebiliyor. Sizin modeminizde de benzerdir.

    Brother wifi yazıcı kurulum sorunu (superonline modem ile)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 7 Ekim 2018; 7:18:3 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lodos denizcisi

    Öncelikle
    quote:

    Çeşitli denemeler sonucu yazıcının modem üzerinde ip numarasını bulup o şekilde kurmayı başardım ama bu sefer de yazıyı açıp kapattığımda ip numarası değiştiği için yazıcı aktif olmuyor
    alıntıdaki ifadeniz üzerine böyle bir açıklamada bulundum.

    Yönteme gelirsek, sadece modem üzerinden ayarlayabilirsiniz. Modeminizin Lan Network kısmından yapabilirsiniz. Benim modemimde resimdeki gibi herhangi bir cihaza statik ip verilebiliyor. Sizin modeminizde de benzerdir.

    Teşekkürler deniyorum.




  • akahya kullanıcısına yanıt
    sorunu bu şekilde çözebildiniz mi, bir süredir aynı sorunla baş ediyorum tek fark benim yazıcı epson
  • ozzysen21 O kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Açıkçası yaparken pek çalışacağından emin değildim ama çalıştı galiba. Modemde birkaç ayar yaptım, yazıcıyı kapatıp açsam bile ip numarası değişmedi. Emin olmadığım şey ise modemde ayarları doğru yapıp yapamadığımdı. Şimdiye kadar sorunsuz kullanıyorum. Siz de bi deneyin isterseniz.

    ZTE Modem >> Ana Sayfa >> WLAN Aygıtları >> LAN >> DHCP Bağlantı >> Brother wifi yazıcı kurulum sorunu (superonline modem ile)

    Buraya yazdığım MAC ve ip adresini aynı sayfada yukarıdaki modemi belirten ip ve mac numarasını buraya yazarak girdim.

    İnşallah sizin de işinizi görür.

    Selamlar...




  • akahya kullanıcısına yanıt
    Aynı sayfada atanan adres (DHCP) kısmındaki brother yaziciniza tanımlı mac ve ip adreslerini mi DHCP baglantiya aynen yazdiniz. Ben bu yöntemle başarılı olamadim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende de aynı cihaz var eğer daha önceden kurulum yaptın mi farkli bir yöntem yazacağım

    1-cep telefonu veya bilgisayardan yazıcının aldığı ip adresini web browser a yaziyoruz

    2-eğer ip bilmiyorsan cep telefonuna playstore dan wifi analyiezer programını indirip yazıcının aldığı ip i öğrenebilirsiniz.

    3-daha sonra yine cep telefonundan yazıcının ip adresini web browser e yazıp yazıcı arayüzüne ulaşabilirsin.

    4-burada tüm ayarlar mevcut istediğin gibi değiştir ve kaydet. Sabit ip buradan verebilirsin driver kurmak ile ugrasma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinvurgun -- 26 Ekim 2018; 15:27:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brother wifi yazıcı kurulum sorunu (superonline modem ile)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinvurgun -- 26 Ekim 2018; 15:19:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozzysen21 O kullanıcısına yanıt
    Evet benim bu şekilde çalıştı. Dedim ya yaparken emin değildim ama sonrasında bir sorun yaşamadım.
  • metinvurgun M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için. ben bu ekrana girmek istediğimde login olmamı istiyor. oraya ne yazacağımı bilemedim?Brother wifi yazıcı kurulum sorunu (superonline modem ile)
  • Username: admin



    Password: access



    Bunu deneyebilirmisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metinvurgun M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler şifreyi buldum. Dediğiniz ayarları yaptım. Umarım işimizi görür. Bir müddet kullandıktan sonra geri bildirim yapacağım.

    Login şifre; initpass

    İlgili link;https://download.brother.com/welcome/doc100885/cv_tur_login_password_insertion.pdf
  • Kolay gelsin umarım bir daha sorun cikarmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Benzer sorunu Turkcell superonline fibernet ile verilen ZTE H267A modem ile ben de yaşamaktayım. Cannon printer kullanıcısıyım. Modem arayüzüne girip dhcp client liste printeri ekledim ve printer ip sini sabitledim. Printer ağda gözüküyor ve pinglenebiliyor. Ancak printeri kendi programı ile kablosuz kurulum yapmaya çalıştığımda bilgisayarım printeri görmüyor. Yazıcıyı bilgisayara ip ile manuel olarak da eklemeyi denedim fakat yine bağlanamadı. Gelin görün ki printeri ve pc'mi farklı bir kablosuz ağa bağladığımda ise sorunsuz olarak kurulum yapabiliyorum ve bilgisayar kablosuz ağdaki yazıcıyı görüyor. Yani sorun tamamen zte h267a modem kaynaklı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, iyi günler dilerim.
  • Zte 267 Süperonline modem ile Brother 1911w yazıcı wireless bağlantı problemini ben de yaşadım.Ben sorunu çözdüm. aynı sıkıntıyı yaşayanlar için adim adım anlatayım.Çünkü bazı hususlar havada kalmış görünüyor.
    **İlk önce yazınımızdan ağ bağlantıları kısmından fabrika ayarlarına dönüyoruz.
    **Cd ile gelen yazılımı otomatik ip alacak şekilde kuruyoruz.
    **Modem arayüzünden Yazıcının almış olduğu ip yi tespit ediyoruz.Daha sonra yazıcının almış olduğu ip yi tarayıcıya girerek yazıcının arayüzüne ulaşıyoruz.login şifre:initpass olacak şekilde wireless kısmından yeni bir ip belirliyoruz.Bu ip başka cihazların kullanamayacağı bir ip olsun.Aynı ekrandan Statik kısmını seçip kaydediyoruz.
    **Cep telefonumuzdan uygulamayı indirdikten sonra yazıcıyı bulmazsa set manual kısmından daha önce belirlemiş olduğumuz ip yi girerek çıktıyı alıyoruz.
    Bu yazmış olduğum süreçte modemin arayüzünden yazıcımızın bağlantı durumunu arada takip edersek daha sorunsuz bir şekilde sonuca ulaşırız.
    Sorunun kaynağı Modem her kapanıp açıldığında veya cihazlar bağlandığında rasgele ip alıyor.Yazıcının da sürekli ip adresi değiştiği için mobillerdeki yüklü brother uygulaması her defasında ilk bağlanmış olduğu ip ye veri gönderiyor.Biz yazıcıyı sabit ip alacak şekilde set ettiğimizde mobillerdeki uygulamalarda sıkıntı olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Association -- 20 Ekim 2019; 21:48:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba Brother MCF-L2700DW model yazıcımda, konu içerisinde bahsedilen sorunların aynısını yaşadım.
    Daha önceden whatsapp tan gelen işle ilgili yazı ve görselleri direk iprint app uygulaması üzerinden yazdırabiliyordum. Dün gece ihtiyacım oldu yazdıramadım.
    Ve konuyu çözümleyebilmek için bir pazar günümü telef ettim. Sabahın 9 undan beri çözüm bulmaya çalışıyorum.
    Nihayet sorunu çözdüm. İlgili sorun yaşayan arkadaşlar yazıcılarının ayarlarıyla hiç oynamasınlar sorun tamamen modem güvenlik ayarlarıyla ilgili.

    Karıştıra karıştıra yazıcının wifi-direkt ayarlarını bile açtım btother web arayüzünden. Okadar karıştırdımki umatım cihazı bozmamışımdır. Lakin tüm çabama rağmen yazıcıyı kablosuz çalıştıeamadım. Taki modememi resetleyine kadar.

    Üşenmedim modem içerisinde tanımlı 15 mac adresli cihaz filtremi feda edip bastım reseti. Modem şuan güvenlik zafiyeti veriyor ama yazıcı sonunda kablosuz çalıştı.

    Sorun tamamen modem yapılandırma ayarlarından kaynaklanıyor.

    Cihazı karıştırırken wifi direkti aktif edince cihaz lcd monitöründe wifi direk menüsü açıldı. Muhtemelen cep telefonunu mofeme bağlamadan sadece cep telefonu ve yazıcıyı birbirine bağlayarak yazdırma işlevi görüyor bu menüden. Şuan saat 23:13 ve kafam şişti kurcalamaktan.

    Sorun yaşayan arkadaşlar yazıcıyı katıştırmasınlar direk modemde arasınlar çözümü.

    Modem resetlemeden önce kablosuz bağlı olan yazıcının arayüzüne erişemiyordum. Cep telefonuna bağlayıp telefon üzerinden arayüzü karıştırdım. Ama hepsi boşunaymış. Modemi resetleyim yazıcıya statik ip atayın. Bunuda modem arayüzünden dhcp statik olarak msc adresiyle doğrulayın. Tüm sorununuz çözülecek.
    Bu arada kullandığım modem Dlink dsl 224



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskiletor -- 3 Kasım 2019; 23:20:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dün Superonline modem bağlattım, bugün Brother T510W yazıcıyı WİFİ dan bağlamak istediğimde ağı görmesi, şifreyi girmeme ve OK yapmama rağmen bağlanma gerçekleşmedi. Düne kadar kullandığım telekoma ait modemde bu şekilde bir sıkıntı yaşamamıştır. Buradan ve başka yerlerden bir sürü araştırma yaptım, herkes kendince bir çözüm bulmuş, ancak eğer size de yarayacak ise kolay bir yolunu size anlatacağım, belki birisinin işine yarar;
    MODEM: ZXHN H567A ... (Superonline'da muhtemelen tüm modemler için aynı çözüm olacaktır)
    Modem arayüzüne girdikten sonra Yerel Ağ - WLAN - WLAN SSID Konfigürasyonu'ndaki SSID İzolasyonu'nu açık hale getirmeniz gerekmektedir. Burası ağdaki cihazların birbirlerine bağlanabilmesine izin verilen alandır. Burayı aktif etmeniz halinde sorun ortadan kalkacaktır. En azından benim sorun bu şekilde halloldu, umarım başkalarının da işine yarar.
  • cipin C kullanıcısına yanıt
    Ssid izolasyonu açık olursa asıl cihazlar paylaşım yapamaz ssid izolasyonu kapalı olursa cihazlar birbirini görür.. zte 267routersa tam tersi işleve sahip ise bu onu bilemem tabi ki..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.