Şimdi Ara

BROTHER YAZICILAR HAKKINDA..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.079
Cevap
21
Favori
241.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BROTHER yazıcılar hakkında sormak istediğiniz aklınıza takılan sorularınızı cevaplayabilirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayak -- 2 Mayıs 2007; 19:03:06 >



  • Brother NC-3100 h de bir güvenlik sorunu yüzünden web arayüzü kullanılarak yazıcı servis dışı bırakılabildiğini duymuştum bu ne derece doğru acaba varsa çözümü nedir
  • brother NC 3100 H ler türkiyeye gelmedi bununla ilgili net bir şey söylemem yanlış olur..
  • dostum , max 10 user olan bir sisteme fax makinesi bakıyorum, BROTHER 2820 LASER FAKS MAKİNESİ aynı zamanda yazıcı ozelligi de var sence bu urun nasıl yada alternatif onerin varmı ? brother marka dusunuyoruz.

    tesekkurler.
  • Brotherın 215c ve 115c modellerinin çözünürlüğü 6000x1200 olarak biliyoruz donanımsal çözünürlüğü nedir dikey ve yatay olarak bi dengesizlik var aynı şekilde lazer multifaction ürünlerinizden bi tanesi olan 7420 modeli şimdiden teşekkürler
  • 10 pc de printer olarak kullanacak mı bu cihazın network özelliği yok ağ bağlantısı ile görürsünüz ve yazıcı olarak kullanırsınız.
    günlük ortalama 80-100 civarında baskı kapasitesi hem faks hemde printer olarak bu cihaz size yetersiz kalır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cremisiastro

    Brotherın 215c ve 115c modellerinin çözünürlüğü 6000x1200 olarak biliyoruz donanımsal çözünürlüğü nedir dikey ve yatay olarak bi dengesizlik var aynı şekilde lazer multifaction ürünlerinizden bi tanesi olan 7420 modeli şimdiden teşekkürler



    Donanımsal 600x1200
    Tarama Kalitesi (dpi): 600X2400
    Siyah beyaz Kopyalama Kalitesi (dpi): 600X1200
    Renkli kopyalama kalitesi dpi: 600X1200


    7420 için soruyu tam olarak anlamadım tekrar yazarmısın.
    eğer 7420 çözünürlüğünü soruyorsan 2400x600 dpi
    Tarayıcıda 9600x9600 dpi çözünürlük (interpolated) 24 bit renk derinliği 256 gri tonlama
  • arkadaşım bizim bir brother mfc-5440 çok fonksiyonlu yazıcımız var. dolum mürekkep kullandığımız için bir buçuk sene sonra bozuldu ve mecidiyeköy deki servise götürdüğümüzde garanti kapsamı dışında kaldığını söylediler. bize sorun olarak altındaki mürekkep yolunun kafasının bozulduğu ve buranın tamamen değişmesi gerektiği söylendi ve 168 milyon fiyat çıkartıldı. yeni yazıcı 320 milyon ve sence ne yapmalıyız.
  • *ayak

    tesekkurler dostum. sadece fax olarak kullanabilecegimiz bir cihaz onerebilirmisin ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekken -- 15 Mart 2007; 14:26:31 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: reklamalk

    arkadaşım bizim bir brother mfc-5440 çok fonksiyonlu yazıcımız var. dolum mürekkep kullandığımız için bir buçuk sene sonra bozuldu ve mecidiyeköy deki servise götürdüğümüzde garanti kapsamı dışında kaldığını söylediler. bize sorun olarak altındaki mürekkep yolunun kafasının bozulduğu ve buranın tamamen değişmesi gerektiği söylendi ve 168 milyon fiyat çıkartıldı. yeni yazıcı 320 milyon ve sence ne yapmalıyız.



    mfc 5440c cihazınızın kafasındaki delikler tıkandığı için silik baskı yada hiç baskı vermiyordur.
    doğru söylemişler dolum mürekkepde garanti dışında kalıyor cihaz.
    aslında arkadaşım orjinal mürekkep almayacaksan bu cihazı yaptırmanın bir anlamı yok.
    yine orjinal mürekkep almayacaksan brother marka yeni bir cihaz almanında anlamı yok çünkü piyasada brotherin dolumunu yapamıyorlar...

    bu cihazı büyük ihtimal iş yerinde kullanıyorsunuzdur. ve size önerim laser yazıcı almanız markası önemli değil lazer lar sayfa başı maliyeti olarak bir birine yakınlar.

    yok ben yine bu tarzda inkjet yazıcı alıcam diyorsanız ve tercihinizi brother den yana kullanacaksanız biraz bekleyim yeni modellerimiz geldi onları alın baskı hızları arttı mürekkep sarfiyatı düştü dpi çözünürlükleri daha da iyi oldu.. bu cihazla neler yaptığınızı nerde kullandığınızı söylersen ortalama günlük baskı adedini daha çok yardımcı olabilirim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tekken

    *ayak

    tesekkurler dostum. sadece fax olarak kullanabilecegimiz bir cihaz onerebilirmisin ?


    brother 236s modeli var bu model (termal) faks cihazıdır basit günlük 15-20 tane alır ve gönderimi yapar sorunsuzdur masrafsızdır tabiki kırtasiyeden alacağın faks rulosunu saymazsak.

    brotherin a4 kağıda baskı yapan 827 (termal transfer) modeli vardır bunu alma başın ağrır..

    brotherin inkjet modelleri var yalnız kartuşları dolum yaptırırım düşüncesi var ise onların yanına yaklaşma kartuşlarını orjinal alıp kullanman gerekir.

    günlük faks alım ve gönderim işlemin 20 den fazla ise sana tavsiyem lazer faks 2820 modeli aynı zamanda printer de olabiliyor üzerinden çıkan toneri 2500 sayfalıktır.
  • dostum cok sağol 2820 yi bookmark yapmistim dusunuyordum acıkcası. bunu alıp sadece fax olarak kullanmayı dusunuyorum. yanina ayriyeten lazer printer alırım. Temiz olsun basımız agrımasın.


    tekrar tesekkur ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tekken

    dostum cok sağol 2820 yi bookmark yapmistim dusunuyordum acıkcası. bunu alıp sadece fax olarak kullanmayı dusunuyorum. yanina ayriyeten lazer printer alırım. Temiz olsun basımız agrımasın.


    tekrar tesekkur ederim.


    lazer printer i de brother den düşünüyorsan aynı toner ve drum ünitesini kullanan modeli seç yani hl 2040 gibi kar da olursun daha sonra açıklamasını yaparım istersen( printerinin drum ünitesi bittiğinde bir biri ile takas yaptığında bitik olan drum ünitesi bir diğer makinada baskısı daha iyi olur teknik açıklaması varda uzun olduğu için burda yazmıyorum)
  • brother ürünlerinde ithalatcı firmalar sarf malzemelerinde indirime gitti..
    iki tane ithalatcı firma var 1.altındağ yatırım 2.kont bilgisayar sistemleri ve rekabete girdiler bu da son kullanıcı açısından sevindirici bir olaydır brother ürünleri kullanan arkadaşlar hayırlı olsun..
  • kardeş bi işyerinde kullanıyoruz doğru tahmin ettin fakat sadece fax ve fotokopi olarak.aslında memnunduk bozulana kadar ama işte bir kere düştük o hataya ve aldık.aslında yaptırmıcaktık fakat mürekkeplerini 120 milyona yeni almıştık ve onları da kullanmak maksadıyla yaptırmak zorunda kaldık. şuan olarak iyi çalışıyor ve bir daha zaten dolum mürekkep kullanmayacağız fakat renkli mürekkepler bitince onları iptal ettirilebiliyormuş ve renkli mürekkepsiz de çalışmaya başlayabilecekmiş.bizde konuştuk ve yardımcı oluruz dendi. sence bunda bir sakınca var mı ve maliyeti düşürebilirmiyiz.teşekkür ederim herşey için.kib..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ayak


    quote:

    Orjinalden alıntı: cremisiastro

    Brotherın 215c ve 115c modellerinin çözünürlüğü 6000x1200 olarak biliyoruz donanımsal çözünürlüğü nedir dikey ve yatay olarak bi dengesizlik var aynı şekilde lazer multifaction ürünlerinizden bi tanesi olan 7420 modeli şimdiden teşekkürler



    Donanımsal 600x1200
    Tarama Kalitesi (dpi): 600X2400
    Siyah beyaz Kopyalama Kalitesi (dpi): 600X1200
    Renkli kopyalama kalitesi dpi: 600X1200


    7420 için soruyu tam olarak anlamadım tekrar yazarmısın.
    eğer 7420 çözünürlüğünü soruyorsan 2400x600 dpi
    Tarayıcıda 9600x9600 dpi çözünürlük (interpolated) 24 bit renk derinliği 256 gri tonlama




    bu bilgileri nerden aldın merak ediyorum brother inkjet modellerinin hepsi 6000x1200 dpi çözünürlük olarak görünüyor yazılımsal olarakmı 6000x1200 benim aklımada yatmamıştı zaten ama tam olarak doğru yanıt 600x1200 müdür????










  • hiç bir sakınca yok sadece renkleri kullanamıyorsun istersen burdan ben söyleyeyim sen makinanın başında renkleri kapatabilirsin yalnızca ilerki bir tarihte ben renkleri açayım tekrar çalışsın dersen renklerin bir daha geri gelme olasılığı çok düşük bunu bilmende fayda var.

    Arkadaşlar bu renkleri kapatma işlemi sadece bu modeller için geçerlidir lütfen başka modeller için uygulamayınız brother 110c 115c 210c 215c 5440c 5440cn bu saydığım modellerin haricindeki modeller için lütfen sorunuz.


    renkleri kapatmak için öncelikle makinandaki renkleri çıkart yuvaları boş kalsın siyah kartuşun yerinde kalsın makinanın power (elektrik) fişini çek ve bir elinle menü/set tuşuna basılı tutarak power kablosunu tak ve makinadan dııııııııttt sesini duyuncaya kadarda elini menü/set tuşundan çekme sesi duyduktan sonra elini menü/set tuşundan çek makinadaki tüm ışıklar yanıp sönüyor olacak ve ekranda maintantence yazısı belirecek rakam tuşlarından 10 tuşla ekranda wsw 00 belirecek sonrada 49 u tuşla karşına gelecek ekranda 8tane 0 gelecek ( 00000000 ) en sondaki 0 ı 1 yapacaksın ( 00000001 ) menü/set tuşuna bas karşına wsw 00 gelecek tekrar menü/set tuşuna bas daha sonra ise 99 tuşla makinanda renkleri kapatmış olacaksın..
  • sağol kardeşim değerli bilgilerin için...
  • merhabalar benimde problemim.BROTHER MFC 4800 marka yazıcıya reset atabiliyormuyuz.fax almıyor kotokopi cekmiyor yarım edermisin arkadaşım.
  • selam ayak,

    geçtiğimiz haftalarda satın almış olduğum dcp-115c tarayıcısında sorun olduğunu düşünüyorum. taramış olduğum fotografların hepsini ekrana bir garip aktariyor. fotografı bozuyor resmen.cihazı m.köy yetkili servisine verdim fakat bir sorun olmadığını söyledi oradaki arkadaşlar.bu akşam driver ını silip tekrardan kurdum, hani acaba bi yanlışlık mı yaptım diye. ama değişen hiç bir şey olmadı.dpi ayarını default yaptım olmadı-diğerlerinide denedim hiç bir fark yok. servisteki arkadaşlar bir fotograf taramışlar ve hiç bir sorun yok dediler bana. bire bir tariyormuş.yardımcı olursan çok ama çok sevinirim.

    şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.