Şimdi Ara

Bu CPU Soğutucusunun Fanları Yanlış Takılmamış mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdbz

    Fanın üzerinde dönüş yönünü ve hava akışını gösteren oklar olması lazım, onları da çeker misin?
    Evet hocam onu biliyorum fanların nereye üfleyeceğini benim demek istediğim kasanın içindeki havayı radyatörden geçirerek dışarı mı üflesin ? Yoksa dışardaki temiz havayı üstten kasanın içine mi üflesin hangisi daha doğru olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O şekilde kullanılır ama diğer şekilde kullanmak alınan performans daha çok artırır , yani bence çok yanlış

    Dışarı üflemeli , kasanın içine sicak hava üflemesi iyi değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 16 Temmuz 2018; 12:27:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle yanlış ters cevir aynı yere tak
  • Endüstriyel uygulamalarda radyatör soğutmalarına bakarsanız radyatörün üzerinden hava çektirilerek soğutma yapılır genelde. Elbette push-pull daha performanslıdır (ya da duruma göre daha sessizdir) ama öncelik pull sonrasında push olan bir tasarım daha sağlıklıdır. Ukalalık olarak algılamayın ama işin AR-GE'sinden bildiğimiz ve defalarca test ettiğimiz bir konu bu.

    İçeri sıcak hava üfleme konusunda sıkıntı olur diyenler olmuş lakin zaten içerisindeki soğutma suyunun sıcaklığı, süstem ısıl dengeye geldiğinde 31°C falan olacak şu havada bile. Kasa içerisine sıcak hava girecek diye paniklemenize gerek yok. Üste egzoz şeklinde takıldığında soğutma suyunu ısıtma durumu ile bile karşı karşıya kalabilirsiniz. Mevcut kasamda H110i GT önde ve kasanın içerisinden temiz hava çektirecek şekilde konumlandırılmış fanlara sahip. 2 adet 140mm'lik fanlardan üsttekinin kanatlarının hemen arkasında termocouple bağlı ve ölçtüğü sıcaklık ile soğutma suyu sıcaklığı arasında 1°C fark var maksimum.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Yani siz ön panele konumlandırdığınız radyatörün fanlarını pull olarak kullanıyorsunuz değil mi? Fanlar ekran kartına üfleyecek şekilde.

    Sıralama şöyle yani: kasa paneli - radyatör - fan -ekran kartı
  • Doğrusu şudur diye birşey yok. Donanıma ve kullanımına göre tercihini yapman gerekiyor. Kasanın içine doğru havayı üflerse işlemci daha serin çalışır ama ekran kartı daha sıcak olur. Kasanın içinden havayı çekerse tam tersi olur. Ekran kartı referans tasarımsa işler değişebilir çünkü onlar sıcak havayı kasa içine dağıtmıyor.
  • ocean-x O kullanıcısına yanıt
    Hem evet hem hayır aslında. Şöyle evet; dizilim aynen bu şekilde dıştan içe doğru. Şöyle hayır; fanlar ile ekran kartı arası 20cm veya daha fazla. Ayrıca fanların hemen üzerinde yine yüksek basınçlı ve yüksek CFM'li bir fan daha var ve radyatörden giren havanın çoğunu kasanın üst panelinin önünden dışarı atıyor (renkli dumanla kontrol ettim). Ayrıca ekran kartının altında, PSU'nun hemen bitiminden yukarı temiz hava çeken bir fan daha var ve ekran kartına radyatörden gelen hava daha seri olarak gidiyor. Zaten GTX1080Ti kartı 65°C altında overclock ile kullanabilen çok insan yok kasa ve fan dizilimi nedeniyle.

    Elbette verdiğim bilgiler 100% her kullanıcı için geçerli olmayabilir. Eğer radyatör ile ekran kartı arasında mesafe az ve bir fan ile hava perdesi tadında bir akış oluşturulmuyorsa elbette giren temiz havadan birkaç derece sıcak bir hava gelecektir ama ilk mesajda da belirttiğim gibi termocouple ile de ölçtüğüm sıcaklık oda sıcaklığından çok farklı değil (max +4°C).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 17 Temmuz 2018; 16:48:23 >
  • Kasanın önünde dışarıdan taze hava çekmesi işlemci için en iyi sonuç olacaktır. Ancak bu haliyle kasa içi diğer donanımlara bir kaç derecelik dezavantaj oluşturabilir.

    Kasanın üstünde dışarıdan taze hava çekmesi, egzoz fanın dışarı sıcak havayı üflemesi ve ısınan havanın yükselmesi nedeniyle arkadan atılan ısının kısmen kasanın arka üst tarafına konumlandırılan fan yönü nedeniyle yeterince uzaklaştırılamadığından dezavantaj oluşturabilir.

    Kasanın üstünde yada kasanın önünde iken içeriden dışarı hava yönünde işlemciye bir kaç derecelik dezavantaj oluşturabilir.

    Kasanızın yapısı, fanlarınızın sayısı-yönleri-konumları, donanımlarınızın ısıl profilleri-ısıyı uzaklaştırma yöntemleri-konumları ve kişisel sessizlik seviyesi beklentileri nedenleriyle belli bir yöntemin en iyisi olacağı genellenemez ama çoğunluk tutum kasa önünden içeri yönlü, arka ve arkaüst egzos fanları ile desteklenen kurulumun daha iyi sonuç verdiği.

    Bunca şeye rağmen en ideal kurulum ile ideal olmayanı arasında sadece bir kaç derecelik fark olabilmekte. Sizin için en iyisinin hangisi olduğunu test ederek bulmalısınız lakin bir kaç derecelik fayda dışında çok fazla beklentiniz olmasın.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.