Şimdi Ara

Bu tekne asla alabora olmuyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Devasa güçteki okyanus dalgaları sonucu gövdesinde kırık, çatlak, delik olmuyor mu? Bu delikler oluştuğu halde batmıyor mu?
  • Fiyati 1.3 milyon €

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni birşey değilki.6-7 sene önce izlemiştim kuzeyde norveç ve isveç'teki 10-15 mürettebatlı sahil güvenlik botları da alabora olmuyordu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 5 Haziran 2018; 11:1:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay

    Agirlik merkezi cok asagida oldugu icin, tekne durgun suda ters dondugunde agirlik merkezi cok yukarida olmus olacak. Bu durumda donme momentumunu korumak icin yukaridaki agirlik merkezinden dolayi hemen tekrar geri dogruluyor. Ama bu durgun suda vinc yardimiyla bir yone cevrildigindeki senaryo. Dalgali denizde oyle bir konum olusabilir ki, tekrar dogrulmak istedigi yondeki tarafta dalga olusmasi sebebiyel gemi dogrulmayabilir. Ayrica murettabat sayisi artikca ters dondugunde agirlik merkezi deniz seviyesine yaklasmis olacak. Bana "kesinlikle ters donmuyor" ifadesi dogru gelmedi. Dalgali denizde tam kapasite murettebat ile test edilmesi gerekiyor. Durgun suda zaten vinc cevirdigi an duzeliyor cunku agirlik merkezi yukarida kaliyor ve tekne momentumunu korumak istiyor.
    Sizin kadar bi bilgim yok sadece fikir yurutecegim.



    Dalgali denizdeki seneyo gayet dogru gemi alabora olmus bi sekilde kendisini toplamaya calisirken agirlik merkezi uzerindeki gucu suyun daha kuvvetli oldugu yere degilde dalganin savurdugu yere dogru iletmez mi?

    Yani tekne alabora oldu tekne dogrulmak istiyor teknenin agirlik merkezi sag taraftan gelen dalganinda gucuyle sag tarafina donemeyeceginde sola dogru ivme kazanmaz mi? Yani engel gormedigi bi yere dogru donmezmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    katılıyorum, yetersiz bir görüntü ve deney bana kalırsa.
  • 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, ben de yorum yapiyorum yalnizca, soylediklerimde yanilma ihtimalim gayet yuksek : )

    Evet, dalgali denizde alabora olduysa, dalganin savurdugu yone dogru momentum kazanip duzelmeye calisir. Ama atiyorum X gucunde bir yone donmeye calisirken, orada bir dalga ile karsilasip ters yone savruldugunda bu kuvvet X/3 olabilir. Momentumu bu kadar kaybedince, X/3 yonundeki bir donmenin dalgali denizin yuzey gerginligini delip gecebilecegine ben ikna olmadim.

    Yani demek istedigim, bu teknenin surekli alabora olup yeniden duzeldigi bir video izlediginizi dusunun. Ancak her defasinda, alabora olma hizi kontrollu olarak azaltiliyor. Ben diyorum ki, oyle bir hiz vardir ki, o hiz; suyun yuzey gerginligi teknenin yan kisminin delip gecmesi icin yeterli gelmeyecek. ( Belki de yoktur, bu noktada yaniliyor olabilirim )

    O yuzden durgun suda degil, dalgali denizde bunun testini yapsalar daha ikna edici olur bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alabora olup batmayacak tek tekne, yani denizin üstünde; dalga, ruzgar gibi doğa koşullarıyla batmayacak tek tekne denizaltıdır. O da dalış halinde ise 😁 Tabii ki su geçirmezligi olan, stabilitesi ve dizaynı ile kendini dogrultan tekneler var ama bunları da belli kosullarda ve bölgelerde kullanabilirsiniz... Koyun bakalım okyanus ortasına 10-12 mt lik dalgalarda durum ne olacak 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel batmıyor ama kabarmış bir deniz yada okyanusta kırılmadan batmadan yüzer halde kalsa bile içinden sağ insan çıkabileceğini sanmıyorum
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    denemenin tamamına ait video kendi sitesinde verilmiş. ben de girip baktım ve doğrusu ikna oldum. ismi yanlış olmuş sadece child yerine cat tercih etselermiş keşke.
    https://www.safehavenmarine.com/the-boat


    not: konu başlığı yanıltıcı olmuş diyebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 1 Temmuz 2019; 17:0:15 >
  • bunu eskimolar binlerce yıldır deniz kanolarıyla yapıyor.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.