Şimdi Ara

Bu Tv Tam 250HZ'e Oc Olabiliyor !! Awox U5000STR - True 240Hz from PC to TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
7
Favori
13.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Halihazırda panasonic plazma tv kullanırken ve monitörümü de satmışken bu 50" 4k tvyi çok uygun fiyata görünce alayım dedim.Pcde monitor olarak kullanırım eğer beğenirsem de ana tvnin yerine koyarım diye düşündüm.4k sonuçta.Tvyi fırsatlar başlığından bir süre takip ettikten ve yorumları okuduktan sonra sipariş verdim.Alan pek kimse yoktu.Anca bir iki kişi almıştı, onlar da daha yeni kuruyordu.Tv geldi.Bir süre arka odada bekledi.İade mi etsem diye düşünürken sırf görüntü kalitesini merak ettiğim için dün gece dayanamayıp kuruverdim.

    Tvyi sadece görüntü kalitesi , pc bağlantısı ve oyunculuk açısından değerlendireceğim.Uydu yayını, usbden film oynatma vs gibi konularda diğer arkadaşlar zaten bilgi verecektir.

    Baştan söyleyeyim bu tv çok çok ilginç.Hem olumlu yönleri var hem de olumsuz.Pcde kullandığım ekran kartı gtx1070 , kablom 4k destekli 2.0 kablo.Daha önce birçok 4k tv ve plazma kullandım ve hepsinde tvyi ekran kartı driverı üzerinden overclock ederek normal tazeleme hızının üzerinde çalıştırma denemeleri yaptım.Forumda bununla ilgili konularım mevcut.Bu tvler arasında maksimum 1080p'de 68hz'e çıkabilmiştim.

    Bu tv normalde 4k'da max 30hz verebiliyor.Tvyi kullanan diğer arkadaşlar android tv box ile 4k 60hz alabildiğini söylüyor fakat ben ne yaptıysam pc üzeriinden 4k 60hz alamadım.Android box 60hz veriyor olabilir fakat tv paneli bunu yine size 30hz olarak yansıtıyor olabilir.Garip durumlardan biri bu.

    Gelelim asıl olaya .Tvyi oc ettiğimde çok uç değerlere ulaştım.1080p'de 149hz , 2k'da 85hz , 4k'da 40hz ve 720p'de tam 250hz tazeleme hızına çıkabiliyor.Daha önce iki farklı 144hz monitor kullandım.Nasıl bir akıcılık olduğunu bilirim.Tvyi 144-149hz gibi bir değere getirdiğimde aynen 144hz monitorlerde olduğu gibi bir akıcılık sağlanıyor.Mouse hareketleri çok yumuşuyor.Şu an bu tazeleme hızlarına çıkan tvlerin fiyatları 6bin tlden başlıyor.Samsung 2018 çıkışlı nu8000 ve sonrası 1080p ve 2k'da oc etmeden direkt 120hz verebiliyor.Sony xe9005 ve xf9005 ise oc ederek 1080p'de 120hz verebiliyor.Fiyatları da 7bin tl civarı.Bu ucuz tv bu tazeleme hızlarını nasıl yakalayabiliyor anlamış değilim.Bu fiyata resmen mucize! Elimdeki panasonic stw60 plazma hiç oc olmuyor mesela.Bu tv küçük bir oyuncu monitorüne verilen paraya eş bir parayla daha iyi bir görüntü kalitesi , 144hz artı 4k çözünürlük sunuyor.Çok garip.

    Görüntü kalitesine gelecek olursak.Beklediğimden daha iyi.Daha önce kullandığım lg uf8507'den daha iyi , lg ub830v ile eşit seviyede, ku7000den biraz geride, ks8500den birhayli geride.Fakat fiyatıyla oranladığımızda cidden iş görür nitelikte.Özellikle tn ve ips monitorlere kıyasla çok daha başarılı.Kontrast , parlaklık , netlik ve renk üretimi olarak VA panellerle kıyaslanabilir.

    Va demişken tv yandan izlerken de fena görüntü sunmuyor.Tam bir ips seviyesinde değil fakat yine de başarılı.Kullanılan panelin VA türevi bir panel olduğunu düşünüyorum.Sitesinde , kitapçığında vs belirtilmemiş.Ipslerin kontrastının zayıflığını bilirim.Bunun kontrast ve siyah gösterme düzeyi VA tadında.

    İnput lag seviyesi orta düzeyde.Ne çok hızlı tepki veriyor ne de bir gecikme yaşatıyor.Plazmamdan biraz daha iyi.Samsung ku7000 ile neredeyse benzer seviyede.

    Görüntü 1080pdeyken diğer kullandığım tvlere göre bi tık daha bulanık gösteriyor.Upscale özelliği olmamasından olabilir.4kda ise cidden iyi.Biraz witcher 3 ve ghost recon denedim görüntü netliği ve detayı tam tadında.Bir de 1080pdeyken oyunlarda sanki ghosting efekti oluyor gibi fakat tam emin olamadım.Motion blur efektinden kaynaklı olabilir.4kda bu ghosting efekti daha az.Masaüstünde mouseta ghosting olmadıgı ıcın bunu motion blura baglıyorum simdilik.

    Kısacası ucuz yollu bir tv olarak genel kulanıcıyı fazlasıyla memnun eder.Smart özellikleri yok sanırım.Onu pc kullanıcıları zaten dert etmeyecektir.Hdr yok.Bu fiyata hdr tv zaten olması beklenemezdi.

    144hz monitor almayı düşünen arkadaşlar için alternatif olarak şiddetle tavsiye ederim!

    Not: Yüksek tazeleme hızları masaüstünde direkt aktif olurken oyun içinde görüntü borderless seçilirse aktif oluyor.Fullscreen seçilirse aktif olmuyor.Daha önceki tvlerde tvyi oc ettiğim tazeleme hızı oyun içindenden de seçilebiliyordu.Bunda oyun içinde oc ile oluşturulan tazeleme hızı seçenekleri çıkmıyor.Borderless kullanmak durumundayız.Farklı hdmi girişlerini kullanarak vs bu durumu da çözmeye çalışacağım.

    Edit: Hdmi güncellemesi ile 4kda 60hz 1080p'de tam 240 hz tazeleme hızına çıktım

    Görseller: Üstteki panasonic 65stw60 plazma, alttaki awox u5000str.

    Bu Tv Tam 250HZ'e Oc Olabiliyor !! Awox U5000STR - True 240Hz from PC to TV
    Bu Tv Tam 250HZ'e Oc Olabiliyor !! Awox U5000STR - True 240Hz from PC to TVBu Tv Tam 250HZ'e Oc Olabiliyor !! Awox U5000STR - True 240Hz from PC to TVBu Tv Tam 250HZ'e Oc Olabiliyor !! Awox U5000STR - True 240Hz from PC to TVBu Tv Tam 250HZ'e Oc Olabiliyor !! Awox U5000STR - True 240Hz from PC to TVBu Tv Tam 250HZ'e Oc Olabiliyor !! Awox U5000STR - True 240Hz from PC to TVBu Tv Tam 250HZ'e Oc Olabiliyor !! Awox U5000STR - True 240Hz from PC to TVBu Tv Tam 250HZ'e Oc Olabiliyor !! Awox U5000STR - True 240Hz from PC to TV


    Önemli :

    Arkadaşlar konunun üzerinden 3 sene geçmiş.Bu 3 sene içerisinde ben 2 farklı Awox marka tv daha kullandım.O iki modelde oc ile 120hz ve üzerine çıkabiliyor.Fakat konuyu daha derin şekilde incelediğimde farklı sonuçlara vardım.


    Awox U5000STR ve benzer modellerde nasıl oluyorsa oc ile 120hz ve üstünü kabul ediyor fakat refresh rate gerçek olarak 120hz ve üstüne çıkmıyor.Yani panel aslında 120hz'e ayarlanabiliyor bile olsa ekranda 60 kare gösteriyor.Bunun tek avantajı input lag değerleri tazeleme hızı yükseldikçe düşüyor.120hz ve üstünde mouse ya da gamepadin tepkisi çok daha hızlı oluyor.


    Bu kanıya nasıl vardın derseniz elime awox tv varken 240hz monitor geçti.Tv ile monitörü 60-120-144--180-240hz modlarında kıyasladım.Birçok oyun ve test programı kullandım.Ardından elime gerçek 120hz destekli oled tv geçti.Son olarak geçen hafta eski bir panasonic plazma almıştım.Düşük çözünürlükte hiçbir işlem oc vs yapmadan 75-85-100-120hz gibi değerleri destekliyordu.Tüm bu gerçek yüksek tazeleme hızına sahip ekranlarda 120hz ve üzerinde 60a göre bariz bir akıcılık ve tepki farkı oluyor.Awox'ta sadece tepki farkı düşüyor.Yani input lag düşüyor.Beni yanıltan nokta oydu.Input lag düştüğü için akıcılık artıyor ekranda da 120hz yazdığı için görüntüyü psikolojik olarak gerçekten 120hz zannediyorsun.Ama malesef ekranda sadece 60 kare gösterebiliyor.Yine de o fiyata oc ile input lagın düşürülebilmesi güzel bir özellik.60hz bile olsa oyuncu monitörleri kadar düşük tepki süresine inebiliyor.O açıdan hala tavsiye edebilirim.


    Son olarak eklemek isterim ki eğer bütçeniz kısıtlıysa ve monitör yerine tvde oyun oynama alışkanlığınız varsa led tv yerine kesinlikle plazma tv tercih edin.4k falan diye sakın led tvlere kanmayın.Bütçesi olanlar tabiki yeni teknoloji olan oled alsınlar ama arada fiyat olarak uçurumlar var


    Plazma tvler görüntü kalitesi olarak güncel ledlere kafa tutacak kalitedeler.Bir led tv alırsın ışık sızması olur, bulutlanma olur, görüntü işlemesi zayıftır kayan görüntülerde titreme olur, renk doğruluğu zayıftır , siyahları tam siyah vermez, yandan bakarsın karşıdan baktığın gibi göstermez , motion blura sahiptir.Plazmalar ise hem oyunlarda hem filmlerde müthiş bir performansa sahip.Onlarca tv ve monitör kullandım.Hala plazma fiyat performans olarak kraldır benim gözümde.Plazmanın kalitesini sadece oledden alabildim.Aynı görüntü kalitesinin biraz daha iyisi ve daha parlak hali diyebilirim oledler için.


    Plazmada siyahlar mükemmeldir.Kontrast müthiştir.Işık sızması ve bulutlanma yoktur.Motion blur yoktur.0.001 ms piksel tepki süresine sahiptir ve bu sayede hareketli görüntüleri her zaman net görürsünüz.Blurlaşma olmaz, ghosting efekti olmaz.Led tvde bi bi internet sayfasını kaydırın akan yazıları net olarak seçemez ve okuyamazsınız.Plazmada ise aynı hızda kaydırın yazıları okuyabildiğinizi görürsünüz.Bu oyunculuk açısından çok önemli bence.Bu hareket netliği olmadığı sürece panelin 4k olmasının da hiçbir anlamı kalmıyor.Kullandığım çoğu 4k tv ve monitor hareketli görüntülerde blura düştüğü için 4knın detayları ve netliği hiç oluyordu.Anca ekran sabit duracak kamera hiç hareket etmeyecek ki görüntüyü net görebileyim görüntünün 4k olduğunu anlayabileyim.İnanın herhangi bir plazma tvde 1080p görüntü çoğu 4k tvden daha net ve keskin.Ekranda bir de ghosting varsa kafayı yersiniz.4k değil 8k olsa bile kurtarmaz.58" Awox tvde ghosting problemi de vardı.Kamerayı çevirdiğimde özellikle rdr2 de netlik namına birşey kalmıyordu.Oyunu da xbox one x'te 4k oynuyordum.


    Plazma tavsiyesi isteyen arkadaşlar olursa özelden yardımcı olmaya çalışırım.


    Bu uzun yazıyı yazmayı kendime bir görev bildim.Aksi halde sizleri yanlış yönlendirmiş ve kandırmış gibi olacaktım.Yine de tam olarak yanlış yönlendirmiş sayılmam.O tvyi konudan görüp de alan arkadaşlar bi monitör fiyatına 50 ve 4k bir panele sahip oldular.Hem de çok düşük gecikmeye sahip bir panel.Bu saatten sonra awox'u sadece düşük gecikmesi için tavsiye edebilirim.Onun dışında daha iyi tvlere yönelebilirsiniz ya da ikinci elde plazma bakabilirsiniz.


    Herkese iyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 22 Ocak 2022; 17:15:49 >



  • Şimdi burda önemli olan native çözünürlüklü yani tv kendi kendine 120 hz verebiliyormu zaten verebiliyorsa hiç oc etmeden nvidia menusünde çıkar..... benim 8 yıl önce aldığım 42 " philpis tv yi 1080p de 85 hz oc edebiliyorum ama görüntü akıcı olacağı yerde karelenmeler tıkanmalar oluyor.... zaten tv nin hz ni ic ettiginiz zaman video acarsın test edersin ve gözünle testi yapabilirsin....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi desenki samsung sony yada panasonic anlarım ama awox dandiklikte sınırları zorlayan bir markadir... 61 hz yaptigın zaman gorüntü gelmemesi lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red_devil33

    Şimdi burda önemli olan native çözünürlüklü yani tv kendi kendine 120 hz verebiliyormu zaten verebiliyorsa hiç oc etmeden nvidia menusünde çıkar..... benim 8 yıl önce aldığım 42 " philpis tv yi 1080p de 85 hz oc edebiliyorum ama görüntü akıcı olacağı yerde karelenmeler tıkanmalar oluyor.... zaten tv nin hz ni ic ettiginiz zaman video acarsın test edersin ve gözünle testi yapabilirsin....
    Tv kendi kendine 120 hz verebiliyormu zaten verebiliyorsa hiç oc etmeden nvidia menusünde çıkar demişsiniz.Durum öyle değil.Daha önce kullandığım ks8500 native 120hzdi ve siz bunu oc ile pc tarafında 120ye çıkaramıyordunuz.Sadece filmlerde vs devreye giriyordu.Rtings sitesi de bunu onaylamıştı.Şu an satılan sony xf9005 de native 120 fakat oc etmeden pc tarafında direkt 120hz vermiyor.Oc ile açmanız gerek.O karelenme dediğiniz durumu eski tvlerde yaşadım evet.Tam akıcı bir görüntü oluşmuyordu.Sayfaları kaydırırken bile tekleme yapardı.Fakat bunda ona benzer bir durum yaşamadım şimdilik.

    Awox'un dandik olduğunu söylemenize gerek yok.İşin esprisi de burada zaten.Dandik ve ucuz bir tvde bunu yapabilmemiz.Muhtemelen lg panel kullanıyor bu marka.Demekki panel de özünde yüksek tazeleme hızına izin veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 13 Ocak 2019; 22:28:30 >
  • 720p'de sanırım 250hz olmuş. Yine de beklenen bir şey değil ama bir getirisi var mı? bende yok. 4k ekranda 720p görmek istemem açıkcası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 13 Ocak 2019; 22:47:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manyaqçocuk

    720p'de sanırım 250hz olmuş. Yine de beklenen bir şey değil ama bir getirisi var mı? bende yok. 4k ekranda 720p görmek istemem açıkcası.
    Tabiki getirisi var.Oyuncu monitoründe yüksek hz nasıl bir etki yaratıyorsa akıcılık konusunda bunda da o tarz bir akıcılık oluyor.720p çok düşük bir çözünürlük fakat 1080p hala yeterli görüntü kalitesi için.1080pde de 149hzi görüyor maksimum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 13 Ocak 2019; 22:53:23 >
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    ancak oyuncular zaten tv gibi büyük ekranlarda oyun oynamaz. Adamlar zaten karışıklık gitsin diyerek oyunun ayarını kısıyor, icabında daha küçük monitörlere geçiş yapıyor. Tabi bunu yapan tayfa zaten bu işten az biraz para kazanan tipler ki zaten tv'de oyuna sıcak bakmazlar. Tecrübe etmek için yapılabilir elinizin altında ise ama açıp oyun oynayacak kimse olmaz diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manyaqçocuk

    ancak oyuncular zaten tv gibi büyük ekranlarda oyun oynamaz. Adamlar zaten karışıklık gitsin diyerek oyunun ayarını kısıyor, icabında daha küçük monitörlere geçiş yapıyor. Tabi bunu yapan tayfa zaten bu işten az biraz para kazanan tipler ki zaten tv'de oyuna sıcak bakmazlar. Tecrübe etmek için yapılabilir elinizin altında ise ama açıp oyun oynayacak kimse olmaz diye düşünüyorum.
    Ben tecrübemi paylaşıyorum böyle bir imkan ve alternatif var diye.İsteyen istediğini alır tabiki tercih meselesi.
  • Hdmi girişlerini ve nvidia ayarlarını biraz kurcalayarak oyun içinden fullscreen haldeyken de 120hz ve üstü seçenekleri açmayı başardım.Artık oyun içinden de 120hz açılabiliyor.Hem görüntü akışında hem de input lagda ciddi gelişme oldu.

    Bu Tv Tam 250HZ'e Oc Olabiliyor !! Awox U5000STR - True 240Hz from PC to TV
  • 1440p de 80hz verse Allah bereket versin. Yanına güçlü bir mini pc tarzı bir şey kurup single player AAA(witcher 3) tarzı oyunları konsol kontolcüsüyle yada kablosuz klavye fareyle keyifle oynarsın. Bu arada güle güle kullan hayırlı olsun televizyonun umarım ölü pixel yada başka bir sorun çıkmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolwes

    1440p de 80hz verse Allah bereket versin. Yanına güçlü bir mini pc tarzı bir şey kurup single player AAA(witcher 3) tarzı oyunları konsol kontolcüsüyle yada kablosuz klavye fareyle keyifle oynarsın. Bu arada güle güle kullan hayırlı olsun televizyonun umarım ölü pixel yada başka bir sorun çıkmaz.
    Sağolun hocam.Zaten yıllardır kablosuz klavye mouse artı pc için kablosuz xbox 360 gamepadi ile takılıyorum.Ölü piksel yok.Biraz ballıyım sanırım bariz bi ışık sızması da yok.

    2k'da 85hz'e kadar yükselebiliyor fakat görüntü ekranda biraz garip gözüküyor.Onu düzeltmeye çalışıyorum.
  • Oc olayını nasıl yapıyorsun?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forvet09

    Oc olayını nasıl yapıyorsun?
    Ekran kartı driver ayarlarından özel çözünürlük oluştur kısmından.
  • Tvnin genel görüntü kalitesini göstermek adına dün çektiğim karşılaştırma videosu.Kanalda farklı karşılaştırma videoları bulabilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=qqggctdAeiQ
  • Arkadaşlar 4k'da 60hz almayı başardım.Olay tvnin ayarlarında gizli.Sistem ayarlarından hdmi 2.0 biçimini gelişmiş olarak ayarlarsanız 4k 60hz alınabiliyor.Bunun yanısıra 1080p'de 12bit seçeneği de çıktı.Yani panelimiz 10bit

    Bu Tv Tam 250HZ'e Oc Olabiliyor !! Awox U5000STR - True 240Hz from PC to TV
    Bu Tv Tam 250HZ'e Oc Olabiliyor !! Awox U5000STR - True 240Hz from PC to TV
  • Arkadaşlar tv uçuyor .Hdmi güncellemesi ile 1080p'de 242hz'e çıktım.Akıcılık müthiş.144hz monitorüm olsa çöpe atardım herhalde Muhtemelen 2k ve 4k'da da oc potansiyeli arttı.Onları da deneyeceğim.

    Bu Tv Tam 250HZ'e Oc Olabiliyor !! Awox U5000STR - True 240Hz from PC to TVBu Tv Tam 250HZ'e Oc Olabiliyor !! Awox U5000STR - True 240Hz from PC to TV
  • 2kda malesef oc pek başarılı olmuyor.4k'da ise max 70hz görüyor fakat onda da stutter oluyor.Yani görüntüde teklemeler bi tutukluk hissi mevcut oluyor.Tam bir akıcılık sağlanmıyor.Gözlemlerime göre tam bir akıcılık olması için 60hz ve katlarında kullanmak gerekiyor.60-120-240HZ gibi.Bu tazeleme hızlarında görüntüde hiçbir tekleme olmuyor.Yağ gibi akıyor.Şu an tek sorunum 242hz'i bir türlü 240hz'e sabitleyemedim.Ya 242 oluyor ya 241 ya 239.240 yapabilsem yağ gibi akacak.
  • 1-2 aya bozulur o televizyon o ayarlarda kullanılır ise benden söylemesi.
  • 1080p 144hz yeterli gibi göründü hocam bana tv için. Pc bağlayanlar içinde yeterli sayılır. Sonuna kadar deneyeceğim derseniz deneyin ama biraz riskli göründü bana, umarım sağlam çıkar tv
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangokudbgt

    1-2 aya bozulur o televizyon o ayarlarda kullanılır ise benden söylemesi.
    Onu bozulursa düşünürüz.Şimdilik keyfini sürelim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.