Şimdi Ara

Bu yıl mobil uygulamalara 76 milyar dolar harcadık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Mobil uygulamalar bugün artık kendi ekonomisini oluşturmuş durumda. Devasa gelirlerin döndüğü ve dünya devi firmaların doğduğu mobil uygulama dünyası büyümeye devam ediyor. Yakın gelecekte en büyük ekonomilerden birisi olacağına kesin gözüyle bakılıyor.


     


    Dev bir ekonomi


     


    App Annie tarafından yapılan analize göre 2018 yılında mobil uygulamalar yaklaşık 113 milyar indirme rakamına ulaşacak. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 10 civarında bir artış söz konusu. Uygulamalara harcanan para ise 76 milyar dolar ile yüzde 20 civarında büyüme sağlayacak.


     


    Ayrıca Bkz.Fortnite 14 gün etkinliği başladı

    Diğer taraftan kullanıcıların bir uygulamalara harcadıkları günlük ortalama süre 3 saat olarak gerçekleşti. Geçen yıla göre yüzde 10 artış var. Mobil dünyada en çok kullanılan uygulamalar ise sosyal medya uygulamaları olarak dikkat çekiyor.


     


    Bu yıl en çok indirilen oyun Helix Jump olmuş. Sonrasında Subway Surfers ve PUBG Mobile geliyor. Clash of Clans gibi yapımlar artık üst sıralarda yer almazken mobil tarafta farklı bir strateji izleyen Fortnite her iki kategoride de kendisine yer bulamamış. En çok par harcanan oyunlar ise Fate/Grand Order, Honour of Kings ve Monster Strike olmuş.


     


    Uygulama tarafında en çok indirilen Facebook Messenger, Facebook, WhatsApp ve Tik Tok olarak dikkat çekiyor. En çok gelir elde eden ise Netflix, Tinder ve Tencent Video şeklinde sıralanıyor.


     


    Önümüzdeki yıl bu rakamların katlanarak arttığını göreceğiz. Daha fazla kullanıcının mobil cihaz dünyasına dahil olması bunda etkili oluyor. Uygulamalara harcanan paranın yüzde 60 civarında artış göstererek 122 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.


     



  • En çok para harcananlar da adını bile duymadığım oyunlar var.. İlginç..

  • Şu listeye bir bakıyorum da telefon üreticileri bir sürü sensör ek özellik vb. boşuna koyuyorlar. Bu nimetlerden tam anlamıyla faydalanan, hayatta bir şeyler çözen hiçbir uygulama listeye girememiş resmen. Mobil dünya oyun + facebook etrafında dönüyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yorumculuklar

    Şu listeye bir bakıyorum da telefon üreticileri bir sürü sensör ek özellik vb. boşuna koyuyorlar. Bu nimetlerden tam anlamıyla faydalanan, hayatta bir şeyler çözen hiçbir uygulama listeye girememiş resmen. Mobil dünya oyun + facebook etrafında dönüyor.

    Ben kullanıyorum. Mesela uçağa bindiğimde uçağın hızına, GPS koordinatlarına, yüksekliğe filan bakıyorum. Güzel oluyor.
  • ben kuruş harcamadım.

  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    Hangi uygulama ile hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultrAslan-BH

    Hangi uygulama ile hocam

    AndroSensor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.