Şimdi Ara

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.457
Cevap
31
Favori
285.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rasas58

    Arkadaşlar ben GB 012 kombiyi Ekim 2010 da aldım ve kendimce bazı gözlemler yaptım.mesala kombi 50 C de 24 saat hiç durmadan çalışsa 19-20 m3 gaz tüketimi oluyordu ve on/of oda termostatı vardı 8 Aralık -12 Ocak 470m3 gaz tüketimi(305 tl).bu çok diyen olabilir ama evim 140 m2 ve yerden ısıtma her oda açık ,yalıtım sadece çatı altı izocam var,her cephesi açık,son kat, mantolama yok alt dairede boş sayılır,yani bütün olumsuzluklar bende
    diyebilirim :) Yaklaşık 25 gün oldu otm -p aldım. tüketim fazla düşmedi ama konfor arttı. yaklaşık 35 günde bir fatura kesiliyor bizde (Balıkesir-Gönen)tüketim yine 450 m3 civarında olacak gibi yani günlük 13/14 m3 oldu.tabi bu tarihler de hava sıcaklığı gündüz genelde 6/7 C,gece ise -2/-3 C seyretti.

    Kombi oldukça sessiz,yanındayken bile çalışması zor duyuluyor.Sıcaksuyu 40C de kullanıyorum soğuksu katmadan kullanıyorum.
    Şimdilik paylaşacaklarım bunlar herkese iyi akşamlar


    Çatıya yaptırmış olduğunuz yalıtım yeterli olmayabilir ayrıca alt katında olmaması yada yakmıyor olması sizin tüketimi arttırıyor. Koçtaşlarda satılan tavan için yalıtım malzemesi var dekoratif birşey ben orda gördügüm için yazıyorum siz aynı ürünü başka yerdende alabilirsiniz. Yapıştırıcısı varmış galiba alıp yapıştırıyorsunuz istersenizde boyanabiliyormuş tavana böyle birşey yapsanız tüketiminiz dahada azalacaktır. Bu uygulama sadece bir odayla sınırlı olmasın ama bütün tavanı yapmanız gerekir. Sadece malzeme parası vereceksiniz kendiniz yada tanıdık boyacı vs birine yaptırabilirsiniz diye düşünüyorum ben uygulamadım acıkcası uygulamasınıda görmedim ama enazından ısındıktan sonra yükselen havayı çatıdan dışarıya değilde tekrar içeriye yönlendirmiş olursunuz (belli oranda)

    Bu yazıyı yazarken fransızların dejavu dediği şeyi yaşadım sanki daha önce bu satırları yazmış gibi hissettim kendimi acaba size özel mesaj yazmış olabilirmiyim.

    Birde burda sprey poliüretan köpükle yalıtım diye bir sayfa var orayıda incelemenizi tavsiye ederim dış cephe için nasıl olur bilmiyorum ama bence çatılar için bulunmaz birşey hiçbir boşluk kalmayacak şekilde bütün çatıyı yalıtmanız mümkün. Özellikle çatı konusu üzerinde durdum çünkü sizin en büyük ısı kaybınız ordan olacaktır izocom var demiştiniz acaba yeterlimi yada yeterli düzeyde yapılmışmı diye kontrol ettirmenizde fayda var. Tüketim değeriniz biraz yüksek aşağı çekebilmek için bu uygulamaları gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    Bosch 012 condense sistem yoğuşmalı kombiye sahip olanların, en azından mutlaka RC10 oda termostatına sahip olması gerekir. İhtiyaca ve zevke göre RC20 yada RC35 dahi kullanılabilir.
    Kombi ısısı, banyo suyu max 50 dereceye ayarlanmalıdır. Hatta 40-45 derece dahi kabul edilebilir kombi ısısıdır. 50 derecenin üzerinde yoğuşmadan verim alamazsınız. Böylece tasarruflu kombi, yakıtta konvansiyonel kombiye yaklaşır. Kılavuzda 70 derece yazsa da, modulasyon yapıyor deseler de en fazla ısı 50 derece olmalıdır. 30-50 arasındaki sıcaklık yoğuşmadan yararlanarak düşük doğalgaz parası ödemek için uygundur. 50 derecenin üzerinde yoğuşma olmaz.
    Ev iç ısısını 22 dereceye getirmek en idealidir. Ancak termostat, kombiden tek delik mesafede yan odaya yada ilk koridora takılmalıdır. Altında petek olmamalı, plasma-lcd yakınına konmamalıdır. Güneşin falza gelmesi de uygun değildir. İdeal yer bulunduktan sonra zeminden yaklaşık 1,5 metre yukarı konmalıdır. İdeal yerde ısıyı 22 dereceye getirdiniz, en soğuk oda 19 ise ve bu size yetmiyorsa arttırınız. Normalde akşam güneş battıktan sonra 23 ancak yeterli geliyorsa, yatarken 22,5 yada 22 yapıp yatın. Akşama kadar ısı 22-22,5 da kalsın. Akşam eve erken gelen 23 yapar. Böylece gündüz ve yattıktan sonra fazla ihtiyaç duyulmayan ısıdan tasarruf sağlanır.
    Normal koşullarda 0,5 derece aşağıda kombi çalışır, 0,5 derece üstünde kombiyi kapatır. 1 derece fazla bir değer. Hiç kapatmaması ve modülasyonla idare etmesi de beklenmemelidir.
    Bu duruma göre banyo suyu için 50 derecede uygun kabul edilir.
    Bu anlatılanlara uygun yapılan sistem, bir öncekine yada on-off termostata göre yılda en az %15-20 tasarruf sağlar. Her bağlantı doğru yapılmasına ve bu gereklere uylmamasına rağmen tasarruf sağlamaması, yalıtımın hiç olmamasına bağlıdır. Kombi sürekli çalışır ve kapama yapmaz. Yine de bahar geçiş dönemlerinde, gündüz yükselen dış ısı nedeniyle fazla harcama yapmayacaktır. Dış ısı sensörsüz kullanım, olmazsa olmaz değildir. Önemli olan iç ısının istediğiniz düzeye getirilmesidir. Bazen dış ısı sensörü problem olabilmektedir.
    Sorunsuz kullanım dilerim. Bu sistemi uygulayan arkadaşlar, yeni tespitlerini de aktarırsa diğer arkadaşlarımıza yararı dokunacaktır.


    Üstat galiba buderus yerine bosch yazdınız bosch ta öyle bir model yok çünkü :)) Gb 012 için özel üretilmiş termostat var arkadaşlar yukarda belirtimşler hem proğramlanabilir hemde modülasyonlu fiyatı oldukca uygun. Birlikte hediye verilmiyor galiba ama mutlaka alınmasında fayda var.

    Modülasyonlu termostat ile kullanımda maximum 50c de tutulması fikrini genelleyerek yazmanıza katılmıyorum. Eğer dış ortam sıcaklığından dolayı kazan sıcaklığı 50c nin üzerine çıkmaz ise herhangi bir sorun yok zaten o dereceyi görmeden çalışacaktır ama dış ortam nedeniyle bu dereceyi yükseltmek gerektiğinde kombi modülasyon yapamayacak 50c de bir süre çalıştıktan sonra ortam ısısı oluşmasa bile kendini kapatacaktır. Bu kombiye zarar verebilir.

    Sonucta termostat olsun yada olmasın dış hava soğuduğunda içeriyi ısıtmak için mecburen derece yükseltiyoruz bu zorunluluğu düşünerek ve ilerde böyle bir ortam oluşabileceğini öngörerek 60c 65c civarında tutmakta fayda var diye düşünüyorum. Şu fikre katılırım, çok soğuk olmayan bir bölgede mesala istanbul gibi bir yerde 50c kazan sıcaklığı yeterli olur nadiren 50c üzerine çıkar derseniz buna katılırım. Gecen sene istanbulda yaşayanlar hatırlayacaklardır 20 gün falan inanılmaz bir soğuk oldu bütün kombiler tam kapasite çalıştı diyebilirim bu tarz havaların olacağını ihtimal olarak düşünerek en azından bu günlerde dereceyi biraz daha yukarıya almanın hiçbir sakıncası olmaz.

    Ben ilk çalıştırma anında odayı hemen ısıtma mantığında çalıştığı için yüksek derecede çalışmasının dışında birdaha o dereceye geldiğini görmedim. Hatta konvansiyonel kombilerde on/of çalışma durumunda 40c nin altında kombinin durduğunu göremezsiniz kombi çalışır 40c görür sonra stop eder. Modülasyonlu termostatta dış havanın biraz iyi olması nedeniyle kombinin sabahtan akşama kadar hiç 35c yi görmediğine şahit oldum yani on/of çalışsa ve minimum değerde bile tutulmuş olsa enaz 5c daha fazla bir değerle aynı zaman aralğında çalışacaktı.

    Konuyu özetlersek evet çok soğuk olmayan günlerde modülasyonlu termostat bağlı cihazlarda 50c secilmesinde bir sakınca yok ama daha soğuk günlerde bu dereceyi 60-65c ye çıkarmak daha uygun olacaktır. Klavuzdaki değere uyun diye yazıyordum ama artık yazmıyorum çünkü bir iki klavuzda bu değeri 80c olarak vermişler buda tamamen abartı olmuş üreticiler kombi içeriyi ısıtsın sorun olmasında ne kadar tüketim olursa olsun umrumda değil mantığında olduklarından bu aralığı yüksek tutuyorlar onlarada bu tarz durumlarda fazla itibar etmemek gerekiyor.
  • Üstad, haklısın. Bosch Buderus'u satın alınca markayı Buderus yerine Bosch yazmışım. Sanırım bu forum konusu Buderus GB012 olduğu için Bocsh GB012 den söz etmediğimi anlamışlardır. Oda termostatları modelleri doğru. RC 10 oda termostatı rahatlıkla uyar, uymadığı takdirde opsiyonel oda termostatı RC15 kullanabilirler. Uyumluluk linki aşağıda.

    Buderus kombiler uyumluluk tablosu

    Ne yazık ki, soğuk bölgelerde de olsa 50 derecede çalıştırmanın kombiye zarar verebileceği görüşüne katılamıyorum. Sonuçta 60-65 dereceye geldiğinde de kapanabilir. Biraz daha az yada fazla kapanmasından zarar görseydi, oda termostatsız kullanmayan (kombi su sıcaklığına göre kullanan) arkadaşlarımızın kombileri kapanıp açılmaktan çoktan bozulurdu. 60-65 derece ısıda modülasyon yapsa da yüksek ısıda yoğuşmanın verimli olmayacağını göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum. Bu durum sarfiyatı da arttırabilir.
    Bunu gözlemlemek için Buderus GB012 kullanıcıları; 24 saat kılavuzdaki 80 derecede, 2. gün 65 derecede, 3. gün 50 derecede kullanıp sarfiyatalarına baksınlar. Konforu da göz önüne alıp ona göre karar versinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 12 Şubat 2011; 13:09:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    Üstad, haklısın. Bosch Buderus'u satın alınca markayı Buderus yerine Bosch yazmışım. Sanırım bu forum konusu Buderus GB012 olduğu için Bocsh GB012 den söz etmediğimi anlamışlardır. Oda termostatları modelleri doğru. RC 10 oda termostatı rahatlıkla uyar, uymadığı takdirde opsiyonel oda termostatı RC15 kullanabilirler. Uyumluluk linki aşağıda.

    Buderus kombiler uyumluluk tablosu

    Ne yazık ki, soğuk bölgelerde de olsa 50 derecede çalıştırmanın kombiye zarar verebileceği görüşüne katılamıyorum. Sonuçta 60-65 dereceye geldiğinde de kapanabilir. Biraz daha az yada fazla kapanmasından zarar görseydi, oda termostatsız kullanmayan (kombi su sıcaklığına göre kullanan) arkadaşlarımızın kombileri kapanıp açılmaktan çoktan bozulurdu. 60-65 derece ısıda modülasyon yapsa da yüksek ısıda yoğuşmanın verimli olmayacağını göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum. Bu durum sarfiyatı da arttırabilir.
    Bunu gözlemlemek için Buderus GB012 kullanıcıları; 24 saat kılavuzdaki 80 derecede, 2. gün 65 derecede, 3. gün 50 derecede kullanıp sarfiyatalarına baksınlar. Konforu da göz önüne alıp ona göre karar versinler.


    İsim benzetmesi olması çok normal zaten adı her ne kadar buderus olsada cihaz bosch condense den bir farkı yok hemen hemen aynı.

    50c çalıştırma kombiye zarar vermez ben daha düşük derecelerde secildiği zaman sorun olabileceğini belirtmek ıstemıstım tam acıklayıcı yazmadıgmı bende fark ettım :) siz 50c normal dersiniz bir baskası 40c de normaldir diye düşünebilir. burda birçok arkadaş bu yönde telkinde bulundular hatta 35c modülasyonlu termostatla kullanın birşey olmaz diyenler oldu bu derece kullanacak arkadaslara zaman saatı ozellıklı termostatlar daha uygun olacaktır benım bahsettıgım çalısma seklı modulasyonlu termostat ıcın gecerlı.

    On-of çalışma tarzında cihaz modülasyonu kazan suyu sıcaklığına göre yapacağını bilir kapasitesini ona göre ayarlar dolayısıyla verdiğiniz örnekle benim anlatmak istediğim farklı şeyler. Cihaz oda sıcaklığına göre modülasyona göre ayarlıysa termostat bağlıysa var olan oda sıcaklığına göre kombi kendisi bir çalışma şekli belirleyecek kapasitesini ne zaman nasıl olacağını belirleyecek ona göre çalışacak. Hem verimli çalışacak hemde tasarruflu tüketim olacak.
    Bu aralığı dar tutarsak cihazın modülasyon mantığına ters hareket etmiş oluruz. 50c örneği bu acıklama için yanlış bir örnek olur zaten %90 50c yeterli olacaktır sorun olacağını düşünmüyorum. Ama olası durumlarda derece yükseltilmesi gerektiğinde ozaman üst dereceleri secmek daha doğru olacaktır.

    Yukarda verdiğim örnekte gecen yıl o soğuk dönemde 65c kazan suyu sıcaklığı yeterli olmuyordu çok çok soğuk geçti yani böylesi bir durumda yada evde hasta,yaşlı, bebek olması durumunda kimselerin yahu kombi yoğuşma derecesini geciyor derece yükseltmeyelim diye düşüneceğini sanmıyorum cünkü ev zaten ısınmayacaktır. Kombi habire çalışmaya devam edeceğinden tüketimde fazla olacaktır. Yani çoğunlukla 50c de olmasında bir sakınca olmaz cünkü bu derece yeterli olacaktır. Ama verdiğim uç örneklerdeki gibi durumlarda dereceyi yükseltmek gerekecektir.

    Oda termostatı olarak gb012 icin otm-p modelı daha uygun olacaktır cunku rc20 özelliklerıne sahıp ama rc10 dan bıle daha ucuz zaten alan arkadaslarımız bu yonde tercıh yapmıslar. Bu sayfadakı olumlu yazılar nedenıyle bu cıhazın cok rağbet gorecegını dusunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 12 Şubat 2011; 13:48:34 >
  • Modülasyondan ne demek istediğinizi anlıyorum. Gerekirse 50 derecede, çok soğuksa (sizin örneğinizde) 65 derecede çalıştıracak ve bir an önce istenilen oda ısısına kavuşturmaya çalışacak. Hatta bazen daha alt (30-65 derece arası) derecede bile çalıştırabilecek. Benim de anlatmak istediğim; bu kadar acele istenilen ısıya getirmeye gerek olmayabilir. Hatta peteklerin uzun süre yanarak sıcak kalması psikolojik olarak da olumlu izlenim uyandırıyor. 50 derece max kombi ısısında sönüp tekrar çalışırsa yoğuşmadan en fazla verim alınabilir diye düşünüyorum. 65 derecede çalışma durumu oluşursa yoğuşmadan gerekli tasarruf sağlanabilir mi? Bu benim görüşüm. Siz farklı görüştesiniz bu durumda.
    Oda termostatı konusunda GB 012 ye özel OTM-P güzel seçim, haklısınız. RC10 yada RC15 yerine rahatlıkla kullanılabilir. Çok ucuz gerçekten, 130 TL.
    OTM-P
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    Modülasyondan ne demek istediğinizi anlıyorum. Gerekirse 50 derecede, çok soğuksa (sizin örneğinizde) 65 derecede çalıştıracak ve bir an önce istenilen oda ısısına kavuşturmaya çalışacak. Hatta bazen daha alt (30-65 derece arası) derecede bile çalıştırabilecek. Benim de anlatmak istediğim; bu kadar acele istenilen ısıya getirmeye gerek olmayabilir. Hatta peteklerin uzun süre yanarak sıcak kalması psikolojik olarak da olumlu izlenim uyandırıyor. 50 derece max kombi ısısında sönüp tekrar çalışırsa yoğuşmadan en fazla verim alınabilir diye düşünüyorum. 65 derecede çalışma durumu oluşursa yoğuşmadan gerekli tasarruf sağlanabilir mi? Bu benim görüşüm. Siz farklı görüştesiniz bu durumda.
    Oda termostatı konusunda GB 012 ye özel OTM-P güzel seçim, haklısınız. RC10 yada RC15 yerine rahatlıkla kullanılabilir. Çok ucuz gerçekten, 130 TL.
    OTM-P


    Hayır kısa sürede ısınması için değil 50c yandığı taktirde ısınamama durumundan bahsediyorum biz istanbulda geçen yıl bu durumu yaşadık çok soğuk bir dönemde insanlar 65-70c kombiyi yaktılar 50c ısınmak mümkün değildi. Birgün test etme şansınız olursa gözlemleyerek sonuçları görürsünüz. Buderus gb012 kullanıcıları sayfamızı gereksiz kirletiyorsunuz demeden biz konuyu kapatalım. :)) Gerekirse konuyu öneri sayfasında yine değerlendiririz.
  • gb 12 kullanan arkadaşlar kullanıcı yorumlarınızı bekliyoruz, alacak olanlara faydalı olsun.
  • bende bu gb 12 yi alıcam herhalde peki normal bacaya uyumlu deği lmi bu kombi.?
    Birde fiyatı ne kadar ?internetten bulamadım .
  • bu eski tip bacalar için BUDERUS U 054 varmış ,bu model hakkında bilginiz var mı ?Tek isteğim sorun çıkarmasın yeter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekoya81

    bende bu gb 12 yi alıcam herhalde peki normal bacaya uyumlu deği lmi bu kombi.?
    Birde fiyatı ne kadar ?internetten bulamadım .


    Buderus GB012 klasik yoğuşmalı hermetik kombidir. Bacalı değildir. Kendi bacası, yukarı doğru eğimle doğrudan dışarı uzatılır. Bu bacadan kullanacağı havayı alır ve yaktığı gazları verir. Bu gazların bir bölümünden yoğuşma amaçlı yararlanır.
    Madem kombi değiştireceksiniz, hermetik kombiye dönün. Risk azalsın.
    Fiyatı 1.775 TL + 50 TL kargo ve adreste ödeme= 1.825 TL dir. Örnek link
    http://www.kombitoptancisi.com/default.asp?syf=detay&kate=YO%D0U%DEMALI%20KOMB%DDLER&altkat=BUDERUS%20YO%D0U%DEMALI&marka=&urid=419&urun=BUDERUS%20GB%20012%20YO%D0.21,500
    Uygun bulduğunuz yerden alın. Aynı Sİtede Bosch, Ferroli marka daha uygun yoğuşmalı kombiler de var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orijinalden alıntı: sekoya81

    bende bu gb 12 yi alıcam herhalde peki normal bacaya uyumlu deği lmi bu kombi.?
    Birde fiyatı ne kadar ?internetten bulamadım .


    Buderus GB012 klasik yoğuşmalı hermetik kombidir. Bacalı değildir. Kendi bacası, yukarı doğru eğimle doğrudan dışarı uzatılır. Bu bacadan kullanacağı havayı alır ve yaktığı gazları verir. Bu gazların bir bölümünden yoğuşma amaçlı yararlanır.
    Madem kombi değiştireceksiniz, hermetik kombiye dönün. Risk azalsın.
    Fiyatı 1.775 TL + 50 TL kargo ve adreste ödeme= 1.825 TL dir. Örnek link
    http://www.kombitoptancisi.com/default.asp?syf=detay&kate=YO%D0U%DEMALI%20KOMB%DDLER&altkat=BUDERUS%20YO%D0U%DEMALI&marka=&urid=419&urun=BUDERUS%20GB%20012%20YO%D0.21,500
    Uygun bulduğunuz yerden alın. Aynı Sİtede Bosch, Ferroli marka daha uygun yoğuşmalı kombiler de var.


    Bilgiler için teşekkür ederim,peki bu hermetik kombiyi kurarsam itfaiye keşif için yeniden geliyormu yoksa bir tek bacalılara mı geliyor,tekrardan teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekoya81


    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orijinalden alıntı: sekoya81

    bende bu gb 12 yi alıcam herhalde peki normal bacaya uyumlu deği lmi bu kombi.?
    Birde fiyatı ne kadar ?internetten bulamadım .


    Buderus GB012 klasik yoğuşmalı hermetik kombidir. Bacalı değildir. Kendi bacası, yukarı doğru eğimle doğrudan dışarı uzatılır. Bu bacadan kullanacağı havayı alır ve yaktığı gazları verir. Bu gazların bir bölümünden yoğuşma amaçlı yararlanır.
    Madem kombi değiştireceksiniz, hermetik kombiye dönün. Risk azalsın.
    Fiyatı 1.775 TL + 50 TL kargo ve adreste ödeme= 1.825 TL dir. Örnek link
    http://www.kombitoptancisi.com/default.asp?syf=detay&kate=YO%D0U%DEMALI%20KOMB%DDLER&altkat=BUDERUS%20YO%D0U%DEMALI&marka=&urid=419&urun=BUDERUS%20GB%20012%20YO%D0.21,500
    Uygun bulduğunuz yerden alın. Aynı Sİtede Bosch, Ferroli marka daha uygun yoğuşmalı kombiler de var.


    Bilgiler için teşekkür ederim,peki bu hermetik kombiyi kurarsam itfaiye keşif için yeniden geliyormu yoksa bir tek bacalılara mı geliyor,tekrardan teşekkür ederim.


    Kombi Montajı Yetki Belgesine sahip her firma bu işleri halleder. Siz karışmazsınız. Preojeyi hazırlar, onaylatır. Her kombi değişikliğinde ilgili gaz şirketinden onaya geleceklerdir. Bacalıya zor onay verirler. Siz işe başlamışken hermetik yoğuşmalıya geçin. kombitoptancisi.com sitesinde Bosch Condense 2000W yada Ferroli Domicondense klasik yoğuşmalı kombiler 1.350 TL + 50 TL kargo adreste teslim-ödeme. Çok uygun fiyatla. Sizin işinizi rahatlıkla görür. Daha önce bunu aşağıdaki konuda önceki sayfalarında detaylı inceledik.
    http://forum.donanimhaber.com/m_6473040/mpage_165/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekoya81 bende bu gb 12 yi alıcam herhalde peki normal bacaya uyumlu deği lmi bu kombi.? Birde fiyatı ne kadar ?internetten bulamadım .


    Selamlar,

    Öncelikle bacalı kombiden vazgeçmenizi öneririm. Bacalı kombiler özellikle, direkt veya bağlantılı olarak yaşam alanlarında konumlandırılmış iseler ortamda ki havayı emdiklerinden , risk içerirler. Bu ürünlerin yaşam alanları dışında , kombi odası olarak hazırlanmış alanlarda olması durumunda kullanılması uygun olur.
    Sorduğunuz u054 modeli buderusun u052 ile bacalı olması dışında eş modeldir. Bu ürünler uzun dönemdir kullanıyor. Tek eşanjörlü (sıcak su eşanjörü ana eşanjöre entegre) bu modelin, yakıt tüketimi , yeni nesil ürünlere göre yüksek olsada , şu an piyasda satılan bir çok konvansiyonel ürünle aynıdır. Bu üründen özellikle yüksek sıcak kullanım suyu çıkışından dolayı şikayetler fazlaydı.

    Öncelikle eğer uygun ise hermetik bir kombiye geçiş yapınız doğru olacakdır. Bunun için bir keşif yaptırmanız gerekiyor. Bunu gaz dağıtım şirketinin onay verdiği , size yakın firmalardan birine yaptırabilirsniz.
    Eğer kombinin yerinde bir değişiklik yok ise, gaz dağıtım şirketinden temin edilen kombi değişim belgesini, işlemi yaptırdığınız firmanın yetkili mühendisi imzalar ve bu gaz dağıtım şirketine verilir.
    Proje çizilmesi ancak kombinin yerinin değişikliğine bağlı olarak yapılacak gaz tesisatından olan değişiklikden dolayı gerekir. Bu durumda gaz dağıtım şirketinin mühendisininde iş bitiminde ayrıca gaz açımı içinde gelmesi gerekiyor. Tüm bunların sonunda da yeni kombinizin yetkili servisini çağırıp , işletmeye alınmasının yapılması gerekiyor. Tüm bu işleri yetkili olan bir taahhüt firmasına yaptırabilirsiniz.
    Sadece kombiyi başka bir firmadan aldıysanız, belki işletmeye alınması için sizin çağırmanız gerekebilir.
    Bu tür bir işlem içinde anahtar teslim anlaşmanızda fayda var. Mümkünsede bu işleri kışın yaptırmayın.
    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 22 Mart 2011; 15:48:55 >
  • arkadaşlar bütün cevaplar için teşekkür ederim,aslında demirdökümden o kadar memnundumki ama işi bilmeyen servis yüzünden değişen parça kalmadı ve makineden soğudum.Bugün son kez 100 lira daha verip tamir ettirdim son 2 aydaki harcamam 700 lirayı buldu,soğukta kalmamda cabası,dediğim gibi demirdökümün suyu ısıtmasında ve petekleri ısıtmasından çok memnundum ama servis beni bitirdi bir daha ilk bozuluşunda buderus alıcam.
    Bacalıda niye ısrar ediyorum diye sorarsanız ,benim ev 2 katlı birde bodrum katı var ve makine bu bodrum katında tek başına duruyor ayrıca çok havadar bir yerde ,bordumda camlar devamlı açık , abartmıyorum kombi tek başına 120 metrekare yerde duruyor ,yani güvenlik ile ilgili bir sıkıntım yok.Şimdi hermetik alırsam bu hermetikten çıkan bacayı bodumda ve yerin altında olduğu için yüzeye taşımamda sorun oluyor,onun için direk kombinin yanında bulunan bacaya yine bacalı konvansiyonel bir kombi bağlamak istiyorum,buderusunun bu u 54 ünü övmemişsiniz sizin önericeğiniz marka daha doğrusu bir model varmı,dediğim gibi benim için önemli olan sorun çıkarmaması ve yıkanırken su problemi olmaması,ev ısı korumalı olduğu için 20.000 lik bir alet ile çok rahat ısınıyorum,düşünün hiç kapamadan 24 saat 1 de yaktığımda bile aylık 180 lirayı geçmiyorum ,
    ya makinemden çok memnundum bu eğitimsiz servisler beni mahvetti.
    Bilgiler için tekrardan teşekkür ederim,dediğim sebeplerden dolayı bana bacalı bir model önerirseniz sevinirim.
  • Selamlar,

    Bu durumda kullanmanızda ciddi bir sakınca yok. Ama yinde hermetik kombi önceliğiniz olmalı.
    Ayrıca Gaz dağıtım şirketinin , yeni uygulamalarda bacalı ürünleri kabul etmediği gibi duyumlarımız oldu.

    Buderus U054 iyi bir üründür . Ama eski nesildir. Tek eşanjörlüdür Modülasyonu %40-100 arasındadır. Ama kullandığınız DD den kalite olarak daha yüksek kaliteye sahipdir.
    Bunun dışında kullanım şartları dikkate alınca prothermin panther veya daha uygun fiyatlı olan lynx bacalı ürünleride uygun fiyat avantajı taşıyor. Bu ürünler vaillant servislerince bakım görürler, (vaillant güvencesi altındadırlar) parça fiyatları makuldur.
    Vaillant olarakda eğer 20kw cihaz uygunsa 200-5 yada 24 kw 240-5 öneririm.

    Normalde kombi seçimi, ısıtma m2, petek profili /uzunluğu, ısıtma alanının özellikleri, bölge vb özelliklere göre seçilir ama siz direkt 24 kw ürün dediğiniz için birazda zor şartlarda çalışacak ürünlerden önerdim.

    Daha başka ürünlerde var. Ancak öncelikle size en yakın ve fazla servisi olan markaları belirleyip bunların içinden seçim yapmanız daha doğru olacaktır.
  • arkadaşlar bende biraz araştırdım ve bir firmadan Buderus gb-012 model için bir fiyat aldım.
    sayfalarca yorum okudum. buderus markası da kafamda listenin başına gibi. ama aşağıda vereceğim bilgiler ışığında sizin önerilerinizi mutlaka dikkate alacağım.
    evin yapısını ve aldığım teklifi değerlendirirseniz sevinirim.

    ev 119 m2 brüt
    3+1
    doğu batı cepheli
    özel bi yalıtım yok
    ara kat
    ev izmirde....(buca)

    tesisat önceden mevcut. tesisat haricindeki her şey alınacak. öncelikle aldığım teklifi yazayım.

    buderus gb-012 model kombi
    (on-off oda termostadı dahil)
    6,5 mtül dd plus
    1000*500 kromajlı havlupan
    eca köşe vana 16 adet

    bu modelleme için 4200 TL peşin yada 1000 tl peşin kalanını 10 taksit toplamda 4500 TL dediler.

    termostatik vana için ayrıca adet başına 35 TL fiyat verdiler

    neden yoğuşmalı önerdiler sormadım. sadece teklifi aldım. sizce de yoğuşmalı mı ?

    fiyat olarak fazla araştırma yapamadım. sizce fiyatı nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sec35 -- 24 Mart 2011; 10:04:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sec35

    arkadaşlar bende biraz araştırdım ve bir firmadan Buderus gb-012 model için bir fiyat aldım.
    sayfalarca yorum okudum. buderus markası da kafamda listenin başına gibi. ama aşağıda vereceğim bilgiler ışığında sizin önerilerinizi mutlaka dikkate alacağım.
    evin yapısını ve aldığım teklifi değerlendirirseniz sevinirim.

    ev 119 m2 brüt
    3+1
    doğu batı cepheli
    özel bi yalıtım yok
    ara kat
    ev izmirde....(buca)

    tesisat önceden mevcut. tesisat haricindeki her şey alınacak. öncelikle aldığım teklifi yazayım.

    buderus gb-012 model kombi
    (on-off oda termostadı dahil)
    6,5 mtül dd plus
    1000*500 kromajlı havlupan
    eca köşe vana 16 adet

    bu modelleme için 4200 TL peşin yada 1000 tl peşin kalanını 10 taksit dediler.

    termostatik vana için ayrıca adet başına 35 TL fiyat verdiler

    neden yoğuşmalı önerdiler sormadım. sadece teklifi aldım. sizce yoğuşmalı mı ? hermetik mi ?

    fiyat olarak fazla araştırma yapamadım. sizce fiyatı nasıl

    Buderus GB012 1.850-2.000 TL arasındadır. On-off termostatı zaten içinde hediye.
    6,5 mtül dd plus yaklaşık 750 TL.
    16 adet vana 150-160 TL.
    Gaz Şirketine başvuru vs 200-300 TL.
    Borular döşeli ise 1.000 TL civarı işçilik istedikleri ortaya çıkmakta.
    Az kullanacağınız bölümler, salon-mutfak için 2 termostatik vana yeterlidir. Termostatik vana, takılan yerde ısı arttırmak için değil, ısıyı daha az seviyede tutmak için kullanılır. 2 adet en fazla 30x2=60 TL.
    On-off termostatı yerine, GB012 için özel OTM-P dijital termostat 120 TL. versin.
    Pazarlıkla önce bunlar dahil 4.000 TL olursa onay vereceğinizi yoksa Ferroli ye bakacağınızı söyleyin. Sanırım hayır demezler. Yoksa en fazla bunlar (120 oda termostatı+ 60 TL termostatik vana 180 TL iş) dahil aynı fiyata dersiniz.
    Siz de ona göre karar verirsiniz.
  • öncelikle ilginiz için teşekkürler...

    yazdıklarınızdan ve genel yorumlardan GB 012 modelinin doğru bir kombi seçimi olduğuna hemfikiriz diye düşünüyorum. fakat izmirde buderus markasının yine iyi oldugunu düşündüğüm bir başka yetikili servisi, yoğuşmalı olan bu GB 012 modeline hiç gerek olmadığını ve yine buderus un U52 modelinin tercih edilmesinin daha doğru olacağını söyleyerek beni ikilemde bıraktılar. fiyat olarak ta 400 TL gibi bir fark var. bu konuda ki fikirlerinizi de öğrenebilirsen çok sevinirim.

    ayrıca GB 012 alırsam dediğiniz gibi GB 012 için dijital termostatı da içinde vereceklerini söylediler.

    anlaşılan 4000 TL civarına patlayacak bu iş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sec35
    arkadaşlar bende biraz araştırdım ve bir firmadan Buderus gb-012 model için bir fiyat aldım. sayfalarca yorum okudum. buderus markası da kafamda listenin başına gibi. ama aşağıda vereceğim bilgiler ışığında sizin önerilerinizi mutlaka dikkate alacağım. evin yapısını ve aldığım teklifi değerlendirirseniz sevinirim.
    ev 119 m2 brüt 3+1 doğu batı cepheli özel bi yalıtım yok ara kat ev izmirde....(buca) tesisat önceden mevcut. tesisat haricindeki her şey alınacak. öncelikle aldığım teklifi yazayım. buderus gb-012 model kombi (on-off oda termostadı dahil) 6,5 mtül dd plus 1000*500 kromajlı havlupan eca köşe vana 16 adet
    bu modelleme için 4200 TL peşin yada 1000 tl peşin kalanını 10 taksit toplamda 4500 TL dediler. termostatik vana için ayrıca adet başına 35 TL fiyat verdiler neden yoğuşmalı önerdiler sormadım. sadece teklifi aldım. sizce de yoğuşmalı mı ? fiyat olarak fazla araştırma yapamadım. sizce fiyatı nasıl?


    Selamlar,

    Tesisatınız , beyaz veya renkli pprc borulardan mı . Oks bariyeri var mı . Eğer yoksa yoğuşmalı ürün almanızı çok da önermem.
    Petekler neden h:50 kullanılıyor, petek yerlerinde yükseklik problemi mi var.? h:60 da kullanılabilir.
    16 adet vana bu durumda 7 tane petek + 1 havlupan mı var.
    115 m2 brüt yaklaşık 88 m2 civarında net kullanım buda 80 m2 civarında ısıtma alanına olabilir. Odalarınızın ve diğer ısıttığınız (koridor, antre, mutfak banyolar dahil) yerlerin toplam m2 si nedir. Eğer tahmin ettiğim civardaysa 6600 kcal işinizi rahatlıkla görür
    En soğuk zamanlarda 20 dereceden fazla 22 derecelik ortam içinde 7400 kcal gerekecekdir. 6,5 mt için petek başına 1140 kcal düşüyor.
    Kullandığınız peteklerin 75-65 işletmedeki 22 derece ortam için 1mt sinin ısıl değerleri 1272 kcal, bu durumda , kayıplarıda düşününce uygun. Eğer mümkünse petek boylarını 8 mt ye çıkarmanız yoğuşmalı kombi için daha faydalı olur.
    Petek gelen oda m2 leriniz verirseniz uygun dağılımıda yapabiliriz.

    Tesisatınızdaki petek bağlantıları , petek boyuna göre önemli bir hususdur. Bunların mümkünse çapraz bağlantı yapılmasını öneririm.
    Termo vana için 35 tl ne marka acaba. gb012 1700-1800 aralığında bir ürün ama İzmir fiyatlarını bilemem. İlk kez yapılan uygulama için 250-350 tl arasında proje çizim bedeli olur.
    Kombi 1900 tl olsa + 6,5 mt pkkp22 h:50 petek 650 tl + 120 tl normal vanalar, Kombi bağlantı seti , flex ve diğer vb malzemeler için 230 tl daha ekleyelim 2900 olur. İlk kez yapılacak gaz açtırma proje işlemleri için 500 tl dersek (250-350 arası sadece proje bedeli oluyor)
    toplamda 3400 tl . Tahminimce daha fazlaya geliyordur ama en az 800 tl işçilik alıyorlar. Ne fazla ne az. Bence biraz daha pazarlık edin.
    Yada 4200 tl kabul edin kabul edin ama 5 adet termo vanayı size hediye etsinler. Bir seçenekde 4200 tl ye 10 ay yapısınlar. 10 ay içinde 300 tl vade farkı çok. Zira bu vade farkını sadece malzeme bedeli üzerinden düşünün %10 nu geçiyor.
    Bence eğer tesisatınız oks. bariyerli değil ise yoğuşmasız bir ürün alın , yaklaşık 700 tl civarında paranız cebinizde kalır ki , izmir için bu bedelin amorti edilmesi çok uzun bir dönemi kapsar. Bunlara göre değerlendirebilirsiniz.
  • merhaba,
    malesef boruların yapısını bilmiyorum. ama pprc ve oksjn bariyerli olmadığına eminim. çünkü bina eski ve kalorifer tesisatı için yapılmış bir borulama sistemini doğalgaz için kullanmak durumundayız.
    peteklerin yükseklik durumunu da firmadan gelenler belirledi. h.60 olabilirmi diye ayrıca sorucam. sizinde dediğiniz gibi 7 petek 1 havlupan var.
    öncelikle bu teklifi aldığım firmayı tekrar çağırıp tam olarak ne kullanılacağı hakkında detaylı bir tesbit yapmalarını rica ettim. geçen cuma geldiler ve yazılı tekliflerini aldım. evin ısıtma alanı tahmin ettiğiniz gibi 75-80 m2 arasında.

    10m2 (1,2 mt petek ) , 12m2 ( 1,2 mt ) ve 13m2 ( 1,3 mt ) den 3 oda,
    22 m2 salon ( 1 mt 2 adet )
    10m2 hol + koridor ( 0,90 mt )
    4,5 m2 banyo ( 1000*500 havlupan )
    7 m2 mutfak ( 0,90 mt )

    KOMBi MODELi : Buderus marka GB-012 modeli, dijital oda kumandalı yoğuşmalı, hermetik kombi 25 KW ( 22.000kcal/h) RADYATÖRLER : DEMiRDÖKÜM Panel Plus marka toplam 7,5 m/tül radyatör montajı yapılacaktır.
    HAVLUPAN : ARTPAN marka 50X1100 ebatlarında kromaj ya da beyaz renkte kullanılacaktır.
    VANALAR : ECA marka köşe radyatör vanası kullanılacaktır. • 3 Adet DANFOSS marka termostatik vana kullanılacaktır. BORULAR : Montajda ve hatların taşınmasında KALDE marka cam elyaf katkılı kompozit boru.
    DOĞALGAZ TESiSATI : BORUSAN marka doğalgaz borusu, ECA marka küresel doğalgaz vanası kullanılacaktır.
    Yapılacak tesisatın projesi çizilerek iZMiRGAZ onayı alınacak ve projeye bağlı kalınarak uygulama yapılacaktır.
    Ayrıca 1 yıllık doğalgaz sigorta poliçesi düzenletilecektir.
    KOMBi BAĞLANTI : Kombi; doğalgaz iç tesisat şartnamesine uygun olarak gaz, ısıtma ve kullanım sıcak su hatlarına bağlanacaktır. hermetik bacası dış ortama verilecektir.
    GÜVENLiK PAKETi : Sayaç çıkışına gaz kesici vana monte edilecek, sinyal kablosu ile içerideki gaz alarm cihazına bağlanacaktır. Bu sayede herhangi bir kaçak durumunda gaz, daire girişinden otomatik olarak kesilecektir.
    BAĞLANTI MALZ. : Tesisatta kullanılacak rekor, pislik tutucu, dirsek vb yardımcı malzemelerin tamamı TSE standartlarına uygun olacaktır.
    MONTAJ SÜRESi : Proje ve onay işlemlerinden itibaren imalat süresi 3 işgünüdür.
    ELEKTRiK MENFEZ : Kombinin monte edileceği bölüme topraklı elektrik tesisatı çekilerek sigorta bağlanacaktır. Ocak ve
    kombi vanalarının bulunduğu kapalı mahallere havalandırma menfezi açılacaktır.
    KOMBi DOLABI : Kombinin açık balkona monte edileceği durumlarda cihaz PVC dolap içersine alınacaktır.
    GARANTi : Kombi 2 yıl, radyatörler 10 yıl üretici firma garantisi, montaj işi 2 yıl firmamız garantisi altındadır.

    toplam 4.500 TL ( 1200 tl peşin kalanı 10 taksit ) yada 4.250 TL peşin...

    tüm tesisat aynı sadece kombi olarak DEMİRDÖKÜM NİTRON olursa 3900 TL ( 800 peşin kalanı 10 taksit ) yada tamamı peşin 3.650 TL

    kararsız kaldım .... napcaz üstadlar...????
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.