Şimdi Ara

BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
16
Favori
105.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.erdem

    Herkese selam,
    Evime alacağım kombi için yaptığım araştırmalarda Buderus GB072 almaya karar verdim. Hatta bir bayi ile fiyat konusunda anlaşmaya da vardım.
    Fakat oda kumandaları hakkında hiç bilgim yok. Yardımcı olursanız minnettar kalırım.
    Bayiden aldığım fiyata RC 20 RF kablosuz oda kumandası da dahil. Satıcı, kablosuz RC 20 RF ile daha üst model fakat kablolu RC 35'i aynı fiyattan
    veriyor. Yani, Hangisini alırsan al farketmez, dedi. Kablosuz istememin sebebi, kombinin balkonda olması. Kablolu bir kumandayı oturma odasına
    taşıyabilmek için bir duvarı delmek ve birkaç odadan geçirmek gerekecek.

    Şimdi:
    1. RC 20RF kablosuz alırsam gerçekten de hiçbir kablo bağlantısı yapılmayacak mı?
    2. Kablosuzda standart programlar var ve onlardan birini seçmek gerekecek. RC 35'de ise program oluşturulabiliyormuş. Hangisini seçmek avantajlı olur?
    Kablosuzdaki standart programlardan her zaman işimize yarayacak bir program bulabilir miyiz?
    3. Kabloluyu kullanmak (kablo çekmek, odadan odaya dolaştırmak gerçekten meşakkatli midir? Yoksa ben mi gözümde büyütüyorum?
    4. Buderus'un internet sitesinde RC 20 RF yok. Acaba ben mi bulanadım? (http://www.isisan.com/buderus/Urunler.aspx?id=132&kategori_id=3626)


    Bence kablolusunu alınız. Hiç problemli değildir, gözünüzde büyütmeyin. Tek delikle kombiye komşu odaya yada koridora takılabilir. RC35 ile yapacağınız programları RC20 RF de bulamazsınız. RC35 de kazan ısıtma eğrisi sürekli kontrol edilebilir. İlerde dış ısı sensörü bağlayabilirsiniz. Günü bölmek, değişik saatte değişik ısılar uygulamak vb. RC20RF modelinde, farklı program uygulamak istediğinizde her defasında evde bulunmalısınız. Örneğin eve gelmeden 1 saat önce ısıyı arttırmasını isterseniz bunu RC20RF ile yapamazsınız.
    RC20 kullanım kılavuzu aşağıdaki linktedir. Uzaktan kumandalı olanı ile aynı işleri yapar.
    http://213.155.100.140/bayi/uploaded_files/file//Buderus/RC20_Kullan%C4%B1m%20K%C4%B1lavuzu.pdf
    RC20 Oda Kumandası
    Modülasyonlu ve Standart Programlı oda kumanda cihazı.
    RC20 Oda Kumandası üzerinden istenilen oda sıcaklığı ayarlanır, pratik ve konforlu bir kullanım sağlanır. Oda termostatı oda sıcaklığını sürekli olarak denetler ve kazan suyu sıcaklığını, ayarlanmış olan oda sıcaklığına erişilebilecek şekilde ayarlar. RC20 ile önceden ayarlanmış sekiz farklı programdan sizin için en uygun olanını seçebilirsiniz.
    RC35 kullanım kılavuzu da aşağıdaki linkte. Dikkatli okursanız farkları daha net göreceksiniz.
    http://213.155.100.140/bayi/uploaded_files/file//Buderus/RC35_Kullan%C4%B1m_K%C4%B1lavuzu.pdf

    RC35 Oda Kumandası

    - Dış hava duyar elemanı sayesinde hem iç, hem de dış hava sıcaklığına göre yada kullanıcının tercihine göre yalnızca iç veya yalnızca dış hava sıcaklığına göre çalışabilir. Düşük işletme ve yaz/kış geçişi her ısıtma devresi için ayrı ayrı yapılabilir.
    - MM10 Modülü ile üç adete kadar üç yollu vana, WM10 Modülü ile denge deposu ve SM10 Modülü ile güneş enerjisi sistemi kontrolü yapılabilir.
    - Mikroprosesör kontrollüdür. Bu sayede oda sıcaklığını 0, 1°C hassasiyet ile sabit tutmak mümkündür. Üzerinde bulunan dijital saat ile günlük ve haftalık programlama olanağı sağlar.
    - CM10 Modülü ile iki kazana kadar kaskad kumandası RC35 üzerinden yapılabilir.
    - Bina izolasyon durumu, oda sıcaklığı, dış hava sıcaklığı gibi bilgiler ile sürekli olarak kazan ısıtma eğrisini ayarlayarak, ısıtma ihtiyacını en konforlu ve en ekonomik şekilde karşılar.
    - Optimizasyon özelliği ile ısıtmada ve kullanma sıcak suyu hazırlamada, açma ve kapama zamanını ayarlar. Ne kadar süre önce çalışmaya başlayacağını ve ne kadar süre önce kapanmaya başlayacağını bulunduğu binanın özelliklerine göre belirler ve yakıt ekonomisi sağlar.
    - SM10 Modülü ile güneş enerjisi optimizasyonu sayesinde (Boyler ve kolektör sıcaklıklarına göre primer pompa modülasyonlu kontrol)güneşten gelen enerjiden maksimum düzeyde faydalanma imkanı verir.
    - Lejyoner hastalığına karşı termik dezenfeksiyon (boyler dahil tüm kullanma sıcak suyu devresinin haftada bir kez 70°C'ye ısıtılması) kumandası yapar.
    - Easycom ile telefon hattı üzerinden kişisel bilgisayarlar, cep telefonları veya Isısan Servis Müdürlüğü ile iletişim sağlayabilir. Uzaktan ayar, durum ve hata mesajları gibi bilgilerin iletimi imkanı verir.
    - Kablo ile bağlandığından pil kullanma ya da pil değiştirme sorunuyla karşılaşılmaz.
    - Tatil, Parti ve Bekleme Programları; kullanıcı kaç gün tatilde olacağını belirterek tatil dönüşü evini istediği sıcaklıkta hazır bulabilir. Parti ve bekleme fonksiyonları ise, kullanıcıya ayarladığı programı bozmadan geçici olarak program saatlerinde değişiklik olanağı sağlar.
    - Donma Koruması; dış hava sıcaklığını, oda sıcaklığını ve kazan suyu sıcaklığını kontrol ederek sistemin her zaman güvende olmasını sağlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celikkaya

    quote:

    Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

    Arkadaşlar evim bürüt 300m2 18m petek ve mobil sistem var ev 1.kat doğu batı cephe kuzey güney bitişik nizam.Evin dış cepheleriinde içten 3cm alttan 3cm yalıtım yaptırdım. bana bu kombiyi tavsiye edermisiniz.24kw olması beni düşündürüyor bu modelin 28 yada 30 kw yokmu.teşekkürler.



    Beyefendi, 300m2 ev için kendinizi garantiye almak için 24bin'lik cihaz kullanmanızı öneririm. Yani, 30KW işinizi rahatlıkla görür. (Aslında, 25kw cihazda yeter ama hiç risk almaya gerek yok)... Evin, radyatör sayısına bakmaksızın Yoğuşmalı kombi almanızı öneririm...Eğer evinize verilen radyatör kapasitesi, ısı kabınıza göre yapıldıysa, ister 1 radyatör olsun, ister 100 radyatör olsun... Yoğuşmalı kombi kullanmalısınız... Eviniz rejime girdikten sonra cihaz modülasyon yaparak alev boyunu kısacaktır. Gidiş su sıcaklığı düştüğü zaman cihaz hem gidişte hemde dönüşte yoğuşma yapacaktır. (Tam yoğuşmalı ve premix brulörlü cihazlarda bu söylediğim özellikleri bulabilirsiniz)

    buderus gb073 işimi görürmü yani yada başka tavsiye edeceğiniz kombi varmı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

    buderus gb073 işimi görürmü yani yada başka tavsiye edeceğiniz kombi varmı.

    Merhaba,
    Benim bildiğim Türkiyede Buderusun 30kW yoğuşmalı kombisi yoktur. Illaki Buderus olsun diyorsanız U 062-28kW Akıllı Duo Kombi alabilirsiniz.
    http://www.isisan.com/buderus/Urunler.aspx?id=131&kategori_id=3620&urun_id=304163562683
  • ÇELİKKAYA ARKADAŞIM GENLEŞME TANKINDAN OLACAGINI SANMIYORUM GB 72 DE 12 LİTRELİK GENLEŞME TANKI VAR.KÜÇÜK GELMEZ KANIMCA.EVİM 150 METRE KARE ADANADA OTURUYORUM KOMBİYİ SIFIR ALDIM .YENİ YANİ.ANCAK GECEN HAFTA YAZMIŞTIM BASINCI 2 BARA KADAR CIKARDIM DİYE.ANCAK 1 HAFTADA ZAMANLA AZAR AZAR BASINC DÜŞTÜ.BUGÜN BAKTIM 1,5 BARIN ALTINDA İDİ.YA BU BASINÇ NİYE DÜSER.TESİSATA BAKTIM KACAK YOK.BİR DAMLA SIZINTI YOK. İŞİN İÇİNDEN CIKAMADIM.ARKADASLAR SİZLERDEDE BU DURUM OLUYORMU.CELİKKAYA DRENGLMAN ARKADASLAR.ÖZELLİKLE BU MODEL KOMBİYİ KULLANANLAR CEVAPLARMISINIZ. BIRDE BEN 24 SAAT ACIK BIIRAKIYORUM GECE 25,5 DERECE GÜNDÜZ 20 DERECEYE ODA TERMOSTATI AYARLI.KOMBİ GECE CALISIYOR YAKLASIK 7-8 METRE KÜP GAZ YAKIYOR.BU COKMU GÜNDÜZ KOMBİ DEVREYE GİRMİYOR.HAVA İYİ OLDUGU İÇİN.BUNUDA YANITLARMISINIZ.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Öğretmen55

    ÇELİKKAYA ARKADAŞIM GENLEŞME TANKINDAN OLACAGINI SANMIYORUM GB 72 DE 12 LİTRELİK GENLEŞME TANKI VAR.KÜÇÜK GELMEZ KANIMCA.EVİM 150 METRE KARE ADANADA OTURUYORUM KOMBİYİ SIFIR ALDIM .YENİ YANİ.ANCAK GECEN HAFTA YAZMIŞTIM BASINCI 2 BARA KADAR CIKARDIM DİYE.ANCAK 1 HAFTADA ZAMANLA AZAR AZAR BASINC DÜŞTÜ.BUGÜN BAKTIM 1,5 BARIN ALTINDA İDİ.YA BU BASINÇ NİYE DÜSER.TESİSATA BAKTIM KACAK YOK.BİR DAMLA SIZINTI YOK. İŞİN İÇİNDEN CIKAMADIM.ARKADASLAR SİZLERDEDE BU DURUM OLUYORMU.CELİKKAYA DRENGLMAN ARKADASLAR.ÖZELLİKLE BU MODEL KOMBİYİ KULLANANLAR CEVAPLARMISINIZ. BIRDE BEN 24 SAAT ACIK BIIRAKIYORUM GECE 25,5 DERECE GÜNDÜZ 20 DERECEYE ODA TERMOSTATI AYARLI.KOMBİ GECE CALISIYOR YAKLASIK 7-8 METRE KÜP GAZ YAKIYOR.BU COKMU GÜNDÜZ KOMBİ DEVREYE GİRMİYOR.HAVA İYİ OLDUGU İÇİN.BUNUDA YANITLARMISINIZ.

    Kombi sicakliginizi maksimum 50 derece yapin 45 bence makul gece gunduz sicakligi farkini da maksimum 2 derece yapin yani gunduz 24.5 kullaniyorsaniz gece 23 yapin bi gun de byle kullanin ve sonucu yazin lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmen55,

    Arkadaşım, kaçak olmaz ve genleşmede yeter ise sistemin basıncı düşmez... Kaçak olmadığından tam emin olmalısınız... Kombi alt bağlantılarını iyi kontrol edin... Eviniz tek kat mı? Kombiniz nerede bulunuyor... Radyatör mü? Yerden ısıtma mı?
  • çelikkaya arkadasım sızıntı varmı diye kontrol etmeye devam ediyorum.benim yeni bir sorum var.bildğiniz üzre acemi kombi kullanıcısıyım daha yeni 15 günlük.Arkadşlar .bugün akşam sunu fark ettim kalorifer çalışırken babam banyo için duşa girdiğinde petekler ısınmıyordu.petekler sıcak degildi. ısıtma duruyor gibi .banyoya sıcak su gidiyor peteklere gitmiyor yada çok düşük gidiyor sank.ipetekler ılımışdı.sizdede durum böylemi oluyor.yoksa kombinin ayarlarındanmı kaynaklı bir durummu bu.cevaplarınızı bekliyorum saygılar
  • Kombilerde sıcak su kullanıldığında peteklere sıcak su gitmemesi normaldir.
  • BUDERUS GB022 marka yoğumşmalı kombi sahibiyim. 2 gün önce kombinin ısınınca basıncın 3 bara cıkması soğuyunca 1 ın altına düşmesinden dolayı forumda @ısıtma sorunları arkadaşın tavsiyesi üzerine genleşme tankıma servis çağırıp baktırdım servis geldi 2 gün önce havası bitmiş dedi ve bısıklet pompasıyla 0,95 bar cıvarında hava bastıgı söledi .tamam hocam eger bır daha ınerse tankı değiştirmemız lazım dedi ve gitti. bugun yıne aynısı oldu yanı kombi ısınınca 3 bara yaklaştı ve soguyunca gene düşme gözlemlendi. kombinin üstündekı sıcaklık değerını ilk kurulumda 90 derece olarak ayarlamıştı servis, ben o değeri 60 a indirdim.servise telefon açtım bana genleşme tankının fiyatının 320 demişti 2 gün önce şimdi ise 375 tl fiyat verdi. Bende buderus genel merkezı aradım parca fıyatını teyit ettrdim bana 275 tl parça fiyatı dediler. yani servis 100 tl üzerine koyuyor o parçayı takmayı..

    kaçak olup olmadıgına defalarca baktım bulamadım.Sizce genleşme tankının değişmi problemi çözer mi? Ayrıca ıstanbulda bır yerde 160 tl ucrete genleşme tankı satılıyor ıthal oldugunu söyledi yetkili kişi öle birsey getirtip mı taktırmalıyım? Kime taktıracağım oda zaten sorun dısardan gettirtsem bu servıs gelıp takmaz:-)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksaray1 -- 8 Aralık 2012; 20:38:42 >
  • hocam 90 derece çok yüksek bu ne iş yaw ben şu günlerde 40 - 44 derece su veriyorum max verdiğim değer izolasyon öncesi 70 derece şimdi 56 derece ( geçen kış ) ,bu kış en çok 44 verdim
  • Hocam 90derece uçuk bir sıcaklık. Verimsiz, eğer kombinasyonları yogusmali ise hiç yararlanamıyosun demektir.

    Genlesme tankı kaclik fiyatı ?

    Kombine sıcak su öncelikli olduğu için peteklere sıcak su gitmez ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben GB-72 Buderus kombi aldım. Yanında RC-10 oda termostadı da var. Sizlere sormak istediğim diğer kombilerde doldurma vanası olduğunu biliyorum. Ferroli kombimde ise vida, otomatik, yarı otomatik doldurma mevcuttu. GB-72 de kitapçığından okuduğum kadarıyla doldurma vanası yok, onun yerine ayrıca vanalı hortum ucu koymuşlar. Kombiyi doldurmak için buraya soğuk su girişinden hatmı çekmek gerekiyor. GB-72 kullanan arkadaşlardan buraya kombi alt bağlantı fotoğrafını koyabilen olursa çok teşekkür ederim. Bir de oda termostadını kaç metre yüksekliğe bağlamam gerkiyor. Cevaplıyacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • Mrb arkadaşım.öncelikle hayırlı olsun demek istiyorum.bendede 072 var.kombinin altında soldan 2 vananın üstünde siyah renkli küçük t eklinde bir vana vardır.ters t şeklnde duruyor.basınç düşmesi olunca veya kombiye su çekmek ğerekirse bu T seklindeki vanayı sola doğru çevirirsen vana acılır su şesi gelmeye baslar.basınç gösterğesine bakarsanda basınçın yükseldiğini göreçeksin.basınç 1,5 bar oldugunda sağa doğru çevir vanayı kapatırsın.Umarım yardımcı olmuşumdur.yine kafana birşey takılırsa sorabilirsin.
  • Oda termostatınıda yerden birbuçuk metre yükseklikte olması gerekir,kombinin montajını yapanlar biliyorlar.
  • mrb arkadaşım kombinin altında gördügün ağzı açık olan hortum emniyet ventili hortumu yani kombiye 3 bardan fazla su basarsan oradan fazla suyu dışarı atıp tahliye edicek ! kombini su dolum vanası kombinin altında sağ tarafta siyah renkte bi vana olmalı eger vanayı göremiyorsan servisi arayıp servis yazdır çünkü bu kombilerin su dolum vanasının kolu bazen yerinden çıkabiliyor veya ilk montajda tesisatcı tarafından montajı yapılmıyor ! rc oda kumandasını yerden 1.5 metre yükseklige dış ısı kaynaklarından uzak ençok kullandıgın odaya 2*075 ttr kablo ile montaj ettirmeniz gerekiyor
  • Merhaba arkadaşlar bende yeni aldığım evim için kombi araştırıyordum evim dupleks alt kat 196 metre kare üst kat 110 metre kare toplamda 310 metrekare diyebiliriz fakat ilk etapta sadece alt katı kullanıcağımız daha sonraki yıllarda üst katıda kullanmayı düşünüyoruz bu sebeple alacağımız kombi şimdilik alt katı ısıtması yeterli olacak yanlız ileriki yıllarda üst katıda ısıtması gerekiyor ev doğu batı cepeli olup dış cepe ızaloyonu mevcut üst kattaki petek boyunu bilmiyorum ama alt kat petek uzunluğu toplam 8.50 cm petek yüksekliğide 60 cm ve doğuda olamamızdan dolayı cok fazla olmasada biraz soğuk oluyor bana ECA Dietrich kalori olarakda yanlış hatırlamıyorsam 30 kw lik önerdiler birde buderus gb072 önerdiler gb 072 nin asılda 20 kw olduğunu fakat 28 kw ya kadar çıkabileceği söylendi çekincem gb 072 evime yereli gelirmi ortalama fiyatları bir birine yakın fiyatlarda hangisini almam daha iyi olur hangisi daha az yakar birde gb 072 ile beraber rc 10 oda termostatıda almamı önerdiler sizlerin değerli fikirlerine ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zangif

    Merhaba arkadaşlar bende yeni aldığım evim için kombi araştırıyordum evim dupleks alt kat 196 metre kare üst kat 110 metre kare toplamda 310 metrekare diyebiliriz fakat ilk etapta sadece alt katı kullanıcağımız daha sonraki yıllarda üst katıda kullanmayı düşünüyoruz bu sebeple alacağımız kombi şimdilik alt katı ısıtması yeterli olacak yanlız ileriki yıllarda üst katıda ısıtması gerekiyor ev doğu batı cepeli olup dış cepe ızaloyonu mevcut üst kattaki petek boyunu bilmiyorum ama alt kat petek uzunluğu toplam 8.50 cm petek yüksekliğide 60 cm ve doğuda olamamızdan dolayı cok fazla olmasada biraz soğuk oluyor bana ECA Dietrich kalori olarakda yanlış hatırlamıyorsam 30 kw lik önerdiler birde buderus gb072 önerdiler gb 072 nin asılda 20 kw olduğunu fakat 28 kw ya kadar çıkabileceği söylendi çekincem gb 072 evime yereli gelirmi ortalama fiyatları bir birine yakın fiyatlarda hangisini almam daha iyi olur hangisi daha az yakar birde gb 072 ile beraber rc 10 oda termostatıda almamı önerdiler sizlerin değerli fikirlerine ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim

    Kesinlikle yetersiz kalır. 28kW ya çıkar söyleyen kişi bilgisizdir. Cihaz ısıtma gücü 24kW'dır. 28kW dediği sıcak su kapasitesi, o da aslında 30kW'dır.

    Link: http://www.buderus-tr.com/Urunler.aspx?id=138&kategori_id=3771&urun_id=4889283347953024998



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 2 Ağustos 2013; 10:24:47 >
  • ZEBZA arkkadaşım yorum için çok teşekkür ederim ben buderusun servisi ile konuştum bu bilgiyi o verdi ortalam 12 metre petek boyuna kadar kullanılabileceğini söyledi benim dairemdei alt kat petek boyu 8.5
  • Arkadaşlar bu kombide dönüş suyu sıcaklığı nasıl ölçülür? Ekstra bir sensör takmadan kombi ekranından okuyabilir miyiz? Bir de ev için optimum oda sıcaklığını kaç derece önerirsiniz?
  • cagatay117 kullanıcısına yanıt
    LCD display ekranda kombi çalışması sırasında, kombi sıcaklığının set ettiğiniz değerin yaklaşık 5C üstü ve altı arasında, önce yükselip sonra indiğini görmüş olmalısınız.
    Kombi yanarken okunan ve gittikçe yükselen sayılar gidiş sıcaklığına aittir. Kombi söndükten sonra 3-5 saniye hızlı bir düşmeden sonra okunan sıcaklıklar ise dönüş suyunu gösterir. Kombinin söndüğünü bu hızlı düşmeden anlayabilirsiniz...
    Ev için konfor sıcaklığı odaların kullanım amacına, gece/gündüze ve kişiden kişiye değişir. Genelde yaşam alanları için 22-23-24C (gece 19-20-21C), yatak odaları için sürekli 19-20-21C, az kullanılan salon vb alanlar için sürekli 18-19C, bebek odası sürekli 22-23-24C olarak proğramlanabilir...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.