Şimdi Ara

BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
18
Favori
83.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdraslts

    bu değerleri 100 100 82 den,75 75 55 e dusurmek demek,kombi kazan suyu sıcaklığının 55 in ustune cıkmaması demek degilmidir??? onu neden ordan ayarlarla oynuyoruz,direk kombiden 53 yapsanız,en azda 55 cıkıyor duruyor zaten...bunun amacı nedir benmi yanlış biriyorum hocam???

    kdraslts arkadaşım.servis düzlem ayarları ile sınırı düzenlemiş oluyoruz.Yani kombiden 55 yapmakla servis düzlem ayarları ile 55 yapmak aynı ısı miktarı ancak sen 55 dereceye kombiyi sınırlıyorsum.Yani kombinin dercesini 55 ten yukarı ayarlayamazsın.
    Bu sınırı ayarlamak daha çok yoğuşma sınırını tutturmak.Yani kombiyi 54-55 dereceden sonra hermetik kombiler gibi durmadan gaz yemesini engellemek.Örneğin sizin dışınızda biri isterse kombiyi 70 dereceye ayarlayabilir bu nedenle kombinin yoğuşturma özelliğini kaybetmeyip tasarruf etmek için maximum kazan ısı ayarına bir nevi sınır koymuş oluyorsunuz.
    Bilindiği üzere gb 012 model kombimiz esasında hermetik bir kombidir.Ancak 50 derece ve hatta biraz üstü kombi kazan sıcaklığında condense olarak yoğuşturma özelliği kazandırılmış.ancak 55 kazan sıcaklığından sonra 60 derecelerde bu özellik ortadan kalkmış olacaktır.
    İyi forumlar.




  • Arkadaslar su an pompayi tekrer 2 kademeye aldim.gene yanmiyor.ama ekranda derece surekli yukseliyorve dusuyor ama kombi yanmiyor. sizce neler oluyor 2. Kademede.ben hic bisi anmadim valla.3 ve 1 de yaniyor oysa.
  • halomid arkadaş,siz diyorsunuz 55 den üstünde kombi yogusma yapmaz,ben 70 derecede tutuyorum kazan suyunu ama yoğuşma suyu boşaltmaktan bıktım,3 günde 5 litrelik pet doluyor abi...bu formda 55 de yakıpta hiç su akmıyanlarda vardı...kombi kazan suyum 70 derece,on off oda termostadım gece uyurken 19...gündüz 20...akşam 21 derece duruyor...gunluk tuketim 7 ila 9 metreküp arası degisiyor havanın durumuna göre...evde toplam radyatör 11 metre...acık olan radyatör 7 metre normal pkkp radyatör....ARTI özel yaptırdığım 90X90 PKKPKP duble radyatör....bence 50 55 de evi bir saatte ısıtmaktansa 70 derece 15 dakikada ısıtıp kombinin stop etmesi daha avantajlı geldi,her yolu denedim cunku 55 lerde oturma odası duble radyatör taktırdığım halde ısınmakta zorlanıyor....
  • e.altundag arkadaş,bendede oldu o dedigin gibi...kombi kazan suyu ayarını dusur veya yukselt duzelecektir....ben oyle yaptım duzeldi,,once dusurdum iyice sonra 80 e kadar cıkar bir sure,sonra normal ayarına getirdim duzeldi....bir dene istersen.
  • Arkadaslar su an pompayi tekrer 2 kademeye aldim.gene yanmiyor.ama ekranda derece surekli yukseliyorve dusuyor ama kombi yanmiyor. sizce neler oluyor 2. Kademede.ben hic bisi anmadim valla.3 ve 1 de yaniyor oysa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdraslts

    e.altundag arkadaş,bendede oldu o dedigin gibi...kombi kazan suyu ayarını dusur veya yukselt duzelecektir....ben oyle yaptım duzeldi,,once dusurdum iyice sonra 80 e kadar cıkar bir sure,sonra normal ayarına getirdim duzeldi....bir dene istersen.

    DOSTUM kazan suyu ayarı derken servis ayarlarındanmı (hani 21a --21b --22b olanımı)yoksa ana ekrandaki ayarımı.zira pompa ayarı 2 de ıken kesınlıkle kombi yanmıyor.ama ekranda dercenın 80 e kadar cıktıgını gordum.tabı kombının ekranındakı alev işareti yokken yanı yanmıyorken.buna anlam veremedım.elimi pompaya koydugumda felaket ısınıyor.elini resmen yakıyor...bende ev soguyunca tekrar pompa ayarını 1 e getırdım.1 de de ses te ve yanısta bırsey farkettıgını anlıyamadım tabi.farkettigim sey peteklerın alt taraflarının ısınmadıgı.
  • servis ayarlarından degil,normal su sıcaklıgı falan ayarladıgımız yerden yap,kombiyi aç kapa biseyler yap,bendede olmustu ama oynayınca duzeldi...ben simdi 1 de calistiriyorum pompa ayarını,cunku daha yavas donuyor sayac ve ısnıyoruzda,ben kombi kazan su sıcaklını 70 de tutuyorum...55 de tutupda kombiyi bir saat calistiracagima,70 derecede bir an once evi ısıtıp sonuyor kombi ve daha avantajlı geldi bana.
  • Benim sizlerden öğrenmek istediğim;
    2. servis ayarlarını 75 - 75 - 60 a getirdim ama henüz oda termostadı yok. yine de tasarruf sağlar mı yoksa bu ayarlar yalnız oda termostadı bağlı iken mi geçerlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultimatetnctr

    Değerli Buderus GB012 kullanıcıları. Bu konuda sizlere sırasıyla Bederus gb012yle nasıl ekonomik ısınılır, ve OTM-P oda termostadı ile sorun yaşayanların sorunlarını çözmeye yardımcı olacağız. Gerçi buderus gb012 için zaten bir konu açılmıştı fakat, Bilgiler orda darma dağın durduğu için bütün önemli tasarruf önlemlerini birleştirme kararı aldım. Başlıyoruz:
    Ekonomik ısınmak için yapılması gerekenler:
    Aslında en önemlisi tüm kombiler için geçerli olan modilasyonlu bir oda termostadının olması şart. Sadece bu kombi için özel yapılmış olan OTM-P oda termostadını tavsiye ederim.
    Gelelim ayarlamalara:

    1)Kombimizin montaj ve bakım klavuzunun 28 ve 29. sayfalarında yer alan. Servis düzlem fonksiyonu ayarlarıyla oynama yapacağız. 2 farklı servis düzlem ayarı bulunmakta. (1. Düzlem servis Fonksiyonları) ve (2. düzlem servis fonksiyonları)
    Peki bu ayarlara kombi üzerinden nasıl ulaşabiliriz?

    2)Bu ayarlara girmek oldukça basit. Yapılması gerekenler sırası ile,
    Kombi üzerinde bulunan( Mode ), (+) ve (-) butonlarına hepsine aynı anda yaklaşık 5 saniye süreyle basın.
    Dijital göstergede karşınıza (1.2.C) yazısı çıkacak. Burası (1. düzlem servis fonksiyonu) ayarları. Bizim bu bölümde işimiz yok. (2. düzlem servis fonksyonlarına) gimemiz gerek.

    3)2. Düzlem servis fonksiyonu ayarlarına nasıl ulaşılır. yukarıda (mode), (+) ve (-) tuşlarına 5 saniye basılı tutarak (1. düzlem servis fonksiyonu ayarlarına) girmiştik. Karşımıza (1.2.C) yazısı çıktıkatan sonra,
    sadece (+) ve (-) bu iki tuşa yaklaşık bir 5 saniye basılı tutarak (2.servis düzlemi) ayarlarına girmiş oluyoruz. Ve karşımıza (2.1.A) yazısı çıkacak.

    4) Bundan sonra (+) ve (-) tuşlarını kullanarak yukarı çıkarak veya aşağı inerek, bazı ayarlamalarda bulunacağız.

    5)İlk yapacağız ayar (2.1.A) yı değiştirmek olacak. Bu bölüme girmek için (Mode) butonuna 1 defa basın. Bu ayarın fabrika ayarının 100 olduğunu göreceksiniz. Bu ayarı (-) butonunu kullanarak 75 e çekin. 75 yaptıktan sonra Yine (Mode) butonuna yaklaşık 3 saniye basılı tutarak bu ayarı hafızaya alıyoruz. Bu ayarı 100den 75e çekmekle yaklaşık %25 tasaruf sağlamış oluyoruz. Bu ayarı daha fazla aşağıya çekmeyin. Ben bizzat kendi denemelerim sonucu 75 e çekilmesinin daha çok tasarruf sağladığını gördüm.

    6)(+) butonuna basarak (2.1.b) bölümüne geliyoruz. Bu bölümüde aynı yukardaki gibi değiştiriyoruz. Önce(Mode) butonu ile bölüme giriyoruz ve 100 sayısını 75e çekip. Yine mode tuşuna 3saniye basılı tutarak değeri hafızaya alıyoruz. Bu bölümden de kullanım suyunda kullanılan gazdan tasarruf sağlamış oluyoruz. Yaklaşık %25.

    7)Yine (+) butonu ile (2.2.b) servis ayarına geliyoruz. ve yine (Mode) tuşuyla ayara giriyoruz. Bu değer kalörüfer devresi maximum gidiş suyu sıcaklık ayarı fonksiyonudur. Burda iklim koşullarına göre ayarlama yapacağız.
    Evinizin ısı yalıtımına güveniyorsanız ve yaşadığınız yer geceleri veya gündüzleri 0 derecenin altına düşmüyorsa bu değeri 55 dereceye ayarlayın. Kazan ısısı 55 dereceyi geçmeyeceği için. Bu size daha fazla yoğuşma yapmasını sağlayacaktır. Ve size tasarruf getirecektir.
    Evinizin ısı yalıtımı iyi değil ve geceleri ve gündüzleri sıcaklık dışarda - derecelere düşüyor ve dışarda devamlı ayaz varsa bu değeri 60 dereceye ayarlayın.
    Aslında bu ayar evinizin konumuna göre deneme yanılma yöntemiyle kendinizde keşfedebilirsiniz.

    8)Bu ayardan çıkmak için (1. düzlem fonksiyonuna girer gibi) tekrar çıkacağız. Yani (Mode), (+) ve (-) tuşlarına aynı anda yaklaşık 5 saniye basılı tutarak bu ayarlardan çıkmış oluyoruz.

    9)Kombi Sirkülasyon Pompası kademe ayarı:
    Bu ayara nasıl ulaşılır. Bu ayara ulaşmaş oldukça basit. Resimlerle bu ayara ulaşmayı anlatacağım.
    Önce kombinizi Diplay dan kapatın yani Off konumuna getirin.
    1. resim:
    BU resimde bulunan iki vidayı yıldız tornavida ile sökün.
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

    2.resim:
    Sökme işlemini yaptıktan sonra ön kapağı aşağıya doğru sürükleyin.
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

    3. resim:
    Sürükledikten sonra kapağı yukarıdan başlayarak kendinize doğru açın.
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

    4.resim:
    Artık sirkülasyon pompası önümüzde resimde görülen kademeyi 3ten 2 ye alın. Geniş ağızlı düz tornavida ile yapabilirsiniz.
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

    Kademeyi 2ye aldıktan sonra. Kapağı açtğınız gibi kapatın ve Kombiyi tekrar çalıştırın.

    Peki sirkülasyon pampasını 3ten 2 ye düşürmekle elimize ne geçti!!!
    1)Elektrikten büyük oranda tasarruf sağlamış olduk. Bir kombini en çok elektrik harcayan parçası sirkülasyon pompasıdır.
    2)Bunu kendi kulaklarınızla duyacaksınız. Kombinin sesi inanılmaz oranda düştü. Ses kirliliğini önlemiş olduk.
    3)Bazı arkadaşlarımız kademeyi 2 aldıktan sonra kombinin daha fazla yoğuşma yaptığını söylüyorlar. Ben evde 4 .2 metre petek yaktığım için bunun sonucunu bilmiyorum. Yalnız peteklerin ısıtma performanslarının aertığını hissedeceksiniz.

    Montaj ve bakım klavuzunun 26. sayfasını açarsanız.
    Sirkülasyon kadelerinin, hangi kademenin yükseliğe göre saatte ne kadar su bastığını görürsünüz.
    Yani eğer eviniz iki katlı ve bir tane kombiniz varsa. Yani ikinci kattaki peteklerde aşağı katta bulunan kombi ile ısınıyorsa bu kademe ayarı 3 te kalsın. 2ye çekmeyin.
    Eğer eviniz tek katlı ise kombinin peteklerden yüksekliği birkaç metre ise, veya birkaç santim ise. Kademeyi gönül rahatlığı ile 2 ye çekebilirsiniz.

    Aslında bunu deneme yanlıma yöntemi ile anlayabilirsiniz. Yani önce kademeyi 2 ye çekin ve peteklarin ısıtma performansına elinizle bakarak anlayabilirsiniz.
    Ben 1. Kademeyi önermiyorum. Çünkü 1. Kademede peteklerin ısınma performansı büyük oranda düşer. Mesela peteklerin üst yatsı ısınırken alt tarafı ılık durur. Bu da evin geç ısınmasına yol açar. İdeali 2. Kademedir.

    Bütün ayarlamalr bu kadar.
    Umarım sizlede benim gibi bu ayarlamalardan sonra daha tasarruflu, daha komforlu ısınmaya başlarsınız..
    Sağlıcakla kalın.
    Anlamadığız her yeri sorabilirsiniz. İyi forumlar.



    Sn ultimatetnctr,
    Sizden bir konuda yardım bekliyorum.
    Ben yaklaşık bir hafta önce buderus gb012 aldım. ev dubleks + bodrum kat. kombi birinci katta ama petekler eski düzende montaj yapılmış şekilde ve bütün petekler bodrum katta toplanmış Kombi önce bodruma suyu pompalıyor orandan 1. ve 2. kata çıkıyor.
    kombinin bu gün ayarlarını 2. serviz düzleminde 75+75+60 yaptım ama henüz oda termostadı bağlanmadı. bu ayarlar yine de tasarruf sağlarmı. şu an kombi ısınma ayarı 40 derecede. sirkilasyon pomba ayarı kaçta bilmiyorum. Servis ayar yaptı ben görmedim. Evde 9 mt. petek var ama toplam 90 m2.
    OTM-P oda termostatı sipariş verdim ama henüz gelmedi.
    Bu durumda şimdilik ve termostaddan sonra ne gibi tavsiyeleriniz olur. Yardım ederseniz sevinirim.
    selamlar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdraslts

    e.altundag arkadaş,bendede oldu o dedigin gibi...kombi kazan suyu ayarını dusur veya yukselt duzelecektir....ben oyle yaptım duzeldi,,once dusurdum iyice sonra 80 e kadar cıkar bir sure,sonra normal ayarına getirdim duzeldi....bir dene istersen.

    Dedigini yaptim.su sicakligini degistirince oldu.simdi benim kombi pompa ayari 2.kademe de.ayarlar 75 75 54,kazan suyu 45 derece.on off 23 te.10:45itibari ile sayac 1003.312m3.24 saat sonra bakicam ne yaktigina.gaz yakisinda etkili olurmu bilmiyorum ama halomid arkadasimin dedigi gibi elektrikten ciddi bir tasarruf edecegimi dusunuyorum.aslinda petekleri biraz isitsa en iyisi 1'kademe olacak ama petekerin alt taraflari isinmiyor.
  • Orijinalden alıntı: asdsxx

    Orijinalden alıntı: ultimatetnctr

    Değerli Buderus GB012 kullanıcıları. Bu konuda sizlere sırasıyla Bederus gb012yle nasıl ekonomik ısınılır, ve OTM-P oda termostadı ile sorun yaşayanların sorunlarını çözmeye yardımcı olacağız. Gerçi buderus gb012 için zaten bir konu açılmıştı fakat, Bilgiler orda darma dağın durduğu için bütün önemli tasarruf önlemlerini birleştirme kararı aldım. Başlıyoruz:
    Ekonomik ısınmak için yapılması gerekenler:
    Aslında en önemlisi tüm kombiler için geçerli olan modilasyonlu bir oda termostadının olması şart. Sadece bu kombi için özel yapılmış olan OTM-P oda termostadını tavsiye ederim.
    Gelelim ayarlamalara:

    1)Kombimizin montaj ve bakım klavuzunun 28 ve 29. sayfalarında yer alan. Servis düzlem fonksiyonu ayarlarıyla oynama yapacağız. 2 farklı servis düzlem ayarı bulunmakta. (1. Düzlem servis Fonksiyonları) ve (2. düzlem servis fonksiyonları)
    Peki bu ayarlara kombi üzerinden nasıl ulaşabiliriz?

    2)Bu ayarlara girmek oldukça basit. Yapılması gerekenler sırası ile,
    Kombi üzerinde bulunan( Mode ), (+) ve (-) butonlarına hepsine aynı anda yaklaşık 5 saniye süreyle basın.
    Dijital göstergede karşınıza (1.2.C) yazısı çıkacak. Burası (1. düzlem servis fonksiyonu) ayarları. Bizim bu bölümde işimiz yok. (2. düzlem servis fonksyonlarına) gimemiz gerek.

    3)2. Düzlem servis fonksiyonu ayarlarına nasıl ulaşılır. yukarıda (mode), (+) ve (-) tuşlarına 5 saniye basılı tutarak (1. düzlem servis fonksiyonu ayarlarına) girmiştik. Karşımıza (1.2.C) yazısı çıktıkatan sonra,
    sadece (+) ve (-) bu iki tuşa yaklaşık bir 5 saniye basılı tutarak (2.servis düzlemi) ayarlarına girmiş oluyoruz. Ve karşımıza (2.1.A) yazısı çıkacak.

    4) Bundan sonra (+) ve (-) tuşlarını kullanarak yukarı çıkarak veya aşağı inerek, bazı ayarlamalarda bulunacağız.

    5)İlk yapacağız ayar (2.1.A) yı değiştirmek olacak. Bu bölüme girmek için (Mode) butonuna 1 defa basın. Bu ayarın fabrika ayarının 100 olduğunu göreceksiniz. Bu ayarı (-) butonunu kullanarak 75 e çekin. 75 yaptıktan sonra Yine (Mode) butonuna yaklaşık 3 saniye basılı tutarak bu ayarı hafızaya alıyoruz. Bu ayarı 100den 75e çekmekle yaklaşık %25 tasaruf sağlamış oluyoruz. Bu ayarı daha fazla aşağıya çekmeyin. Ben bizzat kendi denemelerim sonucu 75 e çekilmesinin daha çok tasarruf sağladığını gördüm.

    6)(+) butonuna basarak (2.1.b) bölümüne geliyoruz. Bu bölümüde aynı yukardaki gibi değiştiriyoruz. Önce(Mode) butonu ile bölüme giriyoruz ve 100 sayısını 75e çekip. Yine mode tuşuna 3saniye basılı tutarak değeri hafızaya alıyoruz. Bu bölümden de kullanım suyunda kullanılan gazdan tasarruf sağlamış oluyoruz. Yaklaşık %25.

    7)Yine (+) butonu ile (2.2.b) servis ayarına geliyoruz. ve yine (Mode) tuşuyla ayara giriyoruz. Bu değer kalörüfer devresi maximum gidiş suyu sıcaklık ayarı fonksiyonudur. Burda iklim koşullarına göre ayarlama yapacağız.
    Evinizin ısı yalıtımına güveniyorsanız ve yaşadığınız yer geceleri veya gündüzleri 0 derecenin altına düşmüyorsa bu değeri 55 dereceye ayarlayın. Kazan ısısı 55 dereceyi geçmeyeceği için. Bu size daha fazla yoğuşma yapmasını sağlayacaktır. Ve size tasarruf getirecektir.
    Evinizin ısı yalıtımı iyi değil ve geceleri ve gündüzleri sıcaklık dışarda - derecelere düşüyor ve dışarda devamlı ayaz varsa bu değeri 60 dereceye ayarlayın.
    Aslında bu ayar evinizin konumuna göre deneme yanılma yöntemiyle kendinizde keşfedebilirsiniz.

    8)Bu ayardan çıkmak için (1. düzlem fonksiyonuna girer gibi) tekrar çıkacağız. Yani (Mode), (+) ve (-) tuşlarına aynı anda yaklaşık 5 saniye basılı tutarak bu ayarlardan çıkmış oluyoruz.

    9)Kombi Sirkülasyon Pompası kademe ayarı:
    Bu ayara nasıl ulaşılır. Bu ayara ulaşmaş oldukça basit. Resimlerle bu ayara ulaşmayı anlatacağım.
    Önce kombinizi Diplay dan kapatın yani Off konumuna getirin.
    1. resim:
    BU resimde bulunan iki vidayı yıldız tornavida ile sökün.
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

    2.resim:
    Sökme işlemini yaptıktan sonra ön kapağı aşağıya doğru sürükleyin.
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

    3. resim:
    Sürükledikten sonra kapağı yukarıdan başlayarak kendinize doğru açın.
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

    4.resim:
    Artık sirkülasyon pompası önümüzde resimde görülen kademeyi 3ten 2 ye alın. Geniş ağızlı düz tornavida ile yapabilirsiniz.
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

    Kademeyi 2ye aldıktan sonra. Kapağı açtğınız gibi kapatın ve Kombiyi tekrar çalıştırın.

    Peki sirkülasyon pampasını 3ten 2 ye düşürmekle elimize ne geçti!!!
    1)Elektrikten büyük oranda tasarruf sağlamış olduk. Bir kombini en çok elektrik harcayan parçası sirkülasyon pompasıdır.
    2)Bunu kendi kulaklarınızla duyacaksınız. Kombinin sesi inanılmaz oranda düştü. Ses kirliliğini önlemiş olduk.
    3)Bazı arkadaşlarımız kademeyi 2 aldıktan sonra kombinin daha fazla yoğuşma yaptığın

    Tasarruf elbette sağlar. Otm_p geldikten sonra daha fazla tasarruf saglarsiniz.
    Pompa kademe ayarı ile siz oynamayin. Eviniz dublex olduğu için size 3. Kademe ancak yetecektir. 2. Kademeye düşürmeyin.
    Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdraslts

    halomid arkadaş,siz diyorsunuz 55 den üstünde kombi yogusma yapmaz,ben 70 derecede tutuyorum kazan suyunu ama yoğuşma suyu boşaltmaktan bıktım,3 günde 5 litrelik pet doluyor abi...bu formda 55 de yakıpta hiç su akmıyanlarda vardı...kombi kazan suyum 70 derece,on off oda termostadım gece uyurken 19...gündüz 20...akşam 21 derece duruyor...gunluk tuketim 7 ila 9 metreküp arası degisiyor havanın durumuna göre...evde toplam radyatör 11 metre...acık olan radyatör 7 metre normal pkkp radyatör....ARTI özel yaptırdığım 90X90 PKKPKP duble radyatör....bence 50 55 de evi bir saatte ısıtmaktansa 70 derece 15 dakikada ısıtıp kombinin stop etmesi daha avantajlı geldi,her yolu denedim cunku 55 lerde oturma odası duble radyatör taktırdığım halde ısınmakta zorlanıyor....

    55 derece 7-9 metre ve altı petekle yoğuşma olayı gerçekleşmesi için ortalama bir ısı değeri.
    11 metre petek ve duble radyatörden bahsetmişsin.Tam da gb 012 condense yoğuşma olayı için süper bir tesisat düzeneği.Kazan ısısı 55 derece ise dönen su 35 derece altında olacak.
    İşin mantığı dönen suyun ısıtılan sudan 10 derece ve daha fazla altında bir farkla geri dönmesi ki ısı miktarı fazla (70 derece gibi)ise soğuk havalarda ısı emilimi çok olduğundan dönen su yoğuşma olayını gerçekleşmesi için 50 derece ve altında gibi bir ısıyla geri dönmektedir.
    Hem çok soğuk hava hem petek sayınız çok hem de bazı petekleriniz duble radyatör.Bu tesisatla 75 derecede bile yoğuşma yaptırabilirsiniz.Ki gb 012 den yoğuşma olayı için mevcut tesisat gereksinimin bütün gereklerini fazlasıyla taşıyorsunuz.
    Kısaca bu kombiden en fazla tasarruf edecek sizsiniz.
    Bu arada şu bilgiyi vereyim sakın kombi devirdaim pompasının ayarını 2 ye çekme 3 kademede ancak su devirdaim olur.
    İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halomid -- 11 Ocak 2012; 12:59:01 >




  • halomid kardeş,bende deneyim diye 2 ve 1. kademelerde denemedim,ses azaldı ama baska fark varmı yokmu tam kestiremedim...benim duble petegin latları zor ısınıyor,3 de bile zor ısınıyordu zaten,valla bilmiyorum geri 3 mu yapsam...3 de durmasıyla 2 veya 1 de olmasının yakıtta fark edermi sizce???
  • e.altundağ arkadaş değerleri bizimle paylaşırsın artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdraslts

    halomid kardeş,bende deneyim diye 2 ve 1. kademelerde denemedim,ses azaldı ama baska fark varmı yokmu tam kestiremedim...benim duble petegin latları zor ısınıyor,3 de bile zor ısınıyordu zaten,valla bilmiyorum geri 3 mu yapsam...3 de durmasıyla 2 veya 1 de olmasının yakıtta fark edermi sizce???

    aslında geçen mesajlarda çokça bahsedildi, hatta kullanım kılavuzundaki tablo fotoğraf olarak çekip mesaja eklemiştim.Ki tabloyu şöyle yorumlamamız gerekiyor.
    Tabloda dikey sutünda H basma yüksekliği yani 3 konumda 6 metreye yüksekliğe kadar saatte 2500 litreye kadar (yatay doğru) devirdaim pompamız su basabiliyor, eğer tripleks veya daha fazla yüksekliği olan evlerde kombinin üst odaları veya katları ısıtabilmesi en yüksek petek ile kombi arasında 6 metreden fazla yükseklik olmamalı.bunun dışında kombiyle aynı yükseklikte olan tüm peteklerinizi kaç metre olursa olsun istediğiniz kadameyi kullanabilirsiniz.2 kademede 5 metre yüksekliğe kadar saatte 1600 litre su basıyor, 1. kademede ise 3,2-3,3 metreye kadar saatte 1100 litre su basabiliyor.
    Karşılaştırm yapmak çok basit.
    kdraslts arkadaşım senin petek sayın normalin çok üstünde ve yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama eviniz sanki 3 katlıydı.Yani bu durumda ses bile yapsa 3. kademede kesinlikle kullanmalısın, zaten sen pompa kademe ayarı ile değil tesisatın niceliğiyle süper tasarruf ediyorsun.En iyi yoğuşma verimi sende olacak.
    İyi forumlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: halomid
    aslında geçen mesajlarda çokça bahsedildi, hatta kullanım kılavuzundaki tablo fotoğraf olarak çekip mesaja eklemiştim.Ki tabloyu şöyle yorumlamamız gerekiyor.
    Tabloda dikey sutünda H basma yüksekliği yani 3 konumda 6 metreye yüksekliğe kadar saatte 2500 litreye kadar (yatay doğru) devirdaim pompamız su basabiliyor, eğer tripleks veya daha fazla yüksekliği olan evlerde kombinin üst odaları veya katları ısıtabilmesi en yüksek petek ile kombi arasında 6 metreden fazla yükseklik olmamalı.bunun dışında kombiyle aynı yükseklikte olan tüm peteklerinizi kaç metre olursa olsun istediğiniz kadameyi kullanabilirsiniz.2 kademede 5 metre yüksekliğe kadar saatte 1600 litre su basıyor, 1. kademede ise 3,2-3,3 metreye kadar saatte 1100 litre su basabiliyor.
    Karşılaştırm yapmak çok basit.
    kdraslts arkadaşım senin petek sayın normalin çok üstünde ve yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama eviniz sanki 3 katlıydı.Yani bu durumda ses bile yapsa 3. kademede kesinlikle kullanmalısın, zaten sen pompa kademe ayarı ile değil tesisatın niceliğiyle süper tasarruf ediyorsun.En iyi yoğuşma verimi sende olacak.
    İyi forumlar.


    Sayın halomid selamlar
    kombinin su basma yükseklileri ölçülürken sadece konumundan yukarıdakilermi hesaplanır.
    Şöyleki benim evim dublex tabiki bodrum kat hariç onu da sayarsak 3 kat. Kombi birinci katın ortasında yani evin toplam 3 katın tam ortasında. Boruların dağılımı bodrum kattan yapılmış durumda. yani gerek 1. kattaki peteklere gerekse 2. kattaki peteklere önce bodrum kata iniyor ve oradan iki kata su basılıyor.
    Bu durumda kombinin su basma konumu bodrum kattanın tavanından hesaplarsak en üsteki petek yaklaşık 6 metre. Ama kombinin bulunduğu konumdan yaklaşık 4 metre.
    Bu durumda hesaplamada hangi seçeneği esas alacağız. Kombinin su çıkışı önce yaklaşık 2 mtre aşağı basması sonra 6 metre yokarı basmasına basınç açısından fayda sağlarmı?
    yardımcı olursanız sevinirim.



    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdraslts

    e.altundağ arkadaş değerleri bizimle paylaşırsın artık.

    valla dun den bugune tam 24 saate 7.2 m kup harcadı kombi.benım ıkı aylık ortalamam gunluk 4.8 m kup tü.neden boyle oldu anlıyamadım.onun dısında bır fark goremedım yıne aynı sekılde 39 da celısıp 50 de kapanıor kombi.5 dk da bır bunu yapıyor.ama pompa ayarını 2 ye almakla sadece elektrık tasarrufu yapılacaksa onada eyvallah dıycemde.2 kademede tasarufu anlıyamadım valla.
  • e.altundag arkadaş,hayret ediyorum 45 derecede evi siz nasıl ısıtıyorsunuz?? ben 55 derece yaptığım zaman bile ısınmıyor bizim ev,saatlerce yanıyor kombi,70 derece kazan,21 termostadı ayarıyorum,gunluk tuketim 7 ile 9 metre kup arası degisiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdraslts

    e.altundag arkadaş,hayret ediyorum 45 derecede evi siz nasıl ısıtıyorsunuz?? ben 55 derece yaptığım zaman bile ısınmıyor bizim ev,saatlerce yanıyor kombi,70 derece kazan,21 termostadı ayarıyorum,gunluk tuketim 7 ile 9 metre kup arası degisiyor.

    ne yazık kı yalıtım zafiyetiniz var , hayret edilecek birşey yok , dün akşam bilhassa izledim , bende de giden su sıcaklığı hiçbir zaman 44 dereceyi geçmedi.günlük tüketim en son faturaya göre 5,7m3.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdsxx

    quote:

    Orijinalden alıntı: halomid
    aslında geçen mesajlarda çokça bahsedildi, hatta kullanım kılavuzundaki tablo fotoğraf olarak çekip mesaja eklemiştim.Ki tabloyu şöyle yorumlamamız gerekiyor.
    Tabloda dikey sutünda H basma yüksekliği yani 3 konumda 6 metreye yüksekliğe kadar saatte 2500 litreye kadar (yatay doğru) devirdaim pompamız su basabiliyor, eğer tripleks veya daha fazla yüksekliği olan evlerde kombinin üst odaları veya katları ısıtabilmesi en yüksek petek ile kombi arasında 6 metreden fazla yükseklik olmamalı.bunun dışında kombiyle aynı yükseklikte olan tüm peteklerinizi kaç metre olursa olsun istediğiniz kadameyi kullanabilirsiniz.2 kademede 5 metre yüksekliğe kadar saatte 1600 litre su basıyor, 1. kademede ise 3,2-3,3 metreye kadar saatte 1100 litre su basabiliyor.
    Karşılaştırm yapmak çok basit.
    kdraslts arkadaşım senin petek sayın normalin çok üstünde ve yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama eviniz sanki 3 katlıydı.Yani bu durumda ses bile yapsa 3. kademede kesinlikle kullanmalısın, zaten sen pompa kademe ayarı ile değil tesisatın niceliğiyle süper tasarruf ediyorsun.En iyi yoğuşma verimi sende olacak.
    İyi forumlar.


    Sayın halomid selamlar
    kombinin su basma yükseklileri ölçülürken sadece konumundan yukarıdakilermi hesaplanır.
    Şöyleki benim evim dublex tabiki bodrum kat hariç onu da sayarsak 3 kat. Kombi birinci katın ortasında yani evin toplam 3 katın tam ortasında. Boruların dağılımı bodrum kattan yapılmış durumda. yani gerek 1. kattaki peteklere gerekse 2. kattaki peteklere önce bodrum kata iniyor ve oradan iki kata su basılıyor.
    Bu durumda kombinin su basma konumu bodrum kattanın tavanından hesaplarsak en üsteki petek yaklaşık 6 metre. Ama kombinin bulunduğu konumdan yaklaşık 4 metre.
    Bu durumda hesaplamada hangi seçeneği esas alacağız. Kombinin su çıkışı önce yaklaşık 2 mtre aşağı basması sonra 6 metre yokarı basmasına basınç açısından fayda sağlarmı?
    yardımcı olursanız sevinirim.



    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!


    asdxx arkadaşım ben sadece kendi önerimi sunacağım havalar çok soğuk olduğunda 3. kademede bile olsa yükseklik metre miktarı ne olursa olsun ısınmada problem yaşıyorsanız,ki hem sadece yükseklik değil tesisatın durumunuda gözönünde bulundurmak gerekiyor,yani tesisat suyun dolaşması için rahat ulaşım sağlıyor mu,fazla dirsek var mı vs.. ? bunları hesaplamak lazım.Yani suyun bir alt kata kadar inmesi sonra tekrar 2. kata çıkması için elbette biraz devirdaim pompasının güçlü olması lazım.
    2. kademede üst kat peteklerini biraz sonra ki mesajımda vereceğim 1.3.C ayarlarını yaparak ısısını kontrol et, ki eğer 55 derece ve daha üst derecelerde alt üst ısınıyorsa problem yok ısınımıyorsa 3. kademede kesinlikle çalıştırmalısın.
    İyi forumlar.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.