Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.817
Cevap
47
Favori
343.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bim den 120 adet tablet deterjani 17 ytl ye aldım eski kampanya ama hala bazı bim lerde kalmış
    çelik tencerelerde çok iyi sonuç veriyor çok para vermeya gerek yok ayrıcas almanyadan ithal
    yalnız kullanırken kısa program tabletin 4 de 3 ünü kesip koyuyorum tamamen erisin diye tabi kısa programda makine tam dolu değil
    bilmeme iyimi yapıyorum
  • zaten türkiyede bulaşık makinası tableti üretilmiyor. hepsi ithal.
  • calgonitten çıkan makine temizleyici var her ay kullanın diyor ne dersiniz
  • Temizleyiciyi kullanmak gerekiyor ancak dip bucak temizlemiyor maalesef. Bu yüzden de bulaşık makinesi nin kapak altında bulunan lastiklerini önce güzelce silmek ve o kısımda biriken yağları almak gerekli.Ondan sonra sıvı ya da toz temizleyici koyarak en yüksek derecede çalıştırmak faydalı.
    Eğer makine çok sıkı kullanılıyorsa ayda bir,aralıklı kulanılıyorsa 2 ayda bir de temizleseniz olur.Ayrıca dediğiniz gibi tabletler toz deterjanlardan daha iyi sonuç veriyor.
  • reel de 100 lük calgon 27 tl hesaplı sayılır
  • quantum en iyisi.bimdeki bind aktivit ise çok vasat bir deterjan.yarısını kullanmadan çöpe attık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    quantum en iyisi.bimdeki bind aktivit ise çok vasat bir deterjan.yarısını kullanmadan çöpe attık.

    Ben de katılıyorum. 10 senelik Siemens bulaşık makinemiz bugüne dek 1 tane bulaşığı bile kirli çıkarmamıştır. Bind activit kullanalı tam yıkanmamış 1-2 tabak, tava vs. çıkabiliyor. Çelikleri de pırıl pırıl yapmıyor. Bu yüzden çok soğudum, ancak daha paket yarısında bile değil, üstüne bir de annem 120'lik tabletlerinden almış ve daha açılmamış bir şekilde bekliyor. Annem Quantum'un yarısından bile ucuz olunca memnun kaldı :) Bir de bulaşıkları iyice akıtıp koyalım ne olmuş diyor. O zaman makine kullanmanın ne önemi var?

    Gerçi Bind Activit makineyi normal veya seyrek dolduranların işine gelir. Ben makineme bir ordu bulaşığı sığdırıyorum desem yeridir :) Alt sepet tamamen tabak dolu oluyor, tabakların üzerine tencere yatırıyorum, onun üzerine de ocağın ızgaralarını koyuyorum:) Tavaları dik olarak tabaklığa yerleştiriyoruz vs. Yemek artıklarını da çok akıtmıyorum. Misafirliğe gittiğimde bile ev hanımları bana bulaşık dizdiriyor çok iyi sığdırıyorum diye o derece :) Buna rağmen Quantum çelikleri pırıl pırıl, hiç bir bulaşıkta leke kalmadan çıkarırdı.




  • Arkadaşlar Calgonitin yeni adı finish olmuş calgonit yani finish şubat-mart sonu gibi 2 deterjan,1 parlatıcı çıkaracakmış 1;Limonlu Quantum 2;Max in 1(15 özellikli tablet) 3;Jet dry Turbo (çok hızlı kurutma sağlayan yeni parlatıcı özellikle fanlı makineler için resimleri de var.

     bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz


     bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz


     bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Çok kireçli su olsa dahi belediyeden su kireç oranını öğrenerek gerekli ayarı yapmanızı öneririm. Aksi taktirde tabletin tuz etkisine eklenen fazla tuz cam bardakların zamanla beyazlamasına neden olabiliyor. Keşke servise ölçüm yaptırsaydınız, tabi bu servisin ihmalkarlığı.

    Bunun yanında piyasada makinenin su girişine takılan manyetik kireç giderme aparatları taktırıp tuzsuz kullanıma devam edebilirsiniz.

    Tuzun yanında tuz etkisi içermeyen klasik tabletler de kullanılabilir.

    Teflon ve plastik eşyalar üzerinden su süzülemediğinden ve damlacık olarak kaldığından kurumama veya kurusa bile su izi kalma durumu olur. Parlatıcı zaten cam, porselen ve çelik eşyaların üzerinden suyun akıp gitmesini böylece iyice kurulanmalarını sağlar. Ancak plastik ve teflona bu kadar etki edemiyor yapılarından ötürü.

    Makinenin kurutması üzerinde nem kalan bulaşıklara tesir eder, çukurda kalan suyu buharlaştıracak ölçüde kuvvetli kurutmaları yoktur. Bu yüzden bulaşıkları mümkün olduğu kadar üzerlerinden suyun akıp gideceği şekilde yerleştiriniz. Örneğin tepsiler, tavaları ve tencere kapaklarını alt sepetteki geniş aralıklı çubukların arasına dik olarak yerleştirin. Böylece bulaşıklar çok az yer kaplar ve güzel yıkanırlar.


    Verdiğin bilgiler için teşekkürler.
    BEn ilçedeyim burada tek servis var.
    Servis geldiğinde ben evde yoktum.
    tuz ve parlatıcı ayarını değiştirmişler.
    birde gerilimi ölçüp gitmişler.




  • bim activit ten ben memnunum makine yeni belki onunda etkisi vardır çelikler çok iyi çıkıyor tabi makinayı tam doldurmuyorum iki kez 30 dakika çalıştırmak işime geliyor
  • Tabletleri bilmiyorum hiç denemedim ama toz deterjanından memnun kalmıştım. Şu an 2-3 ay önce Migros'tan iyi bir indirimle aldığım 3kg'lik Calgonit klasik toz kullanıyorum, bitsin yine Bind Activit alıcam
  • Bugün makinenin kapağının içine 1 tatlı kaşığı kadar çamaşır suyu ekleyerek Bind Activit ile ön yıkamalı program (normal program)çalıştırdım. Bulaşıklar iyi çıktı. Kirli bulaşıklarda böyle idare edeceğiz anlaşılan.

    @afacan kardeşim

    Zaten bildiğim kadarıyla toz deterjanı Pril'e ait.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WhoWantSome
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler.
    BEn ilçedeyim burada tek servis var.
    Servis geldiğinde ben evde yoktum.
    tuz ve parlatıcı ayarını değiştirmişler.
    birde gerilimi ölçüp gitmişler.



    Tuz ve parlatıcı ayarlarını değiştirdilerse suyun sertliğine de bakmışlardır diye tahmin ediyorum. Şerit kağıdı 1 bardak suyun içine batırınca sertlik okunabiliyor.
  • Demin bir arkadaşım haftasonu CALGONİT tablet deterjan aldık -tam adını hatırlamıyor--, bulaşık makinesinin tabanında köpük birikiyor, 2 defa ek durulama yaptırıyoruz gene de kurtulamıyoruz köpükten dedi. Makine Arçelik 2100 müş. Tuz ve parlatıcı kullanıyorlarmış. Daha önce kullandıkları deterjanda böyle bir sorun yaşamamışlar. Köpürmenin sebebi nedir?
  • Arkadaşlar finish(calgonit)jet dry turbo geldi önümüzdeki haftalarda raflarda olacakmış özellikle plastik malzemelerde bir damla su bırakmıyormuş.

     bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz
  • bu jet dry ı normal makineler kullanabilir mi yoksa fanlı mı olmalı makina...
    bim de bulaşık makinesi temizleyicisi var 3.95 tl aldım deneyeceğim calgonitinki 9.90 gibiydi
  • Normal makinede kullanır bunun özelliği bulaşıkların üstündeki suyu kaydırması yağmur kaydırıcı gibi ama makineniz fanlı ise A+++ bi kurutma sağlarsınız b kurutmalı makinelerde bile A,A+ kurutma sağlar calgonitinkini tavsiye ederim fakat yüksek sıcaklıkta ön yıkamasız program diyor 60'C ve üstü td80 arkadaşım senin makinenin marka/modeli ne ona göre program önereyim eğer 60'C ve üstü makinende ön yıkamasız program yoksa programı başlat ön yıkama bitince makineye yerleştir...
  • AEG favorıt AAAUTO ön yıkama yok galiba genelde otomatik yada 30 dak kısa programda yıkıyoruz...dry jet migroslarda yoktu...
    bu arada geçen bimden domestos sprey alıyorduk(indirim) tablet deterjanların şekli değişmiş ve üretim yeri fransa olmuş belki daha kaliteli olmuştur
  • merhaba
    makinam SİEMENS SN25M232EU henüz kullanmadım beraberinde Quantum fnish verilmiş sanki ambalajı açılmamalı gibi göründü bana nasıl kullanacagımı bilmiyorum ayrıca tuz ve parlatıcı kullanmam gerekiyormu ?... yarım yük kullanacagım zaman üst sepetimi kullanmalıyım ayrıca bana yarım yük kullanıldıgında tablet yerine toz deterjan kullanmam gerektigi söylendi yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • Babam bugün Bim'den Bindactivit bulaşık makinesi temizleyicisi almış.3,9 TL hemen denedik sonuç mükemmel.Daha öce Calgonit alıyorduk makinenin içindeki beyaz tortu tabakası gibi kirleri çıkarmıyordu bu ise bütün aksamı temizlemiş, plastik kısımların rengi ilk günkü gibi(12 yıllık Bosch).Calgonit'e 10 lira vermeye gerek yok. Sonuçta Bim'in ürünü de Alman malı, kötü olacağını zannetmiyorum.Annem her şeyi kolay kolay beğenmez bundan memnun kaldıDeterjanını da denemek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.