Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.883
Cevap
181
Favori
2.545.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MUST@F deneyimlerini paylaşırsan çok iyi olur, bende yakında beyaz eşya alacaklar arasındayım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MUST@F

    Arkadaşlar deneyimlerimi yazmaya devam edeceğim burada. Burada bulaşık makinesi alacaklar için önemli bir ayrıntıdan bahsedeceğim. Biliyorsunuz daha 2 gün önce BOSCH SGS 55E28 Çelik Dizayn bulaşık makinesini almıştım. Dün servis kurdu. 40 ytl vererek +4 yıl garanti artırımı yaptım. 1-2 hafta içinde de garanti kartı gönderecekler bana, gidip yetkili servisten alacağım bu kartı.



    Aldığım makinede sonradan öğrendiğim ve pekde benim hoşuma gitmeyen bir durum var. Benim aldığım makinenin alt ve üst modellerinden olan bir özellik benim makineme konulmamış.

    AquaStop diye bir özellik var. Bu özellik elektronik bir musluk ve ekstra güvenlik sağlayan bir özellik. Yani makine bulaşıkları yıkadıktan sonra makinenin bağlı olduğu musluğu kapatarak suyu kapatmak zorunda değilsiniz.

    Ama ne yazık ki bu özelliği bugün kullanım klavuzunu okurken anladım.

    Cihazın kapatılması başlığı altınta okuduklarım aynen şöyle;
    - Açma / Kapatma düğmesine basıp, cihazı kapatınız.
    - Su musluğunu kapatınız (Aqua-Stop tertibatı olan cihazlarda gerekmez)
    - Bulaşıkları soğuduktan sonra boşaltınız.

    Aqua-Stop olan cihazları için eğer su taşması olursa Bosch mutfağı baştan sona yenileme garantisi veriyor. Yani diyeceğim o ki aldığım bulaşık makinesinin alt modelleri ile üst modellerinden bu özellik var. Sadece benimkin de yok. Herhalde Çelik dizayn olmasından dolayı üst model olarak geçiyor bu alet demek ki. Nasıl gözden kaçırdım böyle birşeyi hayret bişey bana.

    İkidebi mutfak dolabının kapağını aç, aşağı eğil, dolabın arka tarafına ulaş musluğu aç veya kapat. Olacak iş değil. Sinir oldum valla. Bide dolabın o gözüne tencere tabak gibi kap kacakları yerleştirmemem lazım musluğu açıp kapatabilmek için.

    Bilginiz olsun.

    Makine ile bir defa bulaşıkları yıkadık. Siftah yaptık diyebilirim. İzlenimlerimi ve deneyimlerimi burada paylaşacağım. Gerekirse fotoğraflarla destekleyeceğim.

    Musluğu her yıkamadan sonra illa kapatmanız gerekmez.Mesela çamaşır makinesinde herkesin yapmadığı gibi.Bu olay ekstra güvenlik içindir.Nasıl mutfak bataryanızı kapalı tutarken alttaki vanaları kapatmıyorsanız bulaşık makinesinde de durum aynı.Yani çok üstüne düşülecek bir durum değil.
    Su basmasından korkunuz varsa evden çıktığınızda su saatinden vanayı kapatmanız yeterlidir.
    Yani makineyi çalıştırmadığınız zaman suyu açık bırakmanın makineye zararı yoktur.Bu olay tamamen hortumun güvenliği içindir.Musluk kapamanın makineyle pek bir ilgisi yoktur.
    Eskiden ben de kapatırdım ama şimdi yapmıyorum.Bendeki cihazda aquastop var hatta Sizdeki makinede su girişini kontrol eden parça(ventil)makinenin içinde,bendekinde su musluğunun ağzında.
    Kısacası musluğu kapatmak o kadar üzerine düşülecek bir konu değil,içiniz rahat olsun.
  • MUST@F arkadaşım,
    Aldığınız cihazda Aqua-Stop tertibatı olmadığını nerden anladınız. Kullanım klavuzundaki
    " - Su musluğunu kapatınız (Aqua-Stop tertibatı olan cihazlarda gerekmez) " yazısından ise bu yazı tüm makinaların kullanma klavuzlarında olan genel bir yazıdır. Bence sizin aldığınız modelde bu özellik var. Çünkü bu özellik yıllardır neredeyse bütün Bosch Bulaşık Makinalarında kullanılan genel bir özelliktir. Bosch sitesinde de bu özellik " Su taşma emniyeti " şeklinde yer alıyor. Cihazınızın sitede ki özelliklerini aşağıya kopyalıyorum..

    Bulaşık Makinası SGS 55E28 EU

    Çelik dizayn
    AntiFingerPrint - Leke oluşturmayan dış yüzey
    Program sayısı: 2 x 5
    Yıkama ısı sayısı: 4
    Dönüşümlü yıkama tekniği
    Auto3in1
    Yarım yük seçeneği
    Su yumuşatma elektroniği
    Su taşma emniyeti
    Alt sepette katlanabilir raf: 2 adet
    Rackmatic
    Başlama zamanını erteleme: 1-19 saat
    Kalan zaman göstergesi
    Program takip göstergesi
    “Su kesik” göstergesi
    Tuz ve parlatıcı göstergeleri
    1,05 kWh elektrik ve 14 l su tüketimi
    Ses seviyesi: 52 dB
    Verimlilik sınıfı: A x A x A
    Boyutlar: 85 cm x 60 cm x 60 cm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 18 Mayıs 2007; 12:29:11 >
  • Su taşma emniyeti farklı bir özellik.Makine içindeki kontrolsüz su yükselmesine karşı bir emniyet.Aquastop olmayan cihazlarda da mevcut.
    Mustafa beyin bahsettiği cihazda Aquastop özelliği bulunmuyor.
  • O zaman Aquastop özelliği muslukla makina arasındaki hortumun patlaması durumunda işe yarıyor. Başka bir faydası var mı ? Eskiden bütün makinalarında vardı, yenilerde niye kaldırdılar ki ?
  • BOSCH SGS55E28 EU Modelini alırken beni cezbeden yanı, Çelik Dizayn olmasıydı. Çünkü daha önce gördüğüm beyaz renkteki bir bulaşık makinesinde kapağın açılıp kapanmasıyla, açığa çıkan buhardan dolayı kenarlarında sararmaların oluşmasıydı. Bu bulaşık makinesi yaklaşık 4-5 yıl kullanılmıştı. Fakat bu görüntü pek hoş bir görüntü değildi.

    Aslında tanıdığım bir arkadaşım katologda 2 alt model olarak görülen SGS55E32 model makineyi bana tavsiye etmişti. BOSCH ürünlerinden en çok satılanıymış bu model. Fiyatı'da daha uygundu. Fakat katologda SGS5528 modeli daha üst model'di. Fiyatıda daha yüksekti. Çelik dizayn olarak olarak üretilmişti. Beyaz değil tamamen ankastre tipi dışı çelik tasarımdı.

    Tabi bu üründe alt modellerinde olan bütün özelliklerin olabileceğini düşünerek biraz daha para vererek tercih sebebim oldu.

    BOSCH'un iki tane çelik dizayn modeli var. Biri benim aldığım SGS55E28 modeli, diğeri ise en üst model olan SGS 09T45/42 modelleri.

    SGS 09T45 modelinin 2400YTL civarında bir katolog fiyatı var. Ben makineyi 975 YTL gibi bir fiyata aldım. Param olsa zaten en üst modeli alırım. Gerçekten en üst modelde her türlü özellik var.

    Çelik dizayn bulaşık makinelerinin en önemli özelliği AntiFingerPrint özelliği. Yani Leke Tutmayan Çelik özelliği.

    Bosch bulaşık makinelerinin katologda fiyatlarına göre sıralandığını söyleyebilirim. Eğer ürün model numaralarına dikkat edilecek olursa Benim adlığım ürünün SGS55E32 model üründen daha pahalı bir ürün olmasına rağmen daha alt model olduğunu söyleyebilirim. Yani benim aldığım makine SGS55E32 ürününe göre yeni çıkan bir ürün ama daha alt bir model.

    Burada dikkat edilecek husuz makinenin hangi özellikleri barındırdığı önemli. Mesala güvenlikle ilgili Aqua-Stop gerçekten çok önemli bir özellik. Mesela benim makinemde Su taşma emniyeti var ama Aqua-Stop özelliği için BOSCH firması mutfağı baştan sona yenileme garantisi vermiş. Su taşma emniyeti özelliği için böyle bir garanti vermemiş.(En azından benim gördüğüm bu arkadaşlar)

    Arkadaşlar öncelikle Bulaşık makinelerinde firmaların kullandıkları özellikleri tanıtarak insanları bilinçlendirelim.
    Burada herkes evinde kullandığı makine hakkında deneyimlerini yazarsa çok daha faydalı olacağı inancındayım.

    Bosch Bulaşık Makinelerindeki kullanılan özelliklerin ve terimlerin açıklamalarını buraya yazarak başlıyorum. (Bu özelliklerin açıklaması ve tanıtımı Bosch Solo Ürünler katoloğundan alıntıdır)

    VarioSpeed = Zamandan %50 tasarruf
    Yeni VarioSpeed özelliğine sahip Bosch bulaşık makineleri, zamandan tasarruf sağlarken üstün yıkama performansından ödün vermeden mükemmel bir sonuç almanıza yardımcı olur. Kirli bulaşıkların çok hızlı yıkanması gerektiğinde, acilen temiz bardaklara ihtiyaç duyduğunuzda; mesela evinizde verdiğiniz bir davet sırasında veya kalabalık bir misafir topluluğu çatkapı geldiğinde VarioSpeed imdadınıza yetişir. Üstelik makinenizi tam kapasite doldurduğunuzda, hatta bulaşıklarınız çok kirliyse bile yıkama süresini neredeyse yarı yarıya kısaltabilirsiniz. Bu da zamandan yarı yarıya tasarruf demek!

    Super Silence = En sessiz bulaşık makinesi
    Yeni Bosch bulaşık makineli mutfaktlara sessizlik hakim olacak! Artık gece uyurken ya da mutfaktaki sohbetiniz sırasında bulaşık makinenizi hiç rahatsız olmayacağınızı bilerek gönül rahatlığıyla çalıştırabileceksiniz. Çünkü sayısız ses koruma önlemi ile donatılmış Bosch "Silence" bulaşık makinelerinin çıkardıkları 40 dB'lik ses, yalnızca bir fısıltıyı andırır.

    AquaVario
    Yemek takımlarınıza gösterdiğiniz özeni biliyoruz ve bu nedenle Bosch bulaşık makinelerini onlara sizin kadar özen göstererek temizleyen bir özellikle donattık:AquaVario! AquaVario özelliği sayesinde bulaşık makineniz su püskürtme basıncını, bulaşıklarınızın kirlilik derecesine göre otomatik ayarlar. Hassas cam bardaklar ve değerli porselenleriniz için en düşük su püskürtme basıncını tercih eder. Yani AquaVario'lu Bosch bulaşık makineniz her şeyi en az sizin kadar özenle düşünür ve uygular.

    GlassProtec - Bardak Koruma Sistemi
    Değer verdiğiniz bardaklarınız ve cam eşyalarınızın yıkanması sırasında en üst düzeyde korunabilmesi için Bosch bulaşık makineleri size teknolojik bir çözüm daha sunuyor: GlassProtec-Bardak Koruma Sistemi!

    AquaStop
    Artık bulaşık makineniz çalışırken de gönül rahatlığıyla evden dışarıya çıkabilirsiniz. AquaStop su emniyet sistemi, makinenizi her türlü su arızalarına karşı korur. Hatta cihazınız kapalı konumdayken veya elektrikler kesildiğinde bile bu emniyet sistemi devrededir. Yaşadığınız su taşması gibi herhangi bir su arızası sonrası her türlü hasarınız Bosch tarafından karşılanır. Gerekirse mutfağınızda yenilenebilir. Bosch, bu güvenilir özellik için size %100 garanti veriyor!

    Su Yumuşatma Elektroniği
    Bu sistem sayesinde sadece gerektiğinde su yumuşatma elektroniği devreye girer. Böylece su ve bulaşık makinesi tuzundan önemli ölçüde tasarruf sağlanır.

    Isı Alışveriş Bloğu
    Bosch bulaşık makinelerindeki ısı alışveriş bloğu sayesinde bulaşıklarınız ani sıcaklık değişimlerinden etkilenmeyen yıkanır. Böylece hassas bardaklarınız, kadehleriniz ve değerli porselenleriniz; makinenin yeni su alımı esnasındaki ani ısı değişimlerinden zarar görmeden özenle temizlenmiş olur.

    AquaSensor
    AquaSensor I+II mükemmel yıkama sonucu için geliştirilmiş bir Bosch teknolojisidir. Su sensörleri sayesinde, kullanılacak su miktarı, bulaşıkların kirlilik derecesine ve çeşidine göre tespit edilir. Durulama suyundan gıda, yağ veya deterjan artıkları gibi herhangi bir partikül tespit edilirse makine yeniden su alarak durulama işlemine devam eder. Böylece çok kirli bulaşıklarda bulaşıklarınızın makineden kirli çıkma ihtimali sırıra inerken; az kirli bulaşıklarda da su tüketimi önemli ölçüde azaltılmış olur. AquaSensor III özelliği ise suyun bulanıklık derecesini daha detaylı ölçüp değerlendirmesinin yanı sıra gerektiğinde program akışını değiştirerek kusursuz bir sonuç elde etmenizi sağlar.

    Yük Sensörü
    Bosch bulaşık makineniz, ayrıcalıklı yük sensörleri sayesinde makineye dolduran bulaşık miktarını gelirler. Buna göre yıkama için ne kadar su harcaması gerektiğine karar verir ve her seferinde sadece ihtiyacı kadar su alır. Böylece Bosch bulaşık makinelerindeki yük sensörü sayesinde en mükemmel temizliğe en az su ve buna bağlı olarak da en az enerji harcayarak ulaşmış olursunuz.

    LCD Ekran ve Hareketli İkonlar
    Başlatma zamanı seçimi, program akışı, kalan süre, tuz ve deterjan seviyesi göstergelerini Bosch bulaşık makinelerinin geniş LCD ekranında harektli ikonlar eşliğinde tek seferde rahatça görebilirsiniz.

    Yarım Yük Seçeneği
    Artık her iki sepetin ya da sadece üst sepetin tamamen dolmasını beklemenize gerek yok! Bosch bulaşık makinelerine eklenen yeni "yarım yük" özelliği sayesinde ister üst sepet, ister alt sepette az miktardaki bulaşıklarınızı ekonomik olarak en mükemmel şekilde yıkama imkanı bulabileceksiniz.

    Başlama Zamanı Erteleme ve Kalan Zaman Göstergesi
    Bosch bulaşık makinenizde başlama zamanı erteleme özelliği sayesinde bulaşıklarınızın istedğiniz zamanda yıkanmasını sağlayabilirsiniz. Akşam eve geldiğinizde bulaşıklarınızı temiz bulmak isterseniz gündüz, ucuz elektrik tarifesinden yararlanmak isterseniz gece çalıştırmanız yeterli!Program başladıktan sonra da kalan zaman göstergesi sayesinde yıkama işleminin ne zaman sona ereceğini öğrenebilirsiniz.

    Rackmatic
    Bosch bulaşık makinelerinde her zaman büyük tabaklara, büyük tencerelere yer var! Hem de basit bir el hareketiyle üst sepetin yüksekliğini doluyken bile ayarlayabilirsiniz. Böylece alt sepete büyük tabakları ve tencereleri veya üst sepete uzun kadehleri yerleştirmekte hiç zorlanmamış olursunuz. İşte bu teknolojinin adı Rackmatic!

    Fırın Tepsileri için püskürtme başlığı
    En inatçı yağ ve yemek artıklarının yapıştığı tepsilerinizi büyüklükleri ve makinelerinizin onların boyutlarına göre ayarlanmayan püskürtme tekniği nedeniyle elde yıkamak zorunda kaldığınızı biliyoruz. İşte Bosch, bu soruna fırın tepsileri için özel üretilen püskürtme başlığıyla en mantıklı çözümü getirdi! Fırın tepsilerini rahatça yıkayabilmeniz için püskürtme başlığını Bosch bulaşık makinenizin arka duvarına yerleştirmeniz yeterli. Bu özellik sayesinde alt sepete yerleştirdiğiniz her fırın tepsisi tertemiz olur, böylece tepsilerinizi yıkarken harcadığınız zamanda efor da size kalır.

    VarioFlex
    Sadece Bosch bulaşık makinelerinde bulunan esnek raf teknolojisi sayesinde bulaşıklarınızı makinenizin sepetlerine pratik bir şekilde yerleştirebilirsiniz. VarioFlex teknolojisi üst ve alt sepette çok fazla parçadan oluşan katlanabilir aparatlar demektir. Bu özellik sayesinde ara bölmeleri ayarlayarak 10 tencereye kadar yükleme yapabilir ya da 27cm uzunluğundaki 24 adet kadehinizi kolayca yerleştirebilirsiniz. Esnek ve hareketli raflar makinenizden çok farklı şekilde yararlanmanızı sağlar. Sunduğu geniş kullanım alanıyla tencere ve bardaklarınızı en mükemmel şekilde yıkarken sizi de kullanım kolaylığıyla ödüllendirir.

    Auto3in1
    Toz, jel, tablet ya da hatta yeni Calgonit Quantum; hangi bulaşık deterjanını kullanırsanız kullanın Bosch bulaşık makineniz Auto3in1 otomatik deterjan tanımlama sistemi sayesinde yıkama sürecini sizin kullandığınız deterjan türüne göre ayarlar. Otomatik deterjan tanımlama özelliğine sahip dünyadaki ilk ve tek bulaşık makinesi Bosch'da!

    Top Dispenser
    Dönebilen deterjan gözü sayesinde deterjanınızı, makinenizin kapağını tam açmadan ve eğilmeden pratik bir şekilde yerleştirebilirsiniz.

    AntiFingerPrintLeke Tutmayan Çelik
    Bulaşık makinenizin dış yüzeyine kaplanan özel bir film tabakası sayeisnde dış yüzey üzerinde parmak izi kalmaz ve leke oluşmaz.

    Dönüşümlü Yıkama Tekniği
    Dönüşümlü yıkama tekniği sayesinde bulaşıklar alt ve üst yıkama sepetinde dönüşümlü olarak yıkanmaktadır. Bu sayede deterjan, bulaşığın üzerindeki kiri yumuşatmaya yeterince zaman kazanmakta ve temizlenme verimi de buna paralel olarak bir o kadar artmaktadır.

    A enerji sınıfı
    Bosch bulaşık makinelerinin enerji kullanımı ve enerji tasarruf değerini gösteren doğaya saygı notu:AAA. Bir bulaşık makinesinin alabileceği en yüksek enerji tasarruf notu. Bu sınıflandırma işlemi, bulaşık makinesi alma işlemi aşamasında tüketiciye yardımcı olmak üzere Avrupa Birliğine üye ülkelerin tümünde zorunlu kılınmıştır. Bu etikette makinenin enerji, yıkama ve kurutma verimlilikleri A en iyi olmak üzere G'ye dek sınıflandırılmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUST@F -- 19 Mayıs 2007; 12:40:22 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ege45

    O zaman Aquastop özelliği muslukla makina arasındaki hortumun patlaması durumunda işe yarıyor. Başka bir faydası var mı ? Eskiden bütün makinalarında vardı, yenilerde niye kaldırdılar ki ?

    Evet,Aqua stop muslukla makine arasındaki su güvenliğinden sorumlu.Makinedeki problemlerde de sadece suyu musluğun ağzından itibaren kesmeye yarıyor.Su taşma emniyeti de aqua stop olan ve olmayan modellerde mevcut.Aqua stop olmayan cihazlarda da su yükselmesi olunca su girişi makinenin su giriş kısmından durduruluyor.
    Bir de Aqua stop hortumu çift yüzeyli,yani dışarıda görünenin içinde 2. bir hortum daha var.Eğer içerideki bu hortum patlarsa dıştaki gri hortum suyu makineye taşıyor.Hatta bazı modellerde aqua stop alarmlı,böyle bir durumda sizi haberdar ediyor.
    Rekabet için de alt modellerden çıkarıldı.Eskiden en alt model olan 3 programlıda bile vardı.İşte piyasadaki ucuz kalitesiz cihazlarla rekabet için alt modellerde şu an aqua stop yok,polinox taban kullanılıyor.
    Bir de incelerseniz bazı özellikler yenilenince bazı özelliklerin çıkarıldığını görürsünüz.Mesela şimdiki modeller Bosch'un 2000 yıllarındaki makinelere göre daha gürültülü(izolasyon daha az),parlatıcı eklerken dolduğunu anladığınız göz yok,su tüketimi daha fazla,aksesuarlar daha az vs vs.Ama pahalı üst modellerde değişme yok,yine aynılar.Bosch'un ve kalitesiz ürünlerle fiyatı düşüren firmaların ayıbı.Bosch da kaliteyi düşüremediği için böyle yolara başvuruyor maalesef.
  • Aldığım SGS55e28 model bulaşık makinesi ile 2 defa bulaşık yıkandı arkadaşlar. 50 derecede yıkadık. Bulaşık makinesinin üzerindeki display'de 145 dakika gibi bir süre gösterdi yıkamaya başlarken. Yani 2 Saat 25 dakika gibi bir zaman aldı. Aslında 1 saat 50 dakikada yıkama işlemi bitiyor. Son yarım saatte kurutma yapıyor.

    Zaman içinde deneyimlerimi yazmaya devam edeceğim arkadaşlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MUST@F

    Arkadaşlar bende bulaşık makinesi almak istiyorum.

    Herkes evinde kullandığı bulaşık makinesi hakkında bilgi verirse çok güzel olur kanısındayım. Kafamda bir sürü soru var? Daha bugün almaya karar verdiğimden dolayı. Öncelikle nelere dikkat etmem gerekir bulaşık makinesi alırken? Sorularımıda aşağıya yazdım bakalım.

    -1 - Bulaşık makinesi büyük bir kolaylık mı?

    0- Evinizde bulaşıkları ne kadar sıklıkla yıkıyorsunuz?

    En önemli soruları en başa koymayı unutmuşum. Ne yapalım sonradan yazınca eksiden başlattım soruları?

    1- Evinizdeki bulaşık makinesinin marka ve modeli nedir?

    2- Kaç programlı?

    3- Gürültü seviyesi nasıl?

    4- Bulaşıkları ne kadar sürede yıkıyor bu bulaşık makineleri?

    5- Yıkama dereceleri nedir? (En yüksek derece ne kadar olmalı sizce?)

    6- Bulaşık makinesini kaç yıldır kullanıyorsunuz?

    7- Hiç arıza yaptımı?

    8- Arıza yaptıysa kaç defa yaptı?

    9- Bulaşık makinesini kaç liraya almıştınız?

    10- Garanti süreleri ne kadar?

    11- Artırılabilir garanti var mı?

    12- Evinizdeki su faturasının ve elektrik faturasının fazla gelmesinden bulaşık makinesini sorumlu tutuyormusunuz?

    13- Bulaşıkları biriktiriyormusunuz? Bulaşık makinesinin içindeki kap sayısınının elektrik ve su sarfiyatı açısından önemi nedir?

    14- Biriktirilen bulaşıkların makineye yerleştirilmeden önce suya tutularak veya vb şekillerde önyıkama yapılmasına gerek varmı?

    15- Bulaşık makinelerinin 2 programlı, 3 programlı, 4 programlı, ... olmasının ne gibi avantajları var? 2 programlı makineler yeterli değilmi?(Fiyatları daha iyi görünüyor)

    16- 2 kişilik bir ailenin nasıl bir bulaşık makinesine ihtiyacı vardır?(Marka model tavsiye edebilirmisiniz?)

    17- Sıcak su girişi olmasının bir önemi varmı?

    18- Evinizdeki diğer beyaz eşyaların markası nedir?

    19- Diğer beyaz eşyalarınızı kaç yıldırı kullanıyorsunuz?

    20- Diğer beyaz eşyalarınız kaç defa arıza yaptılar?








    Makineyi aldınız gerçi güle güle kullanın yazmakta geç kaldım biraz ama güzel bir anket olduğu için bende cevaplamak istiyorum

    -1 - Bulaşık makinesi büyük bir kolaylık mı?
    -1-Evet büyük kolaylık. Bence en az çamaşır makinesi kadar gerekli

    0- Evinizde bulaşıkları ne kadar sıklıkla yıkıyorsunuz?
    0- Haftada 2 veya 3 kez

    1- Evinizdeki bulaşık makinesinin marka ve modeli nedir?
    1- Arçelik 3440

    2- Kaç programlı?
    2-)4 programlı: ön yıkama, 65 derece ssüper program, 65 derece normal program, 50 derece ekonomik program

    3- Gürültü seviyesi nasıl?
    3-Biraz eski olduğu için yeni çıkanlara oranla sesli sayılır

    4- Bulaşıkları ne kadar sürede yıkıyor bu bulaşık makineleri?
    4-1.5 ile 2 saat arası

    5- Yıkama dereceleri nedir? (En yüksek derece ne kadar olmalı sizce?)
    5-Bizim makinede en yüksek olan 65 derece ama 70 olanlarda var(yeterli bence)

    6- Bulaşık makinesini kaç yıldır kullanıyorsunuz?
    6-)12 yıllık. 1995 yılında almıştık

    7- Hiç arıza yaptımı?
    7- Evet bir kez arıza yaptı 6 sene kadar önce. açma kapatma düğmesi basmıyordu. servisi aradık geldi yaptı

    8- Arıza yaptıysa kaç defa yaptı?
    8-)1 kez yaptı

    9- Bulaşık makinesini kaç liraya almıştınız?
    9-Hatırlamıyorum çocuktum o zamanlar:):)

    10- Garanti süreleri ne kadar?
    10-)3 ile 7 yıl arasında değişiyor

    11- Artırılabilir garanti var mı?
    11-Evet çoğu markada var

    12- Evinizdeki su faturasının ve elektrik faturasının fazla gelmesinden bulaşık makinesini sorumlu tutuyormusunuz?
    12-Hayır. hatta elde yıkamaya oranla çok daha az su harcar

    13- Bulaşıkları biriktiriyormusunuz? Bulaşık makinesinin içindeki kap sayısınının elektrik ve su sarfiyatı açısından önemi nedir?
    13- Tabii biriktiriyoruz. makinenin içini doldurmanızla tüketim arasında pek fark yoktur(tabii full elektronik bulaşık makineleri için geçerli değil bu dediğim. daha çok mekanik makinelerde geçerli)

    14- Biriktirilen bulaşıkların makineye yerleştirilmeden önce suya tutularak veya vb şekillerde önyıkama yapılmasına gerek varmı?
    14- Evet. makineye koymadan önce sudan geçirirseniz daha iyi olur

    15- Bulaşık makinelerinin 2 programlı, 3 programlı, 4 programlı, ... olmasının ne gibi avantajları var? 2 programlı makineler yeterli değilmi?(Fiyatları daha iyi görünüyor)
    15- Şahsi fikrime göre alınmasında hiçbir sakınca yok. size kafi geliyorsa no problem:)

    16- 2 kişilik bir ailenin nasıl bir bulaşık makinesine ihtiyacı vardır?(Marka model tavsiye edebilirmisiniz?)
    16-Arkadaşlar yazmıştı zaten o yüzden pas geçiyorum

    17- Sıcak su girişi olmasının bir önemi varmı?
    17- Evet. daha az elektirk harcar

    18- Evinizdeki diğer beyaz eşyaların markası nedir?
    18-Arçelik, Beko, Vestel Bosch

    19- Diğer beyaz eşyalarınızı kaç yıldırı kullanıyorsunuz?
    19- Çamaşır:7 senedir, bulaşık 12 senedir, buzdolabı yaklaşık 15 senedir, televizyon 3 senedir

    20- Diğer beyaz eşyalarınız kaç defa arıza yaptılar?
    20-Bulaşık makinesi 1 kez, televizyon 1 kez
  • Dün akşam 3. defa bulaşık makinemle bulaşıkları yıkadık.
    1.Tuz gözüne Calgonit marka tuzun tamamını boşalttım.(Su sertlik derecesi 4 ayarında)
    2. Parlatıcı gözü 3 ayarındaydı. Parlatıcıyıda koyduk. (Calgonit marka)
    3. Deterjan gözünede sıvı olan Calgonit marka deterjan ile doldurduk.
    4. Makinenin ayarını 65 dereye ayarladık. Ekran göstergesi 140 dakika olarak gösterdi.
    6. Yıkama işlemini başlattık.
    7. Gece bulaşıklar bitince Makinenin kapağını ardına kadar açıp bulaşıkların havalanmasını sağladık.


    Sabah baktığımızda;


    1. Cam bardakların üzerine dikkatli bakıldığında kısmen beyaz lekelerin olduğunu gördüm.

    2. Teflon tavanın içinin siyah renkte olması gerekirken gri renkte olduğunu gördüm.(Teflon kalitesi önemli olabilir.)

    3. Bardaklardan biri diğerlerine göre daha sararmış şekilde duruyordu. (Herhalde hariçten bir çamaşır suyuna bastırmak gerekiyor)

    Peki ben şimdi bu bulaşıkları yıkarken hangi hataları yapmış olabilirim.
  • sıvı yerine toz deterjan kullanırsanız bardaklardaki leke probleminiz çözülecektir.teflon tava hakkımda fikrim yok.
  • Sıvı deterjanda ağartıcı madde yok.Çay bardakları zamanla sararıyor.Önermiyorum.
  • Evime makinayı kuran servis elemanın söylediklerini sizle paylaşmak istiyorum.

    Calgonit Parlatıcı (Başka marka parlatıcı da kullanabilirsin.{Ben Calgonit aldım}
    Calgonit Tuz (Başka marka tuz'da kullanabilirsin){Tuzu da Calgonit aldım}
    Calgonit Sıvı (Calgonit'ten başkasını kullanmayın) dedi. {Deterjanıda sıvı Calgonit aldım}

    Bunları ayrı ayrı kullanmak daha etkili odluğunu söyledi. 3in1, 4in1, 5in1 gibi tabletlerin çok rağbet görmediğinden bahsetti.


    Ayrıca arkadaşlar dün gece makinayı neredeyse tam olarak doldurduk. Boş yer kalmadı diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUST@F -- 22 Mayıs 2007; 20:14:23 >
  • 3in1, 4in1, 5in1 gibi tabletler tavsiye edilmiyor.sıvı deterjan leke yapıyor en iyisi toz detrj. kullanmak

    hocam 1 günde koca makinayı nasıl dolduruyorsunuz kaç kişisiniz sorması ayıptır ?
  • Gün içinde misafirlerimiz oluyor. Zaten hemen doluyor makinenin içi. Hınca hınc, sıkıya değil tabi. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUST@F -- 23 Mayıs 2007; 12:43:07 >
  • Buzdolabı olarak Sharp'ın Plasmacluster iyonlu SJ-P68M-SL modelini tavsiye ederim. Çok iyi dolap plazma cluster ile küflenmeyi önlüyor-geciktiriyor. Koku giderici özelliği var. Bayaa geniş ve büyük bir dolap. Ayrıca bayaa şık, üst kapağın ortasında kımıl kımıl plasma cluster ışığı ve düğmesi var.
    1- Yeriniz yetiyormu bakın
    2- A sınıfı değil, B sınıfı, hesaplarıma göre A sınıfı benzer boyutlu bir buzdolabına gore yılda yaklaşık 15-20 YTL fazla elektrik harcıyor

    http://www.koysepete.com/en+ucuz+sharp+sj-p68m-sl+buzdolabi+44744.aspx

    Ben koysepete'den 1530'a aldım.
  • Arkadaşlar 4. defa bulaşık makinesine bulaşıkları attım. 60 dereye ayarladım. Süre 140 dakika.

    Bu sefer tam dolu fakat bulaşık olan diğer kapları içine koymadım. Kapları sıkıştırmak istemedim. Bakalım bu sefer sonuç ne olacak.

    Parlatıcı gözünü ağzına kadar doldurdum.
    Deterjan gözünü tam olarak doldurdum.
    Tuz lambası yanmadığı için tuz ilave etmedim.
  • Bu sefer lekeler yok. Fakat bazı bulaşık kalıntılarını elde iyice ovalayıp öğle yerleştirmek gerekiyor. Bazı yapışkan lekeler çıkmıyor kaplardan.

    Birdahaki sefere en yüksek derece olan 70 derecede yıkayacağım. Olmadı toz deterjanda kullanacağım. Parlatıcıdan dolayı kaplar iyi parlıyor.

    Fakat dediğim gibi bazı lekeler çıkmıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MUST@F

    Bu sefer lekeler yok. Fakat bazı bulaşık kalıntılarını elde iyice ovalayıp öğle yerleştirmek gerekiyor. Bazı yapışkan lekeler çıkmıyor kaplardan.

    Birdahaki sefere en yüksek derece olan 70 derecede yıkayacağım. Olmadı toz deterjanda kullanacağım. Parlatıcıdan dolayı kaplar iyi parlıyor.

    Fakat dediğim gibi bazı lekeler çıkmıyor.


    Arkadaşım, biz 50 derece de yıkıyoruz. Öyle " bazı bulaşık kalıntılarını elde iyice ovalayıp öğle yerleştirmek " gibi bir işlemde yapmıyoruz. Pırıl pırıl tertemiz oluyor. Calgonit toz deterjan kullanıyoruz. Bir an önce toz deterjan alın ve bu işkenceden kurtulun bence..
  • nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir, tekdir ile yola gelmeyenin hakkı kötektir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.