Şimdi Ara

Bulaşık Makinesi Sepeti Boyası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
22.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Bulaşık makinesi sepetlerinde ufak paslanma mevcut, bu sepetlerin bu alanlarını tiner ile temizleyip üzerini boyamak istiyorum. Burada kullanılan 70 dereceye dayanıklı boyar maddeler nelerdir. Yurtdışında rack repair ürünleri var ama ülkemize gelmiyor.



  • 70 santigrad bişi değil. Ama o kısım paslanmaz çelik vb olmalı. Söküp krom kaplatmak vb çözümdür ama en basit; buzdolabı/araç boyaları gibi sağlam bişiler düşünülebilir. Beyaz boya pigment ile uygun renge benzetilebilir.
  • thenoone T kullanıcısına yanıt
    Araç kaliperlerini boyamak için ısıya dayanıklı sprey boyalar var.300 dereceydi yanılmıyorsam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "bulaşık makinesi" olduğunu hiç düşünmemiştim. Paslanmaz çelik dememin sebebi de oydu. Çamaşır makinesi tamburu için konuştum ve malzeme homojenite bozukluğu ve ya kalitesizlikle alakalı bir korozyon mudur diye düşündüm.

    Bulaşık makinesi sepetinde mevzu olan birçok yerde kullanılan plastik kaplama tipi şeyler. O bölgeyi ısıtıp erimiş plastiği oraya uyguladıktan sonra donunca uygun bi aletle dış yüzeyini eğelersiniz. Plastiği erittikten sonra akıp da uygulamanızda sorun yaşarsanız, plastiği uyguladıktan sonra koyulaştırmak için sprey sıkarsınız. Sprey herşey olabilir yeterki plastiğin dış yüzeyini soğutsun.

    Kauçuk esaslı bişiler de olabilir, kauçuk benzine atılınca eriyor ve yapıştırıcı oluyor, düşünülebilir. Çabuk donmasına da hiç gerek yok ayrıca, iş görülsün yeter.

    spreyli japon yapıştırıcısı var, beyaz renk ile kombine edilip uygulanabilir. Zaten kıvamlı ve donmuyor, önce beyaz pigmentle karıştırılır uygulanır ve sonunda da spreyi basar dondurursunuz. Aslında normal japon yapıştırıcısına sprayli japonun spreyini sıkınca hem donuyor hem de bembeyaz oluyor.

    En basiti de boya yapmak. Sprey boya vb.

    Uygun bir kimyasal çocuk oyuncağı anında yapabilir kimyagerler....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thenoone

    http://mehmetyildiz.com/post/do-it-yourself/paslanmis-bulasik-makinesi-raflarini-atmayin-tamir-ediyoruz/

    burada konuya bulduğum çözümü anlattım.
    Merhaba, UV epoksi olarak nerden hangi ürünü almamızı önerirsiniz?
  • Merhabalar. İleriye dönük aynı sıkıntıyı yaşamamanız için önce antipas(sprey uygulama yapacaksanız,sprey olarak da mevcut),ardından yüksek sıcaklığa dayanıklı sprey boyalar da mevcut,o şekilde yani antipas+dayanıklı boya uygulaması tavsiye ederim.

    Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.