Şimdi Ara

Bulunduğum ortamda maaşı ile hava atan arkadaşımın sonu (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
2
Favori
6.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself

    Ulan dede parası yiyip bide böyle konu açmaya utanmıyorsun. Adam sıfırdan girip okuyup 4k para alıyor sen bide utanmadan dededen kaldı bilmem ne diyorsun yok arabam şu falan

    Seni bizim şirkete operatör olarak bile almazdım kardeşim gerçekler acıdır
    Olm ne kadar cringe adamlarsınız ya. Eleman kendi parasıyla karşıdaki elemanı ezmeye çalışmış. Adam da ağzının payını vermiş. Bunu neden görmüyorsunuz? Burdaki mesele kimin parayı nasıl kazandığı değil olaya bakış açınıza... Olay kimin ne kadar kazandığı. Kaldı ki adamın parayı nasıl kazandığı kimsenin umurunda değil. Adam isterse fakirlik içinde hem çalışıp hem de okuyarak mezun olmuş olsun, adamın emek vererek 4K kazanacak duruma gelmesi onun kazandığı para ile hava atıp karşısındakini ezmesini doğrulamaz. Bu kadar saçma sapan düşünmeyin.

    Adam ne yapsın senin kıçı kırık şirketini. Adam zaten parasını kazanıyor. Hem de kendi işinin patronu ahahaha.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endoplazmik bir kulum

    Arkadasların cocukluk etmis sen daha cok cocukluk etmissin.adam en azından calısıp iyi kötü bir para kazanıyor.sen dedenin mal varlığını saymışsın.

    Başlığı okuyunca masaya bmw anahtarı falan bıraktın zannettim 😂

    Evinin dükkanının olması bu devirde bi anlam ifade etmiyor.

    Kiminin 10 tane evi olur altında fabia ile gezer.

    Kimi kirada oturur altında merso bmw ile takılır.

    Doğru bir şey olduğu için söylemiyorum ama dürüst ol hangisi bir kızı tavlamana yardımcı olur?
    Eleman çocukluk falan etmemiş. Kendini bir halt sanıp, onu aşağılamaya çalışan bir anguta haddini bildirmiş.

    Bal gibi de ediyor. Evin, dükkanın varsa sırtın yere gelmez.

    Kızı tavlayıp ne yapacaksın birader? Sen kendi hayatına baksana. Nasıl olsa bir kızla evlenip gideceksin, daldan dala atlamana gerek yok yani.

    10 evi olanı tercih eder bir kız. Çünkü kızlar kendilerini maddi açıdan güvence altına almak isterler. Kirada oturan adamın da hiçbir güvencesi yoktur. Yarın öbür gün işten atılsa ve iş bulamasa aç kalırsın hani.

    Senin altında Bugatti olsun ama barakada otur. Hangisi bir kızı tavlayıp, evlenmene yardımcı olur? Kız sırf senin Bugatti'n ile gezmek için barakada oturmayı kabul etmez. En iyi yapacağın şey sana Bugatti'yi sattırıp adamakıllı bir ev ve araba almanı istemek olacaktır. Satacağın yoksa da kız sana bay bay der ya da sadece seninle sevgili olarak takılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endoplazmik bir kulum

    Şöyle bir getirisi var;

    eğer iyi derecede bir yabancı dilin varsa ve herhangi bir enstrüman çalabiliyorsan dünyanın her yeri senin evin olabilir.geriye tek ihtiyacın bir sırt cantası 😉
    Enstrüman çalarak para kazanma işi yaş. Fazla bir getirisinin olacağını sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

    Nasıl cahilce bir düşünce tarzıdır bu yahu ne kadar boş beleş silik tip varsa üniversite okumayı bir halt sanıyor.

    Alıntıları Göster
    Aynen öyle. Üniversite okumayı bir halt sanıyorlar. Bu forumda buna özellik diyen biri vardı bir de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-6C7EF6CED

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Orası öyle. Sonuçta iyi bir işin varken işinden olup, iş de bulamayabilirsin.

    Yoo son derece güzel bir iş. Adamın kendi işi de var zaten sadece kiralara bel bağlamıyor ki. Bu devirde her şey paradır demiyorum da senin 1000 TL'n okumuş adamın 1 TL'si etmez demene tepki gösterdim ben. Para paradır, nasıl kazandığının bir önemi yok. Para, yaşamak için kazanılır. Ha tabi namuslu kazanmak önemli. Onun dışında baba parası bilmem ne bu tür şeyler boş şeyler. Kıskanmayın milletin mirasını, malını.
  • Üniversite mezunu insan yani eğitimli yontulmuş insanlar daha mantıklı ve hoşgörülü hayata karşı.. Hepimiz ağaç olarak doğuyoruz okuduğumuz okullar kültürler aile yaşamları bizleri yontup adam ediyor. Aileden kalma mal ile konuşmanın kolay olduğunu düşünüyorum çektiğin kredi patlasa dahi bir evi satıp ödersin bunun rahatlığı var. Diğer afam kendi çapında birşeyler yapmaya çalışıyor ha ezmeye çalışması varsa ona bir şey diyemem haksızdır fakat üniversite mezunu adam lise mezunu adamdan hayli üstündür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Ha ağzına sağlık bende aynen bunları yazmak için geldim, sen yazmışsın zaten, arkadaş lise bitirmiş bunun ezikliğini biliyor kalkıp karşısındakide buna öyle demiş diye hemen kim olduğunu anlatmışmış, neyini anlatıyorsun deden zamanında çalışmış hazıra konmuşsun onun havasını mı söylüyorsun sen çalış dükkan al aç para kazan meslek sahibi ol da ondan sonra ben bunları bunları yaptım diyebil, yok fabia varmış o fabia o kiralarla aldığından haberin yok herhalde..

    Ha böyle mekanlarda ben böyle yaptım böyle aldım diyenleri bende sevmem çünkü böyle hele kız da varsa arada böyle şeyler söylemek etik değil ama sen öyle dediler diye de bende de bunlar yaptım diyerek kendini bir şey sanma çünkü sende hazıra konanlardansın artı mesleğin yok düz lise mezunu isen açık açık meslek sahibi değilsin baba dede dükkanında bende patron olarak çalışmasını bilirim ama mesele kendi dükkanını açıp meslek sahibi olabilmek ve o dükkanı işletebilmek..

    Alıntıları Göster
    Lise mezunu olmak eziklik mi? ahuahahahaha. Arkadaşın lise mezunu olmayı eziklik olarak gördüğü yok. Ben de lise mezunuyum hiçbir zaman da lise mezunu olmayı eziklik, üniversite okumamayı da bir eksiklik olarak görmedim. Lise mezunu olmayı sizin gibi yıkık tipler "eziklik" olarak görüyor. Çünkü sanıyorlar ki lise mezunu okuyanlar cahil yobazın teki, üniversite okuyanlar bilgili, kültürlü, entelektüel, aşırı zeki kişiler. Üniversite okumak bir maharet değildir. Üniversite mezunu olmakla övünenler kitap okumakla övünen tiplerden farksızdır. Sen kitabı kendine yararı olsun diye okuyorsun, kendini geliştiriyorsun. Üniversiteyi de daha iyi bir mesleğin olsun, daha iyi para kazan diye okunuyorsun, kendini geliştirmek için de değil. Sonuç olarak üniversite okuyunca Allah katına çıkmıyorsun. Mesele hazıra konması falan değil, mesele o elemanın kazandığıyla hava atarak karşısındakini ezmeye çalışıp bu arkadaşın da kazandıklarını tikkynin yüzüne çarpmasıyla o tikkynin mors oluşu. Niye? Babanın desteğiyle yaptıklarını sen yapmış olmuyor musun aynştayn? Kafan çok güzelmiş güle güle kullan. Adam kendim çalışıp, kazanıp aldım diyor. Babasının dükkanda çalışmış yani o paralarla almış oluyor, kiralarla değil.

    Adamın kendini bir şey sandığı falan yok. Kendini ezmeye çalışan bir tikkye ağzının payını sonuna kadar vermiş. Mesele adamın hazıra konması değil, olayı çok yanlış anlamışsın. Git çalış lan o zaman burada saçma sapan postlar atacağına.

    Tam yobaz bir tipsin, seninle tartışılmaz valla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yorgun şair

    sana benzeyen bir arkadaşım vardı

    lise mezunu olmuş babasının açtığı dükkanda abisiyle çalışıyor şuan da

    araba babadan kalma
    iş babanın açtığı dükkanda çalışmak
    evlendi tüm masraflar babadan

    bu arkadaş arada gelip bana ya işte biz babadan bir şey görmedik dükkanı bu günlere biz getirdik bilmem ne tatavası bile yapıyordu ki dükkan işlek bir cadde de iş yapan bir yerdi babasının çalıştığı dönemleri bile bilirim. Birde demez mi benim yaşımda (24) çogu kişinin arabası bile yok

    Ben ise üniversite mezunuyum bu arkadaş okulu bitirmeme yakın bana işte ortada birsürü üniversite mezunu var nasıl iş bulacaksın senin bölümünde iş bulmak zor bilmem ne deyip benim moralimi bozmaya çalışıyordu tabi ben takmadım mezun oldum 1 ay iş görüşmesi yapıp işe girdim 2 yıldır da kurumsal bir firmada çalışıyorum çok şükür.

    Şimdi şahit olduğum şeyler şunlardı arkadaşın yanındayken babası gelirdi bağırırdı çağırırdı kızardı (bakın milletin ortasında yapıyordu bunu) arkadaş sesini çıkartamazdı. Neden? çünkü niteliksiz biri.

    En basitinden evlenirken bir eşya alacaktı hala abisini arıyordu abi alayım mı falan ne diyorsun? diye...birgün dedi ki kendi işimi yapsaydım kendi paramı kazansaydım bunları sormazdım gider alırdım senin gibi

    demem o ki insanın kendi başına bir yerlere gelmesi oldukça zor ha bu demek değildir ki hava atmak, karşındakini eziklemek...ama baba parasıyla bir yerlere gelmek ile kendi çabalarınla bir yerlere gelmek arasında dünya kadar fark var.
    Sen şimdiye niye anlattın ki bunu? Konuyla ne ilgisi var yani?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adminastör

    Şuan burada çoğu kişi bana farklı farklı yorumlar yapmaya başladı ezmeye çalışarak hemde yorum yapıyorlar bakıyorum da.. Arkadaş sen üniversiteni bitir git gir alacağın maaş olsun 5 6 7 bin. Ben çalışmadan daha fazlasını alacağım diye zoruna mı gidiyor?
    Evet. Çekemiyorlar birader.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrokenDiamond

    Lise mezunu olmak eziklik mi? ahuahahahaha. Arkadaşın lise mezunu olmayı eziklik olarak gördüğü yok. Ben de lise mezunuyum hiçbir zaman da lise mezunu olmayı eziklik, üniversite okumamayı da bir eksiklik olarak görmedim. Lise mezunu olmayı sizin gibi yıkık tipler "eziklik" olarak görüyor. Çünkü sanıyorlar ki lise mezunu okuyanlar cahil yobazın teki, üniversite okuyanlar bilgili, kültürlü, entelektüel, aşırı zeki kişiler. Üniversite okumak bir maharet değildir. Üniversite mezunu olmakla övünenler kitap okumakla övünen tiplerden farksızdır. Sen kitabı kendine yararı olsun diye okuyorsun, kendini geliştiriyorsun. Üniversiteyi de daha iyi bir mesleğin olsun, daha iyi para kazan diye okunuyorsun, kendini geliştirmek için de değil. Sonuç olarak üniversite okuyunca Allah katına çıkmıyorsun. Mesele hazıra konması falan değil, mesele o elemanın kazandığıyla hava atarak karşısındakini ezmeye çalışıp bu arkadaşın da kazandıklarını tikkynin yüzüne çarpmasıyla o tikkynin mors oluşu. Niye? Babanın desteğiyle yaptıklarını sen yapmış olmuyor musun aynştayn? Kafan çok güzelmiş güle güle kullan. Adam kendim çalışıp, kazanıp aldım diyor. Babasının dükkanda çalışmış yani o paralarla almış oluyor, kiralarla değil.

    Adamın kendini bir şey sandığı falan yok. Kendini ezmeye çalışan bir tikkye ağzının payını sonuna kadar vermiş. Mesele adamın hazıra konması değil, olayı çok yanlış anlamışsın. Git çalış lan o zaman burada saçma sapan postlar atacağına.

    Tam yobaz bir tipsin, seninle tartışılmaz valla.

    Alıntıları Göster
    Ağla ağla buradaki çoğunluk bizim dediğimizi diyorsa gerisi tirastir, o yüzden gidin goy goyu baba dede dükkânlarında hazıra konarak ahkam kesin millete, fabrika da işçi olarak başlayıp kendine meslek edinip ve kazandığı asgari ücretlerle hem ailesini hem kendini bakarak üstüne sıfır fabia alan adam varsa o adamın uyguladığı formülü bize de paylaşmasını isterim yoksaaa saltanata hazır oturan 15 18 lik bebelerin değil fabia bmw m5 tek kapı aldıklarınıda çok iyi biliriz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

    Karşı taraf bariz seni küçümsemek istemiş. Gelince ne yapacaksın demek yerine eğitim durumunu vurgulamış. Buna hiç gerek yoktu. Burada ikinci yanlış senin vermiş olduğun cevap. Ailemden kalan dükkanı ve birkaç daireyi değerlendirmeyi, planlar doğrultusunda yeni işler yapmayı düşünüyorum diyebilirdin.
    Niye kendisini ezmeye çalışan adamı ezmeyi es geçsin ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Ağla ağla buradaki çoğunluk bizim dediğimizi diyorsa gerisi tirastir, o yüzden gidin goy goyu baba dede dükkânlarında hazıra konarak ahkam kesin millete, fabrika da işçi olarak başlayıp kendine meslek edinip ve kazandığı asgari ücretlerle hem ailesini hem kendini bakarak üstüne sıfır fabia alan adam varsa o adamın uyguladığı formülü bize de paylaşmasını isterim yoksaaa saltanata hazır oturan 15 18 lik bebelerin değil fabia bmw m5 tek kapı aldıklarınıda çok iyi biliriz..

    Alıntıları Göster
    Valla ben ağlamıyorum da sen yazıda bayağı bir zırlamışsın evlat. Niye? Çoğunluk aynı şeyi söyleyince söyledikleri haklı mı oluyor bağnaz herif ahahahahahaha. Senin mantığınla islam dini de yalan o zaman ha dünyada müslümanlardan fazla hristiyan var o zaman, dimi aynştayn? Burda millete ahkam kesen sensin yıkık herif. Kimin parasını nasıl kazandığını yargılamak san mı düştü sincap? Konarız konmayız sanane birader, seni ilgilendirir mi? Bir tarafların çatlayarak para kazanacaksın diye kıskanma. Biz de baba malımızla rahat bir hayat sürelim. Hadi çalış patronun emriyle çalışan işçi seni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 2 Temmuz 2018; 19:13:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    EyvAllah hocam millet ortamda kendini oven yerine malı olana kızmış iste boyle de objektifiz

    Alıntıları Göster
    Aha o yıkıklardan biri de şu arkadaş. @x2yk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShinQda

    gerek yok böyle polemiklere girmeye, onlar daima çalıştıkları için elinin altında bulunan yeni şeyleri söyleme gereksinimi duyarlar. o yüzden kendinizce sakin hayatınızı yaşayın . bizim gibiler herkesten avantajlıdır,

    burada önemli olan , elinizdeki iyi imkanların bir kısmını fakir fukaraya yardım için kullanmak ve lösev-daruşafaka vb kurumlara destek olmanız daha makbule geçer.

    şirket aracı altında olup , ağzı kokan adamlarla diyaloğa girmeyin. Temiz olanlarına sözüm yok , lafım meclisten dışarı.
    Ağzı kokmak, temiz olmak? Dişlerini fırçalamayanlardan mı söz ediyorsun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VeterözeR

    Konu başlığında yazan "Hava atan arkadaşımın sonu"nu okuyup, merak ettim konuna girdim. Arkadaşının sonu ne oldu anlamadım. Ancak sendeki ezikliği fazlasıyla hissettim. Adına üzüldüm.
    Bence o üniversite okuyup hava atan adamda kendi ezikliğini gördüğün için kudurmuşsun. Adam ezmeye çalışırken ezilmiş, ortada hiçbir eziklik yok konu sahibinin tarafından ama hava atmaya çalışanda bayağı bir var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: assasins killer

    Hocam takma şunlara sen daha önce de yazdım. Bak ben de 22 yaşındayım ve uzun yıllardır çalışıyorum, üni okumuyorum ve bu sayede sağlam bir birikim yaptım. Senin yolun doğru yol. Bana dededen bişey kalmadı ama kalsaydı daha rahat bi şekilde para kazanmaya başlardım. Dedenden mal mülk kalması senin sorunun değil. Sonuçta sen zaten çalışıyor ve bir şeyler yapmaya çalışıyorsun gerisini takma kafaya.

    60'lar ve 70'lerde köyden kente göçüş ile saçma bir "herkesin okuyup iş sahibi olması" gibi bir düşünce ortaya çıktı. Bu tamamen yanlış bir düşünce. Ulan herkes okursa bu memlekette yeni bir iş yerini, iş sahasını kimler kuracak ? Piyasa batılı yabancılara mı kalsın.

    Bak ben de okumuyorum ve sonuna kadar da memnunum bu durumdan söylenenleri iplemiyorum. Takma kafana ve yaşamaya devam et.

    Alıntıları Göster
    Ne alaka? Üniversitede okuduktan sonra iş sahası kurulmuyor mu? Onu geçtim 20 yaşındaki adam yeni iş sahası mı kuracak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yirikalische

    Bana kalırsa yaşananları kendin haklı olacak şekilde anlatıyorsun ve asıl kendin hava atmaya çalışıyorsun.



    4000 lira maaş hava atılacak yükseklikte bir para değil, ama yeni mezun olmuş genci başarılı hissettirip mutlu ettirecek bir para. Gayet pek çok arkadaşımdan duydum aynı tarz şeyleri, bir kez olsun hava atıyor demedim, tebrik ettim, onlar adına sevindim.



    Daha önce temel bilim okuyan arkadaşa sizin bölümde iş bulmak zor, ne yaptın merak ettim dediğim de oldu, yine benim de kötü bir niyetim yoktu.



    Şu konuya baktığım birkaç sayfada yazdıklarına bakarak bir kuyruk acın olduğu ve o yüzden gereksiz alıngan olduğun kanaatindeyim.
    Ya şu olayları kendin haklı olacak şekilde anlatıyorsun kafasını bir bırakın. Adam hava atmaya falan çalışmıyor. Zaten bu tür şeylerin lafını etmediğini belli etmiş. Ayrıca bu forumda bir sürü varlıklı adam var, 2-3 dükkan ile mi hava atacak? Tamamen saçmalamışsın.

    Adamın karşısındaki adamın eğitim durumundan bahsetmesi onu direkt aşağılamaya çalıştığının bir göstergesi, bir boş yapma ya. Kendi durumundan adamakıllı bahsetseydi belki mutluluğunu paylaşmak için yaptı diyebilirdik ama karşısındaki adamla kendini kıyaslama durumuna getirmiş kendisini. Ayrıca elemanla konuşan sen misin de adamın amacını bileceksin? Konu sahibi birebir konuşmuş, amacını pekâlâ da senden daha iyi sezebilir.

    Senin dediğinde bir şey yok. Adamın bölümünden bahsetmişsin, kalkıp da lise mezunusun falan gibi aşağılamaya çalışmamışsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chrissrathfield

    Kendi kendini rezil etme, ornek: yukarıda.
    wut
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrQuN

    Üniversite mezunu insan yani eğitimli yontulmuş insanlar daha mantıklı ve hoşgörülü hayata karşı.. Hepimiz ağaç olarak doğuyoruz okuduğumuz okullar kültürler aile yaşamları bizleri yontup adam ediyor. Aileden kalma mal ile konuşmanın kolay olduğunu düşünüyorum çektiğin kredi patlasa dahi bir evi satıp ödersin bunun rahatlığı var. Diğer afam kendi çapında birşeyler yapmaya çalışıyor ha ezmeye çalışması varsa ona bir şey diyemem haksızdır fakat üniversite mezunu adam lise mezunu adamdan hayli üstündür.
    Hiçbir üniversite mezunu adam benden üstün değil. Problem?

    Ben çok gördüm üniversite mezunu, kitap okuyan adam. Lise mezunuyum, kitap okumam. Ama üniversite mezunu olup, kitap okuyan adamlardan kat be kat mantıklı düşünebiliyorum. Probblem?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 2 Temmuz 2018; 19:32:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrokenDiamond

    Ne alaka? Üniversitede okuduktan sonra iş sahası kurulmuyor mu? Onu geçtim 20 yaşındaki adam yeni iş sahası mı kuracak?

    Alıntıları Göster
    Türkiye'deki üniversitelerin amacı özel sektöre veya devlete eleman yetiştirmektir. 18 yaşında üniye girip 22 de mezun olan adam çok büyük ihtimalle kendi işini kuramaz. Zaten böyle bir riski alabilecek durumu yoktur, böyle bir talebi de yoktur. Sistem onu 1950 yılında köyünden çıkıp gelmiş kapital sahibi ilkokul mezunu patronun şirketine yönlendirir.

    Ben iş kurucam diyen adam da eğer üni okuyorsa zamanını boşa harcıyor demektir. Bir an önce bıraksın o okulu, yanlış yerde çünkü.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.