Şimdi Ara

c++ 16 haneli sayıyı hafızada tutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese. bir kod için 16 basamaklı bir sayıyı hafizada tutmam gerek ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. İnt olmuyor galiba. Yabancı sitelerde long long int vesaire yazmış ama anlamadım nasıl kullanacağımı. işletim sistemi win10 kullandığım program Dev-c++



  • ancak sayıyı kullanıcıdan isteyeceğim. bunun için ne yapmam gerek acaba. maalesef dev-c++ kulanmalıyım. yapmak istediğim şu tam olarak. kullanıcı kredi kartı numarasını girecek ki bu zaten 16 haneli. ondan sonra girilen numaranın basamaklarındaki sayılarla işlem yapmam lazım doğrulamak için. mesela 2. 4. 6. .... basamaklarındaki sayıları falan toplamam lazım. normalde kısaca aralarında boşluk bırakarak isteyebilirim ama öyle yapmak istemiyorum. nasıl yaparım?
  • Kredi kartı numarası tamamen sayılardan oluşsada integer bir değer değildir. Matematiksel bir anlam ifade etmediğinden string olarak tutulabilir. Bazı sırada bulunan sayılar ile işlem yapmak gerekiyorsa string değerden o sayılar alınarak integere çevirilip işlem yapılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.