Şimdi Ara

c# Kursu Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
14.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • C# ve asp.net (ado.net'de olsa fena olmaz)öğrenmek istiyorum ancak bütçem 450 tl civarında istanbul içi kurs önerisi olan...



  • hocam Türkiye de eğitimi isim yapmış üniversitelerden birinden aldım, şu an Avrupada yine adı bilinen bir otomobil firmasında otonom araçlar üzerinde gömülü sistem yazılımcısı olarak çalışıyorum.

    acı gerçekleri söyleyeyim. bilge adam kazık. öğrenciyken bana fiyat olarak 4-5 bin demişlerdi kaç sene önce. şu an eğer 7.5 bin istiyorlarsa haftada en az 40 saat eğitim vermeliler sınıf da 10 kişiyi geçmemeli.

    benim yazılımı nasıl öğrendiğime gelirsek;

    1- öncelikle ingilizce öğrenmelisin.

    2- kitap veya videolardan çalışmalısın. benim zamanımda bu kadar video yoktu, kitap vardı sadece dolayısıyla kitaptan çalışmaya alışığım ve meyilliyim. kitapta ilerleme hızın okuma-anlama hızınla orantılı, videoda adamın konuşma hızı da etkili oluyor, video bana göre yavaş kalıyor. totalde 30 saatlik video eğitimi için en az 90 saati gözden çıkarman lazım, bir de kitaplar daha sistemli ve düzenli oluyor. video sevenler de var, kişisel bir durum kendine uygun olanını seç.

    bu işin denklemi: amazondan kitap bak, iyi oy alan kitapları seç, bu kitapları internetten edinmeyi öğren, otur çalış. 400 sayfa civarı bir kitap 1-2 ayda bitiyor, 800-1200 sayfa kitap 3-4 ayı bulabiliyor buna göre ayarla işte kendini. motivasyon yüksekse daha kısa sürer.

    video için udemy de ucuz ve kaliteli eğitimler bulabilirsin (25-35 TL arasına düşüyor bazı eğitimler, indirimleri takip et 300-400 TL ödeme). spring eğitimi fena değil mesela, zenci bir adamın dersi var ama ingilizcesi anlaşılıyor. Udemy'i zaten Türkler Amerika'da yapmış, Türkiye'ye acayip kıyak geçiyorlar fiyat konusunda.

    4- webforms un devri geçti, hala kurslarda öğretiyorlarsa kazıklıyorlar demektir. direk MVC çalış.

    5- kurumsal firmalar java ve C#, startuplar yeni şirketler python ruby javascript groovy tabanlı projeler yapar.

    6- MVC öğreneceksen direk MVC tabanlı ve herşeyi MVC ye göre yapan bir framework çalış önce. böylece tasarımı ve mantığını anlarsın ve bir framework öğrenmiş olursun sonra daha serbest bir frameworke geçersin.

    tavsiyem: python django frameworkü ile başlamandır. ahanda kitap (internetten beleş bulursun):
    https://www.amazon.com/Django-Beginners-Build-websites-Python-ebook/dp/B079ZZLRRL/ref=sr_1_1_sspa?ie=UTF8&qid=1546725587&sr=8-1-spons&keywords=django+python&psc=1

    çünkü python dil olarak java ve C#'a yakın. burda MVC mantığını kap, pythonu da göre göre öğreneceğinden diğerleri için ön hazırlık olur. sonra C# (.net core) ve Java'ya (spring MVC) atlarsın. C# frameworklerini öğrenmek daha kolaydır. hele artık visual studio da beleş oldu, visual code da geldi. C# öğrenmek acayip kolay ve öğrenimi rahat. ama çok java projesi olduğundan java frameworklerini de öğrenmen iyi olabilir. java ortamı yapboz gibi. birşey kullanacaksan başka yerden alıp projene monte etme olayı çok oluyor. C# ve pythonda ortamı bir kez kurunca çok plugin derdi fln yok, önce MVC mantığını öğreniyorsun; advanced kısmında biraz var, onları da internetten tutorial bulup yaparsın.

    tavsiye => python django -> sonra C# .net core -> spring MVC -> grails (bu sıra kolaydan zora doğru)

    grails'i Türkiye'de isteyen görmedim. grails 2 deyken groovy dilini öğrenip yapıyordun, sonra grails 3 de spring in üstüne inşa edildi. spring bilsen bile groovy öğrenmen lazım. kısacası o kadar kasma. python -> C# -> java yolunu seç, bu bile çoğu kişiye yeter. hatta C#'da kalsan bile yeter.

    ruby on rails de aslında MVC için çok güzel ama önce ruby dilini öğrenmen lazım, sentaksı java ve C#'a göre biraz daha farklı. dolayısıyla senin için ek iş demek. python dan diğerlerine geçmek daha kolay.

    sonradan gelen edit: arkadaşlar bu dediklerim internet programcılığı için. mobil içinse java (android) ve swift (ios) dilleri var; C# ile pyhon yok.

    gömülü sistem yazılımcıları da genelde C ve C++ kullanır. duruma göre matlab ve python da bilimsel olarak kullanılmaya başlandı ama daha çok sistemi görselleştirmek için bunlar. gerçek zamanda çalışan sistem C ve C++ ile yazılıyor. Bunun için de Türkiye'de genel olarak teknik üniversiteleri tercih etmelisiniz. (odtü veya itü. bilkent bile değil dikkat bilkent java'dan başlıyor. C ve C++ standart olarak gösterilmiyor belki isteyenler için ders açıyorlardır bilmiyorum ama ben TR'de çalışırken bilkentliler C++ bilmiyordu.)
  • Ben Yeni Bitirdim. Bahsettiğin Konuları İçeren Bir Kurs, Bahsettiğin Fiyatın Tam 10 Katı Maalesef :S
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hopelephant

    Ben Yeni Bitirdim. Bahsettiğin Konuları İçeren Bir Kurs, Bahsettiğin Fiyatın Tam 10 Katı Maalesef :S


    o kursları biliyorum hocam :D
    peki paranın karşılığını tam olarak alıp sertifika sınavlarında başarılı olabildin mi
  • Paranın karşılığını aldığımı düşünüyorum, eğer amacın sertifika sınavlarında başarılı olabilmekse bu kurslara gitmeye ihtiyacın yok, oturup taskinglere çalışman yeterli.
    Onun için de ingilizce gerekli tabii ki arkadaşın dediği gibi.
    Ama ingilizce bilmek yetmez tabii ki, netteki dökümanlar bir yere kadar yeterli olabilir, mesela Advanced öğrenmek için kurs şart.
  • C ve Sistem Programcıları Derneği'ni öneririm. Gülerek, eğlenerek şen şakrak eğitim alırsınız. Alabileceğiniz en iyi eğitimlerden birini vereceklerine bu konuda kefilim.
  • hocam kendimi daha çok c# üzerinde geliştirmek istiyorum yine de sağol
  • Hocam bahsettiğim, kurumun adı. Web sitesini ziyaret ederseniz kurslar hakkında detaylı bilgi alacaksınız.
  • Slm,

    http://sanalortam.net/SPBB/viewtopic.php?f=7&t=260

    Yukarıdaki linkte bir çok firmanın fiyatları yer alıyor. İçlerinde kariyer mimarı die bi eğitim şirketi var. 3,5 aylık c# kursunu Aralık ayında kayıt yaptıran ilk 20 öğrenciye 550 TL ye veriyorlar. Daha uygunuda hiç bi yerde yok. Web tasarım kursları bile bu fiyatın çok üstünde...

    İnşallah işinize yarar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xonar

    C ve Sistem Programcıları Derneği'ni öneririm. Gülerek, eğlenerek şen şakrak eğitim alırsınız. Alabileceğiniz en iyi eğitimlerden birini vereceklerine bu konuda kefilim.

    merhabalar,

    ben bu kursa gidip görüşmek istiyorum. netten kayıt bıraktım muhtemelen dönüş yapacaklardır.
    zaten temel var asp.neti hızlı bir şekilde geliştirmek istiyorum.
    elimde kitap ve video kaynağıda mevcut..
  • Tahsilli Olmak Yerine Alayli Olmayi Tercih Edersen Hem Daha Kaliteli Bir Yazilimci Hemde Butcesini Zorlamamis Bir Vatandas Olursun..
  • ilk amaçım kendi imkanlarımla kendimi geliştirmek oda şuan mümkün :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xonar

    C ve Sistem Programcıları Derneği'ni öneririm. Gülerek, eğlenerek şen şakrak eğitim alırsınız. Alabileceğiniz en iyi eğitimlerden birini vereceklerine bu konuda kefilim.

    +1967 :) Bende kayit oldum ocakta baslicak sabah 9-13.00 arasi.
    gelirsen irtibata gecelim ;) sartlari da uygun egitmi de 1 Numara.. Tavsiyemdir
  • Beşiktaş Halk Eğitimi Merkezi'nde ücretsiz C# kursları (C Sharp kursları) düzenleniyor. Katılmak için Beşiktaş'da ikamet zorunluluğu yok.

    http://egitimbulurum.com/besiktas-hem/kurs/C-ile-Programlama-Teknikleri/1/147/0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besiktas_csharp -- 4 Eylül 2013; 22:13:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ujkdhtyfhed

    Ben Yeni Bitirdim. Bahsettiğin Konuları İçeren Bir Kurs, Bahsettiğin Fiyatın Tam 10 Katı Maalesef :S

    Sizehttps://www.acikakademi.com/portal/default.aspx tavsiye ederim ücretsiz
  • Herkese Merhaba, Ben 8 ay önce vektörel bilişim'de C# ASP.NET yazılım eğitimi aldım. Şuanda MCSD'yim. Bir yazılım firmasında yazılım uzmanı olarak çalışıyorum. Ben kesinlikle vektöreli tavsiye ederim. Çok ilgileniyorlar öğrencilerle. Kaydı aldık tamam mantığı ile yaklaşmıyorlar. ben açıkçası biraz ön yargıyla gittim bu tip kurslar genelde para alır karşılığında doğru düzgün eğitim vermezler, verseler bile teoride kalır diye düşünüyordum ama öyle değilmiş. Hoca çok yoğun ödev veriyor, uygulama yaptırıyor, hocanın verdiği ödevleri idarede takip ediyor. yaptığımız ya da yapmadığımız ödevlerin hepsini idare biliyor. Ben bi ödevi yapmamıştım. Hoca da unuttu zannettim iyi kaynadı dedim :) 1 hafta sonra müdür bey geldi ders arasında. bana ödevi sordu. SQL ile ilgiliydi. konusunu bile biliyordu. valla şaşırdım. o ödevi yapmak zorunda kaldım :) Bence bu kurs gerçekten aldığı parayı fazlasıyla hak ediyor. Tek kötü tarafları sürekli zorluyorlar ve çok disiplinliler. Sıkıya gelemeyenler kaydolmasın bence :)




  • Daha piyasaya çıkmamış c# 6.0 sürümünü anlatmalarından vektörelin ne kadar konuya hakim olduğunu anlayabilirsiniz.Bir kurumun müdürü ödevleri takip edicek kadar işsizse kaçın derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01ada01

    Daha piyasaya çıkmamış c# 6.0 sürümünü anlatmalarından vektörelin ne kadar konuya hakim olduğunu anlayabilirsiniz.Bir kurumun müdürü ödevleri takip edicek kadar işsizse kaçın derim.

    C# 6.0'ın kitabı bile var, neden bahsediyorsun. Şimdi mesajlarına baktımda TÜTEV'de çalışıyosun sanırım. Diğer kurumları kötülemen hiç hoş değil, bence tüteve söyle C# 6.0'a geçsinler biran önce, yoksa geride kalacaklar. Özellikle MVC 5 platformu çok önemli artık.

    Ayrıca Müdür Beyin ödevlerle ilgilenmesi eğitime ne kadar önem verdiğini gösterir. Bi çok kurum parayı aldıktan sonra öğrencinin yüzüne bile bakmıyor, ingilizce kursuna gittiğimde görmüştüm kursların para tuzaklarını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikretMCSD -- 30 Aralık 2014; 15:13:17 >




  • Dünyada kitabı yok birtek türkiyede var çok ilginç.Gerçekleri söyleyen herkes rakip firma adamı zaten.Dracos cevap vermiş +1 diyip geçelim.

    bknz. Amazon c# 6.0
    http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias%3Daps&field-keywords=c%23+6.0&rh=i%3Aaps%2Ck%3Ac%23+6.0

    6.0 olayı henüz preview
    http://msdn.microsoft.com/en-US/roslyn




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01ada01

    Dünyada kitabı yok birtek türkiyede var çok ilginç.Gerçekleri söyleyen herkes rakip firma adamı zaten.Dracos cevap vermiş +1 diyip geçelim.

    bknz. Amazon c# 6.0
    http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias%3Daps&field-keywords=c%23+6.0&rh=i%3Aaps%2Ck%3Ac%23+6.0

    6.0 olayı henüz preview
    http://msdn.microsoft.com/en-US/roslyn



    Kardeş sen uyu daha, Volkan Hoca C# 6.0'ı yazdı, şuan elimde kitap :) sanada aşağıda kodlab'tan alman için linki gönderiyorum.

    Harbiden uyuyorsun :) Hatta sen frontpage dersin şimdi :)

    Link aşağıda

    http://kodlab.com/BookDetail.aspx?ID=21607




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.