Şimdi Ara

C# ÖĞRENMEK İSTEYENLER BURAYA!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
7
Favori
9.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet bu konuyu C# öğrenmek isteyen ama nereden ve hangi kaynaklardan çalışmaya başlayacaklarını bilmeyenler için yazıyorum. Bir zamanlar bende aynı arayış içerisindeydim.
    Eğer meslek lisesinde okuyorsanız bu iş sizin için daha kolay olucaktır. Çünkü öğrendiğim kadarıyla okulda da c# öğretiyorlar. Eğer meslek lisesinde okumuyorsanız dişinizi biraz daha sıkmanız gerekecek.Şimdi Başlayalım

    Öncelikle bu Visual Studio programını bilgisayarınıza yüklemeniz gerekiyor. Bunu internetten indirebilirsiniz.Ondan sonra en temelden başlamanız gerekiyor yani Consol Application ' dan. Bunun için;
    http://www.muhammedmastar.com/csharp-dersleri

    Bu sitede 20 videoluk ders var ve kısa süreli videolardır. Emin olun başlangıç için çok iyi bir kaynak Bu videolar bitince kafanızda az buçuk bir şeyler oluşmuş olacaktır. Bu sadece temel eğitimidir. Bunu kısa sürede bitirin ve adamın yaptıklarının aynısını sizde yapın . Sadece ona bağlı kalmayın kendinizde deneme yanılma yoluyla kod yazın.

    Onu bitirdikten sonra artık Form Applicationa geçmeye hazırsınızdır.İlk olarak şöyle söyliyeyim Form Applicationda artık biraz daha göze hoş gelen programlar yazacaksınız.
    Bunun için internette ücretli satılan süper bir eğitim seti var.
    Bu eğitim setini hazırlayan hoca gerçekten işinde çok iyi biri zaten seti izledikten sonra hak vereceksiniz.
    Bu eğitim setini bitirdikten sonra Veri tabanına Kayıt ekleme ,silme,güncelleme gibi işlemleri kolayca yapabileceksiniz.
    Yani bir örnek vermek gerekirse bir sınıf listesi yapabilecek , bu sınıfa istenilirse yeni bir öğrenci ekleyebilecek veya silebilecek seviyeye gelmiş olacaksınız.
    Bunu reklam olsun önermiyorum kendim de bundan öğrendim , sadece yardımcı olmak amacıyla yazıyorum.Bu eğitim setine ;

    http://www.kariyeregitimseti.com sitesindeki ürünlerden
    C# ile Windows Form adlı sete tıklayıp bakabilirsiniz.

    İnternet üzerinde birçok ücretsiz eğitim seti var ancak gerçekten böyle sıfırdan başlayıp sağlam ilerleyen yok. Eğer bilen varsa yorumda paylaşabilir.

    Bunu bitirdikten sonra artık Asp.Net öğrenmeye geçebilirsiniz.Asp.Net C# ın web tabanlı halidir. Günüzmüde artık form application bilerek maalesef bir yere gelinmiyor en azından iş bulunmuyor. Asp.net öğrenmeye başladıktan sonra Form Applicationda yaptıklarınızı internet ortamında yapmayı öğreneceksiniz.Ve güzel web siteleri hazırlamayı öğreniceksiniz.
    Şöyle bişey var bunların isimleri değişik ancak dil aynı dil yani c# sadece ilave kodlar ekleniyor.
    Öncelikle ben kendim yukarda paylaştığım siteden aldığım eğitim setleriyle öğrendim. Bunu en samimi ve içten duygularımla söylüyorum.
    Birazdan alta atacağım linkteki eğitim seti Form setine göre daha uzun ve zaman ve emek istiyor. Ama set sonunda gerçekten çok sağlam bir bilginiz olucak.
    Bu arada internet üzerinde Asp.Net derslerinin çoğunu inceledim fakat çok iyi anlatan bir hocaya rastlamadım eğer bilen olursa altta yoruma yazabilir.

    Asp.net 1.Kısım =http://www.kariyeregitimseti.com/visual_studio_2010_csharp_ile_aspnet4_egitim_seti_detay.html
    Asp.net 2.Kısım =http://www.kariyeregitimseti.com/aspnet_ikinci_kisim_detay.html

    Evet dediğim Asp.net çok daha uzun ve emek isteyen bir set. İki kısımdan oluşmakta 1.kısımı bitirdikten sonra bir haber portalı sitesi yapabilecek seviyeye geliceksiniz. En detayına kadar öğreniceksiniz.Bu eğitim seti sonunda hocayla beraber yaptığımız haber portalı sitesini upload edip attım buraya indirip visual studioda açıp bakabilirsiniz. Dediğim gibi bu eğitim setlerini izlerken sıkılıp pes etmeyin. Özellikle Asp.Net seti biraz uzun fakat sonuna geldiğinizde değdiğini fark ediceksiniz.

    Haber Portalı =http://dosya.co/ical8z0qrwu6/HaberPortali.rar.html

    Asp.Net 2.Kısımda ise Link to SQL , Link to XML ve Entity Framework anlatılıyor. Bunlar çok önemli şeyler özellikle Entity Framework. Bunların detayına girmicem şimdi bunları Asp.net 1.kısım bittikten sonra biraz da araştırmayla kendiniz de öğrenirsiniz ne olduklarını.

    Evet bu kısma kadar geldikten sonra artık bir site yapabilecek seviyeye geleceksiniz. Bundan sonraki kısımda ise şöyle bişey var. Tamam siteyi yapabiliyorsunuz fakat bir sitede tasarım çok önemlidir. Hatta en az sitenin işlevi kadar önemlidir.Bunun için CSS öğrenmeniz gerekecek. Ve son zamanlarda en popüler site tasarımında kullanılan Bootstrap öğrenmeniz gerekecek. İsterseniz başka birşey de olur. Ama benim tavsiyem Bootstrap öğrenmenizdir. internetten bootstrapla yapılan örnek sitelere bakabilirsiniz. Ben CSS ve Bootstrapı gene bir eğitim setinden öğrendim . Css ve Bootstrapın beraber olduğu bir eğitim seti var. Onunda linkini alta koyuyorum.İsterseniz önce bir inceleyin siz bilirsiniz. Css ve Bootstrap öğrendikten sonra inanki müthis siteler yapılabiliyor. Ben sadece Bootstrap la eğitim setlerini dinlerken yaptığım bir örnek bir siteyi atıyorum buraya

    Öncelikle CSS3 eğitim seti =http://www.sanalogretim.com/CSS3/41/SetDetay

    Örnek Bootstrap site =http://dosya.co/4xi57a1ufxie/Örnek_Site.rar.html

    Buraya kadar geldikten sonra benim tavsiyem artık MVC öğrenmeye başlayıp ondan uzmanlaşmaya çalışın. MVC konusunu başka bir konuda paylaşırım isterseniz.
    Şunu belirtmeden geçemicem burada asla reklam yapma amacı gütmedim. Kendim hangi kaynaklardan öğrenip bu seviyeye geldiysem onları paylaştım. Setler belki biraz maliyetli gelebilir. Fakat inanınki değecektir. İsterseniz paylaştığım setleri internetten araştırabilirsiniz.

    Eğer yanlış bildiğim ve yazdığım birşey varsa bilenler düzeltebilir.
    Eğer kafanıza takılan bir soru olursa yardımcı olmaya çalışırım.

    İyi Çalışmalar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Csharp -- 4 Kasım 2016; 2:24:54 >



  • Bu konuyla neden hiç ilgilenilmediğini anlayamadım. Ancak C# ve daha fazlası öğrenmek istediğim şeylerdi. Sayende kafamda yapılacaklar listesi oluştu. Paylaştığın için teşekkür ederim. :)
  • rakpunar kullanıcısına yanıt
    Bende anlayamadım Hocam :D Lakin önemli değil isteyen okusun ben bildiklerimi paylaştım. Bir yararım dokunduysa ne mutlu bana :)
  • Up
  • C# dilinde bunca kaynak varken türkçe - yabancı hala kaynak sıkıntısı çeken öğrenmeye istekli değildir. piyasadaki birsürü .net çi kopyala yapıştırla maaş kazanıyo visual studioyu kullanmayı bilen herkesin işi hazır.
  • Homosepiens H kullanıcısına yanıt
    Hocam haklisiniz fakat bu işe daha yeni başlayanlara yapacakları ve bu yol hakkında yardımcı olmak için yazdım bunu , öyle her kaynaktan da maalesef çalışılmıyor. Saçma sapan anlatan yerler var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up yararlı konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acikakademi.com diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece onunlada olmuyorki maalesef. Yani onunla bir yere kadar öğreniyorsun, ondan sonrası gene araştırma ve öğrenmeye bakıyor.
  • Bu kitabı incelemenizi öneriyorum.. Uygulama üzerinden anlatıyor..
    Yeni bir kitap ve fiyatı da çok uygun
    https://www.seckin.com.tr/kitap/469773283
  • Öğrenmeye başlamak istiyorum da, kaynaklar güncel midir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.