Şimdi Ara

C++ Pratik Yapma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ben Bilgisayar Mühendisliği 1.Sınıf öğrencisiyim ilk dönem yeni bitti. C++ ile başladık programlamaya, her şey iyi güzel olayları anladım vs. ama sınavlarda ciddi zorlandım.Herkes "Pratik yapmalısın " diyor ama bunun nasıl yapılacağına yönelik bir öneri alamadım kimseden. Hani mesela matematikte konuyu öğrendikten sonra soru bankalarından soru çözerek pratik yapılır ama burada hangi kaynaktan pratik nasıl yapılır bir fikrim yok.Öneri olarak "İnternetten araştır" dan ziyade güzel eğitici kaynak(link verirseniz) önerirseniz çok sevinirim.



  • Programlamada pratik demek kendi kendine kucuk programlar yapmak demek. Ilgini ceken bir konuda, mumkunse az da olsa isine yarayabilecek bir program fikri bul, onu yapmaya calis.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • codewars.com
    hackerrank.com
  • Yirikalische 'nin dediği gibi programlamada pratik demek kendi kendine kucuk programlar yapmak demek.



    mahoni_38 'nin önerdiği hackerrank'teki sorular orta ve üst düzeyde tecrübeli programcıların yaptığı sorular yani sınavda soru yapmakta zorlanan biri için overkill.



    C++ normalde kullandığım bir dil değil fakat forumda sık karşılaştığım bir dil old için ilgilendiğim bir dil. Forumdaki programlama sorularını çözerken C++ kullanarak bayağı bir pratik yapmış oluyorum. Alttaki SS'te normalde hiç kullanmadığım C++ ile, forumdaki programlama sorularını çözmek için yazdığım programlardan sadece bir kısmı görülüyor. Yani C++'ı öğrenmek için ufak programlama soruları çözmek gerek ve yazdığın çözümleri SS'te görüldüğü gibi bir klasörde saklarsan ilerde "bunu nasıl yapmıştım" "bu problem nasıl çözülüyordu" diye sorduğunda dönüp bakma imkanın olur ve o durumlarda "bunu eskiden kötü yazmışım, şunu biraz düzelteyim" diyerek refactoring yapmaya başlarsan programlamada ilerlediğini de fark edip keyif duyabilirsin...

    C++ Pratik Yapma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deitel & Deitel kitabı baya faydalı oluyor öneririm
  • Teşekkür ederim hepinize. Ben biraz araştırarak W3Resource bu siteyi buldum.Yeni başlayanlar için çok temelden ve çözümleri olan egzersiz soruları yazmışlar.İlgilenenler olursa bakabilir.
  • okul kütüphanesinde c++ ile ilgili kitapları bulup bölüm sonu sorularını çözebilirsin. ben eski bir kitap bulup çözdüm kendi çözümlerimi de github hesabıma yükledim belki birileri faydalanır diye böyle bir şey yapabilirsin.

    ayrıca forumlarda falan başkalarının sorunlarını çözebilirsin ben daha çok bu forumda yardımcı olmaya çalışıyorum. insanlara yardım ederken ister istemez bilmediğin şeyler karşına geliyor ve bilme dürtüsü seni sürüklüyor. birçok şeyi de ingilizce aradığında bulamayacağını sanmıyorum.

    ayrıca bende 1.sınıfım şimdi diğer okulların ilk dönem projelerini topladım. onların proje ve ödevlerini çözüp yayınlamayı düşünüyorum.

    sen de bu tarz şeyler yaparak kendini geliştirebilirsin diye düşünüyorum.
  • Çok teşekkür ederim güzel fikirler bunlar.Ben de belli sayıda projeye ulaşınca github hesabıma yüklicem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.