Şimdi Ara

Call of Duty WWII Takılma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistemim GTX 980 Ti i5 4690 8 gb ram
    oyunu 4k da ultra ayarlarda açıyorum ortalama 48-50 fps alıyorum fakat oyun optimizasyon sıkıntısından mıdır nedir hareketli sahnelerde aşırı takılıyor bir sürü ayarı değiştirdim düşük ayarda düşük çözünürlükte bile açtım fps 200 leri buldu fakat silahı döndürdüğümde veya çok hareketli bir sahnede yine takılmalar oluyor.
    tam o anda msi afterburner dan baktığımda gpu kullanımı %1-2 civarına düşüyor %99a çıktığında fps düzeliyor.
    neyle alakalı olabilir lütfen yardım edecek birisi varsa sevinirim.



  • Ram, ram, ram, ram. Aynı sorunları bende gtx970 + i5 4690k ile yaşadım. Sorun 8 gb ramin bu oyunda kesinlikle yetmemesi. Sana verebileceğim tavsiye; ayarlardan Shadow'u kapat Off yap, diğer shadow yazan ayarları Normal'e çek, Texture Quality ve yanındaki diğer 2 ayarı da en fazla High yap, Extra'ya çıkarma. AA'yı FXAA olarak ayarla. Çözünürlük 1080p'den yukarıda olmasın, Resoluiton Scale ve diğer t2x scale ayarı da Native olarak kalsın. Ve en önemlisi oyuna girince ayarlara hiç girme öyle oyna. Oyundayken menüden grafik ayarlarına girip ayar değiştirip oyuna dönünce takılmaları ciddi şekilde etkiliyor bazen. Yani söylediğim ayarları yap sonra oyundan normal bir şekilde çık, sonra temiz bir şekilde oyuna bir daha gir ve hiç ayarlara dokunmadan oyna. Oyunda ayarlara girmek oyunu sapıttırabiliyor.

    Bunları yaparsan takılmalar büyük ölçüde azalacak. Ben bu şekilde 8 gb olan ram kullanımını zar zor 7 gb'a falan düşürdüm tabi bu arada söylememe gerek yok arka planda Chrome vb ram yiyen şeyler açık olmayacak.




  • emin misin hocam ramden kaynaklandığına bende ram kullanımını 7bin küsür mb gösteriyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karGa6

    emin misin hocam ramden kaynaklandığına bende ram kullanımını 7bin küsür mb gösteriyor

    %90 eminim %100 demeyeyim de, çünkü yabancı bazı youtube videolarına ve steamdeki bazı yabancıların tartışmalarına falan baktım herkesin ortak kanısı 8 gb ramin yetersizliği. 16 gb rami olan adamda 10-12 gb arası ram kullanımı gördüm Youtube'da izlerken yabancı birisini.

    Alttaki viodedaki arkadaşın 16 gb rami var ve 12 gb ram kullanımı mevcut.



    Bu alttaki arkadaş da aynı şekilde.



    Bu alttakinde de 8 gb ram var ve yorumlara dikkat edin.





  • çok teşekkür ederim kardeşim bilgilendirme için bi yerden 4gb daha bulsam da denesem çok merak ediyorum açıkçası yıllar sonra adam gibi cod geldi onu da 4k full ayarla oynayabilecekken saçma sapan bi ram sıkıntısından oynayamamak can sıkıyor deneyebilirsem seni bilgilendiririm.
  • karGa6 kullanıcısına yanıt
    4k'da zor gibi hocam ama istersen 1080p'de yine oynayabilirsin. Tabi tercih senin tercihin. Bana sorarsan oyna gitsin. Çünkü zaten senaryosu çok kısa bir çırpıda bitirmiş olacaksın ve atmosfer olarak çok iyi, eski zamanları hatırlatıyor ama hikaye eksik ve yarım biraz. Eski COD 2 'nin hikayelerine göre düşük kalitede.
  • oynadığım bir oyun, gpu ve ram 10 gb harcıyor hocam pcye acayip yük bindiriyor.ve oyun hariç hiç birşey açık değil
  • arkadaşın dediği çok doğru, işin aslı ram... 1080 nvidia kullanan adam bile yaşıyormuş şaka gibi
  • bende diyorum benim makina niye kasıyor ulan cod ww2 gerçekten çok büyük ayıp ettin şiddetle kınıyorum resmen donanım sattırmaya yönelik bir uygulama şu an oyun arka planda çalışıyor 7 GB RAM Kullanımı var bu nedir arkadaş GTA 5 de grafik bunun kaç katı daha kaliteli ama RAM sorun olmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.