Şimdi Ara

Cam ocakta döküm tava kullanılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
36.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Evde elektrikli (indüksiyon değil) cam ocağım var teka marka. Bu ocakta döküm tava ve tencere kullanmamin bir sakıncası olur mu? Kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Döküm tava almak istiyorum fakat internette tatmin edici bilgi bulamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Döküm tavayi şiddetle tavsiye derim. Evde mangal keyfi yasamak icin on numara. Cam ocagim yok nasil olur bir bilgim de yok ama sanirim dikkat edildikten sonra bir sıkıntı çıkarmaz. Dikkat diyorum cumku gercekten gorundugunden cok daha agirlar mazalah elinizden kaymasi durumunda cam ocak tuz buz olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağırlık bakımından mı problem olacağını düşünüyorsunuz acaba?
  • Ağırlık ve uzun süre sıcak kalması sorun yaşatır mı acaba, onu merak ediyorum. Zaten elimizden bir düşse sözde çok kaliteli olan ocak "kullanıcı hatası" denilip çöpe gidecek.
  • Kontrol paneline yakın tutmadan kullanırsanız sorun olmaz. Sadece abartılı sürelerde ızgara yapmamaya ve işiniz bittiğinde kabı ocağın üzerinden hemen almaya dikkat edin.

    Zaten tencere yemeklerinin tabanı 100 derecenin çok üzerine çıkamaz, dolayısıyla onlarda hiç sorun olmaz.

    Asıl dikkat etmeniz gereken ızgara ve kızartma işlemleri. Dediğim gibi bu işlemleri yaparken de pişirme kabınızı kontrol panelinden en uzak bölgede kullanmanız, ısı altında boş bırakmamanız, çok yüksek ısılarda, uzun sürelerle kullanmamanız ve yemek taşmasına karşı dikkatli kullanmanız ocağınızı yeni tutmanız için yeterlidir.
  • Bende şunu merak ediyorum döküm tavanin dumanın tamamını çeken aspiratör varmı varsa hangi markadır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • killforyou1981 kullanıcısına yanıt
    tamamını çeken aspiratör olduğunu düşünmüyorum hocam çünkü açık havada bile yapsanız bildiğin duman altı oluyor her yer nasıl çeksin aspiratör
  • Döküm tavayı aldım ve kullanıyorum. Duman ve aspiratör ile duvarın yağ içinde kalmasından dolayı çok sık yapamıyorum ama performans olarak gayet iyi.
  • Merhaba iyi günler benim sorum biraz daha farklı. Elektrikli ocakta döküm tava ısınır mı? Deneyen veya fikri olan var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yazilimsever

    Döküm tavayı aldım ve kullanıyorum. Duman ve aspiratör ile duvarın yağ içinde kalmasından dolayı çok sık yapamıyorum ama performans olarak gayet iyi.
    hocam cam yüzeyli ocak döküm tavayı yeterince ısıtabiliyor mu? eti nasıl pişiriyor?
  • akhenaten kullanıcısına yanıt
    En üst ayarda açıyorum. İyice istiyorum, öyle pişiriyorum. Sürekli sicaklik vermediği için (kese kese veriyor) gazlı ocak verimini alamadım. Köftede, sebzede sorun olmadı ama antrikot ve bonfilede tam verim alamadım. Biraz daha üzerinde çalışma yapmam gerekebilir belki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.