Şimdi Ara

Çatım su sızdırıyor basit çözüm var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Teras katında kiracıyım. balkon kısmı kapatılmış çatısı şingıl kaplı. ancak gözümle görmedim ama delikler varmış, buralardan yağmur yağınca birçok noktadan damla damla su sızıyor.

    ev sahibi pek uğraşmadığı için basitçe kışı atlatmalık ucuz çözümü var mıdır?

    bir de pencere işçilikleri berbat. iki pencere arasına tahta ile geçiş yapmışlar her yeri çatlak ve açık. sürekli hava alıyor. silikonlasam silikon yetmez. daha hacimli ne ile doldurabilirim?



  • Delikleri bir parça şıngıl alarak yama yapabilirsiniz, çatıya çıktığınızda sorunun nerede olduğunu görebilirsiniz diye tahmin ediyorum.
    Doldurmak için silikondan önce köpük sıkabilirsiniz, köpük tam kuruduktan sonra maket bıçağı yardımıyla fazlalıkları traşlayıp üzerine silikon yada çekomastik çekebilirsiniz.
  • Merhabalar,

    Önce en basiti ile cevap vereyim. Pencereniz için poliüretan köpükler var. Onlardan sıkarak doldurabilirsiniz. Tabi bu malzeme sıktıktan sonra ciddi oranda genleşiyor fazla doldurmayın kendisi kaplayacaktır. Tek seferde işinizi bitirmeye çalışın borunun ucunda donduğunda, mesela ertesi gün, tekrar açmak biraz zor olur.

    Çatı için ise görmeden bir şey söylemek zor. Damla damla su sızması ciddi bir su yalıtımı sorunu olduğunu gösterir. Öncelikle şunu kontrol ediniz çatı olukları tıkalı mı yani çatıda su birikip de mi bir sızıntı oluyor. Onun dışında su birikimi olmuyorsa büyük ihtimalle izolasyonun yeniden elden geçmesi gerekebilir. Su giren bölgeleri güneş ışığı alıyorsa mastikle yada önerdiğim köpük ile doldurabilirsiniz. Ancak köpük şişeceği için sonradan sertleşince kesmeniz gerekebilir.

    Bodrumda ikamet ediyorsanız size yardımcı olabiliriz.
    www.tfkmimarlik.com

    TFK Mimarlik Bodrum Web Sitesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhend88 -- 9 Kasım 2018; 15:30:22 >
  • Serhend88 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cümleten. henüz çatıya çıkamadım ama eskiden bir usta çıkmıştı, delik var demişti. oluklar temiz. poliüretan köpük alıp deniycem.
  • Çatı ile alakalı muhtemelen bir kaç yerde çatlama yada açılma olabilir,özellikle havalandırma kenarları baca diplerini bir ustaya kontrol ettirebilirsiniz, bu konuda çok yararlı olabilecek pratik bir ürün var Sim-self bitümlü bantlar bu konuda aşağıdaki linkdeki videoyu izleyebilirsiniz
    https://www.youtube.com/watch?v=n3V63GT_yiw
  • Taner beyin belirttiği simself bitümlü bantlar iyi performans verdi teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.