Şimdi Ara

Challenger Elo Jungle/Udyr Rehberi (Ufak bir gameplay videosu eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
7.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese,

    Sezon 4'den beri lol ve udyr oynayan biri olarak bu sezon ilk defa challenger eloya çıktım.(Nick Glâmdring) Düşük elodaki arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla udyr rehberi yapmak istedim, zirâ udyr düşük eloda oyun taşıması çok kolay bir şampiyon. Önceden forumda bir rehber yazmıştım o zamanlar elmas eloydum tekrar yeni bir rehber yazmak istedim. Hatalarım olursa söylerseniz düzeltmekten çekinmem yapıcı eleştiri alıyorum. Umarım beğenirsiniz :]

    Giriş: Udyr Artıları Eksileri

    Challenger Elo Jungle/Udyr Rehberi (Ufak bir gameplay videosu eklendi)

    Bu bölümde Udyr'i hiç oynamayan arkadaşlara biraz tanıtmak isterim.

    + Mobilitesi olmamasına rağmen çok yüksek hareket hızı.
    + 1v1de çok güçlü.
    + Ayrık ittirme(Split push) potansiyeli çok yüksek.
    + Erken oyun hasarı en yüksek şampiyonlardan biri.
    + Ormanı çok kolay(neredeyse canı gitmeden) dönebiliyor.
    + Oynaması, öğrenmesi basit bir şampiyon.

    - Late game'i zayıf bir hero, kendinizi takım savaşlarında milletin peşinden koşarken ölmüş pozisyonda bulmanız doğal.
    - Split pushu güçlü olmasına rağmen (1v1'de güçlü olmasına da bağlı bu) oyun sonu birçok düalist şampiyona kaybedebiliyorsunuz(Darius, fiora, illaoi vs.) ve buda ayrık ittirme yapmanızı engelleyen bir faktör.
    - Çok fazla mekaniği bulunmaması, bütün yeteneklerinizin auto-attack üzerinden dönmesi şampiyonu biraz sıkıcı hale getiriyor.
    - Mobilitesi(Atlama sıçrama zıplama kısacası ani mesafe kapatma) yeteneği yok.
    - Çok kolay kite yiyen bir şampiyon

    Peki bu artılara eksilere göre udyr main olmayan birisi udyr gibi bir şampiyonu ne zaman seçmeli?

    Eğer karşıda kaisa/vayne/lucian gibi kite atabilen taşıyıcılar varsa,
    fiora/darius/renekton/riven/camille gibi 1v1'si udyrden daha güçlü olan fakat split push yapan şampiyonlar varsa,
    fazla mobil ahri/leblanc/fizz gibi şampiyonlar varsa,
    Camille/Graves/Taliyah gibi kite atan ve gank potansiyeli sizden yüksek olan counter-jungleye cevap verebilcek olan ormancılar varsa,
    Morgana varsa,

    udyr ile zorlanmanız doğal. Bu liste gözünüze çok gelmiş gibi olabilir fakat eğer karşınızda sadece bu şampiyonlardan oluşan bir takım yoksa hala güçlüsünüz. Eğer karşınızda bu listeden sadece 2 şampiyon falan varsa o oyunu domine etmeniz işten bile değil.

    Peki Bu Udyr'i Bu Kadar Güçlü Yapan Ne?

    Yeni gelen rünlerin Udyr ile olan sinerjisi Udyr'i hem çok yönlü bir ormancı hem de iyi bir taşıyıcı yapıyor. Birçok düşük elo oyuncu Udyr'in verebileceği hasarın farkında değil ve ayrık ittirmeye nasıl cevap vereceğini bilmiyor. Bu durum özellikle düşük elo oyunlarda Udyr'i çok güçlü hale getiriyor.

    Peki Hangi Rünü Seçmeliyiz

    Bu tamamen size kalmış. Udyr çok yönlü bir hero olduğu için neredeyse hangi rünü alsanız güzel oluyor. Liglere göre anahtar rün/winrate oranları şu şekilde:
    Challenger Elo Jungle/Udyr Rehberi (Ufak bir gameplay videosu eklendi)

    Her rünün kendine özel iyi yönleri:
    Yenilmez rünü ile girerseniz 1v1'de çok güçlü olursunuz, counter jungle(Karşı ormana yapılan baskın) yapmanız çok kolaylaşır,tankları kesmeniz kolaylaşır ayrık ittirmeniz güçlenir.

    Saldırıya Devam rünü ile girerseniz erken gankleriniz daha güçlü olur ani hasarınız daha fazla olur. Kırılgan hedeflere Yenilmez'den daha fazla hasar verirsiniz.

    Avcı rünü ile girerseniz gank atmanız çok kolaylaşır team fight şampiyonu olursunuz.

    Artçı şok girerseniz tank kasıp takımın tank rolünü üstlenebilirsiniz.

    Sürat Coşkusu girerseniz hasar odaklı gidip kazandığınız hareket hızıyla takım savaşlarına katılabilir, kolay gank atabilirsiniz.

    Arakçı girerseniz top lane oynayabilir özellikle karşınızdaki adam tank ise yüzlerce defa bu rünü kullanabilir altın avantajı elde edebilirsiniz.

    Bu özelliklerden hangisi size uygunsa onu seçip kendinize bir rün buildi yapabilirsiniz. Eğer anahtar rünü seçtiysenizfakat geri kalan rünleri ne seçmeniz gerektiğini bilmiyorsanız tercih etmeniz gereken rünler şunlar:

    İsabet: Zafer, Efsane:Çeviklik veya Efsane:Sıvışma(Çok cc varsa), Son Darbe,
    Hakimiyet: Belden Aşağı, Gözyuvarı koleksiyonu veya Zombi Totem(Görüş lazımsa), Açgözlü Avcı veya İnsafsız Avcı(Savaşlara gidicekseniz).
    Büyücülük: Mana Akış Yüzüğü, Yücelik, Suda Yürüyen.
    Azim: Tahrip, Kemik Zırh(Savaşlara gidecekseniz), Kondisyon, Canlandır veya Gözü Kara(Karşıda CC varsa)
    İlham: Hextech Sıçratıcısı(Gank odaklı oynucaksanız) , Peksimet Teslimatı(Zaman büken rününü almayacaksanız almayın), Zaman Büken Karışım(Musibet iksiri ile başlayıp top lane oynayacaksanız alın)

    Peki rünler bitti. Şimdi sırada item buildimiz var. Fakat bu build ss'ini attığım rün sayfası kullanılırken yapılması gereken bir builddir ve benim şampiyonluk ligine çıkarken kullandığım builddir.

    Benim challenger'a çıkarken kullandığım rün buildi şu şekilde:
    Challenger Elo Jungle/Udyr Rehberi (Ufak bir gameplay videosu eklendi)
    (Çok cc varsa Efsane: Sıvışma alıyorum)

    EŞYA REHBERİ - ITEM BUILD

    Challenger Elo Jungle/Udyr Rehberi (Ufak bir gameplay videosu eklendi)
    Yorum: Klasik orman başlangıcı, toteminin orada olmasının sebebi pazarı açtığımda en üstte olmasını sağlamak böylece almayı unutmam. Saldırı hızımız fazla olduğundan dolayı avcı palası avcı tılsımından daha iyi bir seçim.

    Challenger Elo Jungle/Udyr Rehberi (Ufak bir gameplay videosu eklendi)
    Yorum: Ormancı itemini mavi almamın büyük sebeplerinden biri rünümüz Yenilmez ile olan sinerjisi. Gank attığınız veya kovaladığınız adama uzaktan attığınız mavi çarp sizi çatışmaya sokacak ve yenilmez rünü saymaya başlayacaktır. Adama ulaşır ulaşmaz Yenilmez çalışacak size fazladan saldırı gücü ve gerçek hasar verecektir. Bir diğer önemli artısı da size hareket hızı vermesinin yanı sıra rakipten hareket hızı çalmasıdır. Bu özelliğini örneğin hayalet basan bir rakibe atarak ve ekstra hareket hızı çalarak kullanabilirsiniz. Yani mesafe kapatmada önemli bir rol oynar. Çok nadir durumlarda ise 100'den aşağı canı olan rakipleri çarp ile öldürebilir veya yetişemeyeceğiniz hedeflere asist almak için atabilirsiniz. Size ayrıca gank atma kolaylığı sağlar ve fazladan tecrübe kazanmanızı sağlar. O yüzden jungle iteminin efsunsuz halini erkenden bitirmeniz gerekiyor. 9.Sezondaki buildimde ormancı itemini tamamlamama ve olduğu gibi bırakma kararı aldım. Oynadığım oyunlarda bu itemi öylece bırakıp direk üçlü kuvvete gitmenin daha başarılı olduğunu tespit ettim ve size de aynısını önereceğim. Çizmeyi karşıda bulunan ad/ap oranına göre ninja/merkür alabilirsiniz veya 4 ad olmasına rağmen çok cc var ise merkür de tercih edilebilir.
    Üçlü kuvveti sinsi bıçak(mavi ormancı itemi)/çizmeden sonra kasmanız gerek.

    Eğer çok geri düşmüşseniz üçlüden önce kasan kişiye bağlı olarak tank itemi kasabilirsiniz. (Kritik atan varsa Randuin, yoksa Ölü adamın Zırhı, Ap hasarı olan varsa Değişken Miğfer) O kadar geride değilseniz fakat biraz savunmaya ihtiyacınız varsa ufak parçasını alıp sonradan üçlüyü tamamlayabilirsiniz(Dev kemeri, Başgardiyanın Zırhı, Hayalet pelerini)

    Üçlünün asıl iteminiz olmasının sebebi:
    Pırıltı: Sürekli yetenek kullanmanız nedeniyle sürekli çalışacak olan bu itemin pasifi size çok yüksek hasar sağlayacaktır. Aynı zamanda mana havuzunuzu genişleterek mana probleminize yardım edecek aynı zamanda %10 bekleme süresiyle daha fazla q basmanızı sağlıyacaktır.
    Ağırkan: Bir kişiye vurduktan sonra size adamın önüne geçmenize yetecek kadar haraket hızı verecek aynı zamanda verdiği ad ve can ile size tanklık ve hasar sağlayacaktır.
    Sokarca: Bekleme süresi ve verdiği saldırı hızı ile hasarınıza etkisi olacaktır.
    Genelde üçlüyü satın alırken Ağırkan-Pırıltı-Sokarca sırasıyla alıyorum fakat siz ihtiyacınıza göre değiştirebilirsiniz sırayı.(Örneğin 2150 gold ile base attıysanız pırıltı-sokarca almak ağırkan alıp başka bir şey alamamaktan daha iyidir.)

    Challenger Elo Jungle/Udyr Rehberi (Ufak bir gameplay videosu eklendi)

    Çizme/Üçlü/Ormancı iteminden sonra önde olsanız bile tank itemlerinize yönlenmenizi öneririm. Çünkü daha fazla ofansif eşyalara yönelirseniz kite yiyerek ölmeniz işten bile değil. Kritik atan varsa Randuin, yoksa Ölü adamın Zırhı, veya birini yakalamanız gerekiyorsa Görkemli Zafer, Ap hasarı olan varsa Değişken Miğfer almanızı tavsiye ederim. Eğer karşıda çok ad varsa hem ölü adamın zırhı hem randuin veya çok ap varsa hem değişken miğfer hem ruh gömleği kasabilirsiniz.

    Eğer oyun uzun sürerse hasarınızın bayağı azaldığını fark edeceksiniz. Bu durumda Üçlü/Ormancı Itemi/Tank/Tank/Çizme den sonra son item Guinsoo'nun Hiddeti alarak hasarınızı tekrar maksimuma çıkarabilirsiniz.
    Eğer takım savaşlarınız çok kötü gidiyorsa ve tamamen ayrık ittirmeye odaklandıysanız ZZ Rot, yine aynı şekilde split push odaklandıysanız titanik hydra, veya çok fazla zırha ihtiyacınız varsa çivili alabilirsiniz.

    Yetenek Rehberi - Skill Build

    Yenilmez rünü seçip benim rün sayfam için yapılan bu rehber yine istek gelirse değiştirebileceğim kısımlardan biridir.

    Q-W-E-Q-Q-W-Q-W-Q-W-W-E-E-E-E-R-R-R
    Pasifiniz - Maymunun Çevikliği:

    Bu yetenek size her yetenek kullandığınızda 5 saniyeliğine bir yük verir ve bu yük size %10 saldırı ve 5 hareket hızı sağlar ve bu yükler 3 defaya kadar birikir(%30 saldırı hızı 15 haraket hızı). Pasifinizi orman dönerken iyi kullanmanız gerekir. Bir orman kampına yönelirken yolda pasifi biriktirmeniz(Örneğin maviden kurbağaya giderken w basıp ardından gelir gelmez q basarak 2 yütden başlayabilirsiniz.) gerekiyor. Ayrıca adam kovalarken e bastıktan sonra hala adama yetişemiyorsanız w basarak pasifinizin hareket hızını kullanabilir daha sonra tekrar e ye geçerek adamı yakalayabilirsiniz. Kaçarken de aynısı geçerli.
    Q - Kaplanın Öfkesi
    İlk fullemeniz gereken yeteneğiniz q yeteneğiniz olup asıl hasar kaynağınızdır. Kullandıktan sonra vuracağınız ilk vuruşa DOT(Damage over time - Zamanla verilen hasar) özelliği kazandırır. Burada önemli olan nokta q bastıktan sonra vurana kadar o özelliğin karakterinizde kalmasıdır. Yani q bastıktan sonra 6 saniye beklerseniz güçlendirmeniz hala sizde dururken q yeteneğiniz tekrar dolmuş olacaktır. Bu da size çok güzel bir ani hasar kombosu sağlar.

    Çalıda birini beklerken veya ayrık ittirme yaparken savunmaya gelen rakibe yapılması en kolay olan bu kombo şöyle işler:
    Q basarsınız, bastığınız q size güçlendirmesini verir. Daha sonra q'nuz tekrar dolana kadar beklersiniz. Rakibe vurduğunuz anda ilk DOT'unuzu bırakmış olursunuz hemen ardından tekrar q basıp tekrar vurursanız ilk bıraktığınız DOT'un hasarı bir anda ani hasar olarak rakibe vurulur ve 2. bıraktığınız DOT işlemeye başlar. Bu kombodan sonra genelde e ile adamı stunlamanız ardından tekrar q'ya geçiş yapmanızı öneririm. Verilen hasar gerçekten çok büyük olmakla birlikte rakibe herhangi bir cc uygulamadığınız için kaçmaya çalışacaktır e ile yakalayabilir hasar atmaya devam edebilirsiniz.

    W - Kaplumbağanın Metaneti

    Bu yetenek bastığınızda size 60/95/130/165/200 kalkan verir ve bir sonraki vuruşunuz eksik can değerinize bağlı olarak rakipten can çalar.(%2.5-%5) Bu yeteneği çok fazla anlatmama gerek yok sanırım. Genelde Q ile adama hasar attıktan sonra basmanız gerekir. özellikle canınız azken hem can çalmanızı sağlar hem de verdiği kalkanla sizi hayatta tutar. Bir rakibe saldırmadan önce w basarak pasifinizi başlatabilir ve kalkanınızı alabilir ardından e ile adamı sersemlettikten sonra q formuna geçip 3 yük pasifiniz ile birlikte adama yüksek miktarda hasar bırakabilirsiniz. Adama dümdüz e ile koştuğunuz senaryoda hem üzerinizde kalkan olmaz hem de adama yetiştiğinizde pasifiniz hala 2 yük olmuş olur. Bu yüzden w'yi bu şekilde kullanmayı da öğrenmeniz gerek. İkinci olarak bu yeteneğimizi fullememizin nedeni de erken oyunda kastığımız ad'yi telafi etmek ve biraz tanklaşmak.

    E - Ayının Haşmeti

    Bu yetenek kullanıldığında size %15/%20/%25/%30%35 hareket hızı verir ve bu hareket hızı 2/2.25/2.5/2.75/3 saniye sürer. Aynı zamanda bir sonraki saldırınız rakibi sersemletir. Bu sersemletmeyi 5 saniye içinde tekrar kullanamazsınız ve bu sürenin geçtiğini sersemlettiğiniz adamın altındaki dönen çemberden anlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu yetenek sizi birimlerin içinden geçer hale getirir ki bu bol minyonlu bir koridora baskın atmakta çok işinize yarayan bir özelliktir. Son olarak bu yeteneğiniz aktifken adamlara ulaştığınızda 50 menzil avantajı kazanırsınız. Yani birinin peşinden koşarken e açık gidin ki adama yaklaştığınızda o 50 menzil avantajını kullanarak adamı sersemletip önüne geçebilesiniz.

    Genel kombo: w basılır pasif başlatılır kalkan alınır - E basılır hareket hızı ile adama yetişilir ve sersemletilir - Q ya geçilir adama DOT bırakılır, eğer rakip kırılgan değilse q da durulur 2. DOT bırakıldıktan sonra w geçilir ardından tekrar e geçilir ve bu şekilde devam eder.

    R - Ankanın Alevi

    Bu yeteneği 2-3 sezondur hiç kullanmıyorum. Önceden Q udyr ve R udyr diye 2 farklı build vardı. Fakat şuan R yeteneğimizin Q'ya göre çok zayıf olduğunu ve yetersiz olduğunu düşünüyorum. O yüzden bu yeteneğe 16. seviyeye kadar(Başka verecek bir şey kalmayınca) hiç vermemeniz gerekir.

    OYNAYIŞ - GAMEPLAY

    Bu kısım da yine kendi rün sayfamdan yola çıkılarak yapılmıştır eğer istek gelirse diğer rün sayfaları için de yazabilirim.

    Erken Oyun - Early Game

    https://www.youtube.com/watch?v=bJilZhSUrbs Güzel bir erken oyun başlangıcı.

    Oyuna başladık. Hemen gidip invade(1 level baskını) noktalarını tutmamız veya takımımızda 1 levelde cc atabilecek şampiyonlar varsa invade yapmaya çalışmamız gerekiyor.
    Challenger Elo Jungle/Udyr Rehberi (Ufak bir gameplay videosu eklendi)
    Resimdeki haritadaki kırmızı noktalar mavi takımın invade tutma yerleri(invade yememek için durması gereken yerler), Sarı noktalar kırmızı takımın invade tutma yerleri. Siyah çizgi mavi takımın invade rotası(Bu değişebilir fakat tecrübem bana bunun en iyi rota olduğunu gösterdi). Bordo çizgi Kırmızı takımın invade rotası.

    Eğer olurda invade'de birini yakalarsanız EN ÖNEMLİ kombolarınızdan birini unutmayın. Elinizde q varken bir kere vurup sonra q bastıktan sonra tekrar vurmanız gerekiyor. Bu vurduğunuz kişinin üzerinde q yeteneğinizi(DOT - Damage over time - Zamanla verilen hasar) 2 defa çalışmasını sağlayacak ve 1 levelde rakibin yarı canını almanızı sağlıyacaktır.

    Invade iyi bir şey olsa bile çok uzatmamanız gerekiyor. Bufflarınıza geç kalıp yardım alamayabilirsiniz veya lanerlarınız koridoruna geç kalıp tecrübe kaçırabilir. Benim önerim 1 dakikayı geçecek invadelerden vazgeçin.

    Geldik buff almaya ve jungle rotasyonuna. Benim şampiyonluk ligine çıkmamdaki en önemli faktörlerden biri counter-jungle yapmamdır. Bilmeyenler için counter jungle karşı ormana yapılan baskın anlamına gelir. Rakip ormancıyı bulamasanız bile onun orman kamplarını alıp gold ve tecrübe üstünlüğü sağlayabilirsiniz. Benim oynayışımın temeli karşı ormancıyı düşürmek ve erken oyunda takımımı öne geçirmek, geç oyunda ise split push yaparak oyunu bitirmektir.

    O yüzden benim tercih ettiğim ormancı rotası: MAVİ-KURBAĞA-KURTLAR(Buraya kadar olan hiçbir kampa çarp kullanmayın gerekirse doldurulabilir iksirinizi kullanabilirsiniz)-YENGEÇ(Mavi tarafındaki)(Karşı ormancı ile karşılaşırsanız çarp ile alabilirsiniz) ardından hangi takımda olduğuma göre (mavi isem top-mide, kırmızı isem bot-mide) gank atmaya çalışmak. Eğer gank atıcak pozisyon yoksa direk karşı yengece koşup onu almaya çalışabilirsiniz. 2 yengeci de almak sizi görüş ve altın olarak öne geçirecektir. Bu rotasyonun diğer bir özelliği kırmızıyı almadığınız için eğer bir hata yapıp ölürseniz kırmızı güçlendirmeniz sizi bekliyor olacaktır ve sizi oyuna döndürmekte önemli bir adım olacaktır. Saçartohumlar'ı(Vurunca sizi zıplatan şeyler) doğru kullanarak topa ve bota güzel gankler atabilirsiniz, bu saçartohumlar dakika 5.30dan sonra çıkar, bunları boşa kullanmamaya çalışın ve güzel gank atmak için bekletin. Yine aynı şekilde vurunca görüş veren şeyler'e(Adını bilmiyorum) çok fazla vurmamaya dikkat edin. Çünkü ona vurduğunuz anda yerinizi belli edeceksiniz, ve bir gank fırsatı bekliyorsanız bunu başarma ihtimaliniz düşecektir. Yani rakip yerinizi bilmiyorsa bunlara vurmamaya özen gösterin. 5-6 Level olduğunuzda gidip tek başınıza ejderhayı kesebilirsiniz. Bu ejderi alırken içeriye pink totem atmaya dikkat edin ve bot lanenize ejderde olduğunuzu belirtin ki eğer bota roam atmaya çalışan bir mid lane, veya oralarda gezinen karşı ormancı denk gelirse, size hemen yardım edebilsinler. Ejderha keserken yenilmez rününüz hazır olduğu için eğer karşı jungle ejderi yaparken denk gelirse hemen dönüp takasa girebilirsiniz. Fakat e ile koşup rakibi stunladıktan sonra arkasına geçin ki ejderha size değil rakibe vursun.

    Buradan sonrası gank ve farm ile geçecek oyun. Birkaç dikkat etmeniz gereken noktalar şunlar:

    Eğer bir laneye(koridora) gank attıysanız ve rakip koridor oyuncusunu öldürdüyseniz hemen o oyuncunun laneyi itmesine yardım edin(Yapabiliyorsanız minyonların canını azaltıp koridor oyuncusuna bırakın eğer ölüyse siz alın.Bunu yapmak sizin minyonlarınızı rakibin kulesi altına götürecek ve karşı koridor oyuncusunun minyon kaçırmasını sağlayacaktır. Fakat eğer minyonlar yeni karşılaştıysa ellemeyin.)

    Eğer bir laneye gank attıysanız ve gank başarısız olduysa(sizin lanerınız(koridor oyuncunuz) öldüyse veya rakip laner az canla kaçtıysa) yine farmı alın böylece rakibin laneyi sizin kulenizin altına götürüp takım arkadaşınızın farm kaçırmasını engellersiniz.

    Eğer lanerınız bir yere roam attıysa ve siz o savaşa uzaksanız hemen gidip lanerınızın bıraktığını koridoru ittirin ve vurabilirseniz kuleye hasar vurun. Çünkü uzakta olan o savaşa koştuğunuz zaman çok geç kalacaksınız ve oraya gitmenizin hiçbir anlamı olmayacak. Eğer takım arkadaşınızın bıraktığı koridoru iterseniz ya karşı koridor oyuncusunu o koridorda kalmaya zorlarsınız ya da kuleye ciddi miktar hasar vurup kule korumalarını kırarak çok fazla altın kazanabilirsiniz.

    İlk kule çok önemli. Eğer gank attıysanız ve yanınızda büyük minyon(kamyon minyon- cannon minion) varsa o minyon dalgası ölene kadar kuleye vurun. Alamasanız bile canını azaltmak yeterli. Bu size ayrıca kule korumalarını kırarak fazladan altın sağlayacaktır.

    Vadinin alametini en yakın zamanda almaya çalışın.(Dakika 10'da çıkıyor) Tek başına çok kolay alabilirsiniz sürekli arkasına geçerek. Aldığınız alamet güçlendirmesini iyi kullanın. Hemen alıp bir koridora açmaya çalışmayın. Akıllı bir kullanım şöyle olacaktır.

    Durum 1:

    Rakip Mid lane veya ormancı bir lanede gözükür.(Diyelim bot lane) Hemen gidip top laneye alameti açın ve 2v1 top lanerinizin yardımıyla o kuleyi alın. Ardından 2. kuleye devam edin. Bottaki savaş bittiğinde ve rakiplerin geldiğini düşündüğünüzde bırakıp dağılın. Bu yaptığınız şey bottaki savaşı kaybetseniz bile size ve takımınıza gold sağlayacaktır(özellikle ilk kuleyi alırsanız)

    Durum 2:

    Herhangi bir lanenin kulesinin canı azdır.Bu koridorda sizin ve karşı takımın laneri karşılıklı farm yapmaktadır. Bu durumda o kuleye arkadan açılan alamet o kuleyi almanızı sağlayacak ve şaşıran rakip lanere gank atmanızı sağlayacaktır. Full canlı bir alamet %30 canlı bir kuleye tek atabilir. Alametin canı azaldıkça kuleye vurduğu hasar da azalır.

    Soloq oynadığınız için takımınızı sizin yönetmeniz ve call'ları(Şunu alalım, bunu alalım, şuraya gidelim, baron girelim vs.) sizin vermeniz gerekiyor. En dıştaki kulesi alınan lanedekileri hemen diğer lanelere gönderin ki bu rotasyonla daha fazla kule alabilesiniz. Kulesi alınan lanede durmak o lanerların gank yemesine ve ölmesine neden olacaktır.

    Bütün dış kuleleri aldıktan sonra sıra iç kulelere gelicek. Yine aynı şekilde takımı yöneterek bu kuleleri de aldırmanız gerekiyor.

    Orta Oyun - Mid Game

    Bu noktada savaşlarda hala güçlüsünüz. Mümkün olduğunca fight girebilirsiniz. Dakika 20'den sonra ölmemeye dikkat edin zira baronun gitmesine sebep olabilirsiniz. Aynı şekilde dakika 20'den sonra karşı ormancıyı öldürebilirseniz bu size bedava baron kazandırabilir. Baron varken bota gitmemeye, ejder varken topa gitmemeye gayret edin.

    Baron alamasanız bile ayrık ittirme yeteneğiniz çok güçlü olduğu için 1 3 1 taktiğini deneyebilirsiniz. Zira karşınıza gelecek oyuncuyu kule altında öldürebilir ve kuleyi alabilirsiniz. Eğer karşı takım size toplanmaya çalışırsa onları oyalayıp diğer lanelerde boşluk yaratabilirsiniz. Böylece takım arkadaşlarınız siz ölseniz bile o kuleleri alacaktır.

    Baron alınırsa takımınıza savaş başlatmamayı tavsiye edin. Baron buff'u savaşmak için değil lane ittirmek içindir. Eğer takımınızda 1v1'i güçlü sizden başka bir şampiyon daha varsa 1 3 1 şeklinde eğer yoksa 4 1 şeklinde yayılın ve laneleri itin. Eğer bir tarafta savaş başlarsa o savaşı önemsemeden diğer tarafın lane'yi itmeye ve kuleleri almaya çalışması gerekiyor. Unutmayın eğer o 4 kişi ölse bile siz inhibitörü alırsanız siz daha karlı çıkan taraf olacaksınız. Aynı zamanda baron olmadığı için karşı takım aldığı 4 kill'i objektife çeviremeyip en fazla 1-2 kule alabilecektir.

    Geç Oyun - Late Game

    Bu noktada savaşlarda bayağı güçsüz haldesiniz. Eğer karşı tarafı çok fazla ezmediyseniz savaşlara gitmenizin pek bir anlamı yok. Takımınız nereye toplanıyorsa oranın tersine gidip o laneyi itmeniz gerekiyor. Eğer karşınızdaki adam kule dibi durup gelen minyonları öldürüyorsa o kişiyi kule altı kesmeye çalışın. Kesemeseniz bile bu hareketiniz karşı takımı üstünüze çekecek ve takım arkadaşlarınıza savaş başlatma fırsatı verecektir.

    Oyunu mümkün olduğunca erkenden bitirmeye çalışın. Eğer takımınız 4 kişi ölürse ve tek kalan siz olursanız oyunu kaybedebilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken savunmaya gitmeyip split pusha devam ederek en azından üstünüze 1-2 kişiyi çekmeye çalışmanız. Eğer siz base atıp o kuleleri savunacam diye ölürseniz takımınız doğduğunda yine 4 kişi kalacak ve muhtemelen savaşı yine kaybedecektir.

    Bir iki video:

    https://youtu.be/S5bU63pgfDc

    https://youtu.be/NG7q5pisS1o Part 1https://youtu.be/zd3ZAbktSXI Part 2

    https://youtu.be/apc1BzbHU7A

    Rehberim burada sona eriyor. Aklıma daha fazla şey gelirse güncellemeye çalışacağım. Umarım biraz da olsa yardımcı olabilmişimdir. Hepinize iyi oyunlar :]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glamdring26 -- 18 Şubat 2019; 2:40:54 >







  • Rehber bitti arkadaşlar. Okuyanlar varsa biraz feedback(geri dönüş) verirse sevinirim :]
  • Teşekkürler emek için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler kardeşim, eline sağlık.

    Şuan challenger 153 puanım bu rehber sayesinde.

    1. olma yolunda çok hızlı bir şekilde ilerliyorum.

    Hakkını nasıl ödeyeceğim bilmiyorum, o yüzden sanırım ödemeyeceğim.
  • Teşekkürler iğneleyici yorumun için

    @odtulu.mezun Ne demek. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • Kardeşim bende o elolarda adc oyuncusuyum udyr lede alakam yok ama gerçekten ilgiyle okudum baya hoşuma gitti eline sağlık ormanla ilgilenen arkadaşlar özellikle orman rotasyonuna dikkat ederse istedikleri yerlere gelebilirler .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide on Hush kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bu güzel yorumun için.

    Bence de biraz dikkat etseler yükseleceklerine inanıyorum.
  • Kaçıranlar ve yeniden okumak isteyenler için up.
  • Teşekkürler emeğe saygı.
  • Teşekkürler dostum
  • Udyr etrafta koşusurtmaktan latede iş yapamıyor.Yapıştımı bırakmaz orası ayrı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taliyah jungle oynuyosan rehber yapar mısın?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende rehberde aynı şeyi söyledim aslında latede biraz güçsüz.

    Taliyah jungle oynamıyorum fakat rehberde bütün jungler şampiyonlar için geçerli olan bilgiler bulabilirsin
  • q hızlı vurur
    w kalkan açar
    e koşar
    r ateş saçar

    full ad
    rünler 30-0-0
  • Prowind kullanıcısına yanıt
    Yapılmasa olmazdı
  • Glamdring26 kullanıcısına yanıt
    Sence udyr'in en güzel kostümü ne? Kesinlikle udyr değil kostümü (ing çeviri trde kostümün adı böyle değil)çok güzel bence. Maçlarımın %5i udyr'dir ve genelde %45cdr kasıp E spamlayarak karşıyı kanser ederim. Sen yapıyor musun? (Maçlarımın geri kalanı ceks yi nasus trynd garen keko ama en fazla Yİ)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence hero karizmatik olduğu için definitely not udyr gibi skinler pek yakışmıyor. Ruh bekçisini ben daha çok seviyorum.

    Zaten benim buildde de %45 cdr oluyor da e spamlayarak karşıyı nası kanser ediyorsun anlamadım

    Benim ne yaptığım rehberde yazıyor zaten.
  • Glamdring26 kullanıcısına yanıt
    Eşyalarına falan baktım da benim build daha splite yönelik

    Üçlü Youmuu Zzrot kalkmadan önce minyon geliştiren eşya/haşmetli/randuin bot sterak/ruh gömleği
    Sürekli ve sürekli e bastığın için ve zzrottan gelen kule yanlarına hızlanma olduğu için hızlı bir karaktere dönüşüyorsun, bir bakmışsın topta bir bakmışsın botta

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eline sağlık bayağı uğraşmışsın
  • Bu build tamamen splite yönelik. Ben early-mid game takıma yardım edeyim eğer oyun uzarsa splite gideyim istiyorum ondan böyle bir build tercih ettim.

    Ayrıca benim builde tank itemi olarak zzrot kasılırsa senin builde benziyor bayağı yani o kadar da uzak değil

    @lalale teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glamdring26 -- 29 Temmuz 2018; 16:5:41 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.