Şimdi Ara

Charter şirketleri Atatürk Havalimanı'na uçmaya devam etmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Atatürk Havalimanı'nın uçuuşlara açık kalarak İstanbul Havalimanı'ndaki trafiğin bir kısmını hafifletmesi gerektiğini söyleyen Mercan Turizm'in sahibi Cüneyt Mengü, charter uçuşlarının Atatürk Havalimanı'na yapılmaya devam etmesi gerektiğini savundu.
    19 milyona yaklaşan nüfusuyla yılda 10 milyondan fazla turist alan mega kent İstanbul için 3. havalimanı yapılmasının zorunlu olduğuna işaret eden Cüneyt Mengü, ''Toplam projesi 76.5 milyon metrekare olan İstanbul Havalimanımızın bizler için çok değerli bir gün olan 29 Ekimde açılması ayrı bir anlam taşımakta olup günümüzde tek bir çatı altında inşa edilen dünyanın en büyük terminal binasına sahiptir.'' diyerek şu değerlendirmede bulundu:

    ''Hazırlanan projeye göre ilk fazı 29 Ekim 2018 de açılan havalimanının 2. fazı 2020 de, 3. fazı 2022 de ve 4. fazı 2028 yılı içerisinde tamamlanarak inşası tamamen bittiği zaman yılda 200 milyon yolcuya hizmet edecektir. Havalimanının tamamlanmasıyla birlikte yer üstü ve yer altı bağlantı yollarının da acilen bitirilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra İstanbul Havalimanının adına “yeni-new veya büyük-grand” gibi bir sıfat eklenmesinin uluslararası turizm endüstrisi açısından karışıklığın önlenmesi adına faydalı olacağı kanaatindeyiz.

    Hâlihazırda güzelim İstanbul’umuzda uluslararası seferlere hizmet veren Atatürk ve Sabiha Gökçen olmak üzere 2 havalimanımız bulunmaktadır. Atatürk Havalimanı, Heathrow, Charles de Gaulle, Schiphol ve Frankfurt Havalimanlarından sonra Avrupa’da en işlek 5. havalimanıdır. Atatürk Havalimanı deniz seviyesinde olduğu için her türlü hava koşulunda iniş, kalkış imkânı veren ve uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından en güvenilir mertebe olan CAT III sınıfında bir hava limanıdır.

    Avrupa’nın önemli şehirlerine bakıldığında örneğin nüfusu 8 milyondan az olan Londra’da sivil havacılığa hizmet eden London City, Gatwick, Heathrow, Luton ve Stansted olmak üzere 5 havalimanı bulunmaktadır. 11 milyon nüfuslu Moskova’da Sheremetyevo, Domodedovo, Vnukovo, Bykovo ve Tushino adlı 5 havalimanı faaliyet göstermektedir. 2,5 milyonluk Paris’te Charles De Gaulle, Paris Orly, Beauvais adlı 3 havalimanı bulunmaktadır. Almanya’nın en işlek şehri Frankfurt’a gelince, Franfurt Havalimanı yılda 65 milyon yolcuya hitap ederken, eski bir ABD üssü olan Hahn Havalimanı, Frankfurt Havalimanının trafiğini azaltmak adına charter ve düşük maliyetli havayollarının operasyonlarını yüklenmekte ve Frankfurt Havalimanının yükünü % 30-35 azaltmaktadır.

    Tam faaliyete geçmesi uzun yıllara dayalı olan İstanbul Havalimanımız hepimiz için bir gurur vesilesidir. Yukarıda görüldüğü gibi Avrupa’nın en fazla turist çeken şehirlerinde tam faaliyette olan en az üç havalimanı bulunmaktadır. Ama her geçen gün marka değeri yükselen İstanbul’un da turist ihtiyacını karşılamak adına üç havalimanı ile hizmet vermesi bizim için en akılcı seçimdir. Bize göre, Atatürk Havalimanı tam olarak kapatılmamalı ve hiç değilse şu an iç hatlara hizmet eden terminal muhafaza edilmelidir. Muhteşem bir alt yapıya sahip ve şehir merkezine sadece 22 km. mesafedeki Atatürk Havalimanımız doğru bir strateji uygulandığı takdirde Frankfurt modelinde olduğu gibi birçok nedenden dolayı İstanbul Havalimanının yükünü en az % 30 hafifletecektir. Uluslararası uçuşlarda iç ve dış hat seferlere bağlantı yapacak yolcuların olması nedeniyle milli taşıyıcımız THY’nin tüm uluslararası seferleri ve yabancı havayollarının tarifeli seferleri hub noktası olan İstanbul Havalimanımızdan yapılmalıdır. Öte yandan THY’nin günün önceden belirlenmiş bazı iç hat seferleri, Borajet, Corendon, Freebird, Onur Air, SunExpress havayolları gibi özel havayollarımız ve Air Arabia, Etihad, Fly Dubai gibi düşük maliyetli havayolları ile beraber ülkemize yoğun turist getiren ve şu an slot alma konusunda sorunlar yaşayan tüm charter uçuşları Atatürk Havalimanımızdan yapılmalıdır. Bu sayede yeni havalimanımızın yükü oldukça azalmasının yanında charter uçakları ile İstanbul’u ziyaret eden yolcular Sultanahmet, Taksim, Boğaziçi gibi turistik yerlerimizi kısa sürede görmelerinin yanı sıra dünyaca tanınan Kapalıçarşı, Aksaray, Laleli gibi bölgelerde alışverişlerini rahatlıkla tamamlayacaklardır.

    Sonuç olarak, faaliyette olacak üç havalimanımız ülkemizin 2023 turizm hedeflerine ulaşmakta azami katkı sağlayacaklarına içtenlikle inanıyoruz.''


    https://www.turizmguncel.com/haber/charter-sirketleri-ataturk-havalimanina-ucmaya-devam-etmeli







  • Mantıklı olan acik kalmasi. Ulasim vb olayi da cok iyi. Ama yeni havaalanına yolcu garantisi verildigi icin oraya yonlendirecekler. Böyle buyuk yatirimi devlet kendi yapmali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.