Şimdi Ara

Chevrolet Aveo Sedan LS 1.3 Dizel Nasıl (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
2
Favori
108.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün 2 tane dizel aveo baktım motor kucağımda gibi sesli çalışıyor. Önceki aracım lineada içerde bu kadar ses olmazdı aveo yalıtımı çok mu başarısız? Almaya karar vermişken ses canımı sıktı ve kafamı karıştırdı. Artık aveo yerine bravo veya 308 bakmaya başladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş bende ls 1.3 dizel modelini 2 hafta önce aldım ilk baslarda ses benımde garibime gitti ama alıstım gerçekten verilen paranın hakkını veriyor.1.3 dizel motor olduktan sonra bu arabanın sırtı yere gelmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkrn

    quote:

    Orijinalden alıntı: SVSTRGMR

    Chevrolet forumundayız ve hiç kullanan yok herhalde

    çok kullanan var da foruma uğrayan yok.insanlar genelde bir sorun olunca yardım için yazıyorlar.
    ben aralık ayında ls'nin bir üst modeli lt aldım.araba şu an 6200 km.de
    genel olarak memnunum. yakıt tüketimi katalog değerlerinde değil malesef.
    üzerindeki motor bildiğiniz gibi fiattan alınma 1.3 multijet.motor sorunsuz ve kendini ispat etmiş ama gürültülü ve çok yakıyor.
    aynı motoru daha önce fiat modelinde kullanmıştım.şehir içi 5 lt altına zor indirirsin hatta sakin kullanımda 5,2-5,3 yakabilir.
    ş.arası ise sürüşe bağlı 100-120 hızlarda 4,5 lt gibi yakabilir.biraz daha yavaş gidersen 4.0 değerleri görebilirsin.daha altı biraz zor bence.
    ama forumda 3,6 yaktıranlar da var.
    şu da var motor modifiyeye çok uygun.ben yaptırmadım ama,pek çok kentte program yükleyenler var,hem çekiş iyileşiyor hem de sarfiyat biraz daha düşüyıor. yol tutuş çok iyi.frenler orta karar.konfor biraz düşük.
    başkaca soracakların varsa cevaplarım.

    Opel 1,3 CDTi
    Bende de LT Sedanı var şehir içi 4,5 şehirler arası ise 70km Hız Sabitleme düz yol 1litre 80->2,5litre 90->3litre 120->4,2litre 150->5litre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihaslan7 -- 24 Nisan 2015; 19:54:16 >




  • dragon111 D kullanıcısına yanıt
    hocam bende dün lt dizel aldım nedense dün bana bir önceki gün kadar sesli gelmedi linea gibiydi sanki.ilk baktığım gün seat leon tsi dan inip dizele binince çok gürültülü gelmiş :)
    aracın gidişi 90 hp lineadan çok daha iyi donanım olarak ve görünüş olarakta çok daha güzel özellikle dijital kadrana hastayım :) yalnız hararet göstergesini bulamadım birde yağ oranı 11% gösteriyor kaçta değiştirmek lazım acaba?
  • bu araba hiç aklımda yoktu. komşum almış. beyaz renk birazda modifiye yapmış. çok hoşuma gitti. şuan 2008 model dizel Albea kullanıyorum. ev borcum 3,5 sene sonra bitiyor. o sıralar temiz az kilometreli ltz bulursam almak isterim ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: timsahhh

    bu araba hiç aklımda yoktu. komşum almış. beyaz renk birazda modifiye yapmış. çok hoşuma gitti. şuan 2008 model dizel Albea kullanıyorum. ev borcum 3,5 sene sonra bitiyor. o sıralar temiz az kilometreli ltz bulursam almak isterim ..

    hocam komşunuzunda izni olursa resim çekip paylaşabilirmisiniz?belki beğenip benzer modifiyeleri yapmak isteyenler çıkabilir
  • pakimeno kullanıcısına yanıt
    Ses yalıtımı çok iyi değil Aveo'nun, birde üstüne dizel denen traktör motoru (1.3 Multijet) eklenince haliyle biraz gürültülü çalışıyor :) O benzinli motorun şahane sesi hiçbir dizelde yok malum.
    Bu aracı Linea ile karşılaştırmak bile hata olur. Hararet göstergesi pek çok yeni araçta yok, misal daha önce Clio HB ve Corsa kullanıyordum onlarda da yoktu, sanırım hararet diye bir sorun yok yeni nesil araçlarda, yada hararet olduğu vakit ekrana kod hatası&gösterge simgesi çıkıyor. Henüz hiç başıma gelmedi.
    Yağ oranı neden öyle gözüküyor onu bilemiyorum.
  • felixamor F kullanıcısına yanıt
    hocam linea ile karşılaştırmanın hata olduğunu düşünmüyorum hatta bu aracı karşılaştırabileceğim en yakın aracın linea olduğunu düşünüyorum.aynı motoru kullanıp hangi firma daha başarılı iş çıkarmış diye karşılaştırıp fikir belirtebiliriz.her iki aracında birbirine üstünlük kurduğu noktalar var linea sahibi arkadaşım linea yı daha çok beğenirken ben aveo yu daha çok beğeniyorum tercih meselesi.
    siz clio hb ve corsa ile kıyaslarsanız ne gibi eksi ve artıları var aveo nun? ses dışında onu artık bilmeyen yok sanırım :)
  • pakimeno kullanıcısına yanıt
    Linea'yı bende kullandım şirket aracı olarak bu nedenle böyle bir yorum yaptım, birincisi aynı tutuk motora sahipler evet, ikisi de "gitmiyor". Fakat aracın içine girdiğiniz vakit iş değişiyor, Aveo'nun iç tasarımı çok modern ve çok daha oturaklı. Linea'nın iç mekanı bilginiz gibi çok basit ve vasat. 90'lar havası var biraz.
    Bunun dışında zaten donanım olarak "çağ" farkı var, 8 airbag,yokuş kalkış desteği, esp, start&stop, cruise kontrol gibi önemli artıları var Aveo'nun (Baz versiyonda). Yol tutuş olarakta Linea en ufak agresif harekette arkadan kayma eğilimi gösterirken Aveo'nun sınır eşiği çok çok yükseklerde. Ben denedim ve henüz başaramadım aracı yoldan çıkarmayı. (Keskin virajlarda 60/80 km ile girerek, tabi geniş ve güvenli yollarda)..

    Clio 1.5 DCI kullanımı daha hoştu, manevra kabiliyeti çok iyiydi ama iç mekandaki basitlik bundada söz konusu.
    Corsa kullandığım en kötü araçtı, eski kasa Kango bile kullandım ama o bile daha iyiydi Corsa'dan. Belki de 62 km ile kaza yapıp pert ettiğim için bana öyle geldi ama aynı yolda (Zonguldak tünel) yıllarca Kango ile 70/80'lerde gidiyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • felixamor F kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz bilgi için tşk.ederim.açıkçası ben aveo nun gidişinden oldukça memnunum.linea 90beygir olmasına rağmen daha geç ivmeleniyordu benim kullandığım dynamic plus tı o yüzden donanım olarak iyiydi aveo ile neredeyse aynıydı hava yastıklarını saymazsak.benim gözüme çarpan en önemli eksiklikler aveo için, yol bilgisayarı çok basit lineaya göre,hill holder lineada çok daha başarılıydı, fren sistemi linea bir tık daha iyiydi bluetooth bağlantısı sadece aveo ile değil bindiğim kullandığım tüm araçlar içinde en iyisi blue&me.ancak dediğiniz gibi ön konsol görüntüsü ve dijital gösterge bence çok daha modern ve alımlı duruyor.özellikle linea dan sonra :)
  • pakimeno kullanıcısına yanıt
    Ben Linea'nın ve Aveo'nun baz versiyonunu kullandığım için bunları göz önünde bulundurarak karşılaştırma yaptım. Linea'nın dolusunda hangi donanımlar var pek bilmiyorum açıkçası.
    Ah birde yalıtımı iyi ve beygiri biraz yüksek olsaydı benim için efsane olurdu Aveo. Yine de kolay kolay değiştirmeyeceğim aracımı farklı tasarım yapısı nedeniyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaşlar aveonun yalıtımı yetersiz demiş. Bu aracı lütfen benzinli motorlarla karşılaştırmayın. Bi TDI Ford fiesta, focusa binen aradaki farkı anlar. Ses yalıtımının farkını yolda giderken bütün camları bir anda kapatınca ne kadar kaliteli olduğunu anlarsınız. Tabiki bu dediklerim kendi sınıfına göre. Üst sınıf araçlarla karşılaştırmamak gerekiyor. Aveonun çok çok artısı var. Engebeli bir ilde yaşıyorsanız yokuş kalkış desteğinin ne kadar mükemmel birşey olduğunu anlarsınız. Bu konforu iç mekandaki ferahlığı vs. görünce insanın araca bakışı değişiyor. Ben gördüğüm tek eksik yanı kapı içi döşeme kalitesi zayıf kalıyor. Kapıları açıp kapatırken sivri yüzey yada sivrı tırnak denk gelirse çizilme daha kolay oluyor. Bunuda Aveonun sınıfına bağlıyorum. Zaten herşeyi dört dörtlük olursa aracın fiyatı 50-60 bini bulur. Birde aveo piyasada çok olmadığından olsa gerek yolda trafikte vs. üzerine çok dikkat çekiyor. Buda insanın hoşuna gitmiyo değil. Bi ford ww yada fiat a binince kimse dönüp bakmıyo bile




  • Arkadaşlar dizel aveo ile 1.6 LPGli Cruze arasında gidip geliyoruz. İkisi de olursa en donanımlı modelden olacak?

    Dizel ve LPG açısından bakarsak ve güvenlik, yol tutuşu vs. konuları da katarsak hangisini önerirsiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ResultanteImportante

    Arkadaşlar dizel aveo ile 1.6 LPGli Cruze arasında gidip geliyoruz. İkisi de olursa en donanımlı modelden olacak?

    Dizel ve LPG açısından bakarsak ve güvenlik, yol tutuşu vs. konuları da katarsak hangisini önerirsiniz?

    Lpg li cruze ile 5kisi duz yolda zor gidersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hortlamış gibi olucak ama benimde görüntüsü donanımı hoşuma gitti arabanın ama misal linea 4 cam otomatik bunda 4 cam otomatik değil aynı şekilde aynalar elektrikli değil elle ayarlamalı felan bunlar yüzünden vazgeçme noktasına geldim diyebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilhami Arslan

    Konu hortlamış gibi olucak ama benimde görüntüsü donanımı hoşuma gitti arabanın ama misal linea 4 cam otomatik bunda 4 cam otomatik değil aynı şekilde aynalar elektrikli değil elle ayarlamalı felan bunlar yüzünden vazgeçme noktasına geldim diyebilirim.

    lt paket yada ltz alın nasılsa 2.el alacaksınız bu sorunlar olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gs007tr

    quote:

    Orijinalden alıntı: ilhami Arslan

    Konu hortlamış gibi olucak ama benimde görüntüsü donanımı hoşuma gitti arabanın ama misal linea 4 cam otomatik bunda 4 cam otomatik değil aynı şekilde aynalar elektrikli değil elle ayarlamalı felan bunlar yüzünden vazgeçme noktasına geldim diyebilirim.

    lt paket yada ltz alın nasılsa 2.el alacaksınız bu sorunlar olmaz.

    Hocam bide arkadaşlar chevrolet türkiyeden gitti aldığında 2. el satamazsın elinde çürür araba felan dediler ondan vazgeçtim ben biniciyim aldım mı uzun süre binerim ama çok zarar ettirir satamazsın diyo herkes
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilhami Arslan

    quote:

    Orijinalden alıntı: gs007tr

    quote:

    Orijinalden alıntı: ilhami Arslan

    Konu hortlamış gibi olucak ama benimde görüntüsü donanımı hoşuma gitti arabanın ama misal linea 4 cam otomatik bunda 4 cam otomatik değil aynı şekilde aynalar elektrikli değil elle ayarlamalı felan bunlar yüzünden vazgeçme noktasına geldim diyebilirim.

    lt paket yada ltz alın nasılsa 2.el alacaksınız bu sorunlar olmaz.

    Hocam bide arkadaşlar chevrolet türkiyeden gitti aldığında 2. el satamazsın elinde çürür araba felan dediler ondan vazgeçtim ben biniciyim aldım mı uzun süre binerim ama çok zarar ettirir satamazsın diyo herkes

    30-35 arası 2012-2013 model araba alacaksın 7-8 yıl bineceksin ve satılmayacak. hocam bu şu olur bir wv yada honda gibi 1-2 günde değil 1-2 haftada satarsınız farkı bu.




  • Beyler ben anlamadım elinde çürür satamazsın olayını.O zaman rover,Kia,proton,mitsubishi sahipleri arabayı direkt hurdaya versin hiç ugraşmasın.Yaramayacağını düşünenlerde gitsin 2005-2006 model,140 binde civic ve corolla alsın.
    Aveo da 8 hava yastığı,esp,cc standart değil mi?
    2016 gelmişiz bakalım kaç tane 0 araçta var bu özellikler standart olarak.
    Alacaklara da tavsiyem gidip aracın içine oturup öyle karar verin,kulaktan doğma bilgiyle araç almayın.Zamanında bize de dediler ancak şu an gayet memnunuz,iyi ki clio-accent-corolla vs almamışız o paralara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilhami Arslan İ kullanıcısına yanıt
    Ne kolay satılması 2012 ltz dizeli mayis 2014de tam 3 ayda anca sattim. Ölü fiyatina verirsen satiliyor. Ama isteyerekmi sattin dersen hayir, cok iyi arabaydi ama otomatik olmadığı icin esim kullanamiyordu. Basimin etini yedi o yuzden ölü fiyatina verdik gitti. Hala arabayi cok begenirim, guzel araba benim gibi bir sorunun yoksa al kullan problemsiz aractir. Ayni seyi ama captiva icin söylemem oda vardı acayip cok yakiyordu, ocağına incir diker.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.