Şimdi Ara

Chevrolet Captiva - tüm başlıklar - (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.221
Cevap
90
Favori
1.054.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkür ederim dediğiniz gibi yapacağım; sonax firmasının kampanyasın bekleyeceğim.
    Çalınmaya karşı GPS vericilerini araştırıyorum şimdi. Umarım pahalı değildir :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gurkanggs

    Dün eşimle dayanamayıp aldık captivayı :) Boya koruma gibi neler önerirsiniz? Herhangi birşey yaptırmamıza gerek var mı?


    Hayırlı olsun güle güle kullanın
  • Teşekkürler hocam...

    ilave olarak sadece yan basamak yaptırdım. Xenon far ve benzeri herhangi birşey düşünmüyoruz bakalım. Sadece koruma işlemi için kampanya bekliyoruz :)
  • Selamlar.
    Captiva başlığının açılması çok iyi olmuş.
    Ben geçen ay servisin taktığı Xenonları çıkartıp ücretsiz olarak bir arkadaşa verdim.
    Yerine Philips H7 4200K Xenon kiti kendim bir arkadaşımın yardımıyla taktım.
    Arada dağlar kadar fark var.
    Servise Xenon taktırmayın. Ucuz Çin malı Xenon kitlerden taktırmayın.
    Xenon düşünüyorsanız en kalitelisi Philips.
    Captiva'da benim canımı sıkan en önemli şey garantinin devam etmesi için her 6 ayda bir servise gidip polen filtresi değiştirme zorunluluğu.
    GM Türkiye Captiva kullanıcılarına bunu reva görmüş.
    Ne diyelim.
    Gülü seven dikenine katlanır.
  • Hoca xenon farların hayırlı olsun. Bir sorum olacak hem uzun he de kısa farları xenon yaptın değil mi? Ve ne kadara mal oldu? (pm atabilirsin bana)

    Ben de yeni aldım ama bana 6 ayda bir gelmem gerektiğini söylemediler. Yılda bir veya 10.000km olunca getir dediler.

    Benim araç haftasonuheniz 1250km iken egzost emisyon arıza ışığı yandı. Hemen durdurup chevrolet danışmayı aradım. Çekişten düşme ve gaz almama yoktu. Bunları sordular ve sorun olmadığını sürebileceğimi bir ara servise getirin bakalım dediler. Ertesi gün öğlen bu ışık söndü. Bu sefer servisi aradım ve araç yeni olduğu için dizel partikül filtresinin kurum yaktığını. 20-30km sonra kendilinden söneceğini söylediler. Eğer sönmezse veya tekrar yanarsa getirin biz yakalım dediler. Sizin başınıza bu olay geldi mi?
  • Sadece kısa farlar Xenon oluyor.
    Aracınız hayırlı olsun.
    Güle güle kullanın.
    Kaça aldınız öğrenebilirmiyiz?
    Araç ne renk?
  • Teşekkür ederim size de hayırlı olsun öncelikler. Ben siyah aldım. 75bine mal oldu bana. Sizinki kaça mal oldu? sanırım siz beyaz almışsınız. O renk ayrı duruyor captivada
  • merhaba, uzun araştırmalar sonucu dış görünüşünün ve fiyat performansının da etkisiyle aldık captivayı. benim sorum aracın kalitesi ve üretim yeriyle ilgili. diğer chevrolet araçlar için daewoo üretimi nedeniyle eski chevroletlerden kötü olduğu söyleniyor. bu araç için galeri ayrı bir üretim tesisinde tamamen GM üretimi dedi. Ne kadar doğru acaba? güvenliği ve malzeme kalitesi açısından honda crvye kıyasla ne durumda acaba? 15000 fiyat farkı var şu an aralarında ve bu farkın nedeni kalite mi yoksa ufak tefek ayrıntılar mı acaba? şimdiden teşekkür ederim. gerçi artık aldık bir kere ama içimi rahatlatmaya çalışıyorum=)
  • Geçen sene Haziran ayı sonunda almıştım. 77.500_TL'ye.
  • @mgultek
    Tekrar güle güle kullanın

    @bilgece
    Öncelikle hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
    Captivalar'ın işçiliği diğer cruze vb binek araçlardan daha iyi. Ben almadan önce hepsini denedim, ayrıntılı kontrol ettim. Üretim yerine ön kaputu açarak oradaki motor numarasının yazdığı yere bakabilirsiniz. Son captivalar bildiğim kadarı ile isviçre için özel üretilenler. Ama daewoo fabrikasında üretilmiş olsa bile iççilik ve malzeme kalitesi dediğim gibi diğer modellerden oldukça üstün.
  • CRV'nin hangi modeli ile 15000_TL fiyat farkı var?
    Benim birdiğim Captiva fiyat olarak CRV ile başa baş. Biri dizel diğeri benzinli.
  • Benim tahminime göre aksesuar parası eklenmiş hali o. Yani yan basamaklık, ön ve arka koruma, güvenlik paketi, dvd navigasyon gibi.
    Ben benzinli olduğu için vazgeçmiştim CRV'den. X-trail'i tipinden eledim, tiguanı içinin darlığından ve kötü koltuklarından ve klasik vw'nin ön konsol çıtırtısından ve en full'üne bakmama rağmen iç konfor ve lüksünü beğenmediğimden eledim.
  • Bir haftadır mesaj yazan olmamış.
    Bu sessizliği bozayım dedim.
  • quote:

    Benim tahminime göre aksesuar parası eklenmiş hali o. Yani yan basamaklık, ön ve arka koruma, güvenlik paketi, dvd navigasyon gibi.
    Ben benzinli olduğu için vazgeçmiştim CRV'den. X-trail'i tipinden eledim, tiguanı içinin darlığından ve kötü koltuklarından ve klasik vw'nin ön konsol çıtırtısından ve en full'üne bakmama rağmen iç konfor ve lüksünü beğenmediğimden eledim.




    Forumunuz hayırlı olsun. Güzel bir araca paylaşım topiği de gerekiyordu.
    7 kişilik alana ihtiyacı olanlar için biçilmiş kaftan.
    Görünümü de oldukça maço ve güzel bir SUV havası var.
    Aracı alan arkadaşların da araçları hayırlı olsun.
    Ancak her güzelin bir kusuru var. 7 kişilik kullanım sınırlı olan iç hacmin özellikle 2 sırada daralmasına yol açmış. Arka koltuk minderlerinin kısalığı da zorunlu olmuş. Bir de aydınlatma renkleri daha estetik olabilirmiş.

    Gürkan Bey, yazdığınızın aksine, arka koltukların en kısa minderlere sahip olduğunu ve en dar diz mesafesine sahip olduğunu gösteriyor rakamlar.
    Kabaca hesap şu ön maksimum diz mesafesinden 103-104 cm'i çıkarın arka minimum diz mesafesine ekleyin standart oturma mesafesini (ön koltuk ortalama birine göre ayarlandığında arkadaki diz mesafesi)bulursunuz.
    Captiva da 685 mm sınıfında 700mm altındaki tek değer.
    Arka koltukların minder uzunluğu da 42 cm ile en kısa koltuklar...
    Tüm bunların sebebi 4x4 araca 7 koltuk sığdırmaya çalışmak. Mesela Antaranın arka koltukları daha rahat ama 5 kişilik. Aynı temelin iki ayrı amaçla kullanımı bu farkı yaratıyor.



     Chevrolet Captiva - tüm başlıklar -

     Chevrolet Captiva - tüm başlıklar -

     Chevrolet Captiva - tüm başlıklar -

     Chevrolet Captiva - tüm başlıklar -

     Chevrolet Captiva - tüm başlıklar -

     Chevrolet Captiva - tüm başlıklar -

     Chevrolet Captiva - tüm başlıklar -

     Chevrolet Captiva - tüm başlıklar -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autograph -- 22 Haziran 2009; 16:28:12 >
  • Sayın autograph sizinle hiç laf dalaşına girmeyeceğim. Sürekli kaynak olarak göstermiş olduğunuz alman dergisine kesinlikle hiçbir inancım yok. Asıl inancım ben (183cm) ve eşim (180cm)'in bizzat araçlara binerek test etmemize dayanmaktadır. Siz n her ne kadar dar olduğunu iddia etseniz de şunu bilmenizi isterim ki en arka 7. koltuğa oturmama rağmen kafam tavana değmemektedir. Arka koltuklar diz mesafesi oldukça geniş özellikle arka koltukları geriye yatırınca inanılmaz bir uyku ğozisyonu vermektedir. Tiguana eşim de bindi ben de bindim. Bu nedenle lütfen öyle dergide bu yazıyor, şunda bu rakam var demeyin. Kendi gözümle görmesem dediklerinize ve dergiye inanırdım ama dediğim gibi hem eşim hem de ben bizzat kendimiz denedik. Tiguana binince (ön koltukları ayarladıktan sonra) inanılmaz bir iç sıkıntısı bastı eşime ve bana. Hele ki deri koltukların dşemesi oldukça çirkindi. Spor olmaya çalışan bir beceriksiz işi gibiydi. Unutmayım ön koltukları maksimum seviyede arkaya almanıza gerek yok. Boyunuza uygun alın sonra ayaklarınız pedala değmez

    Araba görünmlü yüksek araç almaktansa jip görünümlü şehir içi jip aldık eşimizle ve çok memnunuz. Vw artık kullanacağımı hiç sanmıyorum özellikle geçmişteki deneyimlerimden sonra. Offroad için ise kendime bir discovery veya pajero almayı düşünüyorum. Sanırım seneye alırım ve captivayı eşime veririm.

    Lütfen insanları marka fanatikliği ile yanıltıcı sözler söylemeyin.
  • Gürkan Bey,
    Yazınızı okuyunca şaşırdım, bana mı yazılanlar diye. Ağız dalaşına girmemek falan ne demek. Kim ağız dalaşı istiyor ki? Hepimiz erişkin insanlarız. Bana ne elalemin Chevrolet'inden, VW'inden. Maksatım bilgi paylaşımı. Yazdıklarımı bir daha okuyun kırıcı ya da küçültücü hiç bir şey yazmamış olduğumu görürsünüz (bir de kendi ilk yorumunuzu okuyun ). Yazımda bırakın marka fanatikliğini bahsettiğiniz markanın adını bile anmadım. Bir kez bile VW ya da Tiguan kelimesi bile geçmiyor yazdıklarım içinde. Önyargılı yaklaşımınız komik duruma düşürmüş. Tiguan konusunu siz açmışsınız.
    Hiç düşündünüz mü, bu Alman dergisi neden Japonları ya da İsveçlileri dar göstermeye çalışmıyor da Captivayı dar göstermeye çalışıyor? Böyle bir mantık olabilir mi?
    Yoksa ben de 4 arkadaşımla neredeyse tüm bu sınıf SUV'lere münavebeli olarak iki ön, iki arkaya bindik. Ama subjektif olur diye bunlardan bahsetmedim bile.
    Deri kalitesi konusunda kıyaslama bile yapmayacağım. Görmek isteyen gider ikisine de biner. İç sıkıntısı meselesi de tabii göreceli. Bahsettiğim baş mesafesi değil koltuk minderleri ve diz mesafesi.
    Koltuk ayarları konusunda ve ayak yetişmesi konusunda yaptığınız espriyi çok komik bulmuşunuz sanırım.

    Burada Tiguan'ı değil Captiva tartışılıyor diye sadece adı geçen araçla ilgili yazılar yazdım.

    VW kullanma konusuna gelince tabii ki keyfiniz bilir :)

    Tekrardan konu başlığı hayırlı olsun. Hepiniz iyi günlerde kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autograph -- 22 Haziran 2009; 19:26:35 >
  • captiva güzel araç bencede..
    ama birde yakıt tüketimi kataloğundaki gibi olsa keşke
    karışık 10.4lt/100km yakıyor..
  • Bakım masrafları hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar var mı?
    Aracım 13500km'de yakında 12 aylık bakıma gitmem gerekiyor.
    Teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mgultek

    Bakım masrafları hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar var mı?
    Aracım 13500km'de yakında 12 aylık bakıma gitmem gerekiyor.
    Teşekkürler.


    Hocam internetteki değerler ne kadar doğru olur bilemem ama aşşağıdaki linke bakabilirsin. Bütün bakımlarım ayrıntılı bilgileri ve ücretleri mevcut. Gitmeden önce telefon etmeyi unutma. Hem randevu alırsın hem de ayrıntılı bilgi edinebilirsin. Fakat benim bildiğim 1 yıl dolmadan 10bin km olursa yine de bakıma sokam gerektiği. Eğer 10bin km dolmadan bir sene olursa o zaman birinci senede bakıma götürmelisin. Umarım bu bilgi işine yararlı olur.

    AAA.erpasotomotiv.com.tr/Chevrolet/aksesuarlar-ve-servis/ChevroletBakim.html
    AAA=www olacak
  • Teşekkürler.
    Yarın Opan'ı arayacağım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.