Şimdi Ara

****CHEVROLET KALOS?????? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.482
Cevap
23
Favori
367.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2007 Kasım ayında Bir Arkadaşımdan 2005 model 38.000 km'de 13.000 ytl'ye Chevrolet Kalos 1.2 HB aldım.
    Kısıtlı bütçem ile aileme bir araba almak istiyordum ve bunun için borcada girecektim en ufak bir masrafı kaldıramayacaktım. 98-99 model bir araba düşünürken ve bütçem çektiğim krediyle 12.000 ytl iken arkadaşımın arabasına niyetlendim. kafamdaki bir sürü soru işaretleriyle bu formu okudum. Tamamen abartılı ve saçma sapan şeyler yazıldığını şimdi daha iyi anlıyorum.

    Buraya yazmadan öncede ben bu arabayı 5.000 km kullandım çünkü insanları yanlış bilgilendirmeyi buraya sadece bişeyler yazmış olmak için yazmayı tasnif etmiyorum.

    Sözün kısası 5.000 km kaput dahi açmadan ben bu arabayı kullandım.
    Sabahları tek marşta alıyor,
    frenleri sorunsuz,
    kavrama süper,
    bütün donanımları sorunsuz çalışıyor,
    yakıt normal, (ama forumlarda abartıldığı kadar düşük değil)
    lastiklerin değiştirilmesi gerekiyor, (ben değiştirmedim ama güven vermiyor)
    fazla hız yapmak için idael değil boyutları itibarı ile ama basınca gidiyor,
    Çok sessiz (ilk aldığımda çalışmıyor diye marşa birdaha bastığım dahi oluyordu),
    Servis konusunda sorun olabilirmi bilmiyorum ama ben önceki arabalarımdada servise gitmiyordum. çünkü hiçbir halt yapmadıklarına inanıyorum. çünkü göz önünde yapmıyorlar.
    performans herkesin takıntısı yaş 26 olduğundan bizimde bazen kanımız hızlı akıyor. aslında çok sakin araba kullanırım ama bazen kendimi kontrol edemiyorum. ama beni hiç komik duruma düşürmedi.
    Bu arabadan ben sorunsuzluk ve ekonomiklik bekliyordum ve beklentilerimin hepsini karşıladım. ama herkesin arabalara bakışı farklıdır.

    Sözün kısası ben arabamdan memnunum ve iyikide forumda denemeden kullanıp yorum yapanları dinlememişim.

    inşallah Allah kaza bela göstermezse uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum.
  • oncelikle aracınızın hayırlı ugurlu olmasını dilerim umarım uzun yıllar kazasız belasız hic basınız agrımadan kullanırsınız ben de alalı 1 ayı gecti henuz erken biliyorum ama simdiye kadar (700 km oldu:) hicbir sıkıntı cıkarmadı ki daha oncede 35 000 km yol yapmıslıgı var. ben de forumu inceleyip oyle almıstım aracımı ve kullanmayıp bırakın kullanmayı koltuguna dahi oturmadan ahkam kesenleri degil kullanıcıların goruslerini ve tabi ki butcemi dikkate alarak bu kararı verdim ve simdiye kadar da oldukca memnunum neticede 97-99 arası bir model arac alacagıma cok daha yeni ve cok daha donanımlı bir arac almayı tercih ettim cok da iyi ettim :)
  • iyi niyetiniz için sağolun
    sizede kazasız belasız sürüşler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: -MK-


    Sözün kısası 5.000 km kaput dahi açmadan ben bu arabayı kullandım.
    Sabahları tek marşta alıyor,
    frenleri sorunsuz,
    kavrama süper,
    bütün donanımları sorunsuz çalışıyor,
    yakıt normal, (ama forumlarda abartıldığı kadar düşük değil)
    lastiklerin değiştirilmesi gerekiyor, (ben değiştirmedim ama güven vermiyor)
    fazla hız yapmak için idael değil boyutları itibarı ile ama basınca gidiyor,
    Çok sessiz (ilk aldığımda çalışmıyor diye marşa birdaha bastığım dahi oluyordu),
    Servis konusunda sorun olabilirmi bilmiyorum ama ben önceki arabalarımdada servise gitmiyordum. çünkü hiçbir halt yapmadıklarına inanıyorum. çünkü göz önünde yapmıyorlar.

    arkadaşa aynen katılıyorum.Ben yaklaşık 3 senedir kullanıyorum.Kalosu almadan öncede getz ile pazaarlık yapmıştım.Beni çeken yönlerinden biriside,cam-sürücü arasındaki mesafe idi dikkat ederseniz getz de bu çok kısa ama kalosta mesafe uzun.Yukarıda resimde dikkatle incelenirse çarpışma testi okadar kötü olmadığı gösteriyor(Allah kimsenin başına kaza bela vermesin.Amin).Bana göre yakıtı biraz yüksek bu nedenle tüp taktırmayı düşünüyorum.Arabamıda uzun süre kullanmayı düşünüyorum.Yukarıda bir arkadaş 3 . viteste 110 dan bahsetmiş ben 4 kişi varken arabada 3. viteste 120 yi gördüm.BAna göre seri ışıklarda test etme imkanız var biraz benzine kıyarsanız.motorun kavranmasda gayet iyi özellile sert rampalarda 3. viteste harikalar yaratıyor.sakarya eskişeihr arasındaki gülümbe rampalarını bilenler için .En iyi arabayla kafa kafa ya çıkıyorum.(4X4 ler hariç) 1400 motor almasına karşı performansı güzel.Araba içeriye ses almıyor.3 sene boyunca normal bakımlar ve biyo benzin kullanmadan dolayı enjektör temizliği dışında servise uğramadım.uzun yola giderken 97 oktan kullanıyorum.Bana göre motor daha rahat yakıyor.Üzerinde gelen lastikler kötü katılıyorum arkadaşlara ama araba şuan 33.000 de .Çok eleşiri alıyor ama gerçekten çokk arabadan daha rahat kullanışı var.Direksiyonuna oturmadan eleştiri getiriyortlar.Türkiyede ne tür arabaların satıldığını hepimiz biliyoruz.Yurt dışındaki aynı model araba ile Türkiyeye pazarlanan araba aynı değil.Sonuç olarak:Fiyat performans oranı iyi derim.Bu paraya bu kadar konfor olur ancak.Tüm General Motors motorlarında olduğu gibi bununda yakıtı biraz yüksek (-) yönü burası derim.Onunda çözümü sıralı tüp taktırmak.Dikkat edersseniz firmada tüp olayını destekliyor.Onayladığı firmanın tüpünü taktırırsanız garanti bozulmuyor.
    Tüm Kalos 'culara saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum.(Sadece + mız büyük değil)Alternatif slogan
  • Mehaba arkadaşlar, bende de 2005 1.2 kalos sx var. geçen hafta 30000 bakımına götürdüm, yağ değişimini 38.000 olarak yazmışlar tekrar. ayrıca aracımın arıza lambası yanıyordu, servis genellikle lamba oksitlenmeden dolayı yanar demişti temizleyelim tekrar yanarsa parçasını dğişltitiriz demişti, 2 gün çönce yine yandı. parçası da 240 ytl civarıymış. ne yapsam, bu sorunları parça değiştiği halde yaşayan birçok arkadaşımız var, parçayı değiştirsem mi yoksa başka bir servise mi göstersem?
  • Bende 2006 HB 1.4 SX 16V sahibiyim.Aracımı 2.el olarak 3 ay önce aldım.Motor performansı konforu donanımı (4airbag) vs konularda fiyatına göre mükemmel bi otomobil.Kullanmadan önce çok önyargılarım vardı.Fakat gerçekten kullanmak gerekiyor karar verebilmek için objektif olabilmek için.1.2 ve 1.4 8V motorlarını bilmiyorum ama 1.4 16V gerçekten çok iyi.2000-3000 devir arasında kullanırsanız ekonomk 3500-6200 arasındada birçok arabadan seri.Fakat eksi olarak yakıt tüketimi diyebilirim.Cimri değil :( Yalnız 2008 modelini çok beğendim.Geldiği zaman aracımı bununla değişebilirim...
  • ya arkadasla bende 15 gun oce kalos1.2 se aldım:) ama tup taktırmayı dusunuyorum eger elınde tuplu 1.2 se olan arkadas varsa performansıyla ılgılı bana dusunculerını aktarırsa sevınırım:)
  • yeni aveo hakkında chevrolet.com.tr sitesindeki haber;


    Nisan 2008 Tarihi İtibari ile Yeni Chevrolet Aveo Hatcback Türkiye'de
    Yeni Chevrolet Aveo Hatchback, çevikliği ve başarılı yol tutuş performansından dolayı özellikle şehir trafiğinde kullanım için ve aynı zamanda yüksek donanım, konfor ve güvenlik özellikleri ile de tercih edilmektedir.

    Gövde renginde ön tampon ve ortasında gururla duran büyük Chevrolet logosu, geniş ön ızgara Chevrolet'nin yeni tasarım dilini yansıtıyor. Dinamik detaylar arasında geniş, kıvrımlı parlak camlı farlar ve çamurlukların alt kısmından spot şeklinde çıkan sis farları dış tasarımın gösterişliliğini ortaya koyuyor. Motor kapağının üzerinde radyatör ızgarası hattına kadar uzanan göz alıcı çizgiler sportif görünümü vurgular.

    Gövdenin göze çarpan yan hatları ve önden arka kapıya uzanan dinamik yan çizgileri dış tasarımda göze çarpan detayladır. Keskin çamurluk ve parlak cam yuvaları olan yuvarlak stop lambaları aracın arkasını kaplar.

    İç mekan kendini aynı zamanda davetkar ve modern şekilde sunar. Gösterge paneli üzerinde krom çerçeveli kontrol göstergeleri ve havalandırmalar, on konsola entegre müzik sistemi ve kolay çalıştırılabilen klimasıyla iç tasarım kendisini ön plana çıkarır. Gösterge panelinin ve ön konsolun pürüzsüz plastik yüzeyleri ve kapı panelinin üst kısmına kalitenin bir göstergesidir.

    Yeni Aveo’nun boyutları büyüdü ve bir önceki modelden dört santimetre daha uzun.

    Aveo Hatchback
    Boy (m) 3.92
    En (m) 1.68
    Yükseklik (m) 1.51
    Dingil mesafesi (m) 2.48
    Bagaj hacmi (L) 220 - 980


    Aveo’da iki yeni benzinli motor seçeneği vardır: 84 beygirlik yeni 1.2 litre ve 98 beygir’e ulaşan 1.4 litre motor seçenekleri. 1.4 litre benzinli motorda otomatik vites opsiyonel olarak sunulmaktadır.

    Her iki motor da yakıt tüketimi konusunda çok başarılıdır ve sınıfının en düşük yakıt tüketimine sahip motorlarıdır. Artırılmış beygir gücüne rağmen, her iki motor da MVEG yakıt verim kıyaslamasında yaklaşık %10 bir önceki modele göre daha az yakar.
  • cqhilliğimi mazur gorun
    kalos aveo mu oldu artik?
  • EST.
    EVET OYLE OLDU :)
  • 2004 model 1.4 NB kalos um var.1.5 yıl-20bin km dir kullanıyorum.Sanayi yolu göstermedi bana saolsun,nazar değmesin aman
  • 2005 kalos 1.4 sx de abs var mı
  • Komşumuzda hatchback modeli vardı hiç rahat değildi.
  • sx modeli en donanımlı modelidir abs ile birlikte yolcu surucu ve yan hava yastıkları mevcuttur.
  • bence tip güzel, öyle düdük gibi durmuyor ama iç mekanda kullanılan malzeme kalitesi düşük, bunu hemen hissettiriyor. eh bu fiyata kalite beklenmez ama GM güvencesi var, sonuçta işinizi görür.
  • Yeni AVEO geldimi türkiyeye nisana girdik hala ses yok..!
  • www.chevrolet.de almanya sitesinde çıkmış :ama resimlerdeki kadar abartlılı değil üstündeki jantlar yok mesela:egzosu oyle degıl yıne eskı kaloslarınkı gıbı
  • evet almanya sitesine bakan lar oldumu ..araba güzel içide süper inşallah gsll olur açılışı türkiyede arabanın
  • çıldırıcam ya hala gelmemiş bide yazmışlar nisan ayı itibari ile gelecek diye siteye
  • sorusu olanlar sorsunn lutfen
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.