Şimdi Ara

Chrome, artık HTTPS protokolü kullanan sitelere 'Güvenli' ibaresi eklemeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Google daha önce de duyurduğu üzere, artık internet tarayıcısı Chrome'da HTTPS protokolü kullanan siteleri "Güvenli" olarak belirtmeyecek. Eylül ayından sonra geçilmesi planlanan yeni sistemde bu sitelerin URL'lerinin yanında sadece kilit simgesine yer verileceği açıklandı.

     


    Google daha güvenli bir internet ortamı yaratmak istiyor


    Chrome 69 sürümünde geçilmesi planlanan bu yenilikle ilgili Chrome Güvenlik Ürün Müdürü Emily Schechter, tarayıcının trafiğinin büyük bir kısmının artık HTTP protokolü ile sağlandığını belirterek, kullanıcıların dikkatini artık "Güvenli" ibaresine çekmeyeceklerini ifade etti. Bunun yerine Chrome artık güvensiz olarak tabir edilen HTTP protokolü kullanan web sitelerini vurgulayacak.


    Bu nedenle Temmuz ayında yayınlanmak üzere ayarlanan Chrome 68 versiyonunda, HTTP protokolünü kullanan tüm siteler "Güvenli Değil" olarak işaretlenecek. Ayrıca içinde form barındıran bu tip sitelerde "Güvenli Değil" ibaresinin animasyon şeklinde kullanıcıyı uyaracağı da belirtiliyor. Bu yenilikler Google'un tüm web sitelerinin HTTPS protokolüne geçmesini hedeflemesinin bir parçası olarak gösteriliyor.

     

    Schechter bu önemli konuyla ilgili: "Bu değişiklikleri, varsayılan olarak güvenli bir internet sunmak için yapıyoruz. HTTPS her zamankinden daha ucuz, kolay ve daha güvenli. Bu yüzden HTTPS'ye geçmek için çok fazla beklemeyin!" açıklamalarını yaptı.

     







  • SSL sertifikası ücretsizken(örn. Let's Encrypt) HTTPS kullanmamak için bir sebep yok. Tek başına HTTPS kullanmak o kadar ciddi bir veri güvenliği sağlıyor ki bir kaç yıl içerisinde HTTP diye bir şey kalmayacak sanırım.

  • güvenlilerin ayrıca yeşillenmesine gerek yoktu sadece güvensiz sitelerin kırmızı olması dikkat çekici olur. gayet yerinde bir uygulama.
  • Evet ama maalesef SSL kurmak bir sunucuya eskiden gelen adminler için karışık. Bence bu işin kolaylaşması lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • azon-abros kullanıcısına yanıt
    cPanel ve Plesk panelde arayüz üzerinden 2 tıkla ücretsiz SSL alınabiliyor. Daha ne kadar kolay olabilir ki? Bence burada asıl sıkıntı birçok kişinin bundan haberi yok. Güzelce tanıtımının yapılması lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virinom

    cPanel ve Plesk panelde arayüz üzerinden 2 tıkla ücretsiz SSL alınabiliyor. Daha ne kadar kolay olabilir ki? Bence burada asıl sıkıntı birçok kişinin bundan haberi yok. Güzelce tanıtımının yapılması lazım.
    Sunucuya kurmak derken cpanel olan bir hosting ten değil, Komut satırından yönetilen sistemlerden bahsediyorum. Yoksa cpanelden çok kolay bir işlem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.